Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

"Prawdziwość" po kaczyńsku a życie rodzinne.

- Wydziedziczę każde moje dziecko, które by sprzeniewierzyło się ideałom i Polsce prawdziwej - powiedziała na antenie Radia Maryja jedna z manifestujących w niedzielę kobiet, komentując wydarzenia pod Pałacem Prezydenckim - informuje autor bloga "Głos Rydzyka".

Jak donosi autor bloga, manifestantom, którzy w niedzielę zebrali się przed Pałacem Prezydenckim towarzyszyły Radio Maryja i TV Trwam. Dziennikarze rozgłośni rozmawiali z przybyłymi, a ci opowiadali o podzielonej Polsce, potrzebie prawdy i rządzących, którzy zdradzili naród.

Wśród wypowiedzi o zdradzie rządu i premiera Tuska oraz tez o zamachu w Smoleńsku, była jedna odbiegająca od pozostałych. Jedna z kobiet oświadczyła do mikrofonu, co może zrobić dla ojczyzny: - Jedyne co robię, co mogę, powiedziałam, że każde moje dziecko, które by sprzeniewierzyło się ideałom i Polsce prawdziwej wydziedziczę. Tyle mogę zrobić zawsze.

- Takie od samego rana refleksje i myśli towarzyszyły Polakom zebranym na Krakowskim Przedmieściu dla uczczenia pierwszej rocznicy tragicznej katastrofy pod Smoleńskiem - podsumował w Radiu Maryja ojciec Jacek Cydzik.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No dobra spróbujcie to powyższe kretyńskie myślenie życzeniowe ocenić.

(z góry przepraszam za stratę czasu)

Jak rozumiem to o mocarstwowych zadęciach i nadęciach Prezesa i jego nieżyjącego brata. Może nam przypomnisz co też takiego wielkiego zwojowali w polityce zagranicznej? Pewnie jest tego sporo.

Jestem Europejczykiem.

Filut oczywiście zupełnie inne myśli towarzyszyły pełowcom.

Strata elity politycznej PISu napełnia ich wciąż zadumą, bólem, oraz troską o ojczyznę ;-)

No dobra Ja747ruś- to oczywiście Jarkaczowe podmienili te tablice- niech zostanie tak po twojemu.

(skoro uważasz to za tak ważne swe osiągnięcie intelektualne)

Już przestałeś się pienić, że ruską szarfe ukradziono?

Napewno wysraczy ci słusznego oburzenia tppr'owskiego?

modrzew47

Za rządów PiSu i Fotygi to była dopiero polityka zagraniczna!Polityka obrażania się na cały świat i przyjażni z awanturmikiem z Gruzji.

Zgadza się!Nie jestem jednak zwolennikiem Wielkiego Stratega...jak zapewne wiesz,chodzi mi o odpowiedzialność za tego rządu,przecież jej nie ma a minister Klich już dawno powinien odpaść(sposób nie istotny).Nie istnieją u Platfusów nawet winni...nie ma takich a przypadek Mira,Zbycha i Rycha to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności i oczywiście...przypadek.

Tylko bywają przypadki,że garbus garbusa położy na łopatki...w rowie melioracyjnym.Wszyscy o tym wiedzą?W taki sposób zaczyna się sprowadzać do humorystycznego traktowania swoich.

Prawo Kalego?A jakże.

A ten Platfusowski przewodniczący komisji do spraw afery hazardowej...tylko ten fakt potwierdza.Żałosny dupek.

Nocne marsze z pochodniami itp - wiadomo jakie to skojarzenia...

Niestety - p.Kaczyński nie działa w politycznej próżni. Równie ważne są działania ( a raczej ich brak ) drugiej strony .

A postawa drugiej strony jako żywo przypomina postawę Wlk. Brytanii czy Francji z okresu XX lecia międzywojennego - chowanie głowy w piasek i naiwna wiara ze jest granica , której druga strona nie przekroczy, ze uda się zaspokoić oczekiwania.. ZE 96 snopów światła to będzie to co wystarczy....

