Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

E tam, Adonai jest bardziej zawiedziony, że jozwa już nie pisze, polemika z leszczami to nie jest wyzwanie!

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Coś mi tu wygląda na efekt redukcji inteligencji emocjonalnej do poziomu premiera D.Tuska.

Zamknijcie coś.

Dorównacie mu.

muls

Ty myślisz?

To co myślisz o pustych stadionach./w czasie imprezy masowej, meczu piłki nożnej/?

P.S.

Kibole grzecznie dopingowały piłkarzy poza stadionem.

Tusk strzelił kulą w płot.Przejedzie się na tym, będzie miał demonstracje antyrządowe.Z tego już nie wyjdzie.PO to obciach, teraz to już norma.Centralnie.

Pa.

Tusku populistycznie zamknął Ł3, o czym zaślinił się dzisiaj organ prasowy tow.Adama przy aplauzie "pseudokibiców" z dużych miast, a powinien wpierw dobrać się do dupy mafii z pzpn. To oni ponoszą winę za bajzel w polskiej piłce - kręcina, lato i reszta betonu. Populizm i głupota tej ekipy z PO jest poniżej najgłupszego kibola; to zresztą klasyczny ich manewr: plasowanie się wyżej co do zasady i niżej co do meritum. Strzał do własnej bramki, panie premierze!

Każda decyzja podjęta przez Tuska będzie zła.

Po prostu taka jest taktyka opozycji,jakby nie zamknął stadionów to krzyk byłby jeszcze większy i przypomniano by od razu sławetne zamknięcie stadionu Wisły po meczu z Lazio / na parę spotkań/.

Oczywiście szkoda kibiców,ale to kluby są odpowiedzialne za te grupy wyjazdowe,ba ,w większości przypadków same te wyjazdy organizują.

Szkoda też,że wcześniejsze władze zapomniały o swojej działalności i naprawie naszej kopanej,a był czas i możliwości by ten bałagan naprawić.

Być może decyzja jest populistyczna,ale z drugiej strony w dużej części jest jak najbardziej słuszna.

Ciekawe jak krytycy Tuska widzą możliwość zmian w PZPN.Były już takie próby u nas i np. we Francji i nic to nie dało.Wszelkie naciski z zewnątrz są przez centralę z Blatterem odrzucane.

A wojna z nim teraz,przed mistrzostwami to głupota.Decyzja Tuska jest kontrowersyjna ale uzasadniona.

Mam pytanie do broya.Dlaczego jako kibic Legii bronisz kiboli?Dlaczego władze klubu tolerują bandytów?Dlaczego nie można sobie poradzić z kilkunastoma prowodyrami?

Tusku populistycznie zamknął Ł3, o czym zaślinił się dzisiaj organ prasowy tow.Adama przy aplauzie "pseudokibiców" z dużych miast, a powinien wpierw dobrać się do dupy mafii z pzpn. To oni ponoszą winę za bajzel w polskiej piłce - kręcina, lato i reszta betonu. Populizm i głupota tej ekipy z PO jest poniżej najgłupszego kibola; to zresztą klasyczny ich manewr: plasowanie się wyżej co do zasady i niżej co do meritum. Strzał do własnej bramki, panie premierze!

Dwa razy próbowano zrobić porządek z PZPN.Może wspomnij efekt jeżeli na karku głowę nie piłkę nosisz.Tusk zareagował emocjonalnie Powiedz panie brojek kiedy kibole. Legii urządzili pokojową demonstrację,kiedy przygłupy tworząc tłum nie starały się zrobić zadymy.Wspomnij wyjazdowe pucharowe mecze Legii.

Możesz kląć , wyzywać i wypisywać pierdoły świadczące o Tobie lecz efekt decyzji jest skuteczny w walce z chuliganami.Jak się okazuje tylko zdecydowany pokaz siły (nie fizycznej)do przygłupów dociera.Może tym razem widząc zdecydowane i bezpardonowe działania rządu poczują strach i pozwolą kibicom oglądać mecze.Żałuję ,decyzji nie popieram lecz pierwsze pozytywne efekt już dostrzegam.

