Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

ja na kolejne gafy...np.w prezencie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co ich obchodzi jakaś Polska? Tyle co nic, tylko przed wyborami gdy szukają punktów poparcia. Ktoś doniósł że istnieje coś takiego jak Polonia co sprzedaje smaczne kluski w Chicago i dobrze remontuje amerykańskie mieszkania. W USA naprawdę liczy się tylko ten kto chce w Ameryce zainwestować lub ten na którym można zarobić. Polska ani pierwszego ani drugiego warunku nie spełnia, stanowi jedynie narzędzie do dialogu z Rosją. Megalomania Kaczyńskich nic w tej kwestii nie zmienia. Wałęsa był wyjątkiem bo pomógł Amerykanom zakończyć zimną wojnę, ale to wypadek przy pracy.

Bez przesady,miał już wątpliwą przyjemność poznać poczucie humoru i takt prezydenta Komorowskiego...do tej pory zastanawia się kto to był a teraz dowie się jak hrabia gości przyjmuje.

Ukryta Zawartość

ja na kolejne gafy...np.w prezencie

Ukryta Zawartość

Bez przesady,miał już wątpliwą przyjemność poznać poczucie humoru i takt prezydenta Komorowskiego...do tej pory zastanawia się kto to był a teraz dowie się jak hrabia gości przyjmuje.

a wiesz, niedługo POprawni zakażą dzieciom czytać tej bajeczki....

Ukryta Zawartość

Towarzysko to na pewno jakaś rozrywka. Zwłaszcza że zobaczy także Jarosława, tego słynnego bliźniaka z którego cała Europa się śmiała. Ale politycznie dla naszego kraju ta wizyta nie ma większego znaczenia.

Jedyne co Tusk zapewne zrobi to będzie starał się wzmocnić pozycję Polski w sporze o gaz łupkowy - amerykańskie firmy się tym interesują i tu można byłoby zagrać Francji i Rosji na nosie. Ale czy będą jakieś konkrety - zobaczymy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

poprzednik próbował skonfliktować UE używając PiSowskiej Polski jak konia trojańskiego.

A Tuskowi sie udało. Zwołał w Warszawie jakąś tam konferencję państw Europy środkowowschodniej, uległ presji USA i zaprosił Kosowo i skutek jest - kilku przywódców państw EU nie przyjedzie z tego powodu. Barak Obama w drodze powrotnej z Europy zahaczy o Polskę w ostatniej kolejności - gdyby Polska coś znaczyła dla USA, to byłaby pierwsza na liście. Jego wizyta nie będzie miała żadnego znaczenia PO i PiS wykorzystają to w kampanii wyborczej, SLD i tak na tym znowu straci, a PSL ma to głęboko w ... poważaniu - bo i bez tego znowu będą w parlamencie. Barak obieca, że rozważy to i owo - w tym tradycyjne zniesienie wiz i rakiety z drenianymi głowicami. Polski premier i prezydent obiecają Największemu Sojusznikowi, że go nie opuszczą do krwii ostatniej. Polska (jak SLD) znowu straci. Umocni swoja zaszarganą opinię w Europie i Świecie jako wasal USA. Niezadowolone będą tzw. rodziny smoleńskie, bo Obama wyrażając zal z powodu katastrofy i ich bólu powie, że trzeba będzie podnieść bezpieczeństwo energetyki jądrowej. Rząd odtrąbi wielki sukces polityczny zagraniczny i krajowy - bo Kaczyński się złamał. A Obamie wszystko się wybaczy - bo prezydent USA jest co najmniej tak samo nieomylny jak JP II. Poza tym kochają go prawie wszyscy - poza mną oczywiście.

Czy jest tu jakiś agent, partner do dyskusji?

mlb

Może Kolega byłby tak grzeczny i zapędził podległych sobie pracowników forum, typu wladz, muls, dziadekwłodek, Pan Wojciech może by pomógł, do pracy w Smoleńsku.

Tam jest ziemia do przekopania na głębokość jednego metra, chodzi o obszar, na którym podobno rozbił się polski samolot TU154M z osobami na pokładzie, liczba osób 96, obecny był tam św pam Pan Szmajdziński, Pani Szymanek-Deresz, oraz inni ważni pracownicy i osoby cywilne.

Może ta ziemia skrywa jeszcze jakieś ważne elementy, mogące być ważnymi dowodami w sprawie przyczyny, której po mimo czternastu miesięcy dochodzenia nikt nie zna.