...

Przerażająca bierność większości społeczeństwa- ze mnie to nie obchodzi , ze mnie to nie dotyczy ...

Dzisiejsze sondaże pokazują ze mniej więcej co 3 z nas zamiast przeciwnika politycznego widzi zdrajcę , mordercę , ruskiego pachołka , Judeo-polaka itp

Nie przeraża Was to ?

Dzisiejsze sondaże pokazują ze mniej więcej co 3 z nas zamiast przeciwnika politycznego widzi zdrajcę , mordercę , ruskiego pachołka , Judeo-polaka itp

Nie przeraża Was to ?

Dlaczego? Rzeczywiście sporo jest tu na forum was pachołków ochotników. I nic w was specjalnie przerażającego. Ot takie szczeniackie popluwanie na opozycję. Zapatrzyliście się przaśnie na Łukaszenkowców i tyle. Plucie na opozycje to zwyczaje importowane zza wschodniej granicy (których to barw tak zawzięcie broni Ja747ruś).

Jak widać skłócenie Polski to za mało :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Filut oczywiście zupełnie inne myśli towarzyszyły pełowcom.

Strata elity politycznej PISu napełnia ich wciąż zadumą, bólem, oraz troską o ojczyznę ;-)

Nie dysponuję "debilnym konceptem" - że użyję twojego sformuowania - na jakieś trafne rozpoznawanie myśli "pełowców".

Skoro jednak ty taki dar posiadasz - gratuluję.

Ale jakoś nie zazdroszczę.

Dlaczego? Rzeczywiście tu na forum sporo was pachołków ochotników jest. I nic w was specjalnie przerażającego. Ot takie szczeniackie popluwanie na opozycję. Zapatrzyli się na Łukaszenkowych przaśnie i tyle.

A nie można tak bez tych slow typu " szczeniackie" , "was pachołków" itp?

No dobra Ja747ruś- to oczywiście Jarkaczowe podmienili te tablice- niech zostanie tak po twojemu.

(skoro uważasz to za tak ważne swe osiągnięcie intelektualne)

Już przestałeś się pienić, że ruską szarfe ukradziono?

Napewno wysraczy ci słusznego oburzenia tppr'owskiego?

Jak widzę niektórzy tu obecni za punkt honoru uważają robienie z siebie niepełnosprawnych umysłowo.

Staram się jak mogę, piszę proste i jasne zdania ale to i tak za mało. No i to klasyczne wykręcanie kota ogonem - ja o jednym - ten o czymś całkiem innym. O Cyrankiewiczu jeszcze napisz ;-).

Jeden debil szarfę ukradł, innych ten "bochaterski" czyn patriotycznie podniecił.

Jestem Europejczykiem.

A ty Jaruś tak się nie podniecaj...poeta z ciebie marny jest...a pozujesz.

Jak rozumiem to do Prezesa bo coś się ostatnio straszliwie w poezji rozsmakował.

Jestem Europejczykiem.

Jak rozumiem to do Prezesa bo coś się ostatnio straszliwie w poezji rozsmakował.

To miło. Zazwyczaj prezes czuje nieustający i niebywały absmak. A tu taka cudowna odmiana.

Atmosfera w kraju przypomina tę po wyborze G.Narutowicza na prezydenta.

Myślisz że Narutowicz miał coś wspólnego z atmosfera mdłej platfusiej poprawności?

Czy przyrównujesz wasze kompulsywne plucie na "prezesa" (patrz choćby Filut powyżej) z falą tamtejszej nienawiści?