I jeszcze jedno Tusk był kibolem więc może wie co robi skoro nie może bez poważnych konsekwencji zrobić porządek z PZPN.

I panie brojek partie osobników prawicowo katolickich wykorzystują stadiony do faszystowskiej agitki.Może dlatego przymykano oczy na ich wybryki.

Powiedz chłopino co poza ustawami zrobiono z boiskowymi chuliganami za rządu Kaczyńskiego.Może powspominaj zdjęcia Kurskiego z kibolami Lechii Gdańsk,napisy na transparentach.Odpowiedz w jakiej lidze gra Gazeta Wyborcza tak często przywoływana na stadionach.Jako jedyna wskazuje obszary patologii w stowarzyszeniach kibiców.

Nie bronię kiboli. Legia i inne kluby trzymają z gangsterką i jest to ogólny problem w Polsce zblatowania na styku sportu, biznesu i gansterstwa. Z tym należy walczyć. Zacząć należy od tego, że ciche przyzwolenie dają właściciele klubów i tzw. "włodarze". W zależności od gazety, zadymiarze nazywani są "kibolami" lub "pseudokibicami". Szczególnie ta druga nazwa jest komiczna.

Natomiast na L nie ma zadym, jest OK i zamykanie akurat tego stadionu, bo dziadki z pzpn chciały się pobawić na "stadionie" zawiszy w puchar polski (nota bene zapłaciłem za bilet 70zł z przesyłką, co jest kwotą dość wysoką) umywając przy tym ręce od WSZELKIEJ odpowiedzialności - to jest skandal i tym powinno się przyjrzeć, a nie wylewać dziecko z kąpielą pod publiczkę i zamykać stadion. Czy pzpn poniósł jakąś karę? Chyba nie sądząc po wypowiedziach superbetonu Lato.

Typowa akcja pijarowska z bardzo kiepskim skutkiem, bardzo kiepskim. Zresztą to temat do innego wątku, piłka nożna.

Co do polityki - ta ekipa tak myśli i działa - mistrzowie nicnierobienia i wiecznych słupków. Panowie, obudźcie się!

Tusk zareagował emocjonalnie lecz pierwsze efekty już są widoczne.

Możesz kląć , wyzywać i wypisywać pierdoły świadczące o Tobie lecz efekt decyzji jest skuteczny w walce z chuliganami.Jak się okazuje tylko zdecydowany pokaz siły (nie fizycznej)do przygłupów dociera.Może tym razem widząc zdecydowane i bezpardonowe działania rządu poczują strach i pozwolą kibicom oglądać mecze.Żałuję ,decyzji nie popieram lecz pierwsze pozytywne efekt już dostrzegam.

jakie efekty wladziu dostrzegasz? bo ja niestety żadnych, przykro mi, typowe zagranie pod waszą publiczkę, jest dobrze, ktoś za nas myśli i czuwa.

Coś mi tu wygląda na efekt redukcji inteligencji emocjonalnej do poziomu premiera D.Tuska.

Zamknijcie coś.

Dorównacie mu.

muls

Ty myślisz?

To co myślisz o pustych stadionach./w czasie imprezy masowej, meczu piłki nożnej/?

P.S.

Kibole grzecznie dopingowały piłkarzy poza stadionem.

Tusk strzelił kulą w płot.Przejedzie się na tym, będzie miał demonstracje antyrządowe.Z tego już nie wyjdzie.PO to obciach, teraz to już norma.Centralnie.

Pa.

747 czas na nobilitowanie mafii z którą rząd walczy.

Nie bronię kiboli. Legia i inne kluby trzymają z gangsterką i jest to ogólny problem w Polsce zblatowania na styku sportu, biznesu i gansterstwa. Z tym należy walczyć. Zacząć należy od tego, że ciche przyzwolenie dają właściciele klubów i tzw. "włodarze". W zależności od gazety, zadymiarze nazywani są "kibolami" lub "pseudokibicami". Szczególnie ta druga nazwa jest komiczna.

