Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Tomuś której Polski , trudno ich zagrożenie zrozumieć . Potrafisz je wskazać ?

Bardziej, niż kaczy p....b ?????

obawiam się wojenki jest poważne zagrożenie dla SLD . Jeszcze wczoraj Miller na wozie a teraz pod wozem . Ciekawe jak zareaguje

znowu skarpetki wąchałeś ?

Nie, jadłem Beefa z Tuska.i popijałem duchem puszczy, skarpety pozostawiam wladzy..

Były Kwaśniewski prezydent i jego Eurocośtam+

Kiepska ta inicjatywa, zwykła chęć władzy ( a jednak i a jakże), poza tym chęć przysrania Millerowi nic ponadto.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niedawno komentując spotkanie byłego Kwaśniewskiego z Millerem, uznałem, że ten pierwszy knuje. Okazało się, że miałem rację. Gdyby mu rzeczywiście chodziło o interes Lewicy, to usunąłby w cień osobiste animozje i dogadał ze środowiskiem SLD. Teraz SLD ma tylko jedno wyjście - wyrzucić na zbity pysk wszystkich ludzi byłego Kwaśniewskiego z Kaliszem na czele, który dopiero teraz zacznie robić krecią robotę. Inaczej będzie po SLD.

A co tak na prawdę różni Kwaśniewskiego od Millera?Bo ja nie kumam!

Kalisz jeżdzi Jaguarem.

dużo , wyczucie polityczne . Kwaśniewski nie jest zasklepiony w swoim ego

Tusk lata helikopterem za moją kasę .... skąd ten Jaguar , ukradł

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

A co tak na prawdę różni Kwaśniewskiego od Millera?Bo ja nie kumam!

Kalisz jeżdzi Jaguarem.

Przynależność do SLD na przykład. Poza tym Miller zdaje się, że był w swoim życiu robotnikiem, a b. Kwaśniewski jest cały czas aparatczykiem i cały czas w dryfie...

Rzeczywiście jaguarem - nie zdążyłem poprawić - miałem pewność,ze poprawia mnie inni. Słyszał ktoś o adwokackich osiągnięciach onego Kalisza, którymi tak lubi się chełpić w mediach. Kalisz przydupas byłego i kret - rozłamowiec w SLD, nie umie poprawnie dwóch zdań po polsku powiedzieć, ale to najczęściej pokazywany polityk lewicowy. Dlaczego? Pewnie przystojny jest,

dużo , wyczucie polityczne . Kwaśniewski nie jest zasklepiony w swoim ego

Tusk lata helikopterem za moją kasę .... skąd ten Jaguar , ukradł

Tu walnął znajomością ego byłego albo pochodzeniem kasy na jaguara (może za premii w kancelarii, ale Prezydenta RP go kupił) - jak łysy grzywka o parapet.

Dla kogo? Waga tego problemu jest bliska zeru ;-).

Waga problemu wbrew temu co napisałeś jest duża. Nie podoba mi się wizja lewicy tworzonej zgodnie z wytycznymi Michnika. Bezmyślne, znamionujące pychę działanie Kwaśniewskiego może doprowadzić do całkowitego spełnienia marzeń Prawicy w Polsce - tj.

jeszcze większego osłabienia Lewicy na kilkadziesiąt lat i całkowitego zniechęcenia lewicowego elektoratu.

======================

Byłego doceniono w świecie. Nie został sekretarzem generalnym NATO, nie został sekretarzem generalnym ONZ, nie dostał nawet żadnego poważnego stanowiska w UE. Znajomy bogacz go przygarnął i doradza dyktatorowi - pewnie w wykorzystywaniu służb do celów politycznych. Tylko do tego się nadaje. Teraz znowu szuka upojenia w zemście politycznej i osobistej - nie licząc się tak naprawdę żadnym interesem poza własnym, w tym i Lewicy przy okazji.

