Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Józwa wspomniana impreza:Powstanie Warszawski?

Dokonania Kaczorka w Wawie (podobnież do obaczenia na stronach miasta no,ale to propaganda ) ;O)

* Muzeum Powstania Warszawskiego,

* Rozbudowa monitoringu miejskiego (z 96 kamer w 2002 do 234 kamer w 2006 tam gdzie instalowano kamery liczba przestępstw spadła o około 50%-70%),

* Prawie dwukrotny wzrost liczby funkcjonariuszy Straży Miejskiej i modernizacja samej Straży (zmiana priorytetów i odejście od zajmowania się tylko zakładaniem blokad na koła), patrole szkolne,

* Zwiększenie wsparcia finansowego dla policji np. sfinansowanie w latach 2004/2005 ponad 25 tys. dodatkowych patroli rocznie, w 2005 500 dodatkowych etatów policyjnych, kupienie dla policji nowoczesnego sprzętu,

* Wydziały Obsługi Mieszkańców,

* Podpisanie umowy na odbudowę Pałacu Saskiego,

* Rewitalizacja Krakowskiego Przedmieścia (pierwsza część zakończona w tej kadencji),

* Podjęcie uchwały o rozbudowie stadionu przy ul Łazienkowskiej 3 (przeznaczenie pieniędzy w budżecie na 2006),

* Parkingi Park&Ride (Wilanowska-Włościańska-Połczyńska),

* Z inwestycji drogowych (część w trakcie realizacji): Budowa odc. II B Trasy Siekierkowskiej od ul. Bora-Komorowskiego do ul. Płowieckiej wraz z estakadami, Budowa Ronda Starzyńskiego z dwiema estakadami, Przebudowa Al. Jerozolimskich na odcinku od Ronda Zesłańców Syberyjskich do wiaduktów nad torami PKP, wzrost nakładów na remonty dróg,

* Wzrost nakładów inwestycyjnych na ochronę zdrowia (2003 to 10.3 milionów zł, 2006 to 89 milionów zł).

Nie zastanawiały Ciebie przedwyborcze obiecanki piknej hanny? :O)Jeden przykład: zapytaj się mieszkańców Białołęki co sądzą o Czajce i co im obiecywano!

>Budowa odc. II B Trasy Siekierkowskiej

ja przepraszam, ale czy to mozna uznać za dokonanie władz miasta? Rozumiem, ze projekt całej trasy powstał ładnych kilkanaście lat temu i stopniowo był realizowany... To tak, jakby do listy sukcesów dołączyc oddanie kolejnych stacji metra...

Leszek Miller na listach samooborony, śpiewamy razem :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Józwa wspomniana impreza:Powstanie Warszawski?

Istotnie.

Dokonania Kaczorka w Wawie (podobnież do obaczenia na stronach miasta no,ale to propaganda ) ;O)

* Muzeum Powstania Warszawskiego,

Zaliczone.

* Rozbudowa monitoringu miejskiego (z 96 kamer w 2002 do 234 kamer w 2006 tam gdzie instalowano kamery liczba przestępstw spadła o około 50%-70%),

Jakim sposobem, skąd się dowiedzieli że są kamery? Ja nie wiedziałem...

* Prawie dwukrotny wzrost liczby funkcjonariuszy Straży Miejskiej i modernizacja samej Straży (zmiana priorytetów i odejście od zajmowania się tylko zakładaniem blokad na koła), patrole szkolne,

Nie zauważyłem tej zmiany priorytetów.

* Zwiększenie wsparcia finansowego dla policji np. sfinansowanie w latach 2004/2005 ponad 25 tys. dodatkowych patroli rocznie, w 2005 500 dodatkowych etatów policyjnych, kupienie dla policji nowoczesnego sprzętu,

Możliwe, nie zaprzeczam.

* Wydziały Obsługi Mieszkańców,

Co to takiego?

* Podpisanie umowy na odbudowę Pałacu Saskiego,

To się wysilili.

* Rewitalizacja Krakowskiego Przedmieścia (pierwsza część zakończona w tej kadencji),

NIC nie zakończone w tej kadencji, poprawka goni poprawkę, jeden wielki skandal, ulica wciąż zamknięta.

