Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Za Prezia i Ziobry jakoś nie wspominałeś o tej opasce i wadze?

Owszem wspominałem, że jest ślepa. Teraz to nie dość, że udaje ślepą to jeszcze udaje głuchą, a na dodatek zwinęła się w tuleję.

"aby ludziom się żyło dostatniej i praworządniej"

.

Może lepiej wywiązać się z dotychczasowego "ŻEBY POLAKOM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ".

Taki dwugłowy pomnik?

Z Tuskiem na karku i Grasiem w kroczu, z opaską i wagą w dupie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ten wyrok to też sprawa Tuska?Toż jakiś Demiurg z niego jest!Wyrok po prostu obnażył prawdę o praworządności w czasach PiSu.To zresztą nic odkrywczego.Ja i inni Forumowicze pisaliśmy już o tym na poczatku sprawy dr.G.

Co do Temidy to przypominam,że powinna być nie tyle ślepa co mieć przewiązane oczy.A wtedy za PiSu była na etacie w CBA.

Z Tuskiem na karku i Grasiem w kroczu, z opaską i wagą w dupie.

Zaklinasz rzeczywistość czy żyjesz w równoległej?

Przecież to kaczyści i ostatnio gierkiści zafiksowali się na pożądanie pomników na cześć

To wy pełowscy czekiści macie jakieś fiksum dyrdum jeśli chodzi o rzeczywistość, już dawno ją zakrzywiacie do doła.

Dzisiaj każdy za coś kocha Gierka nawet naczelny Leming IIIRP

"To nie były dobre czasy, ale to nie były też czasy, które warto przekreślić. Akurat gospodarskie wizyty i inwestycje za czasów Gierka to jest raczej coś, co dobrze wspominam"

s51.jpg

Zaklinasz rzeczywistość czy żyjesz w równoległej?

Przecież to kaczyści i ostatnio gierkiści zafiksowali się na pożądanie pomników na cześć

Od jakiegoś czasu iksik kompletnie stracił kontakt z rzeczywistością i pisze jakby mu 747 dyktował.

Takie żałosne podskoki, tupanie nóżkami i bicie piąstkami w co popadnie. Wzorem Prezesa na rzeczywistość się obraził.

Jestem Europejczykiem.

Owszem dla takich Tuley bo o to narodziło nam się nowe pokolenie niezależnych sędziów i czas to zaznaczyć choćby pomnikiem.

Czyżby ktos tutaj nie zgadzał się z opinią, że Tuleye są niezależne, prawe, mądre w osądach i godne upamiętnienia?

"Dzisiaj każdy za coś kocha Gierka..."

No nie tylko dzisiaj, niektórzy pokochali go wcześniej.

- Mam pomysł na sukces Polski - mówił na Śląsku kandydat PiS na prezydenta Jarosław Kaczyński. Dodał, że cieszyłby się, gdyby jego kandydaturę poparł eurodeputowany Adam Gierek, syn byłego pierwszego sekretarza KC PZPR. Kaczyński uważa, że Edward Gierek był "komunistycznym, ale jednak patriotą".

Kandydat PiS zaznaczył, że choć jako działacz opozycji demokratycznej był czynnym przeciwnikiem Edwarda Gierka, cenił w nim m.in. to, że "opozycję jakoś tam tolerował, a nie zamykał do więzienia", co - jak mówił - było w komunizmie bardzo rzadkie. Przede wszystkim jednak cenił to, że Gierek "chciał siły Polski".

- Śmiano się często z tego 10. miejsca na świecie (które w PRL miała osiągnąć Polska pod względem gospodarczym - red.). A ja się z tego nie śmiałem. Ja wiedziałem, że to nieprawda, ale uważałem, że to zdrowa ambicja. On miał nawet ambicje ( ) dalej idące, takie mocarstwowe. Ja akurat to uważam za dobre - mówił Kaczyński.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Owszem dla takich Tuley bo o to narodziło nam się nowe pokolenie niezależnych sędziów i czas to zaznaczyć choćby pomnikiem.

Czyżby ktos tutaj nie zgadzał się z opinią, że Tuleye są niezależne, prawe, mądre w osądach i godne upamiętnienia?

Czy tu ktoś poza kaczystą wpadł na pomysł pierdyknięcia pomnika temu sędziemu?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

xniwax

Wyśmiewasz się z Tuska a sam jeszcze niedawno pisałeś,że za Gierka były też pozytywy( bo były w porównanju z Gomółką).

Mam nadzieję,że wkrótce wyjdzie na jaw więcej takich faktów "kreatywnej praworządności" w wykonaniu panów Ziobry i Kamińskiego.I że ci panowie znajdą się wreszcie tam gdzie ich miejsce czyli w pierdlu.

Jaki Gierek i komu było dobrze poza czterdziestolatkiem z serialu i działaczami PZPR czy też prywatą powiązaną z służbami.. W sklepach nie było gitar , instrumentów. Barbórki zdominowały scenę rockową , Dwa Plus Jeden rządziło ... przez pierwsze dwa trzy lata były pomarańcze w wiejskim sklepie i tyle dobrego o prostym górniku. Jego rządy nadal czkawką się odbijają.

Zanim narodowi pogonią prezesa i świtę zmontuje partię spadkobierczynię Gierka . Na razie badanie gruntu , taki xniwax i jeszcze kilku łyknie .