Tu walnął znajomością ego byłego albo pochodzeniem kasy na jaguara (może za premii w kancelarii, ale Prezydenta RP go kupił) - jak łysy grzywka o parapet.

masz dużo większe mniejszą inteligencją poparte . I jak widać znowu opluwamy , pomawiamy ... nadal nie wiesz dlaczego SLD z tobą , Millerem jest nic nie warte

W tej chwili lewica sama zepchnęła się na margines dlatego jej znaczenie jest bliskie zeru.

Zamiast zajmować się rzeczywistymi problemami zajmuje sie głównie wewnętrznymi napierdalankami. Przykładem sam dziadekwładem który nienawidzi Kwaśniewskiego i na siłe promuje nam starego aparatczyka Millera. Kwaśniewski i Miller to ludzie którzy kiedyś odnosili wielkie sukcesy ale kiedy to było?

Palikotowi z kolei odwaliła palma ale czy to powód, żeby dyskredytować go i gnoić przy każdej okazji? Oczywiście można ale co to da? Miller będzie mial lepsze samopoczucie ale pozycji lewicy jako takiej to nie wzmocni, co najwyżej pozwoli spokojniej spać starym komuchom.

Jestem Europejczykiem.

Nie jestem szczęśliwy z powrotu aparatczyków .Niestety mają nazwiska , które przyciągają a Palikot nadal się bawi a nie uprawia politykę . Może po doświadczeniach z Grodzką na wicemarszałka ochłonie

Miler klasycznie zaczyna dyskredytować konkurencję . Tym razem bez polotu

" Szef SLD skrytykował też nową inicjatywę Kwaśniewskiego. - Wczoraj dowiedziałem się, że Aleksander Kwaśniewski postanowił się zapisać do nowego PiS, do formacji, która się nazywa PiS, czyli Palikot i Siwiec. Jestem tym zażenowany, ale każdy ma prawo do wolnego wyboru, także do błędu - powiedział polityk. "

szkoda , może jednak skupi się na programie akceptowanym przez ludzi z lewicową , liberalną wrażliwością a nie wyzywa od hołoty i potem się dziwi nowym projektom ogarniającym szerszy od Napieralskiego elektorat .... prawie 12 % to nadal niewiele

Polityczny trygław czyli droga do politycznego kaca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziadekwłodek

Jak pytałem się o różnicę pomiędzy Kwaśniewskim a Millerem to miałem na myśli różnice programowe.Twoja odpowiedź świadczy o tym,że różnic nie ma.Jeżeli któryś z nich jest aparatczykiem to prędzej Miller.Nigdy nie zapomnę jak w dyskusji ze studentami w 89r. w stołówce KC PZPR bronił Partii ( w TVP).Te swary między obu politykami raczej nie służą SLD.

SLD skorzysta

Nikt nie korzysta, a reszta to tylko fakty plus twoje urojenia wladzu.

Ja o uznanym polityku i dwóch pajacach, a ty jak zwykle o PiSie.

Obsesjumdyrdum wladzu i do tego fiksum.

Nigdy nie zapomnę jak w dyskusji ze studentami w 89r.

Zapominając świeży beton Kwaśniewskiego z owych i trochę wcześniejszych lat.

<br />chłopcy przed wami stary nowy temat . Kwaśniewski powraca a wraz z nim wy i pijaństwa<br />
Patrząc na jego gembe,można było zauważyć wielkie doświadczenie bijące z niej,w sprawie pijaństwa ma sie rozumieć.Nie ma nic gorszego i jeszce ten...Siwiec-tragedia.

Patrząc na jego gembe,można było zauważyć wielkie doświadczenie bijące z niej,w sprawie pijaństwa ma sie rozumieć.

Piszesz o Sławoju Leszku, kompanie do kieliszka byłego Pana Prezydenta?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

masz dużo większe mniejszą inteligencją poparte . I jak widać znowu opluwamy , pomawiamy ... nadal nie wiesz dlaczego SLD z tobą , Millerem jest nic nie warte

Odpowiedź na stałym poziomie.