* Podjęcie uchwały o rozbudowie stadionu przy ul Łazienkowskiej 3 (przeznaczenie pieniędzy w budżecie na 2006),

Nie jestem zainteresowany, w piłkę nie gram, za to jeżdżą warszawskimi ulicami.

* Parkingi Park&Ride (Wilanowska-Włościańska-Połczyńska),

Okazałuy się niezbyt użyteczne, a ostatni to kpiny ze zdrowego rozsądku.

* Z inwestycji drogowych (część w trakcie realizacji): Budowa odc. II B Trasy Siekierkowskiej od ul. Bora-Komorowskiego do ul. Płowieckiej wraz z estakadami, Budowa Ronda Starzyńskiego z dwiema estakadami, Przebudowa Al. Jerozolimskich na odcinku od Ronda Zesłańców Syberyjskich do wiaduktów nad torami PKP, wzrost nakładów na remonty dróg,

Aha, połówkę ronda Starzyńskiego nawet rzutem na taśmę otworzył komisarz Marcinkiewicz. Więc może nazwać to dokonaniem Marcinkiewicza? A co słychać z potężnym skandalem na Marynarskiej?

* Wzrost nakładów inwestycyjnych na ochronę zdrowia (2003 to 10.3 milionów zł, 2006 to 89 milionów zł).

Możliwe, nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Nie zastanawiały Ciebie przedwyborcze obiecanki piknej hanny? :O)Jeden przykład: zapytaj się mieszkańców Białołęki co sądzą o Czajce i co im obiecywano!

Nie interesują mnie poglądy mieszkańców Białołęki, życzę sobie mieć oczyszczalnię ścieków w Warszawie. To nie był trafny strzał z twojej strony.

No więc po tej liście osiągnięć (zapomniałeś o dwóch stacjach metra, co daje tempo jedną rocznie, oraz ten kawałek Marszałkowskiej, co go naprawiono na wizytę papieża), trzeba wziąć się do roboty. Właśnie dlatego Warszawa jest rozkopana i będzie rozkopana długo, i dlatego w cztery lata trzeba zbudować dwa mosty i drugą linię metra, skończyć obwodnicę która tak nie leżała ministrowi Szyszce, itd. Jest co robić.

• Redaktorzy

A co horst, rozliczasz mnie? Razem z HGW? Dla Mokotowa nic szczególnie nie trzeba robić (chyba że mowa o nieznanych mi peryferiach, ale ja mieszkam na Górnym i na Stegnach itp. się nie znam), poza remontem ulic, który jest prowadzony, zwłaszcza na Puławskiej mamy teraz urwanie głowy. A jeśli podciągnąć Marynarską i Wołoską pod Mokotów, to zakończyli po Kaczyńskich ten cyrk z rondem i estakadą. Nie zamierzam ich rozliczać z Mokotowa, bo mi się na nim podoba tak, jak jest teraz. Natomiast będę liczył mosty.

na podstawie obliczeń mostów można bankowo postawić na kogo postawić

żeby tylko ilość mostów była po właściwej stronie

a nie taka pomyłka jak w tym miłym 2005tym

(niech szczeźnie)

Józwa>Nie interesują mnie poglądy mieszkańców Białołęki, życzę sobie mieć oczyszczalnię ścieków w Warszawie. To nie był trafny strzał z twojej strony.

Strzał(jak go nazwałeś) był celny :O) Po prostu 10 :O)

Ja też sobie życzę żeby była oczyszczalnia :O) A spalarnia?Wiem,że też musi być,ale ja nie OBIECYWAŁM przed wyborami na prezydenta stolicy,że jej nie będzie i oto mi chodzi! Obiecanki cacanki jak zwykle? :O)

Wręcz przeciwnie, w końcu cały czas budował np. swoją

Józwa>(jeden fragmencik mowa o kaczorku)...ipozycję jako kandydata na prezydenta kraju (uprzednio solennie Warszawie obiecawszy, że będzie nią

>rządził do końca kadencji i że nie jest to odskocznia do kariery politycznej. Czego warszawiacy do

>dziś mu nie zapomnieli). Tak że proszę uprzejmie nie stawiać takich fałszywych przeciwstawień.

Czego mu nie zapomnieli Warszawiacy?Że donaldo z kaszub został się w Gdańsku?