Bez walki dokonań Gierka SLD nie oddadzą . W obecnej Polsce Jarosław Kaczyński pierwszy Gierka nobilitował ...qrwa mać narodowe byle co

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tle dyskusji o bohaterze ostatnich dni, którym jest sędzia Tuleja, warto przypomnieć jak powstało Centralne Biuro Antykorupcyjne. Był to projekt rządowy koalicji PiS,LPR i "Samoobrony", który cieszył się pełnym POparciem Platformy Obywatelskiej. W Sejmie za powołaniem CBA 354 posłów było za, 43 przeciw, 20 wstrzymało się. Po głosowaniu prezes Jarosław Kaczyński wyraził zadowolenie i oświadczył, ze powinni zacząć się bać: "aferzyści i ci, którzy chronili afery, uzyskali wysoki status polityczny. I ci politycy, którzy być może mają tajne konta". PiS po głosowaniu zgotował Mariuszowi Kamińskiemu owację na stojąco. PO zapewne liczyła, ze CBA dorżnie SLD. Przecież parokrotnie wcześniej jednoczyła się z PiS-em skutecznie w osłabianiu SLD (tzw. afera Rywina, komisja d/s Orlenu). Późniejsze utyskiwania PO są wynikiem działań CBA wymierzonych przeciwko PO. Nie jest to działanie pro państwowe tylko pro partyjne. Zdrowy rozsądek w temacie CBA prezentował przez cały czas jedynie SLD. Jednak jego działań nie poparł nawet Trybunał Konstytucyjny: http://wyborcza.pl/1,76842,6745995,Trybunal_Konstytucyjny_zdecyduje_dzis_o_CBA.html.

Wreszcie ktoś tu odważył się odważnie napisać o zbrodniach reżimu Gierka:

(...) W sklepach nie było gitar , instrumentów. Barbórki zdominowały scenę rockową , Dwa Plus Jeden rządziło ... (...)

Rzeczywiście straszne zbrodnie. Aż ciarki człowieka przechodzą, jak czyta ten dramatyczny opis. To jest równie prawdziwe, jak i wszystkie pozostałe. Pamiętam jeszcze bogate wystawy sklepów z instrumentami muzycznymi - wówczas po raz pierwszy spotkałem się z marka Yamaha, pamiętam też lata 70 Polskiego Rocka:

.

Pomnik Gierka i Tuleya na jednym podeście, po co marnować miejsca na dwa osobno, może tusek się zmieści i prezes, paru innych.

Taki pomnik absurdu Polskiej polityki ostatnich 40 lat...przed sejmem.

skąd Tusk na pomniku

Dla uświetnienia jego polityki absurdu. Siebie też możesz postawić jako podest.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

co ty jesteś w stanie zrozumieć , może napisy na blokowisku ?

i nie kłam dziadzie , żyłem i chciałem gitarę kupić .... więc kacyku nie pier**l

Na blokach piszą też "ch*j ci w ryj!" Jesteś w stanie to zrozumieć.

Sobie sam wystawiasz pier**ląc.

mam krasnala w ogródku , wystarczy .

a tak o polityce i nowej narodowej TV Republika . Dziwi brak przerażenia , z dwóch założycieli jeden żydem !!!!!!!!!

wladziu, a co tam w polityce, gospodarce i stosunkach międzyludzkich w Polsce?

Oczywiście nie bierz pod uwagę te 50% Polaków, których uważasz za przetrącone psy i inne stworzenia.

mam krasnala w ogródku , wystarczy .

Czemu mnie to nie dziwi?

z dwóch założycieli jeden żydem

Boli ciebe to? Masz fobie?

Czyli tępy prostak jesteś. Co widać po twoich wpisach. I po co powołujesz się na blokowiska...

delikatnie zasugeruję , ty również . Aforyzm z wulgaryzmem pomyliłeś . Wytłumaczysz czy tępy prostak jak ja ?

wladziu, a co tam w polityce, gospodarce i stosunkach międzyludzkich w Polsce?

Oczywiście nie bierz pod uwagę te 50% Polaków, których uważasz za przetrącone psy i inne stworzenia.

kmiotku świetnie a nie uważam za przetrącone psy czy inne stworzenia 50% rodaków , nawet ciebie robiącego pod siebie za przetrąconego psa nie uważam . Sam jest zaskoczony twoją samooceną , jest ch*jowo ale aż tak ?

Czemu mnie to nie dziwi?

mnie również , zamówiłem pomnik LK.

Boli ciebe to? Masz fobie?

wszystko połkniecie tylko jak teraz inne media żydostwem atakować ?

wladz nie tłumacz się ze swej osobowości, mało wiarygodne jest tłumaczenie się z czegoś czego nie ma.

zamówiłem pomnik LK.

Też mnie to nie dziwi.

.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

delikatnie zasugeruję , ty również . Aforyzm z wulgaryzmem pomyliłeś . Wytłumaczysz czy tępy prostak jak ja ?

kmiotku świetnie a nie uważam za przetrącone psy czy inne stworzenia 50% rodaków , nawet ciebie robiącego pod siebie za przetrąconego psa nie uważam . Sam jest zaskoczony twoją samooceną , jest ch*jowo ale aż tak ?

mnie również , zamówiłem pomnik LK.

Ten wpis nie jest adresowany wprawdzie do mnie, ale wyjaśnia wszystko i wszystkim, bo wobec mnie też używasz tej samej argumentacji.

jak teraz inne media żydostwem atakować ?

Ale Ty tępy jesteś. Może jeszcze mamy zaprzestać słuchać Dylana bo wladz ma fobie w sobie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.