Wysłannicy Pani min Kopacz okazali się zbyt leniwi aby zająć się odkrywką.

Pani minister pięknie opowiada w Sejmie, jak aktywną politykę prowadzi w służbie zdrowia.

Nie wiem, co robiły w takim razie jeszcze niedawno pielęgniarki w Sejmie, które dopiero Pierwsza Dama uwolniła od głodówki.

Przecież były to te same Panie, które okupowały kancelarię premiera Kaczyńskiego, a w działaniu tym wspierała ich wtedy Pani dzisiejsza minister Ewa Kopacz.To jak to jest - zrobiono coś przez prawie cztery lata czy nie?

Służba zdrowia dla bogatych, dla pracujących w rządowo-peowskich korporacjach, to kierunek działania ministerstwa od kręcenia lodów, przez główną macherkę od zdrowia.

Inni, pozostali, ci jadący busem w 16 na jabłka, wam pozostali znachorzy, albo modlitwa, ludzie wierzący mniej chorują i szybciej zdrowieją.

Liczy się tylko kasa, tylko miejsca pracy dla "swoich" ze spółdzielni Grabarczyka.

Najważniejsza jest wrażliwość na pacjenta, mówiła min zdrowia dziś w sejmie.Ta wrażliwość jest szczególnie wyostrzona, kiedy dookoła są "sami swoi".

Na razie to wszystko.

Nie panikuj chłopie!

Notowania PiS idą w górę. Jesienią Prezes wygra wybory i nadzwyczaj niechętnie stworzy koalicję z SLD. Po pół roku SLD już nie będzie a wszyscy niezadowoleni przejdą do PiS. Po kolejnych 6 miesiącach igrzysk Prezes zmęczy się i w celu oddania władzy ogłosi przedterminowe wybory. Wygra oczywiście PO głosami więźniów z których większość stanowić będą lekarze. I tym sposobem wszystko wróci na początek cyklu.

Jestem Europejczykiem.

Może Kolega byłby tak grzeczny i zapędził podległych sobie pracowników forum, typu wladz, muls, dziadekwłodek, Pan Wojciech może by pomógł, do pracy w Smoleńsku.

Kolega niewłaściwie interpretuje moją rolę. To ja tu w pewnym sensie jestem podległym, także kolegi 747.

Co do Smoleńska - czyżby kolega właśnie zdradził pomysł Jarosława na spotkanie z Obamą? Gratuluję, wyprzedziliście Joannę Kluzik-Rostkowską, która jeszcze nie wie co ma mówić:

Ukryta Zawartość

Jeśli już coś kopać, to złoża gazu. Bo leżącego nie wypada.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Nie panikuj chłopie!

Notowania PiS idą w górę. Jesienią Prezes wygra wybory i nadzwyczaj niechętnie stworzy koalicję z SLD. Po pół roku SLD już nie będzie a wszyscy niezadowoleni przejdą do PiS. Po kolejnych 6 miesiącach igrzysk Prezes zmęczy się i w celu oddania władzy ogłosi przedterminowe wybory. Wygra oczywiście PO głosami więźniów z których większość stanowić będą lekarze. I tym sposobem wszystko wróci na początek cyklu.

Spokojna Twoja uczesana.

O prezesa już się tylu martwiło, nawet jeden w łodzi były członek PO, chciał męki ziemskie skrócić z łaski swojej, ale się w końcu rozmyślił i inaczej przeszedł do historii.

Kolega niewłaściwie interpretuje moją rolę. To ja tu w pewnym sensie jestem podległym, także kolegi 747.

Co do Smoleńska - czyżby kolega właśnie zdradził pomysł Jarosława na spotkanie z Obamą? Gratuluję, wyprzedziliście Joannę Kluzik-Rostkowską, która jeszcze nie wie co ma mówić:

Ukryta Zawartość

Jeśli już coś kopać, to złoża gazu. Bo leżącego nie wypada.

Prezes nie jest naiwny, jak tu niektórzy, nie będzie tej administracji zadręczał swoimi problemami w związku z żałobą.

Gaz jest pozamiatany, szef MFW, z pochodzenia Francuz przekonał się czyje są to interesy.

Gaz wydobywany w Polsce będzie jak na razie amerykański, i właściciele prywatni zrobią z nim to, co będzie według nich właściwe.

