Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

taaa ale co tam ja . Popatrz jakiego idiotę z Ciebie Macierewicz zrobił , czy już tomuś zrozumiał komu zaufał ?

" "Jeden z kluczowych dowodów na potwierdzenie zamachu smoleńskiego został sfałszowany poprzez obróbkę zdjęcia w komputerze oraz wykorzystany przez członka zespołu parlamentarnego Antoniego Macierewicza, prof. Wiesława Biniendę do argumentacji o rzekomym zamachu bombowym na samolot Tu-154M" - napisał Lasek i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak się skończy to akurat wiadomo.Tacy jak ty do końca swoich dni będą bełkotać o zamachu,o kolejnych teoriach i środkach użytych w tym celu.Że niby nie wiadomo i że nigdy się nie dowiemy na pewno.Jedni w to wierzą i są idiotami a inni posługują się tym w celach politycznych i ci są cynikami.Do kogo ty należysz?Wybór należy do ciebie.

Po pierwsze go nie znasz a po drugie nie znasz "obowiązujacych reguł".Ty i ja nie jestesmy ekspertami lotniczymi.Mnie wystarczy racjonalne myślenie i wyciąganie wniosków.

Efekt Dunning-Kruger:

"[...]Zjawisko to polega na tym, że osoby o niskich kwalifikacjach w danej dziedzinie mają tendencję do przeceniania własnych kompetencji, podczas gdy osoby wysoko wykwalifikowane mają tendencję do zaniżania swoich kompetencji.

Mówiąc prościej: niektórzy ludzie są w danym kontekście zbyt głupi by dostrzec jak są głupi. Co równie istotne, nie potrafią również docenić prawdziwego poziomu zdolności u innych. Efekt jest tym silniejszy, im niższe kompetencje danej osoby "

Jako pełnomocnik prawny co niektórych rodzin ofiar, ta pani jest bezsprzecznie obiektywna :)))

Śmiech na sali :)

Lepiej już wracaj do topicu wielbiącego twoją plastikową lalę, chłopczyku - tam przynajmniej starasz się być sobą

Ukryta Zawartość

20ecd032e57c71db21bf6661115b55d1.jpg

Hannie Gronkiewicz-Waltz i jej partii chyba nie powiodą się sztuczki mające zmniejszyć frekwencję referendalną. Według sondażu TNS Polska dla TVP1 do urn w najbliższą niedzielę chce pójść 36 procent respondentów. Aby referendum było ważne wystarczy 29 procent.

d1dc6701a6af7ea657ba4d51c43e6abb.jpg

Ukryta Zawartość

Tomuś

Od kiedy to lewak jest dla ciebie autorytetem?Zwłaszcza z miotłą?

Bo jakby z kosą to co innego!

Kup słownik i naucz się na pamięć znaczenia słów, które używasz. Nie zrobisz z siebie aż takiego pośmiewiska -"prawiczku" emerytowany.

Kubri

Trafiłeś kulą w płot bo prawiczkiem to jest akurat Tomuś a dla niego to własnie ja jestem lewakiem.I to właśnie jest zabawne,że podstawowe słowa tracą swoję znaczenie.Ale to tak jest jak człowiek jest zaślepiony nienawiścią do wszystkiego i wszystkich.Bo mu w życiu nie wyszło.A winni są oczywiście ci inni.

wPolityce.pl: Zawsze przed wyborami w miejscach publicznych, na osiedlach czy w blokach pojawiały się obwieszczenia dotyczące lokali wyborczych – ich miejsc i godzin otwarcia. Teraz jednak takich nie ma. Czy to jest jakiś sabotaż stołecznego ratusza?

Marcin Wolski: Zapewne jakaś dezinformacja. Podejrzewam, że dla ludzi aktywnych to nie jest przeszkoda – nie sądzę, żeby to były inne lokale niż te, w których odbywają się wybory. Niemniej dla wyborców młodych i nowych, to jest brak informacji. Władza, niezależnie czy jest to jej na rękę czy nie, powinna ułatwiać obywatelom udział w demokratycznych procedurach. Z drugiej strony, odwieczną taktyką rządzących, szczególnie takich, którzy nie chcą oddać władzy, jest forsowanie takich ordynacji, rozwiązań i utrudnień, żeby wynik wypadł maksymalnie korzystnie. W poprzednich wyborach takim sposobem było łączenie okręgów wyborczych. Pojawia się tu pytanie w którym miejscu kończą się działania dozwolone.

Tak,tak człowiek...to podobno brzmi dumnie!

Akurat czytając niektórych trudnoo odniesć takie wrazenie.

Teraz się znowu będziecie napierdalać po głowach ta "brzozą" ze Smoleńska?

Tymczasem polityka chych na was na kazdym kroku. nawet jak pójdziecie do kiosku po fajki. Nie zauważycie jej nawet gdy zajdzie od tyłu i kopnie w zadek. I o to właśnie chodzi, żebyście brali sie za łby o jakieś nieistotne pierdoły, bo władza może spać spokojnie mając durniów za obywateli.

a dla niego to własnie ja jestem lewakiem

Z Ciebie taki lewak jak z macierewicza ekspert lotniczy akurat.

Choć istotnie do prawiczków jest jeszcze wiele stanów pośrednich. Dlatego tym bardziej warto użyć słownika żeby nie przypinać łatek dla nieogarniętych.

