Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric, 19 Kwi 2007, 19:04

>Bo, że przed każdym tunelem będziecie za***rdalać z metrówką

Ciekaqwe podejście. A jak parkujesz w odległości ilus tam m od skrzyzowania czy przystanku, to tez latasz z metrówką?

Rozumiem, ze jozwa wezwana zostala w trybie pilnym na patrol do bylej Jugoslawi,

inaczej nie moge sobie wytlumaczyc tego, aby nie odpowiedziec chocby na pytanie,

komus, kogo sie z imienia i nazwiska usilowalo pomowic i znieslawic !

To przeciez niegrzeczne i nie licuje z doskonalymi manierami Pana Moderatora i Redaktora.

Nie mowiac juz o tym, ze przede wszystkim nalezaloby - przeprosic.

>Vlad, 19 Kwi 2007, 21:15

Józwa ma poważniejsze problemy niż twoje kwilenia - wypełnia oświadczenie lustracyjne.

Siedzi i zastanawia się, co komu nagadał po pijanemu. A z tym różnie bywa.

Taki np. Oleksy gadał całkiem jak nie on, no i potem sam na siebie był oburzony.

Jestem Europejczykiem.

Qubric, 19 Kwi 2007, 19:20

>Pq - Czy jeśli zaparkujesz

Qubric - chodziło mi o to, że nie jest to piwerszy przepis, którego wykonanie formalnie wymaga posiadania na pokładzie miarki. A lepiej dalmierza, bo wszak odległość od poprzednika w tunelu trzeba mierzyć w trakcie jazdy.

Ale odległość od wyprzedzanego rowerzysty też.

Generalnie sam fakt narzucenia wymagania zachowania gdzieś jakiejś wyrażonej liczbowo odległości nie przekreśla sensu przepisu jako takiego.

Większy problem lezy w tym, że o ile mi wiadomo tunele powyżej 500m są w Polsce słownie dwa, przy czym warszawski jest na terenie zabudowanym, więc go przepis nie dotyczy, Czyli katowicki. Troche mało jak na przepis. No ale może ich przybywać.

Autocytat Nowy2 19 Kwi 2007, 10:47

Gazeta Wyborcza "Radio nie chce audycji po esperancku" Agnieszka Kublik; 2006-12-15

"Radio publiczne przez 47 lat nadawało audycje w języku esperanto. Dziś ostatni program.

O likwidacji zdecydował Targalski. I to on ustalił, że stanie się to 15 grudnia. A właśnie 15 grudnia esperantyści na całym świecie obchodzą rocznicę urodzin twórcy esperanta - Polaka Ludwika Zamenhofa.

Redakcja esperanto funkcjonowała w ramach Radia Polonia. To radio w całości finansuje MSZ - rocznie blisko 9,5 mln zł. Rzecznik MSZ Paweł Sadoś: - Jesteśmy za utrzymaniem transmisji tej audycji.

Targalski poszedł więc na kompromis: audycja esperancka ma być nadawana przez internet. Powołuje się na badania, z których wynika, że 92 proc. tych, którzy słuchają esperanckich audycji, słuchają właśnie w sieci. Nie umie powiedzieć, kiedy ruszy internetowa wersja audycji."

International Herald Tribune

AP, Published: March 15, 2007

"Polish radio to start Hebrew-language broadcasts this month WARSAW, Poland: Polish state radio will begin broadcasting a daily program in Hebrew this month in an attempt to give Israelis an up-to-date picture of the country where many have their roots, one of the presenters said Thursday.

The program, funded in part by Poland's Foreign Ministry, will air for the first time on March 26."

Pisałem do Jaro, że Targalski to cwana bestia, bo rzeczywiście wie o co w te klocki idzie. Targalskiemu sprawę trochę rozjaśnił Marek Edelman, który oskarżył go o ksenofobię. Oskarżenie to jest cokolwiek dziwaczne, bo użyte zostało z powodu zaniechania nadawania audycji w języku nie będącym rodzimym dla żadnej nacji, a twórcą esperanta był przecież (cytuję za A. Kublik) Polak Ludwik Zamenhof. Targalski zrozumiał, że ksenofoba otrzymał za pochodzenie Ludwika Zamenhofa i jakiekolwiek tłumaczenia zachęcą raczej do dalszych ataków i dlatego wykonał tzw. ucieczkę do przodu, czyli spowodował uruchomienie nadawania przez PR regularnych audycji w języku hebrajskim.

Zostało to z zadowoleniem zauważone m.in. przez żydowską diasporę amerykańską.

