Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W ciągu najbliższego roku czeka nas ważna debata na temat czy wejść i ewentualnie kiedy do strefy euro.Tusk będzie potrzebował większe zaplecze parlamentarne niż tylko koalicja rządowa.Myślę,że może liczyć na poparcie SLD ( wbrew dziadkowiwładkowi) i Pailkota.Będzie musiał pewnie jakoś ich do siebie przyciągnąć.Wzmocni lewe skrzydło kosztem Gowina?Poluzuje w kwestii związków partnerskich?To miałoby sens.

dla tego narodu wszystko jest nieszczesciem..wolnosc,brak wolnosci, pieniadze, brak pieniedzy, praca brak pracy.

zdechnac idzie od samego gadania.Trudno sie dziwic ze wyjezdzaja i zapominaja.

Muls, racja, tacy już jesteśmy.Ale nie uważasz ,że 200lat niewoli , z przerwą na 20 lat zrobiło swoje?Zwłaszcza prawie 50 lat komuny spustoszyło nam umysły do tego stopnia , że wybieramy na pierwszego prezydenta rzekomo wolnej Polski reżimowego generała?

że wybieramy na pierwszego prezydenta rzekomo wolnej Polski reżimowego generała?

nie byl to najgorszy prezydent w historii polski.

i zapewnial cos o czym ty nie masz zielonego pojecia.

czyli zapewnial ciaglosc okraglego stolu i spokoj na pewien czas.

Na przykład w Banku Watykańskim, w Zakonie tatusia Rydzyka, w odszkodowaniach za ofiary w "zamachu smoleńskim" etc

Widzisz jak ty mało wiesz.Taki miś co lubi miodek ,o małym rozumku:)

Jak zwykle,zrozumiałeś jak chciałeś.Ktoś wywołał ten temat w kontekście...łapówek.Tak ja zrozumiałem.Widać można wszystko zrozumieć na....opak.Nic dziwnego,że POpaprywni som jeszce u władzy.

Pisalem już wcześniej , że betonu i pancernej brzozy nie przebijesz.Nie ma szans kopać się z koniem.
<br />W ciągu najbliższego roku czeka nas ważna debata na temat czy wejść i ewentualnie kiedy do strefy euro<br />
Oby nigdy za wcześnie.Najpierw stabilizacja w strefie EURO i naprawa finansów w krajach dołujących.

W ciągu najbliższego roku czeka nas ważna debata na temat czy wejść i ewentualnie kiedy do strefy euro.Tusk będzie potrzebował większe zaplecze parlamentarne niż tylko koalicja rządowa.Myślę,że może liczyć na poparcie SLD ( wbrew dziadkowiwładkowi) i Pailkota.Będzie musiał pewnie jakoś ich do siebie przyciągnąć.Wzmocni lewe skrzydło kosztem Gowina?Poluzuje w kwestii związków partnerskich?To miałoby sens.

No dobrze.Ale gdzie tu Polska?Gdzie tu Polacy?Czy ktoś się nas pyta czy chcemy?

nie byl to najgorszy prezydent w historii polski.

czyli zapewnial ciaglosc okraglego stolu i spokoj na pewien czas.

Po prostu nie wierzę.Co to komuna może zrobić z umysłem.

ta niewola i krew jak widac zrobila narod mądrzejszym.

W jakim sensie muls?

No tak bo przed rozbiorami to Polska była krajem twórczej myśli,dobrze zorganizowanym,zamieszkałym przez światłych obywateli.

Wbrew temu co się próbuje nam wmówić byliśmy sporym mocarstwem ze sporą dozą tolerancji wobec innych.

Oby nigdy za wcześnie.Najpierw stabilizacja w strefie EURO i naprawa finansów w krajach dołujących.

Zapomnij o euro.Cieszmy się , że tam nie jesteśmy.Już dawno by nas nie było.Euro ma dni policzone,więc po co tam się pchać.

