Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie wyobraź sobie, co by się działo, gdyby u steru był Twój wybraniec, czyli Korwin. O ile znam program tego pana i jego partii, powiedziałby: mamy w d... Grecję i całą Unię, nie damy ani złotówki teraz i nigdy. Nie wiem, czy to by było najbardziej dyplomatyczne rozwiązanie :)

Co dyplomacja ma do ekonomii?Grecy będą sobie leżeć a Europa będzie za nich płacić.Już zapowiadają strajki generalne.

Możesz jako pierwszy dać przykład solidarności z Greckimi leniami i zorganizować dobrowolne datki dla nich.Ja jak Korwin pokazałbym im wała.

Czy nam jak wyszliśmy z KOMUNY ktoś pomagał?Czy pamięć mi się zatarła?Korwin z tą d.pą miałby racje.

Trzeba ciężko pracować a nie leżeć na plaży.

Zauważyłeś numerek,nic dziwnego napisane jest dużymi...specjalnie.Powiedz im głośno też dużymi,że nie wyszliśmy jeszcze...niestety.

Mimo wszystko nikt nam nie pomaga...wręcz odwrotnie.Grekom się nawet to nie śniło.

Korwin jest taką nadzieją...wyjścia.

mulsa nie pytaj on tylko o kurduplach...wiedze ma.Ona prosta jezd,kto nie z nim ten kurdupel.

Na idiotów najlepiej wychodzimy za Tuska.Lepiej sie nie da i nikt go nie poprawi.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tutaj masz dio przykład rządów twojego idola a jeszce Grekom-leniom chce pomagać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To drugi biegun.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zauważyłeś numerek,nic dziwnego napisane jest dużymi...specjalnie.Powiedz im głośno też dużymi,że nie wyszliśmy jeszcze...niestety.

Do wszystkich którzy twierdza że nie wyszliśmy z komuny rano powinien przychodzić facet w mundurze milicjanta i ponapierdzielać go pałą po plerach. Potem powinien zabrać wszystko z lodówki i wrzucić pasztetówę i mleko w butelce z kapslem.

Jestem Europejczykiem.

Ci faceci z pałą w mundurze tak sobie postanowili, że zostaną biznesmenami, niektórzy nawet poważnymi - nie obrażaj ich.

Czytaj chłopcze uważnie - nie napisałem "milicjant" tylko "facet w mundurze milicjanta". Pewnie będzie to bezrobotny po licencjacie z marketingu i zarządzania albo po dziennikarstwie.

Jestem Europejczykiem.

Nie mogę doczytać z czego wyszliśmy - nie wyraźnie napisane.

muls pomóż, pomożesz?....nie da sie ukryc ze wyszlismy z gowna numerek i to miedzy innymi dzieki Tuskowi i im podobnych a w przeciewnstwie do ciebie czy modrzewka.I nadal dzieki Tuskowi w gówno nie wpadamy w przeciwienstwie do ciebie i modrzewka.

Ci faceci z pałą w mundurze tak sobie postanowili, że zostaną biznesmenami, niektórzy nawet poważnymi - nie obrażaj ich.

747 niektórzy tylko w biznesie.Gorzej gdy etatowi działacze służb specjalnych zostają żołnierzami partii politycznej.Wczoraj pokazano dwa oddzielne spotkania wyborcze byłego szefa ABW Święczkowskiego i agenta Tomka.Wyjątkowo tępy przekaz,wręcz cytowali twoje wnioski.A może odwrotnie.

747 plujesz na siebie widząc odbicie w lustrze.Możesz spokojnie mordę golić?

O, a tu się ktoś solidnie napracował nad przybliżeniem wyborcom sylwetek polityków PiSu. Momentami nawet ciekawa lektura.

1.

Ukryta Zawartość

2.

Ukryta Zawartość

3.

Ukryta Zawartość

4.

Ukryta Zawartość

5.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Do wszystkich którzy twierdza że nie wyszliśmy z komuny rano powinien przychodzić facet w mundurze milicjanta i ponapierdzielać go pałą po plerach. Potem powinien zabrać wszystko z lodówki i wrzucić pasztetówę i mleko w butelce z kapslem.

Wobec tego nigdy nie żyłem w komunie. Bowiem nigdy rano nie było u mnie w mieszkaniu faceta w mundurze milicjanta napierdzielajacego mnie i innych pałą po plerach. Nie zabrał mi też mojej ulubionej pasztetowej i mleka w butelce z kapslem. Nigdy też nie dostałem pałą na ulicy. Raz palcem pogroził dzielnicowy za rzucanie kamieniami. Nawet jak raz jedyny robili (w stanie wojennym) przeszukanie i znaleźli w tapczanie ulotki - to udali, że nie widzą. Teraz mam wyrzuty sumienia i nie mogę być kombatantem.

