Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiany, zmiany, zmiany.

"Szara sieć" zastąpiona będzie przez "Bursztynowe bagno" czyli spiskowa teoria dziejów wg PiS.

"- Zespół ds. obrony demokratycznego państwa prawa przygotowuje raport o "amberpaństwie". Przygotowujemy raport, w jaki sposób "zielona wyspa" zamieniła się w "bursztynowe bagno", w jaki sposób rządy PO swoimi interesami oplotły państwo - zapowiedział podczas konferencji prasowej w sejmie Krzysztof Szczerski. Szczerski kieruje pracami zespołu."

"Poseł PiS przekonywał, że naruszone zostały art. 2 i 5 ustawy zasadniczej: "art. 2 mówi o tym, że Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej"; zgodnie z art. 5 Rzeczpospolita Polska m.in. "zapewnia wolności i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo obywateli"."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Prezes powinien odejść na emeryturę.

Praktycznie CAŁA opozycja jest w kompletnej rozsypce.

No to jak żyć skynek, jak tu teraz żyć??? Masz jakiś pomysł?

Może 747 pomoże? A może iksik wymyśli coś od siebie?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nowe zawirowanko polityczne wokół Michała i Donalda Tuska. Tego pierwszego ma reprezentować w sadzie faszysta - jak mecenasa nazywano onegdaj w PO. Niektórzy politycy sugerują, że drugi będzie miał swoja "Aferę Starachowicką": http://wiadomosci.onet.pl/amber-gold,5235860,temat.html !

No cóż, chyba biedni PiSSmani i postkomuchy nie mają sie do czego przyczepić skoro najważniejszym problemem jest zatrudnienie Romana. Sam do walki z faszystami zatrudniłbym byłego faszystę bo w końcu kto jak nie on zna ich sztuczki?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No cóż, chyba biedni PiSSmani i postkomuchy nie mają sie do czego przyczepić skoro najważniejszym problemem jest zatrudnienie Romana. Sam do walki z faszystami zatrudniłbym byłego faszystę bo w końcu kto jak nie on zna ich sztuczki?

Bardzo ideologiczna ocena tej informacji!

Powiedziałbym ironiczno-przesmiewcza ale chyba na zbyt wysokim poziomie abstrakcji.

Muszę pamiętać żeby na potrzeby forum pisać prościej i jaśniej.

Jestem Europejczykiem.

Może być "interesująco" skoro gawiedź tak bezmyślnie łyka "winę młodego Tuska" z tabloidów i się tym podnieca. Giertych zna ten elektorat i mentalność buców.

"- Składamy wniosek w związku z naruszeniem dóbr osobistych. Tabloid "Fakt" insynuuje współwinę pana Michała Tuska za aferę Amber Gold.

Nie widziałem jeszcze czegoś takiego, żeby tabloid pod zdjęciem jakiejś osoby podpisywał, że grozi jej 10 lat, w sytuacji, gdy nie ma żadnych zarzutów.

Od kilku dni trwa nagonka na Michała Tuska - powiedział Giertych, który reprezentuje syna szefa rządu."

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy mecenas to koń, który kopie

czy jedynie

koń, który mówi?

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Powiedziałbym ironiczno-przesmiewcza ale chyba na zbyt wysokim poziomie abstrakcji.

Dla mnie taki styl wypowiedzi służy zamazywaniu obrazu POlskiej rzeczywistości.

E tam, bierz przykład z jozwy i nie pisz dla wszystkich:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

No to jak żyć skynek, jak tu teraz żyć??? Masz jakiś pomysł?

Jasne. Rzygam już tymi idiotami z sejmu. Jeden głąb wymyśla kocopoły, a drugi zamiast zająć się gospodarką, będzie je podliczał, aby udowodnić, że są nierealne.

Alienuję sie. Idę na emigrację wewnetrzną. Wracam do starych znajomych - Chaplina, Lloyda, Keatona, Jordiego Savalla, Mozarta, Rossiniego,Verdiego i Pucciniego, Sjostroma, Pabsta i Langa.

10 lat to grozi każdemu, nie tylko jemu. Władza z mediami ustaliła, ze można tym "opędzić" ciekawość tłuszczy. W końcu euro i olimpiada się skończyły. A nóż jeszcze z nudów by ludziom co innego do głowy przyszło.

sympatyczny młody Tusk będzie robił za chłopczyka do bicia wzbudzając sympatię a Giertych odświeży swój wygląd w mediach.

Dla mnie taki styl wypowiedzi służy zamazywaniu obrazu POlskiej rzeczywistości.

Widzę że wielu Kolegów zapomniało że to tylko Bocznica. Ja tu nikogo do niczego nie przekonuję bo sam do wielu rzeczy nie jestem przekonany. Ale jeżeli ktos dzięki moim wpisom - często świadomie jajcarskim - trochę samodzielnie pomyśli to już nie żałuję spędzonego tu czasu.

Jestem Europejczykiem.

Pewno wszyscy sobie ustalili taką taktykę. Wszystkim pasuje.

Tabloidowi się to normalnie opłaca - zwiększą tylko nakład, jako ofiara przesladowań.

Może się jeszcze okaże, że młody był w tych tablodach na etacie i konsultował z nimi te sprawy :) Emailowo, oczywiście.