Natomiast na L nie ma zadym, jest OK i zamykanie akurat tego stadionu, bo dziadki z pzpn chciały się pobawić na "stadionie" zawiszy w puchar polski (nota bene zapłaciłem za bilet 70zł z przesyłką, co jest kwotą dość wysoką) umywając przy tym ręce od WSZELKIEJ odpowiedzialności - to jest skandal i tym powinno się przyjrzeć, a nie wylewać dziecko z kąpielą pod publiczkę i zamykać stadion. Czy pzpn poniósł jakąś karę? Chyba nie sądząc po wypowiedziach superbetonu Lato.

Typowa akcja pijarowska z bardzo kiepskim skutkiem, bardzo kiepskim. Zresztą to temat do innego wątku, piłka nożna.

Co do polityki - ta ekipa tak myśli i działa - mistrzowie nicnierobienia i wiecznych słupków. Panowie, obudźcie się!

jakie efekty wladziu dostrzegasz? bo ja niestety żadnych, przykro mi, typowe zagranie pod waszą publiczkę, jest dobrze, ktoś za nas myśli i czuwa.

Przecież napisałem o efekcie rozporządzenia.Spokojny sprzeciw przeciw rozporządzeniu a nie jak zwykle zadyma i bójka z policją.Brak rasistowskich haseł na transparentach.Decyzja uzmysłowiła przygłupom granicę po przekroczeniu której zaczynają się poważne problemy.Kluby zaczną współpracować w zwalczaniu patologi z policją a nie z kibolami.

Porządek z PZPN może zrobić tylko i wyłącznie FIFA.Chyba wiesz o tym?

P.S.

Przeglądając prasę docierają różne sygnały o zachowaniu policji na stadionie Zawiszy.Czy w twojej ocenie sprowokowali do zadymy?

Komuś się tu marzy świat bez gangsterów.

Dobre.

Może ten ktoś ma ochotę zająć ich miejsce.

Cały świat jest pełen ludzi, których można zaszeregować jako gangsterzy.

Tak długo jak w domenie publicznej dominować będzie niesprawiedliwość społeczna, tak długo będziemy mieć do czynienia z ludżmi, których niektórzy są skłonni nazywać gangsterami.

To ludzie jak wszyscy inni, tacy sami.

Kto nigdy nie złamał prawa niech rzuci kamieniem.

Co, nie ma chętnych?

Człowiek, który decyduje się na drogę życiową wbrew porządkowi publicznemu, nie robi tego tak sobie, z nudów, albo dla jaj.

To forma wyrażenia sprzeciwu, wobec zastanej rzeczywistości.

Każdy człowiek to przechodzi, nazywa się to okresem buntu, to czas kiedy ma się kilkanaście lat.

Z różnych powodów niektórzy nigdy z tego okresu nie wyrastają.

Pozostają w takim nastawieniu i rozpoczynają życie przeciwko prawu.

Należy się jednak zastanowić, czy oby na pewno przeciwko prawu, a bynajmniej przeciwko jakiemu prawu.

Na pewno nie przeciwko prawu kosmicznemu, jeżeli to tylko przeciwko prawu ludzkiemu.

Zjawisko takie, że niektórzy wybierają drogę zła jest znane i przebadane przez naukę.

Jest pewien margines w każdej populacji, który jest nie do końca przystosowany do pozostałej części społeczeństwa.

ALE TO NAPRAWDĘ MARGINES

Przytłaczająca większość ludzi idących do gangsterki wybiera tą drogę świadomie i odpowiedzialnie, w pełni kalkulując zyski i straty.

To według ich sposobu myślenia droga życiowa jak każda inna.

Kalkulują, biorąc trzeżwo pod rozwagę swoją pozycję społeczną, pozycję wyjściową, ile mogą osiągnąć w ten a ile w inny sposób.

Przeraża ich fakt, konieczność, wspinania się w hierarchii społecznej według praw ustanowionych przez kogoś innego.

Dlaczego właśnie takich?

A MOŻE TEN KTOŚ USTAWIŁ TE PRAWA POD SIEBIE?