Zastanawiającym jest fakt, że nikt z naszych nie zwrócił uwagi iż PR nie nadaje audycji w języku hebrajskim, ba zapomniała napiętnować ten fakt nieoceniona GW, jak również nie podejmowała lobbowania za uruchomieniem takich audycji. Wynika z tego tylko jedno, że GW nie walczy z ksenofobią czy antysemityzmem, tylko ostro walczy o swoje interesy, a antysemityzmu używa jako oręża, o czym usłużnie donoszę rządowi Izraela i Anti-Defamation Leaugue.

Jaro_747 19 Kwi 2007, 11:38

Jakieś wnioski (normalne oraz te w ramach spiskowej teorii)?

A teraz mały a „nienormalny” wniosek wysnuty na podstawie powyższego. Z polską diasporą żydowską niezmiernie ciężko się współpracuje i bardzo trudno ją zadowolić. Spełnienie jej żądań często owocuje następnymi i dlatego należy podążyć śladami Targalskiego, czyli zamiast układać się z pośrednikiem, należy układać się z centralą, czyli diasporą w USA lub z Izraelem. Takie dogadywanie się jest tańsze i szybsze, bo unika się pośredników, którym też trzeba płacić. Dogadanie się ponad rodzima diasporą spowoduje, że będą musieli położyć uszy po sobie, a jeśliby przyszła jej ochota bruździć w stosunkach między Polską a Izraelem czy USA, to już będzie miał kto ją zdyscyplinować, a próbą użycia ksenofoba lub antysemity jako oręża tylko się ośmieszą.

nowy>>>>otrzyj teraz pot z czoła.Kawał dobrej roboty.A teraz targalskiego i sekretarza Pzpr wolskiego maja wywalić.I ja sie pytam .ZA CO?.Czy te wpływy zydów nie sa jednak za duże ? Czy nie należy sie wziąść za to zydostwo w wielkiej radzie i zarzadzie TV i PR.Nowy!!!!...... myśl i raportuj.Możesz wchodzić bez meldowania sie.

>Czy nie należy sie wziąść za to zydostwo w wielkiej radzie i zarzadzie TV i PR.

muls, trzeba zacząć od góry ! Od rządu i prezydenta. Czyścić, czyścić.... i rżnąć. Każdy z nich powinien złożyć odpowiednie oświadczenie....

nie nie jar.Ja nie spotkałem takich maleńkich żydów.Za tych dwóch mogę reęczyć.Reszta sama się odżydzi i znów zostaną same zydy.I tak trwa tu już setki lat.Odżydżamy, odżydzamy a tu chołoty coraz więcej.Nie idzie nastarczyć już z tymi zydami.Myśle że ten trugalski to też cós , ale oni wszyscy jak to zydzi-maskują się.Robią akurat odwrotnie niż wypadałoby.Ale nowy2 ich rozgryzie.Dostanie za to buty z wysokimi cholewami.Gówniarze to lubią.

jar1, 20 Kwi 2007, 09:34

>"Prezydent Lech Kaczyński jest zdania, że jeśli w Polsce ktoś jest inteligentem, to jest za

>lustracją."

>

>Tak, tak, Panie Prezydencie, Irasiad też !

Inteligencie Kałowcu, a ty jesteś za lustracją? Tak generalnie? Czy przceciwko? To znaczy - warto uczyć dzieci że uczciwość

popłaca, czy uczyć że draństwo popłaca?

A może jesteś za lustracją sle nie kaczą a inną, taką lustracją w wykonaniu Ludzi Rozumnych jak. np. Michnik i jego komisja,

co to nocką ciemną wchodzi do sal z zasobami i patrzy-nie patrzy, wycina-nie wycina, może coś za pazuchą wynosi albo wnosi,

za to nikt nic nie wie i wszyscy są szczęśliwi? Bo generalnie chodzi o to żeby było sielsko i anielsko?

Miodek - kapuś.

Publicysta Grzegorz Braun poinformował w Polskim Radiu że znany wrocławski polonista współpracował w czasach PRL z policją polityczną.

"Nie mówiłbym o tym, gdyby ta informacja nie wydawała się istotna i gdybym się nie obawiał, że ta osoba publiczna będzie znowu mówić w wywiadach o tym, jakie to moralne skrupuły wywołuje lustracja" - oświadczył Grzegorz Braun.

Profesor Jan Miodek zapewnił, że ma czyste sumienie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Inteligencie Kałowcu, a ty jesteś za lustracją? Tak generalnie? Czy przceciwko? To znaczy - warto

>uczyć dzieci że uczciwość

>popłaca, czy uczyć że draństwo popłaca?

A co to ma tu do rzeczy za czym ja jestem - i tak to nie zmienia poziomu wypowiedzi naszego prezia...

I również nie zmienia tego to, za czym jest dudi i reszta Fałszystów.

Prasówka

W jednym z tygodników ukazał się artykuł pod tytułem Pokolenie MP3 (promocja nowego, bardziej strawnego określenia?)