Mówiąc prościej: niektórzy ludzie są w danym kontekście zbyt głupi by dostrzec jak są głupi. Co równie istotne, nie potrafią również docenić prawdziwego poziomu zdolności u innych. Efekt jest tym silniejszy, im niższe kompetencje danej osoby

To akurat jest cechą większości polskich naukowców politechnicznych i uniwersyteckich bardzo udzielających się w sprawach politycznych.

Ale to tak jest jak człowiek jest zaślepiony nienawiścią do wszystkiego i wszystkich.Bo mu w życiu nie wyszło.

No proszę jaka samokrytyka. Uwielbiam baranów robiących sobie sekcje mózgu w Internecie.

Kubri

W przypinaniu łatek na oślep nikt cię nie przebije.

Moje łatki to dla ciebie są głębokie analizy. Ty byś w kałuży nawet utonął.

Ta głębia jest porażająca zwłaszcza,że ogranicza się do bluzgania.Obyś nie utonął we własnych wymiocinach.Byłaby to niepowetowana strata dla polskiej i światowej ekonomii.

A jak tam postępują reformy rynkowe w Korei Płn.?

Proszę się martwić o los Donalda Tuska.

328f18e79d4b34a11d258163e193419e.jpg

Premier umie liczyć. Dowiódł tego zapytany o sondaż, według którego aż 36 proc. uprawnionych do głosowania mieszkańców Warszawy chce pójść na referendum, co będzie oznaczać wystarczająca frekwencję do ważności głosowania, stwierdził:

Wszystkie badania pokazują bardzo wyraźnie, że kwestia referendum rozstrzygnie się niedużymi liczbami uczestników. (…) Jeśli naprawdę te badania uczciwie zinterpretujemy, to oznacza, że 60 proc. z 37 proc. tak naprawdę chce odwołania, czyli ok. ¼ warszawiaków – tak też moja wiedza mi mówi – około ¼ warszawiaków chce odwołania. ¾ nie chce.

Skoro pan premier chce stosować tę matematykę, spieszymy go poinformować, że jego ugrupowanie poparło w wyborach 2011 r. jedynie 19 proc. wyborców. Jaki to mandat do sprawowania władzy? A zwłaszcza do tak zuchwałego zachowania, w jakim z roku na rok się Donald Tusk rozkręca?

To nie jest żadna arogancja ani chęć bojkotowania referendum, kiedy mówimy – ja mówię bardzo otwarcie – nie idźcie na to referendum, bo to jest sposób na wsparcie, na ochronę pani prezydent Gronkiewicz-Waltz.

Kto chce odwołania pani prezydent – idzie na referendum, bo ono jest zwołane po to, żeby odwołać panią Gronkiewicz-Waltz.

Nie pójście na referendum nie jest bojkotem, nie jest odwracaniem się plecami, tylko jest skutecznym sposobem obrony pani GW przed panami Kaczyńskim i Guziałem.

Dlatego mieliśmy taką potrzebę, i także prezydent Komorowski, publicznie powiedzieć – chcesz obalić prezydent Gronkiewicz-Waltz razem z Jarosławem Kaczyńskim i innymi inicjatorami tego referendum – idziesz na referendum i masz do tego oczywiście pełne prawo. Ale trzeba mieć świadomość, że jak się idzie na to referendum, to idzie się tak naprawdę pomóc tym, którzy chcą odwołać. Nawet jak się chce zagłosować za Hanną Gronkiewicz-Waltz.

Jeśli nie chcę odwołania, w przypadku referendum – nie uczestniczę w referendum. Nic na to nie poradzę, ale tak rzeczywiście ustawa opisuje reguły tego postępowania.

Doprawdy? Z premiera to niezły konstytucjonalista. Przyznajemy, że ta ostatnia interpretacja nas nieco zaskoczyła.

Ustawodawca najwyraźniej zapomniał jedynie wykluczyć możliwość głosowania w referendum na "nie".

747

Nie wystarcza ci już własny wątek o Huynie?

Hyuna szczególnie z okresu swej młodości jest piękna, pojawienie się jej wizerunku w dowolnym temacie, nie wiem czemu ujmuje, jak ktoś tego nie rozumie, to znaczy że w życiu niczego nie rozumie i już nie zrozumie.

Niektórzy ludzie są tak nierozumni, że oddają swoje wyborcze głosy na bandy złodziei i hochsztaplerów, a gdzie stąd do rozumienia piękna najwyższej jakości genów.

Młodzież nie wyrobiona politycznie ma się nauczyć jaki jest prawdziwy sens przebywania wśród żywych na Ziemi.

Po to właściciele państw, banksterzy, korporacje, etc okradają masy ludzkie, aby konkurować między sobą o partnera reprezentującego potrzebne cechy, na najwyższym możliwym poziomie, co najmniej na takim, na jakim im samym uda się swoimi sztuczkami i manipulacjami osiągnąć.

747

Nie wystarcza ci już własny wątek o Huynie?

Proszę na forum nie pisać pie.dół i nie robić czytelnikom wody z mózgu, nie ściągać na manowce, na których jest się samemu, jest tam dość miejsca, aby pomieścili się inni Koledzy, wladz, Jaro, Filut, argus et cons.

Polska aby przetrwać potrzebuje prawdy, o Smoleńsku i ekonomii, potrzebuje światłego obywatela, zdolnego do podejmowania decyzji w okolicznościach wszechogarniającej z wszystkich stron manipulacji informacją.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.