Może to ten ktoś jest znacznie większym złoczyńcom, znacznie bardziej niebezpiecznym gangsterem, niż młody człowiek, który nie wie co zrobić ze swoim życiem, gdyż gdzie nie spojrzy to dostrzega patologię, że gdzie nie spojrzy to widzi, że aby coś znaczącego osiągnąć trzeba się odpowiednio urodzić, w odpowiednio usytuowanej rodzinie, może właśnie on tę usytuowaną, ustawioną rodzinę nazywa "rodziną mafijną".

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Dla człowieka, który zastaje układ, mafią jest właśnie on, strzegący dostępu do swoich bogactw i profitów, strzegący za pomocą tzw "prawa", które sam tworzy dla siebie.

Dla układu, mafią są zespoły zorganizowane, najczęściej młodych, ale nie tylko młodych ludzi, którzy działają wbrew temu prawu, które nie mają żadnego zamiaru podporządkować się jemu, bo niby dlaczego?

Z jakiego powodu ktoś ma podporządkowywać się komuś, kto przy pomocy zręcznych manipulacji uważa się za lepszego od innych, kto dał komukolwiek takie prawo, przez kogo ktokolwiek został naznaczony do sprawowania funkcji nadzorczej nad innymi?

Niektórzy ludzie nie pozwalają sobą dyrygować, nie pozwalają aby ktoś ich zdominował, są najczęściej bardzo silni, wyjątkowo inteligentni, potrafiący wiele z siebie dać ażeby postawić na swoim.

Takich ludzi niektórzy nazywają gangsterami.

TO BŁĄD.

To najczęściej ofiary aktualnego systemu społecznego, który przeżarty jest korupcją tzw białych kołnierzyków, jest to najpaskudniejsza obecnie rzecz jaka dotyka społeczeństwa, nie żadni gangsterzy wladz, z którymi chcesz walczyć wraz z debilami, którzy doprowadzają do znacznie większych szkód niż ci przeciwko komu niby oni walczą.

Władza obecnie jest skorumpowana i zdominowana przez międzynarodowe instytucje finansowe.

Generuje taka sytuacja straty nieporównywalne z niczym innym.

KRYZYS ŚWIATOWY BYŁ SPOWODOWANY TAKIMI WŁAŚNIE UWARUNKOWANIAMI.

Wewnątrz państwa istnieją sytuacje patologiczne na każdym szczeblu.

Nikt już w Polsce nie ściga za korupcje.

Czyżby w Polsce zniknęła całkowicie?

Otóż nie.

Nikt nie ściga, ponieważ najnormalniej na świecie się boi.

Czego się boi?

Boi się konsekwencji, że przykładowo przydarzy mu się za jakiś czas nieszczęśliwy wypadek, albo inny wypadek komuś jemu bliskiemu.

Do tego doszło w Polsce AD2011.

To katastrofa systemu wartości.

Rząd znalazł sobie ofiarę - kibiców piłkarskich, którzy teraz są nazywani bandytami i gangsterami.

To margines, ci ludzie i tak postępować będą wbrew prawu, obojętnie czy przyjdą na mecz czy nie.

Co nieszczęsny D.Tusk chciał pokazać właścicielom klubów piłkarskich?

Że dopuszczają do tego że kibice przynoszą transparenty z treściami antyrządowymi?

To niech zmieni swoją politykę, z polityki ściemy i manipulacji, na politykę prawdy i działania.

Buduje Orliki, ale tylko tam gdzie ma samorząd ze swojego namaszczenia.

W czym to jest lepsze od gangsterki?

Buduje autostrady, ale tylko tam gdzie ma poukładanych ludzi w województwach, tak donoszą media.

Gdzie tu powód, by wynosić się ponad gangsterkę?

Nie chce mi się wypisywać kolejny raz co wyrabia D.Tusk, co wyrabiali jego pracownicy i funkcjonariusze na cmentarzu, z jakiej prowinencji ludżmi się zadawali czy nadal zadają, jacy ludzie obsługują branżę hazardową to nie trzeba nikogo przekonywać - gangsterzy - wie to każde dziecko.

Nie widzę miejsca, w którym Partia PO jest lepsza od tych z którymi niby chce walczyć, czy walczy.

Widzę natomiast typową kolejną ściemę, zapoczątkowaną prowokacją bydgoską na stadionie Zawiszy.