Atmosfera przypomina mdłą biedną nudę POdobnie obdłużonej Gierkowszczyzny, tego jej etapu przed brakami na półkach.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Doprawdy nie wiem o co te kłótnie i Pis i PO sa siebie warte. POPiSują sie podobnymi błędami. Obie zapatrzone są w przeszłość i nie maja sensowanej wizji przyszłośći. Obie były za rozliczniem i dzieleniem. Obie wykorzystywały państwowy apart śćigania do walki politycznej. Obie bronią swoich kolesiów. Różni je częściowo ideologia, bo obie wyrosły z tego samego pnia. PO wyznaje ideologię pieniądza, PiS ideologię narodowo-patriotyczno-martyrologiczno-religijną. Żadna z tych partii nie działa propaństwowo. A poróżniła je przede wszystkim żądza zdobycia jak największej władzy dla siebie. Ich największym grzechem jest to, że ciągle pogłębiaja podziały społeczne na każdym kroku.

Myślisz że Narutowicz miał coś wspólnego z atmosfera mdłej platfusiej poprawności?

Czy przyrównujesz wasze kompulsywne plucie na "prezesa" (patrz choćby Filut powyżej) z falą tamtejszej nienawiści?

Atmosfera przypomina mdłą biedną nudę POdobnie obdłużonej Gierkowszczyzny, tego jej etapu przed brakami na półkach.

Plucie na "prezesa" powiadasz....

A co z pluciem na premiera i prezydenta? Co z hasłami " ZDRAJCA" " WON DO MOSKWY " itp?

To pada deszcz?

Niedawne wezwanie Hofmana (PiS) aby odstrzelić Niesiołowskiego raczej nie przypomina mdłej, biednej nudy.

Ale co tam rzeczywistość, ona Markowskiemu jedynie przeszkadza boleśnie w narracji.

Doprawdy nie wiem o co te kłótnie i Pis i PO sa siebie warte. POPiSują sie podobnymi błędami. Obie zapatrzone są w przeszłość i nie maja sensowanej wizji przyszłośći. Obie były za rozliczniem i dzieleniem. Obie wykorzystywały państwowy apart śćigania do walki politycznej. Obie bronią swoich kolesiów. Różni je częściowo ideologia, bo obie wyrosły z tego samego pnia. PO wyznaje ideologię pieniądza, PiS ideologię narodowo-patriotyczno-martyrologiczno-religijną. Żadna z tych partii nie działa propaństwowo. A poróżniła je przede wszystkim żądza zdobycia jak największej władzy dla siebie. Ich największym grzechem jest to, że ciągle pogłębiaja podziały społeczne na każdym kroku.

Pełna zgoda,dokładnie tak jest.W kosmos obie partie...będzie spokój.

To może zamknąć oba te obozy w jakimś zamkniętym obozie pracy? Nie tłuką kamienie na astostrady.

A , i dorzuciłbym również media z ich komentatorami.

Problem polega na dzień dzisiejszy zwolenników PiS jest około 30% , drugie tyle obywateli to zwolennicy PO

Wydaje mi się ze już jesteśmy zamknięci w jakimś obozie

Reszta oczywiście siedzi za niewinność

Jak to mówił prezes: "Chciałem rządzić już, gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać, mając lat 34, a skończyć rządzenie, mając lat 91. To byłby rok 2040. To jeszcze strasznie dużo czasu".

To może zamknąć oba te obozy w jakimś zamkniętym obozie pracy? Nie tłuką kamienie na astostrady.

A , i dorzuciłbym również media z ich komentatorami.

Już dawno pisałem aby przenieść siedziby wszystkich partii, Sejm, Senat i rząd ze wszystkimi ministerstwami do osiedla w Sękocinie i ogrodzić 4 metrowym murem. Zainstalować im tam lokalną telewizję, biura prasowe, wybudować plac dla demonstrantów, lotnisko, szpital z dodatkowym oddziałem dla chorych umysłowo i co tydzień dostarczać jedzenie. Za nasze podatki oczywiście, bo przecież te szmaty same na siebie nie zarobią. I tak wyjdzie 1000 razy taniej niż dziś.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.