W tej chwili lewica sama zepchnęła się na margines dlatego jej znaczenie jest bliskie zeru.

Zamiast zajmować się rzeczywistymi problemami zajmuje sie głównie wewnętrznymi napierdalankami. Przykładem sam dziadekwładem który nienawidzi Kwaśniewskiego i na siłe promuje nam starego aparatczyka Millera. Kwaśniewski i Miller to ludzie którzy kiedyś odnosili wielkie sukcesy ale kiedy to było?

Palikotowi z kolei odwaliła palma ale czy to powód, żeby dyskredytować go i gnoić przy każdej okazji? Oczywiście można ale co to da? Miller będzie mial lepsze samopoczucie ale pozycji lewicy jako takiej to nie wzmocni, co najwyżej pozwoli spokojniej spać starym komuchom.

Znowu argumentum ad personam. Uważam tylko, że były Kwaśniewski ponosi główna odpowiedzialność za rozwalenie SLD. Nie jest członkiem tej partii, a nadał sobie prawo do mieszania się w jej wewnętrzne sprawy osobiście i przez posiadana tam agenturę. Pomysły ma coraz lepsze LiD - z wybujałymi nad wyraz ambicjami i oczekiwaniami ułamkowych lewicowych partyjek i próbą wskrzeszenia środowiska nieboszczki UW. Albo pomysł, który zrodził Napierniczaka - najgorsze w historii SLD kierownictwo. Miler to dobry lider na obecne możliwości SLD. Lewicowość byłego Kwaśniewskiego jest tak samo wiarygodna, jak jego zagraniczna kariera polityczna. Taki typowy polski mąż stanu... nieważkości.

a kiedy pijaństwo przypomnisz . Te pierdołki o hańbie , braku szacunku itd.....

SLD skorzysta z forumowych pismaków PiS....

Tu nic nie trzeba przypominać, To jest element jego prezydentury i późniejszej kariery. Okręcanie się flagą narodową, czy wsiadanie do bagażnika, że o bolącej goleni już nie wspomnę. Dzisiaj jego pijaństwa przypomniał też Materna w "Śniadaniu mistrzów".

dziadekwłodek

Jak pytałem się o różnicę pomiędzy Kwaśniewskim a Millerem to miałem na myśli różnice programowe.Twoja odpowiedź świadczy o tym,że różnic nie ma.Jeżeli któryś z nich jest aparatczykiem to prędzej Miller.Nigdy nie zapomnę jak w dyskusji ze studentami w 89r. w stołówce KC PZPR bronił Partii ( w TVP).Te swary między obu politykami raczej nie służą SLD.

B. Kwaśniewski to karierowicz, któremu każdy żaden program nie przeszkadza. Liczy się tylko kariera. Też to oglądałem i nie widzę w tym nic kompromitującego Millera. Rozumiem, że dyskusja z Michnikiem jest bardziej nobilitująca. To arogancja i ignorancja b. Kwaśniewskiego niszczy SLD. Chce coś znaczyć na Lewicy to niech sam założy od nowa lewicową czy centrolewicową partię i dociera ze swoim programem do wyborcy. Tylko o czym on może powiedzieć takiemu wyborcy. O pensji u Kulczyka nie powie, a opowieści o obronie cnotliwej b. premier, doradzaniu satrapie czy weselu córki bezrobotnego czy zatrudnionego na śmieciówce niewiele obchodzą.

Były od lat nie jest w SLD, ale ciągle rości sobie prawa do jej ustawiania wg własnych chorych wizji. Aleksandrze b. Kwaśniewski i ty wierny Kaliszu nie idźcie tą drogą! Miller postawił dobre pytanie za co były kocha Palikota?

<br />Piszesz o Sławoju Leszku, kompanie do kieliszka byłego Pana Prezydenta?<br />
Nie,pisze o chorobie Filipińskiej Pana Prezydenta...jeśli to robi różnice.