Element niedostosowany, potrzebuje pomocy, element przestępczy potrzebuje zmiany nastawienia i również pomocy, kibice potrzebują wrażeń sportowych i emocji, rząd potrzebuje spektakularnych sukcesów, aby mieć co dołączyć do "wyliczanki sukcesów" przed wyborami.

Nie tędy droga mili państwo, do państwa prawa.

Dajcie ludziom żyć uczciwie, dajcie robić kariery zawodowe bez konieczności bycia "urodzonym", "poukładanym z władzą PO", a wtedy młody człowiek skalkuluje to na swoją korzyść i nie narazi swojego rozwoju poprzez nieodpowiedzialne zachowanie wobec prawa, ale takiego prawa, które jest po to aby i jemu sprzyjało, aby i on z tego prawa mógł korzystać, a nie jak to jest obecnie prawo służy do ZABETONOWANIA tych układów, które wytworzone są po 1989 roku, a pozycję dominującą w nich mają ośrodki postkomunistyczne i serwilistyczne wobec Rosji, powiązana z tym bezpieka i powiązani z nimi i wykorzystywani przez nich gangsterzy - ci sami gangsterzy, z którymi wladz chce walczyć D.Tusk, bo to oni rekrutują do swych szeregów nabór spośród szalikowych kibiców.

Dlatego akcja D.Tuska skazana jest na niepowodzenie, bo niech nie zapomina, że właściciele stadionów to wpływowi i poukładani ludzie i nie będą tolerować strat jakie generuje im szef rządu, w imię dbania o wysokość swoich "słupków poparcia".

Pozdrawiam.

747 dostrzegasz różnicę pomiędzy polemiką a propagandą,bełkotem?

Tuska już wykończyłeś i uciekł do Chorwacji.Mnie przekonałeś do prezesa i rządu przygłupów,ostatnią Twoją misją jest przekonanie do Siebie.

Powiedz jak pisać i nic nie napisać?

Ciekawe jak krytycy Tuska widzą możliwość zmian w PZPN.Były już takie próby u nas i np. we Francji i nic to nie dało.Wszelkie naciski z zewnątrz są przez centralę z Blatterem odrzucane.

A wojna z nim teraz,przed mistrzostwami to głupota.Decyzja Tuska jest kontrowersyjna ale uzasadniona.

Mam pytanie do broya.Dlaczego jako kibic Legii bronisz kiboli?Dlaczego władze klubu tolerują bandytów?Dlaczego nie można sobie poradzić z kilkunastoma prowodyrami?

Babcia 75 letnia,jak przejdzie ulice obok przejścia dla pieszych zostanie wywrócona i skuta,dostarczona do Sądu Grodzkiego i ukarana...bo się nie obroni.Kibole są zorganizowani i Policja,ochroniarze i inne służby to darmozjady.Pensję swoją dostaną bez względu na to czy będą działać czy nie.Takie mamy państwo w którym nikt,za nic nie odpowiada,począwszy od Tuska i Komorowskiego a skończywszy na kominiarzu...pensje i tak dostaną.To jak widać przekrój elektoratu,który władze wybiera.PZPN to inna Hydra,głowe ma w jednym miejscu a macki jeszcze w innym miejscu.

wladz

Na litość boską, jeśli Ty i Twoi poplecznicy nie oglądają na żywo aktualnie transmisji dostępnej w internecie m in w salon24 a dotyczącej przyszłości Polski - to o czym możemy tu dyskutować.

Przyszłość Polski to nauka i nowe technologie, ja tu o niczym innym nigdy nie pisałem do jasnej cholery.

D.Tusk wprowadza odpowiedzialność zbiorową, to cofa nas w XV wiek, a gdzie tu wyzwania lat 2020?

Dlatego miarkuj się a krytyką mojej osoby, bo robiąc to cofasz się.

Powinieneś wiedzieć, że mnie interesuje bycie naszego kraju w czołówce państw rozwiniętych.

Ci, którzy mnie tu krytykują, a Ty przez swoją grzeczność nawiązujesz do tej krytyki, powodujecie w ten sposób co?Na pewno nie postęp.

