Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Normalne - Tusk otacza sie miernotami, które nie sa w stanie mu zagrozić.

Wyciął:

Płazyńskiego

Olechowskiego

Rokitę

Gilowską

Piskorskiego

Jeśli dobrze pamiętam, to Tusk rzucił Piterę na odcinek zrobienia kęsim kęsim właśnie Piskorskiemu.

Ale to sie wkrótce zmieni - PIS juz się nie liczy jako siła polityczna. Trydno oprzeć sie na walce z nieistniejącym przeciwnikiem - to nie scenariusz Kurosawy.

Hihihi...

Gadasz jak Palikot. Któren to nowy Mesjasz stwierdził że wojna domowa na łonie PiS paradoksalnie ugodzi w Tuska. Straszenie słabym i starym Prezesem będzie tyle skuteczne co zapalanie na Halloween świeczki w wydłubanej dyni. Może i wszyscy krzykną z zachwytu ale przecież nikt się nie wystraszy. Ale nie wystraszeni wyborcy ochłoną i dostrzegą że PO ma spuszczone gacie i nie czekając na zabalsamowanego w międzyczasie Prezesa sami zaczną kopać gołą d... .

Jestem Europejczykiem.

Panowie, proszę nie reagować na zaczepki. Kolega odpocznie 7 dni i ochłonie. Jedenaście lat czekał, to jeszcze tydzień nie zaszkodzi.

Chyba trochę niepotrzebnie, nie takie rzeczy tu się działy. Ale można powiedzieć że zaliczył "Powrót smoka" :-).

Jestem Europejczykiem.

A tak wracając do polityki. PiS odstawił straszna wiochę. Czyżby obstawiał taki właśnie elektorat? Jak pójdzie tak dalej to czy komuś to się podoba czy nie Palikot będzie zyskiwał kolejne grupy wyborców.

Jestem Europejczykiem.

Albo Filutu - jak zasili Luxmany? Taką prostacką energią z gniazdka?

Prosto z gniazdka. I to najtańszym Vovoxem o haniebnym, nieaudiofilskim wyglądzie :)

P.S. Pamiętacie jak swojego czasu był wylew ogłoszeń w gazetach:

"Powracającemu wynajmę mieszkanie"

Dziś powracający zaliczył bana na powitanie.

No to wychodzi na to, że w końcu pójdę do roboty wyspany :-). Tylko po co skoro jutro (czyli dziś) jakieś durne szkolenie?

Na pożegnanie kawałek porządnej muzyki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I pomyśleć że kiedyś tak brzmiała muzyka filmowa!!!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Może coś o prawicy.

Powiedział Pan "Prędzej przejdzie wielbłąd przez ucho igielne niż prawica wejdzie do Raju".

P.S.Tak naprawdę to ucho igielne to była nazwa jednej z bram w Jerozolimie.

Coś mi się wydaje ,że Pan Bóg nie lubi prawicy!

Normalne - Tusk otacza sie miernotami, które nie sa w stanie mu zagrozić.

Wyciął:

Płazyńskiego

Olechowskiego

Rokitę

Gilowską

Piskorskiego

Teraz dobija tępym narzędziem lizodupa Schetynę, który zachowuje sie jak gnida.

Jest o tyle lepszy od Jarosława, ze bardziej skuteczny i do tej pory zachował stan posiadania.

Skynek odrobinę godności.Powiedz dlaczego narodowe ciołki o tej samej osobie sprzeczne wpisy piszą.

Nie tak dawno Piskorski i Olechowski złodziej z agentem a teraz wartościowi politycy wycięci przez Tuska.

Gilowska wyleciała za rodzinny biznes za partyjną kasę.

Rokita mąż posłanki Rokity....można poważnie traktować.

skynek jeszcze chwila Stalina nobilitujesz...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Procesy gnilne zachodzące wewnątrz SLD spowodowały, że partia ta uniosła się trochę powyżej dna i jak pokazuje ostatni sondaż: http://wiadomosci.wp.pl/title,Zaskakujacy-spadek-poparcia-dla-Ruchu-Palikota,wid,13974679,wiadomosc.html?ticaid=1d5b2&_ticrsn=5, zrównała się z Ruchem Palikota.

Na niekorzystny dla SLD wzrost poparcia z miejsca zareagował Rysio Kalisz: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,10621255,Ile_warte_sa_obietnice_Napieralskiego__Widac__ze_znowu.html.

Najbardziej podobały i mi się jego słowa o bracie Olejniczaka, który wszedł do Sejmu z ostatniej pozycji na liście. Taki zdolny! Kalisz zapomniał tylko, że przez cała kampanię nosił go Kwaśniewski w klapie jak Wałęsa MB.

