Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

OK, rozumiem argumenty. Ale dziwna wydaje mi się rzecz taka: jakim cudem tak awanturnicze kierownictwo partii, jakie skupiło się wokół Kaczyńskich - z ich nie ukrywanymi frustracjami, szowinizmem i innymi wadami, nie odstraszało prze sporo lat skądinąd inteligentnych i, wydawałoby się, rozsądnych ludzi, których sporo jednak przewinęło się najpierw przez PC, a później przez PiS ??? Dla mnie to swoiste curiosum.

Pomijając oszołowmów, mechanizm wydaje się zupełnie prosty i banalny. Możliwość zasiadki przy żłobie wynikającum z władzy i jej przywilejów.

Jak szanse na sprawowanie władzy coraz mniejsze, to i coraz mniej "tych" inteligentnych".

jaruś wynalazł pretekst, aby nie spotkać się z byłym prezydentem Lechem Wałęsą. Wykorzystywanie przez jarusia własnej matki do celów politycznych jest ohydne i odrażające:

"Jarosław Kaczyński nie będzie uczestniczył w pielgrzymce do Watykanu na uroczystości beatyfikacyjne Jana Pawła II. Prezes PiS zapowiedział to w rozmowie z "Wiadomościami" TVP1. Dodał też, że beatyfikacja nie jest miejscem na pojednanie z Lechem Wałęsą. Jarosław Kaczyński wyjaśnia, że nie może jechać ze względu na chorobę matki.

Jak zaznaczył, nie może zostawić chorej matki na trzy dni. - Szczególnie po ostatniej operacji. Nie mogę jej narazić na trzy dni ostrego napięcia, bo mogłoby się to skończyć tragedią - podkreślił. Prezes PiS dodał, że "bardzo żałuje, że nie będzie mógł tam być". - To jest coś takiego, co się nie powtórzy – powiedział dziennikarzom."

Akurat tu nie czepiałbym się Jarka.

Jarek to twardziel, przynajmniej wobec swojego elektoratu - i nie udaje że byłby w stanie się z Wałęsą pogodzić. Co w sumie i tak wszyscy wiedzą i raczej by się zdziwili gdyby było inaczej.

Kwaśniewski to bo innego, jego wyborcy taką zgodę akceptowali. Wiadomo, lewicowe mięczaki.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Straszna wrzawa wokół ślubu Williama i Kate. Ale co to niby za sensacja?

Ślub tysiąclecia to będzie jak się Prezes ożeni ;-).

Zauważyłeś ciekawą rzecz. Przynajmniej TVP Info relecjonowała to wydarzenie ze sfer królewskich bez opamiętania.

W tym czasie w polskim Sejmie minister Hall mówiła o liwkiwdacji szkół. Widocznie dla tej TV to niezbyt ważne i medialne w porównaniu ze ślubem księcia Williama. A może w Sejmie mówiono rzeczy niewygodne dla rządzących. Dzisiaj w prasie można było poczytać, że nauczyciele żądaniami płacowymi rozwalą budżet - to pewnie dla równowagi. Mądrą rzecz powiedziała w TOKFM dziennikarka "Głosu Nauczycielskiego" - że rząd powinien zacząć wreszcie traktować nakłady oświatę jako inwestycję na przyszłość, a nie jako tylko wydatki budżetowe. Takie podejscie rządu i większości mediów doprowadzi wkrótce do tego, że następne pokolenia mogą mieć swiadomość, iż RP wchodzi w skład Brytyjskiej Wspólnoty Narodów, a na czele Państwa Polskiego stoi król Karol lub William. Może trochę przerysowałem, ale już teraz niektórzy uczniowie nie potrafią wymienić nazwisk prezydenta, premiera i obu marszałków. W migawkach ze ślubu Williama widziałem Eltona Johna z mężem (albo żoną). Ale to tak na marginesie...

Akurat tu nie czepiałbym się Jarka.

Jarek to twardziel, przynajmniej wobec swojego elektoratu - i nie udaje że byłby w stanie się z Wałęsą pogodzić. Co w sumie i tak wszyscy wiedzą i raczej by się zdziwili gdyby było inaczej.

Kwaśniewski to bo innego, jego wyborcy taką zgodę akceptowali. Wiadomo, lewicowe mięczaki.

Pani Kaczyńska, a ściślej rzecz ujmując jej choroba, pojawia się jak deus ex machina wtedy, kiedy jaruś chce czegoś uniknąć czy komuś przyłożyć. Takie wykorzystywanie choroby i starości własnej matki dla mnie jest odrażające. To coś takiego jak student mówiący, że nie przygotował się do egzaminu, bo mu choruje matka czy ojciec - tymczasem oni cieszą się najlepszym zdrowiem. Kłamstwo na kłamstwie i kłamstwem pogania... NB zetknąłem się kiedyś z taką sytuacją - studentka okazała się ostatnim łajnem, za nic mającym honor czy choćby przyzwoitość...

