Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj sobie innego dyskutanta. Luki w pamięci i inne takie mnie nie interesują.

czy w wklejonym linku ten sam tekst czytasz

"

O godzinie 22 w czwartek zacznie się układanie warstwy ścieralnej na lewej jezdni 30-kilometrowego odcinka autostrady A2 między Skierniewicami a Łodzią. Jezdnia ta zostanie zamknięta, a ruch będzie odbywał się prawą jezdnią - poinformowała GDDKiA.

Jak podała rzeczniczka Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Urszula Nelken, prace potrwają około czterech tygodni. GDDKiA przypomniała w komunikacie o ograniczeniu prędkości do 70 km/h, obowiązującym na odcinku pomiędzy Skierniewicami a Strykowem.

"Szczegółowe informacje o bieżących warunkach drogowych panujących na wszystkich drogach zarządzanych przez GDDKiA udzielane są całodobowo pod ogólnopolskim numerem infolinii drogowej GDDKiA - 19 111" - podano w komunikacie.

Budowę autostrady

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Stryków - Konotopa podzielono na pięć odcinków, a każdy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ł inny wykonawca. Wykonawcą położonego najbliżej Łodzi odcinka A o długości 29,2 km jest firma Eurovia. Kierowcy mogą jeździć tym odcinkiem dzięki tzw. ustawie o przejezdności, nie ma nim jeszcze ostatniej, ścieralnej warstwy asfaltu. Całość prac na tym odcinku ma się zakończyć do 15 października tego roku. "

oczywiście szanuję postanowienie o zakończeniu dyskusji. Tylka tak dla ciekawości.

Tak.

no nie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fox, samozbanuj się.

Mam nadzieję, że jakiś światły i odpowiedzialny funkcyjny pozbawi takiego zaprzańca obywatelstwa.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

oczywiście szanuję postanowienie o zakończeniu dyskusji.

(...)

Ale muszę wpierw wykazać, że wszystko wiem lepiej - oto twoja taktyka - wiec przeczytaj sobie to:

"- W ciągu najbliższych tygodni rząd przyjmie projekt ustawy umożliwiającej otwarcie przed Euro 2012 dla ruchu nawet niewykończonych dróg - powiedział w RMF FM minister transportu Sławomir Nowak. - Ta sprawa jest niezagrożona, jestem o nią spokojny - podkreślił." Cały tekst: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/ustawa-o-przejezdnosci-otworzy-niedokonczone-drogi-na-euro,201005.html

Nie można było oddać do użytku niewykończonych dróg zgodnie z obowiązującym prawem. Rząd POgrzebał przy nim i wymyślił tzw. ustawę o przejezdności. Możesz to sobie nazwać uszlachetnianiem prawa albo jak tylko chcesz.

Sprawa A4 wygląda sporo gorzej, póki co na pewnych odcinkach będzie rok spóźnienia, tak czy inaczej na EURO w piłce ręcznej zdążą....może.

Sprawa PKP i lini kolejowych również wyglada przepięknie, wydłużenie czasu przejazdu na odcinku Szczeci-Katowice, gdzie już w tej chwili jazda trwa grubo ponad 7 godz. a odcinek jest równy temu do Warszawy, gdzie podróż trwa od 5:20 do 6:30. Na pewnych odcinkach po euro zniknęły pieknie wymalowane lokomotywy i niezwykle czyste wagony. Pewnie wrócą na kolejne jakieś EURO.

Jak wygląda własność gruntów pod "narodowym" w świetle roszczeń spadkobierców właścicieli owego gruntu?

Kto za to zapłaci, czyżby kolejne zaniedbanie, kolejna wpadka rządu po wyroku TEU w sprawie hazardowej.

Ile jeszcze takich min niespodzianek pozostawi po sobie POPS.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ale muszę wpierw wykazać, że wszystko wiem lepiej - oto twoja taktyka - wiec przeczytaj sobie to:

"- W ciągu najbliższych tygodni rząd przyjmie projekt ustawy umożliwiającej otwarcie przed Euro 2012 dla ruchu nawet niewykończonych dróg - powiedział w RMF FM minister transportu Sławomir Nowak. - Ta sprawa jest niezagrożona, jestem o nią spokojny - podkreślił." Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Nie można było oddać do użytku niewykończonych dróg zgodnie z obowiązującym prawem. Rząd POgrzebał przy nim i wymyślił tzw. ustawę o przejezdności. Możesz to sobie nazwać uszlachetnianiem prawa albo jak tylko chcesz.

jakie moje a podany przykład świadczy o normalności a nie sztywnym trzymaniu się prawa bowiem wszyscy na tym skorzystali.Szkoda tylko , że pod wpływem turystów z zagranicy a swoich obywateli.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

jakie moje a podany przykład świadczy o normalności a nie sztywnym trzymaniu się prawa bowiem wszyscy na tym skorzystali.Szkoda tylko , że pod wpływem turystów z zagranicy a swoich obywateli.

Lecz się na nogi, bo na głowę już za późno. Nikt nie pozwoli ci na użytkowanie domu mieszkalnego, jeśli nie będzie on miał pokrycia dachowego i paru innych rzeczy. W tym przypadku zezwolono dzięki wybiegom prawnym na użytkowanie drogi bez nawierzchni ścieralnej i większości infrastruktury towarzyszącej. Chodziło o efekt propagandowy. I to ma świadczyć o normalności. Jeżeli tak to o normalności w wydaniu PO, która w wielu wypadkach przebija normalność znana z PRL-u!

W tej dziedzinie jesteś lepszy od de Funes'a i granych przez niego bohaterów. Działka od PO ci się należy albo i stanowisko.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ojej dziadek , staram się normalnie ale nie da rady.

Widzę, że się baaaaardzo starasz! Co zrobić - nie ten poziom! Zaprzestań i wyluzuj! Bo u czytających wywołasz jakiś niekontrolowany odruch swoimi wpisami! Nie każdy musi być uniwersalnie najmądrzejszy! Tak mnie uczyli w ZDZ-cie!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

super wykrzykniki ale możesz ciszej , nie mam problemu z słuchem.

Wiem, to było by za dużo na jednego małego człowieka(!) Kłopoty z rozumem są wystarczającym utrudnieniem(!)

"!" napisałem w "()" - żebyś już nie cierpiał(!)

Wiosło kobiet, brąz.

Za zajęcie trzeciego miejsca, w finale olimpijskim, dwójki kobiet.

Dwójki podwójne.

w czym ?

a może za co ?

Chińczycy się zbliżyli.

Ale atak Chin został odparty.

w czym ?

a może za co ?

T. ze śniadaniem czeka na złoto.

Pewnie już mocno nie świeże...................

Śniadanie..............

Jeszcze T. się roztyje, chyba nie pozwala aby się żywność marnowała i pożera wszystko sam.

Śniadanie oczywiście z pieniędzy podatników.

Może robi kanapki i zawozi helikopterem do domu.

Dla syna.

Bo mało zarabia syn, w porównaniu do Grada.

szkoda ,przeoczyłem . Może nareszcie zaczną wygrywać .

Wiem, to było by za dużo na jednego małego człowieka(!) Kłopoty z rozumem są wystarczającym utrudnieniem(!)

"!" napisałem w "()" - żebyś już nie cierpiał(!)

interpunkcyjny słowotok ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.