Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

wszystko gra??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wszystko gra??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wkleję jeszcze do Braku humoru:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli macie pod ręką radio polecam włączyć "Trójkę", własnie trwa debata Wildstein-Lis (program prowadzi Skowroński).

Warto posłuchac i zdziwić się jak taki idiota plityczny jak Lis może uchodzić za poważnego dziennikarza. Na pytanie dlaczego PiS zagraża demokracji odparł że dlatego iż "ma kontrolę nad Sejmem i Senatem, ma kontrolę nad Prezydentem oraz mediami". Pomijając już nieszczęsną "kontrolę nad Prezydentem" to demokracja wg. Lisa wygląda tak że lud wybiera tak i tak, ale władzę ma otrzymać całkiem ktoś inny niż ci, których wybrał lud.

Powiadam wam, pod maskami wielkich demokratów takie syny jak Lis to zajadłe totalniaki!

Racja.

Przez takich nieudaczników politycznych pis wygra wybory i oczyści kraj z patologii oraz z młodych polaków.

Staruszki zostaną i będą czekać na obiecaną kiełbaskę.

• Redaktorzy

"Ojciec spotkał starego znajomego z pracy. znajomy to interesująca postać - wnuk prominentnego komunisty działającego na odcinku chłopskim, który bardzo sprawnie koordynował lokalne akcje kolektywizacyjne u zarania minionego reżimu, syn sekretarza miejskiego komitetu PZPR,[...]" obecnie zajadły antykomunista (przyp. mój - JM).

Popatrz Dudi, nie wiedziałem, ze jesteście tak blisko z panem premierem. Gratulować? I czy po wyborach będzie teka ministra audiofilstwa? Szapo baa...

• Redaktorzy

Być może, gdyby to co napisał dudi to była cała parwda. Ale tak się składa, że ja też ten program oglądałem i nie odniosłem takiego wrażenia jak on. Delikatnie mówiąc.

abudzik, 8 Paź 2007, 12:44

>Racja.

>Przez takich nieudaczników politycznych pis wygra wybory i oczyści kraj z patologii oraz z młodych

>polaków.

>Staruszki zostaną i będą czekać na obiecaną kiełbaskę.

Jeśli "młodzi Polacy" reprezentują taki poziom umysłowy jak pani z Krosna, która wystapiła w ramach interludium, to powiem otwarcie - niech sp***dalają do Irlandii za pomywaczy (ale niech nie celują wyżej bo sprowadzą nieszczęście na Irlandię!). Pani narzekała że mowa jest o przeszłości i teczkach, podczas gdy najważniejsza jest gospodarka - zupełnie jakby min. Gilowska niczym innym się nie zajmowała, tylko tymi nieszczęsnymi teczkami.

Zresztą ten "pogląd" jest reprezentowanu i tu, na forum.

• Redaktorzy

Chyba że po prostu uznamy każdego, który nie dostrzega świetego światła idącego od rządu, za idiotę. W takim razie ja również chętnie się do idiotów zgłaszam.

jozwa maryn, 8 Paź 2007, 13:08

>Być może, gdyby to co napisał dudi to była cała parwda. Ale tak się składa, że ja też ten program

>oglądałem i nie odniosłem takiego wrażenia jak on. Delikatnie mówiąc.

A gdzie go oglądałeś, józwa? Bo debata odbyła się w RADIOWEJ "Trójce". :)

broy, 8 Paź 2007, 12:43

>Lis to nie jest idiota polityczny

>Lis to dziennikarz

Może raczej żuLnalista.

A tak naprawdę Lis to - politiczieskij rukowoditjel, w skrócie - politruk.

>jacch, 8 Paź 2007, 13:07

Jak rozumiem dla pisofilów każdy kto nie popiera Wielkiego Wodza jest idiotą.

Można i tak.

Występuje tu nawet ciekawe zjawisko, że im bardziej inteligentny jest

dziennikarz nie klękający przed kurduplami, tym większą furię wywołuje.

Syndrom oblężonej twierdzy jak na dłoni.

Jestem Europejczykiem.

>dudivan, 8 Paź 2007, 13:09

> Pani narzekała że mowa jest o przeszłości i teczkach,

>podczas gdy najważniejsza jest gospodarka - zupełnie jakby min. Gilowska niczym innym się nie

>zajmowała, tylko tymi nieszczęsnymi teczkami.

