Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

niedziela. po szaleństwach sobotniej nocy w restauracji "Malinowa", wojskowa grochówka smakuje jak u mamy ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jozwa maryn,

tak, on naprawdę tak wygląda.

lecz zamieszczając tu jego fotki - podkreślam! - absolutnie nie zamierzam się wyśmiewać z jego fizycznych ułomności!

chodzi o coś innego. otóż wicepremier Przemysław Edgar Gosiewski jest dla mnie chodzącym wcieleniem idei IV RP (którą będę zwalczał do końca - mojego, albo IV RP ;-) jest też ucieleśnieniem tego, co - moim zdaniem - w polityce najgorsze - jest po prostu karierowiczem-troglodytą i dlatego z fascynacją śledzę jego poczynania na polskiej nudnej scenie politycznej. i tyle, nic więcej.

x. (małą literą! ;-)

• Redaktorzy

No, bo już myślałem, że rzadzą nami osoby niepełnosprawne w zakresie kończyn dolnych. Ale w sumie nie jest tak źle - łeb jak bania, ma czym myśleć.

Nowy2,

gadasz głupoty. czy widziałeś Gosiewskiego chociaż raz na żywo, a nie w TV czy na fotce w gazecie?

poza tym, to jest nieważne, jak on wygląda i co mu dolega; chodzi mi o osobowość wicepremiera i jego walory intelektualne, jakie wykorzystuje w służbie budowy IV RP, a nie - o fizyczne ułomności. mówiłem to już chwilę wcześniej.

x.

jozwa maryn,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak w wojsku - sztuka jest sztuka, jak wicepremier, to wicepremier ;-)

x.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"Jozwa, to co aktualnie napisałeś w zdecydowany sposób cię ogranicza jaka arbitra dobrego smaku."

Jakiego arbitra? Po prostu, to jest moje zdanie o "wicepremierze" Gosiewskim, który nie nie zarządza żadnym resortem, nie odpowiada za żadną dziedzinę życia kraju, a mimo to jest wicepremierem. On pilnuje dla premiera zasobów ludzkich uformowanych nadludzkim wysiłkiem w rząd. Widocznie dla premiera jest ważne, zeby mieć zaufanego przy rządzie. Z czego wynika, ze reszcie nie ufa za bardzo, ale to jego problem, nie mój. Wynika też, że sam w żaden sposób nie potrafi pilnować rzędu i potrzebuje dublera, co jest dziwne, bo w końcu to jest jego zasadniczym obowiązkiem. Może J.K. przehandlował tę fuchę w zamian za działalność partyjną, której oddaje się z zapałem jakby nie zauważył, ze został premierem całego kraju, a nie tylko szefem PiS-u i partyjnym i rodzinnym zwierzchnikiem prezydenta. Wspomniałem zaś o Wiernym Gosiu, bo moją uwagę zwróciło, że kiedyś taki przylepiony zaufany od wszystkiego i niczego nazywał sie przydupas, zaś obecnie wicepremier.

Nowy2,

z miastaście, a głupiaście; no jak mam na fotce oddać przymioty umysłu? aby czerpać z tej krynicy wiedzy wszelakiej, to wicepremiera Gosiewskiego to trzeba posłuchać w radiu, obejrzeć w TV, to daje dopiero obraz całości ;-)

a fotki Gosiewskiego służą mi jedynie jako ilustracje jego tytanicznych wysiłków w budowie IV RP. i kropka.

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Z linku:

"W latach 80. aktywny działacz opozycji demokratycznej, przewodniczący Niezależnego Zrzeszenia Studentów Uniwersytetu Gdańskiego."

xanax, to chyba nie za moich czasów był tym przewodniczącym. Ciekawe, ja też studiowałem w latach 80. Musiał się mało w oczy rzucać.

jozwa maryn,

całą dekadę studiowałeś?! no to solidnie zgłębiałeś wiedzę... pewnie siedziałeś po bibliotekach z nosem w książkach, zamiast działać aktywnie w opozycji demokratycznej; więc to nic dziwnego, że znasz szefa NZS-u z Uniwerku Gdańskiego z lat 80 ;-D

x.

• Redaktorzy

Usiłowałem sprawdzić, ale ponieważ NZS UG po latach nieistnienia zaistniał ponownie dopiero w tym miesiącu, więc żadnych danych na ten temat w internecie nie ma.

A co do łba jak bania, to to był komplement. Że ma duży a nie mały. To chyba w sumie dobrze.

xanax 21 Maj 2007, 12:55

"Nowy2,

z miastaście, a głupiaście; no jak mam na fotce oddać przymioty umysłu?"

Dobrze kombinujesz, więc na przyszłość nie kłam - cytuję "podkreślam! - absolutnie nie zamierzam się wyśmiewać z jego fizycznych ułomności!".

Nie mogłem sobie odmówić. Zdaje się, że minister Fotyga ma więcej ikry niż wszyscy byli szefowie MSZ do kupy wzięci.

Ukryta Zawartość

Rosyjska prasa: to wielkie zwycięstwo Polski

"Oświadczenie przewodniczącego Komisji Europejskiej Jose Manuela Barroso, że problemy Polski, Litwy i Estonii są problemami całej Unii Europejskiej, to wielkie zwycięstwo »nowej« Europy, przede wszystkim Warszawy" - pisze dziennik "Wriemia Nowostiej, komentując wyniki piątkowego szczytu Rosja-UE koło Samary.