Widzę, że forum idzie w takim kierunku że trzeba tłumaczyć rzeczy wydawałoby się oczywiste, używać zdań prostych a zawarte w nich główne myśli podkreślać wężykiem. Wszelką myśl o ironii należy porzucić bo trzeba się potem pół dnia tłumaczyć (czyli w kategoriach internetu prawie wiecznie).

Tyle tytułem wstępu.

Co do meritum - czy naprawdę ktoś przytomny może twierdzić, że mamy teraz komunę?

Cóż za hardcorowa gra słów.

Zapomniałem, że zrozumienie takiej różnicy przekracza twoje możliwości. Serdecznie przepraszam, następnym razem napisze prościej albo dołożę stosowne objaśnienia.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Widzę, że forum idzie w takim kierunku że trzeba tłumaczyć rzeczy wydawałoby się oczywiste, używać zdań prostych a zawarte w nich główne myśli podkreślać wężykiem. Wszelką myśl o ironii należy porzucić bo trzeba się potem pół dnia tłumaczyć (czyli w kategoriach internetu prawie wiecznie).

Tyle tytułem wstępu.

Co do meritum - czy naprawdę ktoś przytomny może twierdzić, że mamy teraz komunę?

Może nie tłumaczyć tylko bardzo jasno precyzować rzeczy oczywiste. Inaczej interpretacja pójdzie w zupełnie innym kierunku. Z mojej strony to nie była nawet ironia, ale (aż) prowokacja. Niestety Ty nie byłeś tym, którego chciałem sprowokować. Komuny w Polsce nigdy nie było - tym bardziej nie ma teraz! ;-)

747 to jest ciekawa biografia

"Jasiński Wojciech , czołowy działacz PiS. W styczniu 2006 został głosami tej partii wybrany do Krajowej Rady Sądownictwa. W latach 80-tych był szefem Wydziału Spraw Wewnętrznych Urzędu Miasta w Płocku, a więc kluczowej komórki, współpracującej z MO oraz z SB. Wydziały SW zajmowały się m.in. wydawaniem dowodów osobistych, zmianą imion i nazwisk czy przywracaniem obywatelstwa Polakom z Zachodu. Jak twierdzi członek Kolegium IPN prof. Andrzej Paczkowski, kierownik takiego wydziału był przez SB traktowany jako tzw. kontakt służbowy, a według dr Antoniego Dudka z IPN, wydziały te pełniły funkcje usługowe wobec MSW. Wojciech Jasiński był członkiem PZPR w latach 1976 – 1981. Podczas debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR, Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie, zaprezentowanym posłom, nie było na ten temat ani słowa."

kolego czas na harakiri

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

747 to jest ciekawa biografia

"Jasiński Wojciech , czołowy działacz PiS. W styczniu 2006 został głosami tej partii wybrany do Krajowej Rady Sądownictwa. W latach 80-tych był szefem Wydziału Spraw Wewnętrznych Urzędu Miasta w Płocku, a więc kluczowej komórki, współpracującej z MO oraz z SB. Wydziały SW zajmowały się m.in. wydawaniem dowodów osobistych, zmianą imion i nazwisk czy przywracaniem obywatelstwa Polakom z Zachodu. Jak twierdzi członek Kolegium IPN prof. Andrzej Paczkowski, kierownik takiego wydziału był przez SB traktowany jako tzw. kontakt służbowy, a według dr Antoniego Dudka z IPN, wydziały te pełniły funkcje usługowe wobec MSW. Wojciech Jasiński był członkiem PZPR w latach 1976 – 1981. Podczas debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR, Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie, zaprezentowanym posłom, nie było na ten temat ani słowa."

kolego czas na harakiri

"Wikipedia", czyli źródło wiedzy Prezydenta RP (w kraju) Komorowskiego Bronisława podaje taka definicję tej niekoniecznie mendy: "Najniższy stopień zaangażowania OZI. Rekrutowany najczęściej w zakładach pracy, udzielał informacji na temat sytuacji w zakładzie. Luźno związany ze SB. Nie podpisywał zobowiązań, nie otrzymywał wynagrodzeń, nie pisał doniesień. Kontakty polegały na rozmowach z funkcjonariuszem SB." Czyli KS mógł mówić ci chce, a oficer (po amerykansku) i tak mógł zapisać co trzeba. Uzasadnienie - "k**wa" to charakter - "prostytutka" to zawód. Różnica w definicji ogromna, w życiu niekoniecznie!

Ps.

Ponieważ w wątku powitaliśmy znowu mbl-a, chcę go przestrzec,że mimo słowa na "k" nie ma tu podstaw do banowania!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

IMO Kolega mbl jest tu prywatnie. Mod też człowiek i chyba ma prawo spuścić ciśnienie, jak Go kacze ludki zanadto wk...wią :)

Mimo, ze napisałem słowo na "k" - jak "k**wa", to wcale mi o "kacze ludki" nie chodzi!

PS.

O proszę administracja/moderacja automat ocenzurowujacy założyła. Ja piszę "k**wa" jak w PWN-owskim słowniku, a wyświetla się z "**". To świetojebliwość jedna!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Społeczeństwo polskie składa się m in z komunistów, dlatego jest tak jak jest.