O ostatnich młodych przywódcach SLD mój ulubiony felietonista napisał tak: "Moi znajomi, niektórzy z lewicy, inni z umiarkowanej prawicy, bardziej obserwatorzy niż czynni uczestnicy życia politycznego, od dobrych kilku lat dziwili się, ze SLD straciło instynkt samozachowawczy i toleruje na czele partii dwóch młodych ludzi, z których pierwszy nie miał najmniejszej kwalifikacji do przewodzenia partii politycznej, a drugi zaledwie bardzo małą (... )."

Słuchając wypowiedzi tuzów SLD takich jak Kalisz czy innych z lewa jak Borowski czy Cimoszewicz odnoszę wrażenie,ze ich kwalifikacje polityczne są nawet mniejsze.

Federacja na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, kierowana przez świeżo wybraną na wicemarszałka Wandę Nowicką, otrzymywała pieniądze od koncernu farmaceutycznego, produkującego środki antykoncepcyjne oraz od międzynarodowej organizacji, promującej aborcję i produkującej przyrządy do przerywania ciąży - wynika z wyroku sądu, do którego dotarł "Gość Niedzielny". Wyrok, który zapadł 12 września 2011roku, został utajniony na prośbę Nowickiej, jednak dziś posłowie Stanisław Żelichowski z PSL i Jarosław Gowin z PO zażądali ujawnienia go.

Wyrok dotyczy procesu o pomówienie, jaki Wanda Nowicka wytoczyła katolickiej publicystce Joannie Najfeld za słowa, że Nowicka "znajduje się na liście płac przemysłu aborcyjno-antykoncepcyjnego". Najfeld wypowiedziała te słowa 13 lutego 2009 roku w programie TVN24, podczas dyskusji z Joanną Senyszyn.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[...]

Szykuje się nowy rodzaj buntu. Bunt profesorów. Na razie przeciwko Palikotowi - diabłu wcielonemu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) [...]

Jaki tam bunt profesorów :) Wielomski to nawiedzony monarchista, a jego marginalne ugrupowanie stoi nawet bardziej na prawo od frondy i innych zwariowanych katonacjonalistów. Można go raczej postawić w szeregu z ekstremalnie prawicowymi idiotami w stylu Bartyzela, Słomki etc.

W polskim życiu politycznym to nawet nie margines.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W przypadku Wice Marszałek Nowickiej wydaje się, że wszystko jest zgodnie z prawem, ale niesmak czy też smrodek pozostaje. Przy okazji jest to już kolejne finansowe zamieszanie wokół Ruchu Palikota. A są przecież i innego rodzaju.

Cyrkowe ewolucje nie zawsze sprawdzają się polityce. Ruch Palikota nie jest jeszcze żadną partią, nie ma też żadnej zdolności do realizacji obietnic przedwyborczych.

A swoja drogą o Nowickiej i Biedroniu pisałem przed wyborami, że nie każdy działacz organizacji społecznej musi być posłem. A oni tak bardzo chcieli nimi zostać.

"Wszyscy zastanawiają się, kogo poprze o. Rydzyk - Zbigniewa Ziobrę czy Jarosława Kaczyńskiego. Dziś w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" Jarosław Kaczyński mówił, że rozmawiał z o. Rydzykiem i że decyzje duchownego "będą służyły zwycięstwu".

- Rozmawiałem z o. Rydzykiem i ta rozmowa potwierdziła moje, dawno ukształtowane przekonanie co do postawy Ojca Dyrektora - mówił Jarosław Kaczyński w wywiadzie dla "Gazety Polskiej" . Stwierdził też, że "decyzje Ojca Dyrektora na pewno będą racjonalne - będą służyć zwycięstwu w przyszłych wyborach". Prezes Prawa i Sprawiedliwości nie dopowiedział, co prawda, czyjemu zwycięstwu będą służyć, ale jego wypowiedzi sugerują, że liczy na poparcie o. Rydzyka i środowisk Radia Maryja."

Ciche do tej pory podchody nabierają intensywności :-).

Jestem Europejczykiem.

daj spokoj, to takie same hobby jak wycinki kurpiowskie

Albo jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :-).

Nie, nie, to nie tak ...

Kiedyś niejaki Kurt Vonnegut napisał że facet pozostawił po sobie ślad niczym mucha idąca po stole bilardowym. Niestety czeka to większość z nas (mnie na pewno) i przetrwa tylko coś co stworzymy prawdziwego.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.