<br /> Chce coś znaczyć na Lewicy to niech sam założy od nowa lewicową czy centrolewicową partię i dociera ze swoim programem do wyborcy. <br />

Właśnie zakłada a skrót tej nowej partyjki wygląda tak:PiSK Zobaczymy czym to się skończy a wybranie na tuby takie postacie jak Siwiec I Palikmiot na pewno mu się przysłuży....niebytem.

Ale co tam,jeden zamienił demokracje na biurwokracje,to nich inni zamienią tą biurwokracje na frustracje.............polaków.Pewnie tym się skończy.

dziadekwłodek

Naprawdę nie widzisz nic kompromitującego w fakcie,że Miller bronił ówczesnego komunizmu jak źrenicy oka?W 89r gdy system ten walił się totalnie?I to nie jest karierowicz?A kandydowanie z listy Samoobrony to co to było?To nie karierowiczostwo?Tak zgrany polityk ma być mężem opatrznościowym polskiej lewicy?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Naprawdę nie widzisz nic kompromitującego w fakcie,że Miller bronił ówczesnego komunizmu jak źrenicy oka?W 89r gdy system ten walił się totalnie?I to nie jest karierowicz?A kandydowanie z listy Samoobrony to co to było?To nie karierowiczostwo?Tak zgrany polityk ma być mężem opatrznościowym polskiej lewicy?

Miller publicznie pokajał się za start z list Samoobrony i przyznał się, że kierowały nim niskie pobudki. Takie zachowanie Millera też było następstwem mieszania się b. Kwaśniewskiego w wewnętrzne sprawy SLD. Natomiast nie widzę nic złego w tym, że Miller jako wysoki członek PZPR bronił PRL-u (a nie komunizmu - niepotrzebna tu taka straszna retoryka). Lepiej to o nim świadczy, niż miałby jednocześnie działać na rzecz opozycji.

Może b. Kwaśniewski ma być takim mężem. Dobre. A słyszałeś może w jego gładkiej gadce coś o programie tej nowej centrolewicowy?

Patrząc na jego gembe,można było zauważyć wielkie doświadczenie bijące z niej,w sprawie pijaństwa ma sie rozumieć.Nie ma nic gorszego i jeszce ten...Siwiec-tragedia.

a tu mamy pajacyka robiacego za mulsa??? Zabawne ze taki pajacyk moze majtac tymi nozkami przez lata cale zawsze tak samo nozkami na bok nawet bez ...pociagania.Wystarczy mu zrobic zyg zyg marchewke na paluszkach i odruch pawlowa ......

mamy.

Może b. Kwaśniewski ma być takim mężem. Dobre. A słyszałeś może w jego gładkiej gadce coś o programie tej nowej centrolewicowy?

tu mamy z koleji wysyp tęporyjkow prawdziwych polskich upierajacych sie co do programu lewicy, a w szczegolnosci millera ktory podobno lewicom jest.Najwiekszom lewicom był chiba u leppera albo za konkordatem.

a tak na marginesie slyszalem dwa razy wypowiedz Palikota dotyczaca gwaltu na Nowickiej.W zyciu bym nie pomyslal to co napisaly o tym gowniane media .Tak to jest kiedy inteligent przekazuje cós teporyjkowi polskiemu.

c

w polityce słowa są bardziej elastyczne i nie powinien o tym zapominać .Ale nie pierwsza jego podobna wpadka .On chyba nieświadomie balansuje pomiędzy politycznym wiecem a polityką . Oby inicjatywę z Kwaśniewskim w podobnym emocjonalnym stylu nie spieprzył . Na dziś chyba nie ma innej możliwości powstania pociągającej alternatywy dla narodowo prawicowej nawałnicy i stęchłego PO

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Chodzi mi o to,że obaj nie różnią się za bardzo od siebie.

W moim odbiorze wygląda to tak, jakbyś chciał wykazać wyższość byłego za wszelką ceną. B. Kwaśniewski to polityk skończony.

