Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jak narodowiec, to pijak - bo pięć piw naraz zamawia.

ale jak pijak - to musi być i złodziej! bo każdy pijak to złodziej!

tylko horst coś ucichł. czyżby udał się do ipn-u poszukać teczki tw zygfryd?? ;-)

x.

oj mulsie, pijak pije przecież po to, by stłamsić świadomość i na pewien czas ją nawet stracić; właśnie tacy ludzie dla każdej durnej władzy lub okupanta są szczęściem, bo rozum tego typu ludzi ogranicza się tylko do jednej myśli, gdzie by tu skołować następną butelkę i co tam mówić w ich przypadku o szczytnych celach, bądź uczuciach

Jaro tam nie dość,że mniej piją w takiej panie Holandiji nawet można jointa oficjalnie sobie kupić i odpalić a przy okazji mamusię oddać do eutanazji,bo chora i stara.Nie ma to jak wypróbowana demokracja.

• Redaktorzy

"Rozpatrując proces etnogenezy wyjść trzeba od społeczeństwa, które zamieszkując wspólne terytorium wytwarza w procesie wymiany dóbr i usług wspólną kulturę (a więc - na ogół - i język niezbędny dla komunikowania się). Gdy taka grupa uświadomi sobie wspólnotę łączących ją interesów oraz odrębność własnej kultury - staje się narodem. Jozef Chlebowczyk w swej pracy "O prawie do bytu małych i młodych narodów" zauważa, że czasem taka samoświadoma grupa zaczyna dopominać się o własne państwo, innym znów razem to państwo pomaga stworzyć świadomość narodową. W każdym bądź razie najistotniejszym elementem konstytuującym naród jest ŚWIADOMOŚĆ NARODOWA. Bez niej grupa etniczna pozostaje co najwyżej "narodem potencjalnym". Natomiast siła świadomości narodowej pozwala narodowi przetrwać nawet w rozproszeniu, nawet wtedy, gdy (jak Żydzi) zatracił swoje terytorium, język, państwowość."

Nowy, brzmi to rozsądnie, chociaż w sumie jest trywialne. Ale ja mam pytanie: o co chodzi, innymi słowy w jakiej sprawie zacytowałeś teraz akurat ten kawałek, a nie coś np. o produkcji wody sodowej?

>jozwa maryn, 17 Kwi 2007, 14:00

>Ale ja mam pytanie: o co chodzi, innymi słowy w jakiej sprawie zacytowałeś teraz akurat ten kawałek

Też mnie to zaciekawiło, ale nowy2 jak traci wątek, to lubi tak walnąć z grubej rury. A że trochę nie tego...

Nic to. Może się nikt nie połapie.

Jestem Europejczykiem.

Horst,

no i gdzie jest to twoje oświadczenie lustracyjne? mędrkujesz w tym wątku jak najęty, bzdury namiętnie pleciesz, a nie wiadomo czyś czasem nie esbecki sługus? dawaj tu tego skana z oświadczenia z ipn; jak tak się lustracji domagasz, to musisz być jak żona cezara ;-) nieee... nie dziewica, tylko - poza wszelkim podejrzeniem musisz być. pomyliło Ci się coś z tą "zawsze Dziewicą" z Radia w Toruniu ;-D

(i znów ten krzywy ryj, prawda?)

x.

• Redaktorzy

Natomiast co do profesora chemii z Białegostoku, to w podanej wiadomości musi gdzieś być przekłamanie. Oświadczenia lustracyjne rozdawane są przez pracodawców w komplecie z załączoną specjalną kopertą itd. Po wypełnieniu wysyła je osobiście lustrowany. Żaden rektor nie miał prawa oglądać tego dokumentu po wypełnieniu i decydować, czy "w takiej formie zostanie wysłane do IPN". To jakaś bzdura, chyba że UwB wymyślił jakąś własną - nielegalną - procedurę.

Jeśli jesteście ciekawi, to mogę podać co nieco z formularza, jest kuriozalny i - w mojej opinii - zawiera pułapki wewnątrz pułapek w pułapkach. Na podstawie wypełnienia takiego dokumentu można oskarżyć każdego, są tam bowiem bowiem pytania, na które lustrowany może śmiało nie znać odpowiedzi. Np. "Czy byłeś "osobą zaufaną"?" Jak to rozumieć? Nie wiem. Czy ktoś z tu obecnych jest może pracownikiem organów a jednocześnie (nie daj boże) w czymś mi ufa? Proszę bardzo o odpowiedź, od tego może zależeć moja przyszłość.