Ukryta Zawartość

747 może zapędzisz szare komórki do głowy.Wszyscy na tym skorzystamy.

Czekam na odpowiedź którego z braci popierasz.Jarosława zwalczającego układ czy Leszka wspomagającego układ.

Towarzysko to na pewno jakaś rozrywka. Zwłaszcza że zobaczy także Jarosława, tego słynnego bliźniaka z którego cała Europa się śmiała. Ale politycznie dla naszego kraju ta wizyta nie ma większego znaczenia.

Jedyne co Tusk zapewne zrobi to będzie starał się wzmocnić pozycję Polski w sporze o gaz łupkowy - amerykańskie firmy się tym interesują i tu można byłoby zagrać Francji i Rosji na nosie. Ale czy będą jakieś konkrety - zobaczymy.

Fakt.Zobaczyć premiera bez konta w banku to jak babę z trzema cyckami w cyrku.Może ktoś przetłumaczy wpisy 747 obrazujące problemy przeciętnego polaka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie panikuj chłopie!

Naprawdę wierzysz w tę konkretną koalicję?

Ja się nie martwię o Prezesa tylko o nasz biedny kraj.

Na dzień dzisiejszy, nauka, również ekonomia, politologia, potrafią wytłumaczyć przyczyny, genezę bogactwa bądż biedy danego regionu czy kraju.

Trzeba podesłać speców od biznesu w Polsce, tych którzy są na naszej liście najbogatszych Polaków, niech jadą do USA.

Jak zaczną tam działać, to Ameryka szybko wejdzie na drogę wzrostu gospodarczego, jaki obserwujemy w Polsce.Będzie zieloną wyspą.

No i jeszcze Stany potrzebują odpowiedniego kierownictwa, Donald Tusk i Bronisław Komorowski, to moi faworyci, aby w USA żyło się lepiej tu i teraz.

Na przemian z L.Millerem i A.Kwaśniewskim szybko utworzą z USA, światowe mocarstwo na miarę wyzwań.

Kwaśniewscy kupowali willę pod nadzorem CBA, jak tak będą działaś na arenie międzynarodowej, to osiągną wszystko.

L.Miller wypuścił główną osobę zamieszaną w zabójstwo generała Papały, to wysoka skuteczność ścigania, po prostu morze chciał się przekonać czy mimo to uda się go jeszcze w przyszłości zatrzymać, utrudnił, ażeby inni mogli się lepiej wykazać.

Tusk, przygotował wizytę naszego prezydenta w Smoleńsku prawie tak jak służby USA wizytę Obamy, stracił tylu generałów w czasie swojej kadencji w Polsce, że Rosja natychmiast odzyskałaby pozycję mocarstwową gdyby Donald zechciał powtórzyć swoje wyczyny będąc prezydentem USA.

Komorowski - bez komentarza - jego kwalifikacje do pełnienia funkcji przywódczych wyssał, oraz pochodzą z wysokiego urodzenia, są nadane przez ciekawe kogo?

To czwartorzędny polityk, taki dobry tatuś pięciorga dzieci, żal tych młodych ludzi, muszą wstydzić się za ojca, który jest pośmiewiskiem w czasie pełnienia najwyższego urzędu w państwie.

To właśnie przyczyny tego stanu rzeczy.

Biedny kraj i głupi do bulu.

Zasługuje z nawiązką na taki los.

Tu w zakładce, widać dzięki jakim osobom, jakiego typu osobowościom ten kraj jest biedny.

Popieracie tych, którzy w innych okolicznościach, może mieliby jakieś sklepiki, może jakieś biuro jedno z kilkuset tysięcy jakie gdzieś są, morze pracowaliby dla kogoś na jakimś stanowisku, jakiegoś szczebla, nie wiem czy wysokiego, przykład premiera Marcinkiewicza jest w miarę dobry, co potrafi polski polityk, inne przykłady również nie napawają, wręcz kompromitują jakość polskich kadr pookrągłostołowego systemu władzy w Polsce.

Władza samorządowa, to jest dopiero jazda.

KOLESIOSTWO, NEPOTYZM, NEGATYWNA SELEKCJA.

W takiej Polsce przyjdzie iść Ci Drogi Kolego na wybory, oddać swój głos.

Głosuj, głosuj na stabilizację, taką jaka jest obecnie.

Jest świetnie więc po co to zmieniać?