Ostatnie zdanie :O)Józwa fałszywe przeciwstawienia to zachowaj dla siebie! Dobrze? :O)

cytaty z jozwa maryn, 20 Wrz 2007, 13:54

>... Ja nie wiedziałem...

>Nie zauważyłem tej zmiany priorytetów.

>Możliwe, nie zaprzeczam.

>Co to takiego?

>To się wysilili.

>Nie jestem zainteresowany...

>Możliwe, nie jestem w stanie tego sprawdzić.

Suma POwych niemożności. :))

Nowy2, 21 Wrz 2007, 10:13

>cytaty z jozwa maryn, 20 Wrz 2007, 13:54

>

>>... Ja nie wiedziałem...

>>Nie zauważyłem tej zmiany priorytetów.

>>Możliwe, nie zaprzeczam.

>>Co to takiego?

>>To się wysilili.

>>Nie jestem zainteresowany...

>>Możliwe, nie jestem w stanie tego sprawdzić.

>

>Suma POwych niemożności. :))

Tu Nowy słusznie zauważyłeś. Niestety, 'wykształciuchy' w PO popełniają takie błędy nagminnie. Tak się nie powinno mówić w polityce. Niepewność, przyznanie sie do niewiedzy czy watpliwośc są dobrym motorem dla rozwoju osobowego ale w polityce od razu stawiają człowieka na starconej pozycji. 'Wykształciuchy' to niewielka część społeczeństwa - i jej przekonywać nie trzeba. Sami myślą. A cała reszta potrzebuje jedynie 'dobrego Pana' .

Koń zgłupieje, jeśli woźnica będzie miał wątpliwości i sam nie daj Boże, zacznie sie radzić konia, gdzie ma jechać.

Tu ma być jedynie 'wio, wiśta, hejta i prrrr ' a czasem z bata.

• Redaktorzy

"Czego mu nie zapomnieli Warszawiacy?Że donaldo z kaszub został się w Gdańsku?"

Czego nie zapomnieli Kaczorowi warszawiacy, samy byłeś łaskaw zacytować dwie linijki wyżej (mówiąc precyzyjnie, nie zapomnieli mu robienia z gęby cholewy i olania ich miasta), nie rób więc z siebie analfabety.

Nowy: tak, zgadza się, jeśli czegoś nie wiem, nie jestem pewny, albo uważam, ze drugi dyskutant ma rację, przyznaję to i nie czuję się z tego powodu poniżony. Poniżające jest wykłócanie się jak przekupka, kiedy jawnie nie ma się racji. Poza tym, takie są zasady dyskusji, inaczej staje się ona bezcelowa. Nie wiedziałem jednak, że jest to coś, co należy wykpiwać. Czy to jakaś nowa zasada IV RP? Spisalibyście je wreszcie, chłopcy, bo nie ma jasności.

Gdy spojrzeć na geograficzną wizualizację innych zjawisk (poziom przestępczości, trwałość więzi społecznych i rodzinnych, etc.) obraz wygląda podobnie: tereny bardziej lewicowe (duże wpływy SLD i PO) wykazują większe natężenie zjawisk negatywnych niż obszary zamieszkiwane przez bardziej konserwatywnych wyborców.

czerwone województwa - wprost i w przenośni - to te gdzie matura w 2006 roku była zdana poniżej średniej krajowej (pierwsza mapka) i głosowano na Tuska w II turze wyborów prezydenckich 2005

niebieskie województwa - matura powyżej średniej i głosowanie na Kaczyńskiego

źródło

Ukryta Zawartość

post-395-100004276 1190482712_thumb.jpg

post-395-100004277 1190482712_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Oszustwa socjalistów, jak SLD czy PiS, opierają się na jednym sprawdzonym pomyśle:

Ustawa przyznaje komuś 100 złotych – a od innych zabiera np. 2 złote. Co to jest dwa złote? Nic!

Więc dajmy to na biedne dzieci, samotne matki, początkujących przedsiębiorców, studentów – i na 196 innych podobnych grup. Dostałeś dzięki nam 100 zł – to teraz na nas głosuj.

Tyle że po uchwaleniu 200 takich ustaw każdy dostał 100 zł – a zapłacił 200 x 2 zł = 400 zł.