Prezes PiS Pan Jarosław Kaczyński chce takiej właśnie Polski jaka i mnie się marzy.

Wy tu ze swoimi poglądami pasujecie do stanu porozbiorowego co najwyżej z Waszym kondominium.

Kończą się dotychczasowe zasoby, za 10 lat będzie tu śmietnik Europy, bo zagraniczni inwestorzy wyprowadzą się na Białoruś i Ukrainę, gdzie będzie tańsza siła robocza.

Albo innowacyjność albo śmierć.

Pozdrawiam.

wladz

Na litość boską, jeśli Ty i Twoi poplecznicy nie oglądają na żywo aktualnie transmisji dostępnej w internecie m in w salon24 a dotyczącej przyszłości Polski - to o czym możemy tu dyskutować.

Przyszłość Polski to nauka i nowe technologie, ja tu o niczym innym nigdy nie pisałem do jasnej cholery.

D.Tusk wprowadza odpowiedzialność zbiorową, to cofa nas w XV wiek, a gdzie tu wyzwania lat 2020?

Dlatego miarkuj się a krytyką mojej osoby, bo robiąc to cofasz się.

Powinieneś wiedzieć, że mnie interesuje bycie naszego kraju w czołówce państw rozwiniętych.

Ci, którzy mnie tu krytykują, a Ty przez swoją grzeczność nawiązujesz do tej krytyki, powodujecie w ten sposób co?Na pewno nie postęp.

Prezes PiS Pan Jarosław Kaczyński chce takiej właśnie Polski jaka i mnie się marzy.

Wy tu ze swoimi poglądami pasujecie do stanu porozbiorowego co najwyżej z Waszym kondominium.

Kończą się dotychczasowe zasoby, za 10 lat będzie tu śmietnik Europy, bo zagraniczni inwestorzy wyprowadzą się na Białoruś i Ukrainę, gdzie będzie tańsza siła robocza.

Albo innowacyjność albo śmierć.

Pozdrawiam.

przykro mi za brak wyobraźni bowiem troski o przyszłość kraju wpisami o zdradzie Tuska,zamachu na L.Kaczyńskiego czy też kreowanie jego brata na męża stanu nie dostrzegam.Posługiwanie się kłamstwem w trosce o naukę i przyszłość raczej jest zaprzeczeniem twoich wzniosłych celów....przykro stary,nie tylko w moim odczuciu bełkoczesz.

he, he nasz chrabia Bul-Komorowski znowu się popisał.

prezydent_kieliszek_newspix_550.jpeg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Co miał zrobić, jak swój kieliszek już opróżnił, zabrał słabszej osobie, bo Król mógłby stawiać opór.

P.S.

Erudyci się znależli...............Tuskowi.

Nie czytacie samych siebie.

P.S.II

wladz

Nigdy nie miej do mnie pretensji, że nie doceniam Twojego kunsztu.

Zawsze starasz się tak uprawdopodobnić swoje wywody, poglądy, opinie, aby były jedynie słuszne i właściwe.

Doceniam to.

Nie mniej w rzeczywistości betonujesz status quo, jesteś przykładem historyka, Twój czas już minął innych historyków też minie, debata o której pisałem to potwierdza bez marginesu błędu.

Od Twojego pisania niczego nie przybywa, ani mądrości, ani wiedzy, ani świadomości faktów.

Była rozmowa Błasika z Protasiukiem przed odlotem do Smoleńska czy nie?

Na takiej zasadzie jak w tym temacie Ty operujesz w tej zakładce.

Przenosisz tylko sposób myślenia, działania całego tego Waszego "konsorcjum", artykułowanego w Waszej przestrzeni medialnej, GW,TVN24,TVN,POLSAT,RMF FM,itp.

Tak naprawdę to jesteś nudny do bulu prezydenta, argument o moich kłamstwach przylepił Ci się do klawiatury jak..............................domyśl się sam.

Pozdrawiam.

Erudyci się znależli...............Tuskowi.

Nie czytacie samych siebie.

Bo lubimy pastwić się nad innymi, to sposób na dowartościowanie ego.

Tylko nie Tuskowi! no.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.