Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź czy masz ciepłą wodę w kranie.

a kran.... to co??

no m

Tu nie chodziło o to co powie ale czy przyjdzie.Liczyła się jedynie obecność.Media to kupiły i są zachwycone.Że jednak można,że Polacy ponad podzialami.Czysty pijar.A samo spotkanie i tak było bez znaczenia.

no mowie ze majtał nogami.Tak jak on to potrafi.

ale krawat mial i koszule.Kto mu to przygotowuje..fofman??

Coś mi te kolory nie pasują.Chyba orzeł powinien być biały na czerwonym polu?A on jakiś taki brunatny!

bo jest rewolucja narodowa.Idom zmiany.

aaa .polska.

polska rewolucja narodowa.Dobreeeee

brunatna.

pewnie, że dobre...

,,Jestem przekonany, że nie tylko mnie towarzyszy podłe i ambiwalentne uczucie na widok Jarosława Kaczyńskiego, który siada przy jednym stole ze sprawcami naszego nieszczęścia. Widok wyjątkowo przygnębiający, ale też nie mam złudzeń, że kolejny raz pośród gówniarzy jeden Kaczor okazał się mężczyzną i politykiem nie dekoracją medialną. Przełamać w sobie całą niechęć, zapomnieć o wszystkim, co Tusk z Komorowskim zrobili, dodatkowo jeść żabę napasioną przez internacjonalistów pozbawionych krzty honoru i rozumu, to wielkie poświęcenie.,,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wypowiedzi polskich polityków w sprawie konfliktu na Ukrainie są niczym innym, jak powielaniem tego co wcześniej powiedzieli ich USAmerykacy guru.

Są to niemal te same słowa czy zdania - jak np. "Nie można zachowywać się w XXI wieku jak w wieku XIX, dokonując inwazji na inny kraj pod całkowicie wymyślonym pretekstem" - Cerry, czy "jest zły i zraniony i dlatego atakuje. Bo to, co się stało na Ukrainie, to największy cios, jaki zainkasowała Rosja od rozpadu ZSRR" - Kupchan o Putinie.

Po 25 latach prawdziwej wolności i demokracji Polska nie wypracowała własnego stanowiska w wielu żywotnych dla siebie dziedzinach - w tym w polityce zagranicznej. Nadal mentalność polskich polityków spętana jest świadomością z poprzedniej epoki - choć i tamci politycy mimo dominacji ZSRR próbowali korzystać z odrobiny samodzielności. Tu należy przypomnieć: nie wzięcie udziału w interwencjach na Węgrzech w 1956 roku i w Afganistanie w latach 1979 - 89; konwencja ONZ o nieprzedawnianiu zbrodni wojennych i przeciwko ludzkości, Plan Rapackiego; polityka wobec ChRL i RFN za Gomułki. Dzisiaj tego nie widzę. Dostrzegam natomiast, że Polska ślepo i bezrefleksyjnie naśladuje i popiera działania Zachodu, a jeżeli nie - to akurat ze szkodą dla siebie, kierując się głównie antyrosyjskością - polskie stanowisko wobec Rurociągu Północnego.

Przykładem dla Polski powinna być Turcja. Nie we wszystkim oczywiście.

lysy ten kurdupel to i gdzie te pejsy maja rosnac.

Wypowiedzi polskich polityków w sprawie konfliktu na Ukrainie są niczym innym, jak powielaniem tego co wcześniej powiedzieli ich USAmerykacy guru.

i dlatego tre kolanami w oczekiwaniu na ciebie.

Przykładem dla Polski powinna być Turcja. Nie we wszystkim oczywiście.

mozna by faktycznie od kazdego cós wyciagnac i zrobic z tego POlske drugom.

a ta turcja oprócz demonstarcji to robi cooooo??

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

i dlatego tre kolanami w oczekiwaniu na ciebie.mozna by faktycznie od kazdego cós wyciagnac i zrobic z tego POlske drugom.

(...)

Wsadź sobie w cztery litery laskę dynamitu z lontem i dopiero wtedy pocieraj kolanami.

(...)

a ta turcja oprócz demonstarcji to robi cooooo??