Studenci są młodzi i bywają głupi, ale jaruś ma ponad 60 lat i jakichś zasad przestrzegać powinien...

Panowie, proszę po raz drugi i ostatni. Kolejnym argumentem będzie 3-dniowy ban, dla obojga.

modrzew, cyferki Ci się najwyraźniej poplątały:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przy okazji sprawdź ile z tego przypada na czas rządów Tuska, który bynajmniej od problemu nie ucieka:

Ukryta Zawartość

Przy okazji warto chyba przypomnieć, że Prezes wydaje na pensje swoich urzędników dwukrotnie więcej niż inni posłowie. To zapewne z oszczędności, żeby mu nie uciekli i nie musiał szukać nowych.

No i widzisz mlb jaki z ciebie dokładny jest buchalter.Otóż ta gazata(przez ciebie zacytowana)podaje dane z ostatniego roku(tylko) rządów Tyska Płemiera a ja podałem liczbe,która mówi o danych od początku przejęcia sterów przez niego (za Balcerowiczem)a to już różnieca...jest.No i widzisz komu cyferki się poplątały?Generalnie to proponuje by mówić i pisać,że to jest wina PiSdraków,tak długo aż sami one w to uwierzą...na to mi właśnie wygląda,że to wina Jarosłąwa Wielkiego jest,bo skoro tyle o nim gadki to może rzeczywistą władze on posiada i kieruje państwem...z tylnego siedzenia.Kto to wie?Może zacznijcie sprawdzać.

Musisz uważniej czytać te gazety...i chwilę nad wpisem się zastanowić zanim naciśniesz...Napisz.

Odnośnie słabości Płemiera głoszonej przez niego samego to nasuwa mi się takie powiedzenie:Jesteś słaby i nie potrafisz,to nie pchaj się na afisz.To odnośnie jego-Płemiera...głoszonej słabości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzisz muls,ja się nie pcham i Płemierem nie kce być...nie nadaje się,nie posiadam odpowiedniego wykształcenia itd. a łon sie pchał.

A teraz odnośnie twojej słabizny...popraw znajomość faktów i dowodów i nie powtarzaj za kimś.Przecież kiedyś powiedziałeś,że by to uwłaczało twojej inteligencji.Za dużo masła czy szaleju?Czy IQ opadło...w co osobiście nie wierze.Daje słowo.

Myślisz,że jak bendziesz tak pisał to sam...uwierze,że to prawda?Taka sama jak ta,że masz zostać dyrektorem klubu Audiostereo.Jak zaprzeczysz jednemu to drugie też jest nieprawdziwe.

No i dowcip ci się wyostrzył,niczym brzytwa po struganiu kija.

Wiedziałem,że to prawda...taka sama jak ta,że Prezes rządzi POpapranymi...niektórzy twierdza nawet,że on ważniejszy od samego Tyska.

A tak na marginesie...to masz dyżur przy kompie?Inni chyba wyjechali.

No i widzisz mlb jaki z ciebie dokładny jest buchalter.Otóż ta gazata(przez ciebie zacytowana)podaje dane z ostatniego roku(tylko) rządów Tyska Płemiera a ja podałem liczbe,która mówi o danych od początku przejęcia sterów przez niego (za Balcerowiczem)a to już różnieca...

Modrzew, nie wiem co Ty pijesz, ale coraz bardziej Ci się rozjeżdża ortografia. Cyferki chyba też. Podaj jakieś wiarygodne źródło, jeśli takie masz.

A swoją drogą, skoro przetrwaliśmy ślub brytyjskiej pary królewskiej (do tej pory nie rozumiem skąd ten zachwyt, nawet małżonka nie mogła oderwać się od TV), to i przeżyjemy beatyfikację JPII. O ile nie jestem fanem struktur KK, to JPII uważam za postać wybitną, choć często i kontrowersyjną. W moim odczuciu reakcja polityków (i nie tylko) na to zdarzenie jest swoistym testem na prawdomówność i szczerość intencji. Czekają nas ciekawe chwile, też chwile prawdy o osobach które wiele znaczą w tym kraju - bo osoby JPII nie da się traktować typowo instrumentalnie, trzeba zająć określoną pozycję, dyktowaną sumieniem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb

A czego oczekujesz od polityków w tej sprawie?Wszyscy ( od lewa do prawa) będą opowiadać jak to nauki JPII wpłynęły na nich i ile mu zawdzięczają.Jak to rozczytywali się w jego twórczości.Nikt z lewicy oczywiście nie piśnie,że choć na milimetr nie zgadza się w pewnych sprawach z papieżem.Taką mamy lewicę.

Wszyscy ( od lewa do prawa) będą opowiadać jak to nauki JPII wpłynęły na nich i ile mu zawdzięczają.

jesli moge sie spytac:

o jakie nauki tutaj chodzi ??