"Polityków osobiście zainteresowanych rozwojem kontaktów z Rosją, u sterów władzy w dużych krajach (Unii Europejskiej) już nie ma, a próby rozgrywania różnic w poglądach wewnątrz UE grożą co najmniej skutkiem odwrotnym od zamierzonego" - wyjaśnia dziennik.

"Małe kraje naturalnie nie mogą w nieskończoność blokować ogólnoeuropejskiej polityki. Nie bacząc na pogróżki z Litwy czy Estonii, jest mało prawdopodobne, aby powtórzyły one polski precedens. Mimo wszystko Polska to szczególny przypadek - zarówno pod względem skali, jak i charakterystyki historycznej. Niemcy, na przykład, mogą wywrzeć na Warszawę jedynie ograniczony wpływ. Z Wilnem i Tallinem sytuacja jest inna" - wskazuje "Wriemia Nowostiej".

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Jeśli celem strategicznym jest sprzedaż mięsa do Rosji, to tak. Ale ale, ikra to zdaje sie coś z ryb? A serio, to oczywiście bardzo dobrze, że przynajmniej jakaś rosyjska gazeta tak uważa, mam nadzieję że skutki inne też będą. A potem za ciosem - traktat europejski współtworzony pzrez Polskę a nie taki, o którym zostaniemy tylko poinformowani, wzięcie w karby urzędników z ministerstwa środowiska, żeby nam w Europie nie bruździli, obsadzenie wakatów w ambasadach, poprawa stosunków z Niemcami jako strategicznym partnerem a zwłaszcza na początek skłonienie polityków koalicyjnej partii rządzącej żeby nie mówili publicznie, Że NORMALIZACJA stosunków z Niemcami nie jest możliwa bez spełnienia ich warunków. Jest co robić.

jozwa maryn, 21 Maj 2007, 12:27

>No, bo już myślałem, że rzadzą nami osoby niepełnosprawne w zakresie kończyn dolnych.

Józwa, ślepy jesteś? Spójrz na nogi żołnierzy po prawej i pana po lewej stronie. Wszyscy mają krótkie girki.

Zarazili się drogą kropelkową od Edgara?

Nie - po prostu fotografowie Gaduły Wyrodnej słyną z POLITYCZNEGO POPRAWIANIA rzeczywistości - Photoshopem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Ta sytuacja nie potrwa długo" /AFP

Niedziela, 20 maja (11:31)

Aleksander Kwaśniewski powiedział włoskiemu dziennikowi "Corriere della Sera", że rządy obecnej koalicji w Polsce "nie potrwają długo".

W opublikowanym w niedzielę wywiadzie były prezydent wyraził zaniepokojenie pogorszeniem się międzynarodowego wizerunku naszego kraju. To, co się dzieje wokół lustracji, określił zaś mianem "obłędu".

jozwa maryn, 21 Maj 2007, 12:57

>Z linku:

>

>"W latach 80. aktywny działacz opozycji demokratycznej, przewodniczący Niezależnego Zrzeszenia

>Studentów Uniwersytetu Gdańskiego."

>

>xanax, to chyba nie za moich czasów był tym przewodniczącym. Ciekawe, ja też studiowałem w latach

>80. Musiał się mało w oczy rzucać.

Ale ty byłeś aktywistą ZSYPU i zajęty byłeś lataniem po korytarzach i nakłanianiem do akcesji za pomocą pistoletu (jak Kuroń).

Nowy, jakbyś choć tochę sie orientował w prowadzeniu polityki, to już byc taki dumny z tego tekstu nie był. Bo, oprócz podłechtywania ego naszej elity politycznej nic z tego dla Polski nie ma. I tak Niemcy i Francja bez nas z ruskimi się dogadują - tylko po cichu i w gabinetach. Tam się decydują losy a nie w gazetach.

Póki co nasze mięso dalej na wschód jeździc nie może, a Rosja robi jak chce.

Nowy2, 21 Maj 2007, 13:47

>Aleksander Kwaśniewski powiedział włoskiemu dziennikowi "Corriere della Sera", że rządy obecnej

>koalicji w Polsce "nie potrwają długo".

Uuuuuu, znaczy Wielki Mistrz już podjął decyzję.

A mały miś, smieszny miś ("znam się z dziećmi nie od dziś") - Kwasek ogłosił.

Swoją drogą co za swołocz! Tradycja Targowicy odradza się w Polsce na potęgę. Świnia (nie miś) Geremek obsmarowujący Polskę pod pseudonimami w prasie francuskiej, Kwachu pod nazwiskiem swym we włoskiej i komediant-idiota Olbrychski w rosyjskiej (kretyn ów na wyjkeździe udzielił wywiadu w którym porównał IPN do KGB!).

Może by tak mały turnusik do Berezy?

Albo chociaż Brześcia nad Bugiem?

jar1, 21 Maj 2007, 13:52

>>Aleksander Kwaśniewski powiedział włoskiemu dziennikowi "Corriere della Sera", że rządy obecnej

>>koalicji w Polsce "nie potrwają długo".

>

>I Chwała Bogu !

Jar, czy już wzywasz carycę żeby zrobiła porządek?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.