W Trójce wystąpił Marek Jurek.. Ciekawe czy tylko grał, czy jest taki prostolinijny? Jeśli prostolinijny, to jako przywódca partii raczej się nie sprawdzi. Jego poglądy na PiS, a w szczególności na sposób sprawowania władzy w tej partii były zadziwiająco podobne do prezentowanych na naszym forum przez KO-owca (eufemizuję lekko przynaglony przez jozwę m.)

Euforia związana z Euro 2012 trochę mnie śmieszy. Cóż obiecał Lech Kaczyński Angeli Merkel, że mamy ME zaklepane. Jedna rzecz już ujrzała światło dzienne i rykoszetem wlazła PiSowi w bok (eufemizm!). Prezydent zdradził przyrzeczenia przedwyborcze, bo nie inaczej należy potraktować wysmażone przez jego kancelarię lekko poronione poprawki ws. ochrony życia poczętego. Przyjmując, że jest sam prawnikiem i ma wokół także sporo prawników, to taki gniot miał spełnić jeden cel, a mianowicie zamydlić oczy wyborcom. Ciekawe jakie pokłosie helskiego spotkania wylezie na światło dzienne. Obstawiam, że została przyklepana eurokonstytucja i to w wersji francuskiej. I znowu KO-owiec miał rację, że władza demoralizuje.

Chłopcy czemu imputujecie mi tak brzydkie poglądy, ja tylko napisałem, że jeśli już z kimś się układać to bez pośredników, bo kosztuje to zdecydowanie taniej a unikamy schizofrenicznych sytuacji, kiedy pośrednik gani, a centrala cmoka i kiwa głową. Przypominam, że prawa autorskie należą do Jerzego Targalskiego.

Boję się o Jerzego Targalskiego.

z interia.pl Piątek, 20 kwietnia (07:20)

Ksenofobia i rasizm to zbrodnie - uznała Unia Europejska. Bruksela potępiła też zbrodnie totalitarne, w tym stalinowskie, choć nie wprowadziła kar za ich negowanie. To nie zwycięstwo, a raczej porażka wieloletnich starań Polski.

>warto uczyć dzieci że uczciwość

>popłaca, czy uczyć że draństwo popłaca?

Drogi dudivanie,

Dzieci nie należy uczyć co popłaca a co nie połaca!

Należy je uczyć co to jest "uczciwość" i co to jest "draństwo",

a także jak je odróżniać. Należy tego uczyć ponieważ,

jak pokazują np. twoje wpisy w tym wątku, pozory często mylą....

Dobrodzieju a jak wytłumaczyć dziecku kim jest osoba, która w zamian za paszport czy tytuł profesorski coś tam funkcjonariuszowi powiedziała (zaznaczam że oczywiście nikomu nie szkodząc!) a z drugiej strony kim jest taka co na propozycję paszport, tytuł - za rozmowę powiedziała funkcjonariuszowi "nie dziękuję, nie musze koniecznie być profesorem ani wyjechać zagranicę". Czy to frajer?

och muls, jak piszesz tak krótko, to prawie błędów nie widać..

a to by się pani od polskiego ucieszyła :-)

drygasz klimakteryjnie trudno ci dogodzić, raz za wcześnie odpowiedzi raz za późno

budujcie raźno tą "grubą kreskę"

a pod nią napiszcie: "prl wróć" (wszystko się odwraca, bo kiedyś takie sentymenty przypisywano pisowi, a teraz.. do qubrica dołączył jar1, potem muls itp okazy)

jedzcie na pogrzeb stasi gierkowej- tam spotkacie innych tęskniących

Nowy2, 20 Kwi 2007, 12:31

>Ksenofobia i rasizm to zbrodnie - uznała Unia Europejska.

Haha! Serio? Ksenofobia to lęk przed obcymi - czy jeśli boję się "ruskich" to już zostałem zbrodniarzem? A Ben-Ladena i jego pobratymców gdy się boję?

Czy stwierdzenie że osiągnięcia cywilizacyjne białego człowieka są dalece bardziej wartościowe od dokonań w tym zakresie murzynów afrykańskich oznacza dla mnie kazamaty?

Kiedy po mnie przyjdą i kto?

Czy będę więźniem sumienia? Czy Amnestia Internacjonalna będzie mi przysyłać paczki?

muls, 20 Kwi 2007, 12:56

>otóż duduś ani dziecku ,ani tobie wytłumaczyć sie tego nie da.Żeby to zrozumieć ,nie mozna być już

>dzieckiem. Musisz poczekać!!

Pod latarenką, jak ty? W twoim wieku to bez sensu ale tobie się tego już wytłumaczyć nie da!

Poza tym wolę poszczekać zamiast poczekać!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.