Jasne. Rzygam już tymi idiotami z sejmu. Jeden głąb wymyśla kocopoły, a drugi zamiast zająć się gospodarką, będzie je podliczał, aby udowodnić, że są nierealne.

Alienuję sie. Idę na emigrację wewnetrzną. Wracam do starych znajomych - Chaplina, Lloyda, Keatona, Jordiego Savalla, Mozarta, Rossiniego,Verdiego i Pucciniego, Sjostroma, Pabsta i Langa.

No cóż, takie posły i senatory jacy wyborcy ;-).

Starzy znajomi sa dobrzy na wszystko - ostatnio słuchalem Albercika Kinga ze Steve Ray Vaughan'em. A teraz siedzę ze starym ryżym kumplem Jackiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kiedyś wypiłem z pewnym miłośnikiem burbona butelkę Joe Garretta - taniochę z Tesco. Po jej opróżnieniu zapytałem co piliśmy. JD's - brzmiała odpowiedź. Samak rzeczywiście podobny. Mnie osobiście oryginał nie leży.

Ja też bym chciał codzienniejack-single-barrel.jpg

Ale musi wystarczyć Glen Talloch za circa 17€/1.5L :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Również piłem lepsze tak jak pamiętam lepsze rządy ;-).

Ale jest to co jest a nie to co chcielibyśmy żeby było.

Właśnie. Ale dogadując się na poboczach - rozburboniamy wątek! :-)

A co nam pozostało?

Nie dowieźli dziś mleka, A tu życie ucieka

I samotność doskwiera

Jak pieńkowi siekiera.

Śpiew skowronka nad ranem

Nieocenzurowany

Budzi lęki niejasne,

Że nadchodzą dni straszne.

Smuga cienia wciąż szersza,

Mija młodość nie pierwsza,

Słońce jakby mniej ostre,

Kumpel zasnął pod mostem...

Wredne życie się przetacza jak po grudzie,

Niepotrzebne, głupie dni połyka czas...

Pokolenie utraconych złudzeń,

Generacja zmarnowanych szans.

Brednia kwitnie i głupstwo,

Chamstwo, draństwo, oszustwo,

W tym królestwie talonów

But określa świadomość.

Rdzą zwątpienia przeżarte

Głowy niegdyś otwarte.

Przegryzione sumienia,

Przepełnione więzienia.

Nalać jeszcze jednego?

Ależ, panie kolego,

Niepotrzebne mecyje,

I tak zaraz wypiję!

Potopimy nasze wierne serca w wódzie,

Zanim wreszcie nagła krew zaleje nas:

Porobiło się w świecie,

Rozumiecie i wiecie...

Te inflacje, recesje

Stresy-biesy, depresje...

Jak lądują chłopaki?

Kto pozostał nam z paki?

Tamten w Wiedniu, ten w PRON-ie,

Inny łowi okonie.

Wszyscy jadą gdzieś w lasy,

A ja czuję się czasem,

Jakbym stał z chustką w dłoni

Sam na pustym peronie.

Pogrążeni w otępieniu i w obłudzie,

Kiedyś może spróbujemy jeszcze raz...

Jan Pietrzak

Wszystko to żydowski spisek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

hasło roku...!

Bimber jest fajny ale na dluzsza mete rypie watrobe wiec albo finlandia albo bialy .....

A Ty w Kreml - o PO, nawet nie warto wspominać.

Ale na tym cyprze to juZ misiellli bys w koszmmmosie tacy napierdoleni na melkkkszach ... cwiczyli etyke zapewne......w trzy dupy...udawali te no perrrszingi

Ale na tym cyprze to juZ misiellli bys w koszmmmosie tacy napierdoleni na melkkkszach ... cwiczyli etyke zapewne......w trzy dupy...udawali te no perrrszingi

O jaki ja kurde głupi byłem. Dałem się zmylić jak cała reszta gawiedzi!

Na Cyprze "Melex" Karski z kumple wcale nie byli nawaleni! Oni testowali "Tarczę dla Polski"!!!

Szacun i czapki z głów, może kiedyś z materiałów IPN dowiemy sie któren wyszczeliwał a któren symulował nadlatującą wrażą głowicę ;-).

Jestem Europejczykiem.

DZambo - Twój pan wyprowadza Cię tak wcześnie?

To chociażby klocki mógł po Tobie sprzątać - takie jak powyżej :)

Zajmijcie się dupki rzadzacymi złodziejami, a nie tym nieszczęsnym PISEM. Te su***syny będą pewnie rzadzic z 8 lat, aż się wszystko zawali.

To koalicja najbardziej skorumpowanych partii - od góry do dołu.

Te su***syny będą pewnie rzadzic z 8 lat, aż się wszystko zawali.

Całkiem możliwe, ale dlaczego? Alternatywa jest jeszcze szpetniejsza???

Czytałem ostatnio niby-expose niby-przywódcy niby-opozycji.

Niby czego on chce? Jak już kilka razy pisałem w kraju ogarnietym kryzysem wyborcy przeważnie dają szansę opozycji czasem na przekór, czasem z czystej ciekawości czy złości.

A u nas jakoś nie. Czyżby wizja rządów Jarosława była groźniejsza od marazmu rządów Donalda? Wychodzi na to że tak. Dlaczego?

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.