Powiem ci szczerze: Mam w dupie te wszystkie teczki. To temat dla koprofagów.

A Gilowska nawet jak coś wymyśli, to i tak nic z tego. Bo przecież nie chcemy

nikogo zdenerwować przed wyborami! A widmo wyborów wisi nad tym rządem już

od dawna. Gospodarka toczy się rozpędem, a rząd co najwyżej nie psuje dzięki temu,

że nic nie robi. Żeby nie być gołosłownym rzucę ci tylko jedno hasło: co z Pakietem Kluski?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 8 Paź 2007, 13:23

>Występuje tu nawet ciekawe zjawisko, że im bardziej inteligentny jest

>dziennikarz nie klękający przed kurduplami, tym większą furię wywołuje.

Czy bajanie np. że "nie wolno komentować wyroków sądowych" (Lis) znamionuje inteligencję?

Ukryta Zawartość

no,no porobilo sie nam,

Ukryta Zawartość

Lis może może sobie bajać, ale premier lub prezydent powinni już troszkę uważać

z racji urzędu który sprawują. A ich komentarz polegał na ocenie nie tylko wyroku,

ale samego sądu i sędziów. Jak rozumiem uważasz, że to naturalne i dobre.

Oczywiście po wymianie sędziów na posłusznych lub zmianie sądów na ludowe

(Volksgericht) krytyka orzeczeń będzie ścigana z urzędu jako zamach na państwo ;-).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 8 Paź 2007, 13:29

>Powiem ci szczerze: Mam w dupie te wszystkie teczki.

A więc to tak!

A były podejrzenia że Kiszczak pochował je w sejfie! :)

Czy gdyby głupią kobietę z Krosna, włascicielkę geszeftu, nękała systematycznie tajna policja żądając przystąpienia do spółdzielni i wreszcie postawiła na swoim "uspołeczniając" jej prywatne budynki i maszyny a w zamian dając lichy etat i pensyjkę, to nie miałaby pretensji i absolutnie nie wspominała nic o "teczkach", tylko wybrała "przyszłość"?

To własnie miara idiotyzmu: są ludzie, których nie interesuje przeszłość (zwłaszcza gdy nie dotyczy ich samych) ale nawet przyszłość ich nie interesuje - oto np. jeden z aktywnych tu forumowiczów (pominę litościwie jego nick) twierdził że pierwszy milion TRZEBA ukraść aby móc zbudować kapitalizm i nie zadał sobie pytania, że skoro ktoś mógł ukraść ten pierwszy to co go powstrzyma przed kradzeniem następnych?

To temat dla koprofagów.

>A Gilowska nawet jak coś wymyśli, to i tak nic z tego. Bo przecież nie chcemy

>nikogo zdenerwować przed wyborami! A widmo wyborów wisi nad tym rządem już

>od dawna. Gospodarka toczy się rozpędem, a rząd co najwyżej nie psuje dzięki temu,

>że nic nie robi. Żeby nie być gołosłownym rzucę ci tylko jedno hasło: co z Pakietem Kluski?

Jaro_747, 8 Paź 2007, 13:42

>Lis może może sobie bajać, ale premier lub prezydent powinni już troszkę uważać

>z racji urzędu który sprawują. A ich komentarz polegał na ocenie nie tylko wyroku,

>ale samego sądu i sędziów.

Ja nie wiem o co ci chodzi, Jaro. Najpierw masz pretensje że są jacyś Nieomylni Jedyni Wodzowie (sztuk: dwie) i że to bardzo źle, a zaraz potem proponujesz alternatywę w postaci Świętych Krów (całe stado) w postaci jakichś sędziów.

To takie lisie bajanie.

• Redaktorzy

Dudivan, sam i nie pod przymusem postanowiłeś upublicznić stan swojej głowy, prawda? W związku z tym nie czuję się odpowiedzialny za skutki. Po tym wstępie powiem wobec tego, co następuje. Otóż, dudi, twój komentarz w sprawie sędziów świadczy wyłącznie o jaskiniowej ignorancji w kwestii podstaw ustrojowych zarówno Polski, jak i każdego współczesnego państwa. Oczywiście, można nie mieć o czymś pojęcia, to nie grzech, ale szczycić się tym może jedynie, no cóż, ktoś głupawy. Sorry za mocne słowo, ale nie ma nic bardziej groteskowego niż głupiec, który rezonuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.