JPII wymyslil cos nowego ??? itd. mozesz cos troche napisac na ten temat lub podac linka ?

Sikora

Przedstaw nam wszem i wobec swoje dogłębne przemyślenia i oparte na faktach (nie linkach) wątpliwości, opierając się na

pracy własnego mózgu, nie obcego(obcych).

Pytanie:

Czy źle pojmowany liberalizm, europompatyzm, euronihilizm i chińszczynizacja nie spaliła Ci zwojów mózgozwych?

Czy w ogóle jesteś jeszcze samomyślącym bytem by w ogóle zabierać głos na jakikolwiek temat dotyczący ludzi w miarę myślących?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax

A czy Ty mółbyś nas oświecić w kwestii nauk papieskich?Co takiego JPII powiedział nowego czego byśmy wcześniej nie wiedzieli?Na czym polegała jego nauka?

Co z tego dotarło do ludzi?( poza histerią związaną z beatyfikacją co przypomina czasy głębokiego średniowiecza).Co takiego istotnego wniósł do myśli ludzkiej?

Bo to,że jestesmy braćmi i powinniśmy się kochać to akurat wiemy od 2tys. lat.

mlb,od mulsa wzienem i chlam szalej...ot co pijam.Cyferki sie nie rozjeżdżajom a ty czytaj uważniej,podaje źródełko chiba,że o inne ci chodzi...wodne.Jak widać Balcerowicz profesur to za słabe a może kłamliwe być...co?

wi Jak ktoś nie słuchał co JPII mówił to i nie wie co...tak jak ja np.

mlb

A czego oczekujesz od polityków w tej sprawie?Wszyscy ( od lewa do prawa) będą opowiadać jak to nauki JPII wpłynęły na nich i ile mu zawdzięczają.

niekoniecznie,niektórzy stawiają się wyżej od niego i ich udział w uroczystościach jest zaszczytem dla Jana Pawła II

"Pielgrzymka parlamentarzystów PiS już w Rzymie. "Papież zasłużył, byśmy tu byli"

Wojciechu

-Nie mógłbym, nie moja rola.

-Sporo.

-Ty wiesz lepiej.

-Niewiele ale jednak coś dotarło. Spłycasz.

-Czyżby?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

mlb,od mulsa wzienem i chlam szalej...ot co pijam.Cyferki sie nie rozjeżdżajom a ty czytaj uważniej,podaje źródełko chiba,że o inne ci chodzi...wodne.Jak widać Balcerowicz profesur to za słabe a może kłamliwe być...co?

Widać gołym okiem że Balcerowicz próbuje wokół siebie zbudować formację polityczną, stąd nie za bardzo wierzę w informacje które podaje.

Co do stylu dyrektora mulsa - to jeszcze chiba sporo... brakuje. Zawsze bendziesz tylko naśladowcom.

Widać gołym okiem że Balcerowicz próbuje wokół siebie zbudować formację polityczną, stąd nie za bardzo wierzę w informacje które podaje.

Co do stylu dyrektora mulsa - to jeszcze chiba sporo... brakuje. Zawsze bendziesz tylko naśladowcom.

Nie naśladuje,przedrzeźniam a to różnica jest i znowu nie widzisz...jej.Z twoich tez wychodzi jednak,że to PiS i Jarosław Wielki odpowiedzialny jest za nadmierną biurokrację od objęcia rządów przez PO.Rządzi cwaniak z tylnego siedzenia...cicho.Tusk się przyznał do błędu ale to za mało,brak...dowodów,więc to Jarosław Wielki...pewnie.Osobiście nie mam nic przeciwko Tuskowi..sam na nich głosowałem...naiwny.Jednak patrząc wstecz na to co miało być a co jest(nie chce mi się już tego wymieniać,robiłem już to)to ręce opadają...najbardziej kłamliwy program wyborczy.

Nie zapominaj,że to ja go mianowałem dyrektorem!

a teraz dyrektor wyleje cie na....zmywak.Modrzewku obietnice w polityce nie załatwia sie w parafii u ksiendza, czy modląc sie nocom.Trzeba mieć wiekszość.Wiekszosc modrzewku, to jest wieksza połowa.I zrozumienie tego daje dopiero szanse pchania sie na afisz.

Ty,ty ty chcesz bym cie odwołał...mulsie?Dyrektorem sie nie zostaje na całe życie.Nie wiem czy dużymi pisać by dotarło o co chodzi?Nie chodzi o ksiendza ani o parafie a o lenistwo i nieudolność ...Płemiera.Tak na marginesie połówek,to one są równe...zawsze.Nie ma zatem większej połowy ani mniejszej.

Teraz zaczynasz pisać mnie z dużej litery?Strach na ciebie padł,że moge odwołać?Posmakowałeś stołka...widać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.