Tomek

Przypominam,że do UE weszliśmy po referendum,które tacy jak Ty przegrali i to z kretesem.Tak więc nie opowiadaj głupot o betonach i bajek o brzozach.Najważniejsze jest teraz aby mądrze rozegrać tę sprawę( czyli euro).

A o brzozach i zamachach to sobie dyskutuj u księdza proboszcza.

modrzew

pisząc pierdoły miałem na mysli nie konstytucję ale inne tematy tzw. zastepcze.

Tomek

Co do euro to się mylisz i to bardzo.Jak we wszystkim.

<br />pisząc pierdoły miałem na mysli nie konstytucję ale inne tematy tzw. zastepcze.<br />
No dobrze ale żeby to zrobić to trzeba ją zmienić a wtym parlamencie to nie jest możliwe.Najpierw trzeba wewnętrzne niejasności i przeszkody usunąć.

napisalem juz cos i darmowej edukacji..Jako mieso armatnie jestes cennym materialem...ale gdzie indziej.

Po prostu nie wierzę.Co to komuna może zrobić z umysłem.

w komunie rozwinalem sie koles, a ty sie zwijasz bez niej.

Dlaczego?PO-PSL plus RP i SLD i poparcie prezydenta powinno wystarczyć.Można też zrobić referendum aby zamknąć usta takim różnym Tomkom.

W tak ważnej sprawie bez referendum się chyba nie obejdzie a arytmetyka sejmowa wskazuje,ze dwie trzecie sejmu do zmiany konstytucji nie będzie.PO PSL RP i SLD nie ma dwóch trzecich.

Tomek

Przypominam,że do UE weszliśmy po referendum,które tacy jak Ty przegrali i to z kretesem.Tak więc nie opowiadaj głupot o betonach i bajek o brzozach.Najważniejsze jest teraz aby mądrze rozegrać tę sprawę( czyli euro).

A o brzozach i zamachach to sobie dyskutuj u księdza proboszcza.

modrzew

pisząc pierdoły miałem na mysli nie konstytucję ale inne tematy tzw. zastepcze.

Tomek

Co do euro to się mylisz i to bardzo.Jak we wszystkim.

Wojciech , ja głosowałem za Unią.I ok.Teraz widać że z tą unia nie jest do końca tak jak powinno.Zmierza wszystko w kierunku Eurokołchozu.

napisalem juz cos i darmowej edukacji..Jako mieso armatnie jestes cennym materialem...ale gdzie indziej.

w komunie rozwinalem sie koles, a ty sie zwijasz bez niej.

Ty chyba technikum mięsne skończyłeś.

Dlaczego?PO-PSL plus RP i SLD i poparcie prezydenta powinno wystarczyć.Można też zrobić referendum aby zamknąć usta takim różnym Tomkom.

No tak.Cztery partie , które łącznie mają może poparcie z 20% społeczeństwa mają decydować za Polaków.To ci demokracja.Większość rządzi mniejszością.

swoi nie wytna mu numeru z euro jak gowin z zwiazkami.

Im bliżej wyborów tym więcej będzie wycinanek w PO.

Co do Euro to broń Panie Boże póki co.

PO-PSL plus RP i SLD

Oj Wojciechu, Wojciechu.

Poza tym nie sądze by PSL przez to chciałoby zniknąć ze sceny politycznej, a to by była sensacja.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

157 posłów to PiS lub razem z SP a w tym przypadku nie ma różnicy 157 to więcej jak 2/3 sejmu a więc konstytucja nie może być zmieniona bez zgody PiS-u.

Nie ma o czym dywagować.

Tomek

Nie wiem skąd ci sie wzięło te 20%.Mówimy o większości parlamentarnej,Jak ktoś nie chodzi na wybory to sie eliminuje.

Xniwax

PSL nigdy nie zagłosuje przeciwko UE bo w tej chwili najwieksze poparcie dla niej jest na wsi,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.