Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Odrobina optymizmu. :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jaro_747, 13 Sie 2007, 11:12

>Nowy2, 13 Sie 2007, 10:47

>Janusz Kaczmarek wydawał się porządnym człowiekiem...

>Należy tylko podziwiać jak szybko udział w rządach PiS zmienił

>porządnego człowieka w mniej porządnego ;-).

GW przestrzegała, a premier nie wierzył i ma pasztet

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Nowy2, 13 Sie 2007, 13:23

>>GW przestrzegała, a premier nie wierzył i ma pasztet

Miał wierzyć żydokomunie z Wyborczej? Co innego, gdyby w Naszym Dzienniku napisali.

Jestem Europejczykiem.

z Rzepy

"Minister sprawiedliwości nie miał pojęcia o partyjnej działalności Kaczmarka. - Zawsze podkreślał swoją apolityczność. Na początku wspólnej pracy powiedział mi jedynie, że był kandydatem do PZPR. W ostatnich dniach dowiedziałem się tylu zaskakujących rzeczy o Januszu Kaczmarku, że wydawało mi się, iż nic już nie jest wstanie mnie zaskoczyć -mówi "Rz" Zbigniew Ziobro."

JK śpioszkiem budzonym na rozkaz?

"Dziennik" podaje "LiS chce na premiera... Janusza Kaczmarka" po konstruktywnym wotum nieufności

Fikcyjna rozmowa

JK - Mam dla ciebie bardzo interesującą informację, ale rozumie się nie za friko.

AL - Co chciałbyś?

JK - Być premierem. (śmiech)

AL - (długi rechot)...

... a wypłata za puszczenie farby właśnie odbywa się na naszych oczach.

Nowy2, 13 Sie 2007, 14:06

>z Rzepy

>"Minister sprawiedliwości nie miał pojęcia o partyjnej działalności Kaczmarka. - Zawsze podkreślał

>swoją apolityczność. Na początku wspólnej pracy powiedział mi jedynie, że był kandydatem do PZPR. W

>ostatnich dniach dowiedziałem się tylu zaskakujących rzeczy o Januszu Kaczmarku, że wydawało mi się,

>iż nic już nie jest wstanie mnie zaskoczyć -mówi "Rz" Zbigniew Ziobro."

A Jarosław niedługo oświadczy że nie miał pojęcia o tym że ma kota.

Co do rozmów jeszcze, porażające nagranie które zapowiadał Ziobro:

ZZ: A więc potwierdza Pan że nic Panu nie powiedziałem o akcji CBA w MR?

AL: Tak, oczywiście. Nic nie wiem że coś u mnie szykujecie.

ale jaja, kaczmarek na Papieża

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyżby deus Kaczmarek ex machina, jak onegdaj Pawlaczek?

Panie WaLLLLdku, podejmiesz się pan? - zapytał Wałęsa nocy czerwcowej... :)

A ja tymczasem koresponduję sobie bardzo ciekawie z kolegą z USA, tym, który ma mi przysłać rzadkie części elektroniczne (p. wątek "Prezenty z USA i kwestie celne").

U nich to wszystko o co oskarża się Kaczyńskich przypisuje się Bushowi. Ich komuchy (commies czyli Partia Demokratyczna) całkiem jak Napierniczaki i Tuski robią z Busha diabła wcielonego, kolportują plugawe obrazki, tak jak miejscowu obrazkowklejacze, a to z głupią miną niedorozwiniętego dziecka, a to jako żulika grającego w "3 karty", a to jak zjada na śniadanie małe kocię, cały uwalany jego krwią, co ma obrazować jaki to z niego FASZYSTA (całkiem jak Kaczory). W mediach co i rusz wypowiedzi ludzi, którzy już "nie mogą żyć w tym kraju" i uciekają do Kanady, jak Polacy do Irlandii. Rozkręcana jest czerwona machina propagandowa i podburzane są nastroje. Wszystko po to żeby objąć władzę nad obywatelami i zniewolić ich jeszcze bardziej. Oczywiście w imię wolności! Komuszy modus operandi.