Pisać po polsku nie umiesz to wiem i nie dziwie się. Trudno jest pisać w druga stronę.

Z czytaniem nie powinno być kłopotu. Gorzej ze zrozumieniem. W końcu trudno, ale jak po polsku nie też nie potrafisz, to może poczytaj w tym swoim innastrannym języku. Też o Turcji dużo jest.

Jesteś przykładem szkodliwego trolla, który niemal wszystkich na Bocznicy nazywa idiotami, zapominając przy tym o sobie.

Wsadź sobie w cztery litery laskę dynamitu z lontem i dopiero wtedy pocieraj kolanami.

tak myslałem powtarzasz za amerykanami..nuda.

Jesteś przykładem szkodliwego trolla, który niemal wszystkich na Bocznicy nazywa idiotami, zapominając przy tym o so

chcialbys z reszta...ale niestety nie.Nie wszystkich, tylko wybranych.

Tuskowi wojna o Ukrainę trafiła się jak ślepej kurze ziarno, wszystkie problemy gospodarcze będą nią tłumaczone w kampanii wyborczej, jeśli do niej dojdzie, jeśli nadal będziemy jeszcze państwem na dotychczasowych zasadach.

747

Rozczarowany,że nie było wojny?

dziadekwłodek

Powiadasz,że towarzysze za PRL byli bardziej niezależni niż obecni politycy.Jako argument podajesz fakt nieuczestniczenia w interwencji węgierskiej w 56r.,plan Rapackiego,stosunek do ChRL i RFN.To właśnie jest przykład polityki historycznej i zakłamywania historii.W 56r. ZSRR nie potrzebował Polski do interwencji a co ważniejsze Polska sama miała wewnętrzne kłopoty(czerwiec) i nie mogła wziąć udziału w tej imprezie.Jakoś nie wspomniałeś o praskiej wiośnie w 68r..Czy to też był przykład niezależności Gomułki?CHRL czy Afganistan ,przecież ZSRR nie prosił o pomoc bratnich krajów( co było zresztą niemożliwe) to i Gomółka nie miał okazji wykazania się "niezależnością".Plan Rapackiego czy stosunki z RFN to były polskie imprezy ściśle uzgadniane i kontrolowane przez ZSRR a przez to,że wyszły z Polski były propagandowo bardzo wygodne dla radzieckich.Również stan wojenny był zapewne przykładem niezależności?Wprowadzony pod naciskiem Breżniewa.Jedyny przykład próby niezalezności Gomółki to 56r. i rozmowy w Warszawie z Chruszczowem.Twoje twierdzenia to zwykłe kłamstwa.Towarzysze nie tylko nie byli niezależni( nawet w minimalnym stopniu) ale w ogóle nie wyobrażali sobie jakąkolwiek niezależność.Zwłaszcza w sytuacji gdy Moskwa zawsze mogła wymienić ich na jeszcze bardziej służalczych.

Trudno wymagać od "międzynarodówki" popierania niezależności poszczególnych członków. Jeszcze by się odchylenia ideologicznego dopracowali ...

Nie wiem dlaczego ale przypomniały mi się niedawne czasy kiedy to Leszek Miller doszedł do władzy. Od razu po firmach w Warszawie rozeszli się emisariusze, którzy w zamian za wsparcie finansowe dla siebie obiecywali "dostęp" do ucha władzy. Nie żądali bynajmniej znacznych kwot - zadowalali się nawet kilkoma tysiącami. Miesięcznie. Podczas spotkań z kolegami pytaliśmy się siebie : "czy do Ciebie też już doszli ?".

Ale to takie współczesne wynaturzenie komunistyczne, nie o nim tu przecież mówiliście ...

,,Podczas wystąpienia premiera pozwoliłem sobie wyjść za potrzebą. W drodze do toalety niestety natknąłem się na pana Jacka, który powiedział do mnie mniej więcej coś takiego: „Spierd… z powrotem na salę. Masz siedzieć i klaskać przewodniczącemu jak małpka. Po to was tu ściągnęliśmy, do niczego innego się nie nadajecie”,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.