• Redaktorzy

"W takiej formie oświadczenie trafiło do rektora UwB [ustawa obliguje go, by wezwał pracowników do wypełniania oświadczeń - red.]. Do rektora powędrował też list, w którym prof. Turulski wyjaśnia, kogo ma na myśli i dlaczego sięgnął po emocjonalny oręż."

Wnioskuję z tego, ze autor bon-motu przed wysłaniem oświadczenia skonsultował się z rektorem. Wydaje mi się, że niepotrzebnie, w końcu jego oświadczenie nie rzutuje w żaden sposób na szkołę.

jozwa maryn,

a po co w ogóle te kwity wypełniasz? bo w robocie Ci kazali? jeśli tak, to nie cackaj się z tymi kwitami, tylko daj dziecku do wypełnienia, skoro nie wiesz wiesz co tam powpisywać. a jeśli nie nasz swoich dzieci - to daj dziecku sąsiadów, albo któremuś z podwórka. i masz lustrację z głowy, bo to jest taka "podwórkowa lustracja".

nie ma sensu w bzdety się zagłębiać i czasu marnować, nie masz ciekawszych zajęć? ;-D

x.

>Nowy2, 17 Kwi 2007, 14:38

>Tak jozwa, ale tym razem to uwagi należy kierować w stronę GazWyb. :-)

A dlaczego? To Mnichnik wymyślił taką formę lustracji?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_xxx 17 Kwi 2007, 15:11 zapytowywuje

">Tak jozwa, ale TYM RAZEM to uwagi należy kierować w stronę GazWyb. :-)

A dlaczego? To Mnichnik wymyślił taką formę lustracji?"

nowy2 odpowiada cytując dobitnie niniejszy post

jozwa maryn 17 Kwi 007, 14:26

"Natomiast co do profesora chemii z Białegostoku, TO W PODANEJ WIADOMOŚCI MUSI GDZIEŚ BYĆ PRZEKŁAMANIE."

Jaro, wg. jozwy wiadomość podana w GW może być przekłamana i dlatego pretensje powinieneś zgłosić do mnie (wężykiem Jaro, wężykiem).

>Nowy2, 17 Kwi 2007, 15:32

Odniosłem się synku do drugiej części wypowiedzi Józwy w której

próbował odnaleźć prawidłowe odpowiedzi do dziwacznych pytań

i prosił o pomoc.

Jestem Europejczykiem.

pocałuj mnie w dupę- ma nie tylko element humorystyczny.Jest to równowazne z powstaniem kiedyś KOR-u.Przychodzi otrzeżwienie i wiele osób zaczyna inaczej myslęć.Własnie -pocałujcie mnie w dupę.To jest tak jak z królem który ciągłe podnosił podatki.Teraz jest juz moment ...że lud się śmieje.A przestaje się smiać król.

Horscik-król na początek wymiata inteligencje,potem bogaczy.Na koniec idiotów.Tak więc macie jeszcze trochę czasu z dudusiem, i tobie podobnym.Król ,gdybyś nie zrozumiał ,to jest PAN PROFESOR PREZYDENT..... jakis tam?

xanax, 17 Kwi 2007, 12:21

>a lustrację i dekomunizację, to trzeba było robić w 1989 r., a nie w 20 lat po fakcie ludziom dupę

>zawracać...

Serio? A kto miał to robić 20 lat temu? Może prezydent generał Jaruzelski, co? A może minister generał Kiszczak, co?

A może prezydent TW Bolek, co? A może stalinowiec Geremek? A może stalinowiec Mazowiecki? A może stalinowiec Kuroń?

Nikt z rządu? To może spoza rządu, czynnik niezależny, np. komuch z dziada pradziada Michnik?

A może esbek muls? Albo esbek TY?

Wręcz przciwnie - rozumiem doskonale że esbecja nie mogła się sama zlustrować, tak jak hitlerowcy nie mogli się sami denazyfikować.

Ktoś inny musiał im to zrobić.

W ogole w tym kraju jest za spokojnie. Ludzie jacyś tacy... zbyt dobrzy. Jaruzela, Kiszczaka, Michnika i całą tą bandę powinno się złapać jak Caucescu, w BRDM-a, do laski u kula w łeb. Komuny niby już nie ma a oni jak smierdzieli, tak śmierdzą pod niebiosa. Ty też muls, smierdzisz, stary piszczyku i zatruwasz powietrze w tym kraju. Nie możemy czekać 4o lat i pałętać się po pustyni aż się samo zrobi (czyt. sami wyzdychacie). Szkoda NASZEGO czasu. W USA mozna w parę godzin położyć trupem trzydziestu dwóch, to i w Polsce coś się da zrobić.