Kończąc, mój znajomy napisał tak: "Scares me. US may be ripe for a huge overthrow. Personally I am stocking up on canned goods, some friends are stocking up on ammunition.

(...) In Georgia I have 25 acres of woods. I can practice target shooting my guns whenever I want. Got daughter a revolver".

"Zatrważa mnie to. W USA dojrzewa wielki przewrót. Osobiście gromadzę jedzenie w puszkach, niektórzy znajomi gromadzą amunicję.

(...) Mam 25 akrów lasku w Georgii. Mogę ćwiczyć strzelanie kiedy tylko chcę. Córce kupiłem rewolwer".

(Tu zdjęcie rzeczonej córeczki, śliczna blondynka z warkoczykami).

Na końcu pyta czy możemy posiadać w Polsce. Odpiszę mu, to się chłopak zdziwi! :)

Zdjęcia ślicznej S. wam nie wkleję. Za to dostajecie Busha, takiego jak go widzą amerykańskie komuchy z Partii Demokratycznej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powiadasz zatem, Dudusiu, że George W. Bush to wybitny prezydent, wielbiciel i obrońca demokracji, człek nie tylko wykształcony, ale i głęboko mądry, znakomicie sterujący od lat światowym mocarstwem, co masowo doceniają jego obywatele, żyjący dzięki temu wielkiemu mężowi w niespotykanym dotąd dostatku? Hm. Może by wyszyscy tak uważający udaliby się w lasy Georgii, najlepiej nocą, żeby sobie poćwiczyć strzelanie? Piękny byłby też wyjazd tych adoratorów George'a do Iraku albo Afganistanu, tak, to nawet lepsze niż lasy Georgii.

Fascynujące jest to, że pokrewne - jakby to rzec, żeby nie przesadzić? - umysły potrafią się odnaleźć nawet przez ocean.

PS. Dudusiu, jak Ty wybornie władasz angielskim, brawo!

zwolennik łagodności

lenam, 13 Sie 2007, 20:15

>Powiadasz zatem, Dudusiu, że George W. Bush to wybitny prezydent, wielbiciel i obrońca demokracji,

>człek nie tylko wykształcony, ale i głęboko mądry, znakomicie sterujący od lat światowym mocarstwem,

TAK.

>co masowo doceniają jego obywatele

Niestety commies w mediach nakłamali tyle że jest z tym coraz gorzej.

Jest coraz gorzej zwłaszcza odkąd wymyślono telewizję. Tylko telewizja mogła sprawić że wybory wygrał taki czerwony Ziutek jak Kennedy - dzięki głosom elektorartu menstruacyjnego na którego obraz oddziaływuje najbardziej. Z upływem lat jest coraz gorzej. Niedawno ten elektorat wybrał faceta, który robił to cygarem. Teraz prawdopodobnie wybierze kobietę tego faceta. Czy to nie cyrk?

>Piękny byłby też wyjazd tych adoratorów George'a do Iraku albo Afganistanu,

>tak, to nawet lepsze niż lasy Georgii.

Słuchaj Ziutku, tak się składa że facet służył w Arabii Saudyjskiej (tam właśnie urodziła się córka, która got a gun) a jego ojciec walczył w Wietnamie, gdzie trafił do niewoli, uciekł z obozu jenieckiego i został ukryty kontenerze na statku i przemycony.

Są ludzie, którzy nie troszczą się tylko o to jakby tu dobrze wypić i zakąsić.

To do nich będzie należeć świat.

Przyjdą lenam, jak będziesz spał, z tym swoim pełnym brzuchem i pustym łbem.

Będziesz wtedy jak jagniątko, samo, w lesie.

dudus>>.widze ze ucisk na skroniach nie zelzał.Pozostaje modlic sie o laske panska.Ja na twoim miejscu zwrocil bym sie do jasnie oswieconego idioty z torunia zeby tez w twojej inetencji to zrobil.I poparł to SKROMNYM datkiem.A z drugiej strony zakladajac ze te statystyczne 70% i tak musi byc, to raczej nie masz szans -pozostaniesz idiotą do konca wszechswiata..

na fot. pan premier Kaczyński informuje o ostatecznym rozpadzie koalicji PiS - Samoobrona - LPR i zapowiada jesienne wybory. w tle rozkwita IV RP... ;-D

x.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pośmiejta się:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w niektórych miastach IV RP można zaobserwować pierwsze oznaki kampanii przed wyborami, zapowiedzianymi wczoraj przez premiera Kaczyńskiego w orędziu do narodu...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>jacch, 13 Sie 2007, 23:17

>>A może przestepczość nie spada ?