Jeszcze komuś przyjdzie do głowy sprawdzić bilingi G.Schetyny w sprawie afery której nie było.I po co to komu, do czego to jest potrzebne, przecież wiadomo jak tu jest, kto i jak tu robi interesy, kto może je robić a komu wara.

Pozdrawiam.

Naprawdę wierzysz w tę konkretną koalicję?

To nie kwestia mojej wiary. Ale powiem tak: owszem, jest to możliwe. Ogólnie rzecz biorąc po sojuszu PiS z Samoobroną wszystko jest możliwe, Rubikon został już przekroczony.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

"747" Kczyńscy to są polityczne dziewice - z okrągłym stołem nic wspólnego nie mieli?!

To nie kwestia mojej wiary. Ale powiem tak: owszem, jest to możliwe. Ogólnie rzecz biorąc po sojuszu PiS z Samoobroną wszystko jest możliwe, Rubikon został już przekroczony.

To nie jest możliwe po tych wyborach! Zakład - symbolicznie - o butelkę taniego Jamesona?

To nie jest możliwe po tych wyborach! Zakład - symbolicznie - o butelkę taniego Jamesona?

Nie założę się z tego powodu, że nie mam do swojego pomysłu żadnego przekonania. Bardziej prawdopodobny jest inny scenariusz - PiS wygrywa lub przegrywa ale minimalnie, rządzi Wielka Koalicja PO,PSL, SLD. I w połowie kadencji też mamy przyspieszone wybory. Pretorianie duszą Jarka (symbolicznie oczywiście) i Prezesem zostaje Ziobro. Któren to następne wybory wygrywa zdecydowanie bo PO pogrążona jest w walkach frakcyjnych. Biedny kraj skazany na oglądanie walk karzełków w błocie.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie założę się z tego powodu, że nie mam do swojego pomysłu żadnego przekonania. Bardziej prawdopodobny jest inny scenariusz - PiS wygrywa lub przegrywa ale minimalnie, rządzi Wielka Koalicja PO,PSL, SLD. I w połowie kadencji też mamy przyspieszone wybory. Pretorianie duszą Jarka (symbolicznie oczywiście) i Prezesem zostaje Ziobro. Któren to następne wybory wygrywa zdecydowanie bo PO pogrążona jest w walkach frakcyjnych. Biedny kraj skazany na oglądanie walk karzełków w błocie.

Co do jednego zgodzę się z Tobą - po najbliższych wyborach mogą odbyć się przedterminowe wybory. PSL zrobi wszystko, aby pozbyć się SLD z tej ewntualnej koalicji. W walkach frakcyjnych pogrążona jest nie tylko PO (w której słabnie pozycja Tuska), ale i w dalszym ciągu SLD (Olejniczak trochę wyhamował, uaktywnili się Miller i Kwaśniewski w osobie wiernego Kalisza).

Jaro_747 pogonienie prezesa i nowe kierownictwo mogłoby być zagrożeniem.Na szczęście genialny strateg wykosił osoby mogące dać większy elektorat od obecnego.Osobiście nie wróże powodzenia bez prezesa.Ziobro nie jest zagrożeniem.Nie powiększy elektoratu.To jest zwykły przeżarty ambicją chłystek bez charakteru którego zbieg okoliczności wywindował na znaczącego polityka.Zgaśnie wraz z prezesem.

Co do koalicji SLD z PiS zaczynam wymiękać.Napieralski kończył politologię w Szczecinie.Nie pamiętam którzy politycy PiS również mieli z politologią na tej uczelni do czynienia....Nasza Klasa itd.

Prezes nie jest naiwny, jak tu niektórzy, nie będzie tej administracji zadręczał swoimi problemami w związku z żałobą.

Ej no, chyba znajdzie czas na jakąś smutną minę? Co jego wyborcy o nim pomyślą?

Sad_Kitten_Is_Sad.jpg

Czy to ma być tylko dowcipne, czy aż na poziomie ... ?

Sądzisz że obraziłem tego kota? Chyba nie masz nic wspólnego z Towarzystwem Obrony nad Zwierzętami? Jako miłośnik kotów oświadczam że moim kotom nie pozwalam oglądać w TV programów z Prezesem.

Ze skrótu myślowego wytłumaczę się później.