Zmów paciorek, muls.

dudivan, 17 Kwi 2007, 18:08

>Jaruzela, Kiszczaka, Michnika i całą tą bandę powinno się złapać jak Caucescu, w BRDM-a, do laski u kula w łeb. Komuny niby już nie ma a oni jak smierdzieli, tak śmierdzą pod niebiosa. Ty też muls, smierdzisz, stary piszczyku i zatruwasz powietrze w tym kraju. Nie możemy czekać 4o lat i pałętać się po pustyni aż się samo zrobi (czyt. sami wyzdychacie). Szkoda NASZEGO czasu. W USA mozna w parę godzin położyć trupem trzydziestu dwóch, to i w Polsce coś się da zrobić.

>Zmów paciorek, muls.

No taaak.......

K.K., Art. 119. § 1. Kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną wobec grupy osób lub poszczególnej osoby z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, POLITYCZNEJ, wyznaniowej lub z powodu jej BEZWYZNANIOWOŚCI,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto publicznie nawołuje do popełnienia przestępstwa określonego w § 1.

argus, 17 Kwi 2007, 18:20

>No taaak.......

>K.K., Art. 119. § 1. Kto stosuje przemoc lub groźbę bezprawną wobec grupy osób lub poszczególnej

>osoby z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, POLITYCZNEJ, wyznaniowej lub z

>powodu jej BEZWYZNANIOWOŚCI,

Ależ skąd! W ich przypadku powodem jest to że zwyczajnie - gęby mają nie do zniesienia ("za same mordy po pięć lat" albo i co więcej).

o! dudi,

widać, że minął ci - chwilowo przynajmniej - ucisk napletka na umysł.

no to dawaj, horst się wstydzi pokazać oświadczenia z ipn i teczki TW "zygfryd", to może ty nie będziesz się sromał - pokazuj tu zaraz nam skan oświadczenia od chłopaków prezesa kurtyki, a dopiero potem o lustracji debatuj!

a tak w ogóle, to myślę, że powinna obowiązywać zasada z ustawy lustracyjnej - forumowicze urodzeni przed 1 sierpnia 1972 r. powinni zamieszczać skany kwitów z ipn, zanim o lustracji będą się wypowiadać.

to wydatnie zwiększy transparentność życia publicznego i politycznego na naszym audiofilskim forum ;-D

nie będziemy głosować w tej sprawie - uznajmy, że przyjmujemy to przez aklamację, OK? ;-D

x.

p.s. horst, hop, hop! gdzie jesteś? czemu nic nie mówisz? czyżby aż taka kolejka była w ipn po oświadczenia lustracyjne? czy też znaleziono jednak w "zbiorze zastrzeżonym" jakieś kwity o haki na tw "zygfryd"?!

>dudivan, 17 Kwi 2007, 18:08

Ohoho!!!

Coś jakby kolegę poniosło.

Zawsze uważałem, że u nas nie ma prawdziwej prawicy, są tylko niedopieszczeni frustraci.

Jak widać w jednym momencie wartości chrześcijańskie wzięły w łeb.

Zamiast Prawa i Sprawiedliwości nadchodzą Samosąd i Zemsta.

Pięknie, pięknie.

Myślimy jak dobry wujaszek Stalin, co? On pisał, że w miarę postępów rewolucji

walka klasowa zaostrza się. Stąd czystki circa 20 lat od rewolucji.

Dziwna zbieżność.

Jestem Europejczykiem.

xanax, 17 Kwi 2007, 18:36

>o! dudi,

>widać, że minął ci - chwilowo przynajmniej - ucisk napletka na umysł.

A widzisz - ja rzeczony napletek posiadam, w przeciwieństwie do ciebie!

I tu - jak to się mówi - jesteśmy w domu!

>no to dawaj, horst się wstydzi pokazać oświadczenia z ipn i teczki TW "zygfryd", to może ty nie

>będziesz się sromał - pokazuj tu zaraz nam skan oświadczenia

Ja jestem rocznik 1984 więc możesz mnie pocałować w dupę, pajacu!

Brawo argus! Świetnie! Czysta poezja! Dlaczego tak długo się tajniaczyłeś? Chociaż ksywa jest zastanawiająca.

Dudivan, nie martw się, zapewne z powodu Twojego wystąpienia zaproszą Cię Sekiel&Morozow, Lis Ci zrobi klakę w "Teraz Polska", drogi Bronisław wytłomaczy Cię, a redakcje "Polityki", "Nie" i "Tygodnika Powszechnego" wystosują list otwarty, a Lesio z żoną Wachowskiego zrobią zrzutkę abyś mógł odpowiadać z wolnej stopy. A duo egzotyczne Gadzinowski i Senyszyn złożą interpelację poselską. Sprawiedliwość musi być po Twojej stronie (kup od ruskich granat F1).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.