Matko moja! Tym PiSowcom to się chyba mózgi całkiem zlasowały!

Co ty chłopie piszesz za głupoty! Kaczorów albo Ministra Zero się

wystraszyli? Co ty wiesz o pracy policji czy sądów?

Co tam się niby wydarzyło takiego, że sprawniej działają?

A może odnowa moralna walnęła przestępców między oczy niby

piorun, i zamiast po fanty zaczęli chodzić na pielgrzymki?

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Piotr Bomirski

sierpień 13, 2007 22:00

Teraz, Panie Bronisławie, oszczercy kreujący się na moralistów, zawiedzeni straszliwie, że minister sprawiedliwości (którego już widzieli pokonanego pod ciężarem strasznego oskarżenia) będą okazywać odrazę do "haniebnego" faktu, iż pan minister nagrywał wicepremiera - będą nas przekonywać iż jest to definitywny dowód kompromitacji i demoralizacji pana Ziobry i PiS-u. A ja się bardzo cieszę. Zawsze się cieszę gdy prawość zwycięża draństwo. Jednak czasem Boża Opatrzność pokazuje ludziom (boleśnie!) granice, gdy zbyt bezczelnie stosują w swym postępowaniu zasadę : "hulaj dusza, piekła nie ma!". Nie jestem fanatycznym zwolennikiem PiS-u - ale ilość oszczerstw pod adresem tego ugrupowania wylewająca się z większości mediów przekroczyła granicę tego co dla myślącego człowieka jest po prostu do zniesienia. I one wszystkie były całkowicie bezkarne - oczernianie stało się naszą codziennością. Najbardziej irytuje mnie niesamowite zakłamanie naszego życia medialnego, przykład: ludzie notorycznie insynuujacy PiS-owi szczucie sami notorycznie szczują (artykuły i wywiady np pana redaktora Tomasza Wołka, ostatnie w Wyborczej pana redaktora Mirosława Czecha czy seansy nienawiści pana redaktora Żakowskiego w TOKFM) i chcą nas przekonać, że żyjemy już w prawie faszystowsko rządzonym kraju. A takich redaktorów jest całe mnóstwo (co by się nie włączyło - z nielicznymi wyjątkami) próbujących nam zohydzić nasz kraj, mieszających wszystko co ma związek z tą władzą z błotem. Dlaczego to robią!? Przecież w Polsce nie ma jakiejś strasznej nędzy, szwadronów śmierci, 40 procentowego bezrobocia jak w niektórych krajach afrykańskich !? Zastanawiałem się nad tym i doszedłem do następującego wniosku: myślę, że ci redaktorzy uprawialiby taką samą kampanię nienawiści gdyby rządziła Polską Platforma Obywatelska - gdyby nie spełniła oczekiwań środowiska, którego interesy reprezentują. I że wielkim kłamstwem i mydleniem oczu jest wmawianie nam, że wszyscy oni są przedstawicielami opini publicznej. Oraz że gardzą swoim krajem po prostu - i nie potrafią się od tego uczucia uwolnić. Smutne to wszystko - i to wszystko się dzieje w sytuacji gdy nasz kraj przeżywa gospodarczy rozkwit. Polska natura… Churchill mówił: "Dla Polaków czasem można coś uczynić. Z Polakami nigdy!". Pozdrawiam Pana, redakcję świetnej "Rzeczpospolitej" i czytelników tej gazety. Jakoś damy radę aby stało się w naszym kraju i lepiej i sprawiedliwiej…!