Inny punkt być może poruszony z Obamą - stacjonowanie amerykańskich wojsk w Polsce:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Sądzisz że obraziłem tego kota? Chyba nie masz nic wspólnego z Towarzystwem Obrony nad Zwierzętami? Jako miłośnik kotów oświadczam że moim kotom nie pozwalam oglądać w TV programów z Prezesem.

Ze skrótu myślowego wytłumaczę się później.

Zastanawiam się ciągle czy jesteś jeszcze moderatorem, czy użytkownikiem nadużywającym parasola ochronnego "moderator". To się gryzie. Twoje wpisy ocierają się niebezpiecznie o trolling. Uważam, że nie moze tak być, aby moderator tak angażował się w dyskusje - tym bardziej, że Twój udział w nich niee jest żadnymmoderowaniem. Powinna to rozważyć administracja forum. Albo jesteś moderatorem albo użytkownikiem.

dziadekwłodek, przecież już o tym pisałem. W tym wątku jestem użytkownikiem, funkcja moderatora włącza się tylko w przypadku naruszenia regulaminu.

Widzę że męczy Cię sprawa kota, którego potencjalne związki z Prezesem są znane.

Zastanów się nad oczekiwaniami tych wszystkich którzy upatrują w USA i Obamie wielkiego wujka Bena który przyjedzie wielkim amerykańskim samochodem, pogłaszcze dzieci po główce, a brzydkiej Rosji pogrozi paluszkiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek, przecież już o tym pisałem. W tym wątku jestem użytkownikiem, funkcja moderatora włącza się tylko w przypadku naruszenia regulaminu.

Widzę że męczy Cię sprawa kota, którego potencjalne związki z Prezesem są znane.

Zastanów się nad oczekiwaniami tych wszystkich którzy upatrują w USA i Obamie wielkiego wujka Bena który przyjedzie wielkim amerykańskim samochodem, pogłaszcze dzieci po główce, a brzydkiej Rosji pogrozi paluszkiem.

Dla mnie moderator, który uczestniczy tak często jak Ty w dyskusjach - nie powinien być nim dalej - tym bardziej, że jesteś bardzo złośliwy (choć umiejetnie), stronniczy, robisz wycieczki personalne i wręcz napuszczasz czy podpuszczasz też umiejętnie.

Bocznica generalnie jest miejscem luźnych rozmów, padało wiele próśb o ograniczenie czy likwidację moderacji w tym miejscu. Więc ograniczamy ją do niezbędnego minimum. Co do złośliwości czy wycieczek personalnych - tu się nie przyznaję, być może mamy inne poczucie humoru. Stronniczość - tak, w polityce by zabrać głos, nie można być bezstronnym.

Nie wiem czym zasłużyłem na tak szczególne traktowanie z Twojej strony. Czyżby rozczarowanie głosowaniem nad usunięciem minister Kopacz spowodowało że poszukujesz innego celu do ataku?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie wiem czym zasłużyłem na tak szczególne traktowanie z Twojej strony. Czyżby rozczarowanie głosowaniem nad usunięciem minister Kopacz spowodowało że poszukujesz innego celu do ataku?

M.in. taką złosliwą sugestią.

M.in. taką złosliwą sugestią.

Dlaczego złośliwa? Mam do Ciebie dużo sympatii, inaczej bym z Tobą nie dyskutował.

Kopacz naprawdę pozostała na stanowisku.

Gosiewska jakiś list pisała do Obamy w tej sprawie. Prezesowi już nie ufa, co z resztą nie dziwne.

Obama lubi takie spektakle, można ładnie to pokazać w amerykańskiej telewizji jak prezydent rozwiązuje rosyjskie problemy na krańcu świata (większość Amerykanów uważa że Polska to jest to samo co Rosja) i kilka punktów poparcia zarobić - a potrzebuje tego bardzo.

"Większość Amerykanów tak uważa"-rzeczywiście większość o Polsce nic nie wie...to jakieś 130 mln.Dobre a nawet bardzo dobre,za jakim źródłem...jestem ciekaw.

Mam nadzieje,że badań nie przeprowadzono w psychiatrykach.

Ej no, chyba znajdzie czas na jakąś smutną minę? Co jego wyborcy o nim pomyślą?

Sad_Kitten_Is_Sad.jpg

Na pewno jest w lepszym nastroju niż Donald Donaldowicz.

3 czerwca Krwawy Ludwig "Dorn", będzie starał się, aby doszła do skutku pikieta w obronie wolności słowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.