I te trzysta złotych to koszt aparatu podatkowego i rozdzielającego – oraz haracz na polityków!

Przestańcie patrzeć na nich jako na tych, co dają 100 złotych. Patrzcie, jak na złodziei kradnących Wam co drugi dzień 2 złote...

Bo to są złodzieje! I zamiast wybierać innych bandytów, trzeba zmienić państwo na takie, w którym nie wolno będzie bawić się w Janosika!”

Janusz Korwin-Mikke o przywróceniu funduszu alimentacyjnego

(fragment felietonu który ukazał się w ANGORA nr 37)

Tomasz Lis do Sejmu z listy PiS!

galba zrobił małą prowokację w swoim blogu i zobaczcie jak reagują niezorientowane w galbowym pisaniu wykształciuchy

Ukryta Zawartość

LOL

Ukryta Zawartość

Kwaśniewski wykładał na Ukrainie po pijanemu?

Aleksander Kwaśniewski podczas wykładów dla studentów w Kijowie zachowywał się jakby był pijany. Zarówno "Fakty" TVN i "Wiadomości" TVP pokazały nagrania, na których widać, że były prezydent chwieje się i ma kłopoty z mową.

Co mówi o zarzutach sam Kwaśniewski? "Może wypiłem kieliszek, może dziesięć. Nikogo to nie powinno obchodzić" - skomentował materiały pokazane przez stacje telewizyjne. "To byli moi przyjaciele Ukraińcy" - odpowiedział jedynie na pytanie "Faktów" TVN o incydent w Kijowie.

na koniec prasówki informacja z "Dziennika", która zabełta w kiepełach wykształciuchów zupełnie

Dziennikarz włącza się w kampanię

2007-09-22 10:16 Aktualizacja: 2007-09-22 10:41

Lis: Nie głosujcie na PiS!

senicz, 23 Wrz 2007, 11:21

>Znowu golen?

jak tu nie pić jak demokracja szwankuje, polaczki wybierają nie tych których wskazuje im olo disco polo, i jola oraz ola co tak ślicznie wywijają hołupce na tvn- na co naród nie chce zwrócić uwagi

olo otwarcie zachęca PO do zjednoczenia, mam nadzieję że Palikot ma mocną głowę.., oj będzie wesoło w POLiDzie jak się będą brudziować

a lisek (gazeta wrocławska: "głos WOLNY", czyli chyba "wolność ubezpieczający" ), on musi jakoś wytłumaczyć, że polacy w wyborach się mylą

• Redaktorzy

"czerwone województwa - wprost i w przenośni - to te gdzie matura w 2006 roku była zdana poniżej średniej krajowej (pierwsza mapka) i głosowano na Tuska w II turze wyborów prezydenckich 2005

niebieskie województwa - matura powyżej średniej i głosowanie na Kaczyńskiego"

Ten autor internetowy sugeruje, że oba te wskaźniki pokryły się w 100%, tak? Czy to prawda, czy też taka prawda która utrzymuje się do momentu, dopóki komuś nie zechce się sprawdzić?

I czy naprawdę Pomorze miało gorsze wyniki matur niż np. Podlasie?

Tawariszcz Nowyj2 - znajetie tawariszcz szto eto Fierdydurke???

Bo gębę przyprawiacie tymi mapkami Gombrowiczowską, ale znać tego nie możecie... Dlatego zresztą ten przerośnięty przygłup na stołku ministra edukacji wyrzucił Gombrowicza ze lektur szkolnych.

PS. Dzisiaj słyszałem jak pier**lił w radio że wprowadził "jednolite stroje" (LOL)... Te jego "jednolite stroje w szkołach wyglądają tak że każda szkoła a nawet klasa może mieć względem nich inne wymagania, których zreszta i tak nikt nie bedzie przestrzegał. No bo wyobraźcie sobie ucznia w kamizelce polarowej (wymóg jednej ze szkół) ubierającego się tak latem.

Horsciu - ale Kwaśniewski też nie kandyduje do parlamentu... Ale może jeszcze się zdecyduje? Kwaśniewski nawet napierdolony jak ruski pershing błyczy inteligencją i kulturą przy takich endeckich wypierdach jak ty.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.