P.S. Jest godzina 22, właśnie słucham wywiadu Piotra Marciniaka w TVN24 z J. Ż. i słyszę o "terrorze", jaki w Polsce zapanował. I to jest właśnie to co miałem na myśli - agitacja na każdym kroku, totalna inflacja słów, buntowanie, jątrzenie… Co ci ludzie chcą osiągnąć - chcą wojny domowej!? Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Już dawno zauważyłem , że nastroje i opinie o tym rzadzie w tzw. zwykłym ludzie nie szczególnie pokrywają się z opiniami wygłaszanymi w radiu ,prasie i telewizji .

Myślałem , że to moze strach przed lustracją , wykrywaniem afer , a może służby specjalne ?

Ale to chyba jest taki mix emocji , trochę jest jak ten pan Bomirski pisze , taka moda na marazm panujący w naszych elitach narzekanie na nieinteligencki PiS plus strach przed lustracja w srodowisku dziennikarskim zwłaszcza ( widzielismy jakie ładne kwiatuszki powychodziły na jaw , a co się jeszcze w aktach kryje ?) "branie ' sie za łapówkarstwo dało impuls protestom białych szwadronów , a biznes bał się , że swiatło dzienne ujrzą ew. powiązania coponiektórych naszych tuzów kapitalizmu z byłymi spec służbami .

Tak to sobie tłumacze , bo inaczej cięzko zrozumieć.

>Tyś to jes ?

>Zawsze źle ;)

Odpowiem Ci na tym samym poziomie 'abstrakcji'. ;-)

A może mąka i chleb mocno nie drożeją? A może nie ma krachu na giełdzie? A może gospodarka nie zaczyna wyhamowywać?

Ale jest świetnie, prawda?

Dobrym probierzem tego co myślą ludzie są audycje z telefonicznym udziałem słuchaczy. Do tej pory w szerokim zakresie uskuteczniała je "rozgłośnia ojca Rydzyka" a w mediach publiczych osobniki typu Żakowski miały pełny komfort głoszenia swych objawień ale od pewnego czasu np. w Programie I Polskiego Radia są "Rozmowy Jedynki" i taki np. Tomasz Jastrun po wygłoszeniu swoich jakże mądrych tez jest przez półtorej godziny flekowany przez słuchaczy ze wszystkich zakątków kraju. Często podczas rozmów telefonicznych na antenie słychać jak ciężko wzdycha. To dobrze, to zdrowo. Sprowadza na ziemię.

Problemem tych elitek Żakowskich u Jastrunowych jest to, iż są całkowicie oderwane od społeczeństwa. Ta izolacja prowadzi do zwyrodnienia.

A przy okazji można stwierdzić że nie tylko RM "zieje nienawiścią". Gdy wpuszcza się słuchaczy na antenę, nieuniknione jest że któryś coś bałaknie. Jeszcze niedawno w Jedynce rozmowy były nagrywane i po akceptacji tasmy przez smutnego pana w specjalnym pokoju ewentualnie puszczane na antenę. Było ślicznie, grzecznie i lirycznie. A teraz jest prawdziwie. Wczoraj w Rozmowach prowadzonych przez Ryszarda Bugaja to nawet był antysemityzm!

Wolność słowa, alleluja!

jar1, 14 Sie 2007, 09:23

>A może mąka i chleb mocno nie drożeją?

Fakt, za komuny nie drożała. Cena utrzymywana była na stałym poziomie przez zdaje się ze 20 lat!

Niezależnie od zbiorów.

Jaruzelkski wypowiedział nawet wiekopomne słowa "Wszystkiego może w kraju zabraknąć, ale chleba nam nigdy nie zabraknie" i słowa dotrzymał!

> A może nie ma krachu na giełdzie?

Z dołu do gó-ó-ó-ry, z góry na-a-a dół, z

Z ciemności w sło-o-o-ńce

Z ciszy w krzyk!

Falowanie i spadanie

Falowanie i spadanie

Ruch, magnetyczny ruch

ściana przy ścianie

Falowanie i spadanie

Falowanie i spadanie

Ruch, magnetyczny ruch

ściana przy ścianie

Raz dwa, raz dwa, raz dwa, raz dwa

Raz dwa!

>Ale jest świetnie, prawda?

Jest super, jest super, więc o co ci chodzi?

Więc o co ci chodzi?

Jest super, jest super!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.