(...)

tu mamy z koleji wysyp tęporyjkow prawdziwych polskich upierajacych sie co do programu lewicy, a w szczegolnosci millera ktory podobno lewicom jest.Najwiekszom lewicom był chiba u leppera albo za konkordatem.

a tak na marginesie slyszalem dwa razy wypowiedz Palikota dotyczaca gwaltu na Nowickiej.W zyciu bym nie pomyslal to co napisaly o tym gowniane media .Tak to jest kiedy inteligent przekazuje cós teporyjkowi polskiemu.

c

Znowu będziesz pisał te swoje mulsony na miarę 3/4 inteligenta!

w polityce słowa są bardziej elastyczne i nie powinien o tym zapominać .Ale nie pierwsza jego podobna wpadka .On chyba nieświadomie balansuje pomiędzy politycznym wiecem a polityką . Oby inicjatywę z Kwaśniewskim w podobnym emocjonalnym stylu nie spieprzył . Na dziś chyba nie ma innej możliwości powstania pociągającej alternatywy dla narodowo prawicowej nawałnicy i stęchłego PO

Podprogowy Palikot rozgrywającym na lewicy, wsparty majestatem B. Kwaśniewskiego, intelektem Siwca (wręcz popis we wczorajszych "Faktach po faktach") i polskim łącznikiem Kaliszem.

Jego bezkompromisowa postawa wobec nagrody pieniężnej Wandy Nowickiej świadczy o jego politycznej uczciwości, gdyby nie to:

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120325/MAGAZYN/120329800. I to nie raz pierwszy...

Znowu będziesz pisał te swoje mulsony na miarę 3/4 inteligenta!

znowu malenki zebyscie teporyjki polskie mialy swojego ..zaganiacza na SWOJA miare.

Podprogowy Palikot rozgrywającym na lewicy, wsparty majestatem B. Kwaśniewskiego, intelektem Siwca (wręcz popis we wczorajszych "Faktach po faktach") i polskim łącznikiem Kaliszem.

chiba najinteligentniejsi w formacji.Slusznie mozna sie obawiac straty.Nowicka nalezalo wywalic na zbity pysk od razu i bez gadania bo taki jest wymiar polityki dla tęporyjkow polskich.Dla mnie osobiscie jej pieniadze to jej pieniadze jak tzrynastka dla urzednika i czternastka dla gornika.Tyle ze tęporyjki POWINNI byc zadowoleni..i od tego jest Palikot.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

znowu malenki zebyscie teporyjki polskie mialy swojego ..zaganiacza na SWOJA miare.

chiba najinteligentniejsi w formacji.Slusznie mozna sie obawiac straty.Nowicka nalezalo wywalic na zbity pysk od razu i bez gadania bo taki jest wymiar polityki dla tęporyjkow polskich.Dla mnie osobiscie jej pieniadze to jej pieniadze jak tzrynastka dla urzednika i czternastka dla gornika.Tyle ze tęporyjki POWINNI byc zadowoleni..i od tego jest Palikot.

muls - po takim wysiłku intelektualnym pewnie znowu zrobisz sobie przerwę. A o pieniądzach Palikota wspomnieć jakoś zapomniałeś...

Pieniadze Palikota to nie moja sprawa.To sprawa golodupcow i teporyjkow polskich.

bez wysilku.

muls - po takim wysiłku intelektualnym pewnie znowu zrobisz sobie przerwę

przerwa technicza skierowana do teporyjkow,pajacykow i gowniarzy miala na mysli wywolac odruch ulgi radosci i gromadnych wpisow.Przy okazji zglosili sie ci do ktorych bylo skierowane...przeslanie.

no zuch maładoj.Jeszczio potancjujem jak ryczy niejaki ryka.

ktory nabrał TAKIEJ odwagi!!!!!!Ale to dobrze bo mial okazje wyrzucic cala swoja glupote..boje sie tylko ze nie..zdazył.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.