Ale także nienawistników, głupców, nawiedzonych i innych popaprańców - z którymi żadna dyskusja jest niemożliwa.

Społeczeństwo polskie składa się m in z komunistów, dlatego jest tak jak jest.

poważnie,nie mylisz się?

tylko dlaczego są oni najbliższymi współpracownikami prezesa i co ta miernota robiła pod pomnikiem czerwca 56 ?

Teraz jeden z tych co latał z pałą(i to ostro)warzywniak ma i bysnesmenem się każe zwać,drugi co napierdylał pałą sprzedaje walutę,ma kantor.Takich jest mnóstwo...całe(skurwieli).

muls siedzisz w gównie po uszy,tylko jeszcze o tym nie wiesz,zorientujesz się po zapachu ale będzie wtedy...za późno.Myśle jednak,ze przeżyjesz z klamerką na nosie...dla Tusku.

Dziwne,że jeszcze nie czujesz...czuć aż tu od ciebie.

Sprawa śmierci męczeńskiej Barbary Blidy jest nie do podważenia dowodem, na względność tego co jest i dla kogo dziś w Polsce ważne.

Nie dość, że kobieta postrzeliła się śmiertelnie sama, nie dość że nie chciała się zabić bo użyła pocisku teoretycznie niepenetrującego, nie dość że chciała aktem postrzału pogrążyć legalnie wybrane władze polityczne, to teraz jeszcze za to że jej akcja się nie powiodła żąda się postawienia Zbyszka i prezesa przed T.S.Nie dość że Jarosław Kaczyński prosił aby łagodnie obejść się z posłanką, aby nie robić niczego co urąga godności kobiety i posłanki, to teraz taki pasztet szykują mu komuniści.Lech Kaczyński jak objął funkcję prezydenta kraju, nie mścił się na Aleksandrze Kwaśniewskim, nie szukał na niego haków, bo miał klasę, bo to byłoby prostackie zachowanie.

Ale niestety takich ludzi jak św pam Lech Kaczyński w Polsce w klasie tzw politycznej nie ma zbyt wielu, a już na pewno nie ma ich w ogóle wśród funkcjonariuszy SLD, o PO nie wspominając bo nie wiem jak można być o minutę dłużej w PO, po tym jak się traktuje trumny pozostałe po tych ludziach, którzy zginęli czy w Smoleńsku czy w katastrofie CASY, a już zupełnie nie wiem jak można tolerować taką ogromną ilość wypadków na drogach jaka jest teraz za rządów PO, nikt sobie z tego nic nie robi.

W katastrofie smoleńskiej wszyscy wiedzą kto zginął, wszyscy wiedzą jaka była atmosfera tamtych dni, nie ma jednak winnych, nikt nie widzi winnych po za tymi, którzy zamknęli oczy na zawsze, nikt nie został zdymisjonowany, nikt nie rozpatruje tej sprawy z punktu widzenia ofiar, lecz tylko z punktu politycznych korzyści.

Skandalem jest ogłaszanie raportu przed wakacjami, czego można było być pewnym dawno temu, że Ostachowicz tak zrobi.

Są głosy, że raport już niczego nie zmieni, że wszystko już wiadomo, że wina jest po naszej polskiej stronie - tylko jakoś winnych nie widać.

Taka katastrofa w kraju z naturalną ilością komunistów, zmiotła by ze sceny politycznej rządzących w tym czasie ludzi momentalnie i na zawsze.

W Polsce, panuje jednak sytuacja inna, "komunisto - nie jesteś sam", "takich jak ty jest więcej",komuniści cieszą się że nie żyje przeciwnik, który chciał ustawowo pozbawić ich forów, które sami sobie przyznali, bo uważają się za klasę panującą.

Dobrze że sondaż wskazuje że w Warszawie mieszkańcy nie chcą w centrum pomnika poświęconego katastrofie smoleńskiej, to by dopiero był pomnik, jakby stawiała go HGW.

Jeden już postawiła na cmentarzu, widać esbeckie metody i negatywną selekcję projektów, żal patrzeć na to co "natworzyli twórcy" w tym świętym miejscu, gdzie leżą polegli.

Piękny i wspaniały pomnik powstanie jak władzę w stolicy przejmie kiedyś w przyszłości młode pokolenie, które zmęczy się widokiem obrazów serwowanych w TVN24 i innych miejscach przestrzeni, młodzi ludzie będą chcieli znać historię swojego miejsca na ziemi i zadość uczynić tym, którzy walczyli i poświęcali życie dla swojej ale też i ich wolności w tym upadłym systemie totalitarnym, wśród wrogów czających się w każdym miejscu.

Jedyna nadzieja na pomyślność Polski, to Jarosław Kaczyński - prezes partii Prawo i Sprawiedliwość.

Przywódca tych wszystkich, którym dobro ojczyzny leży na sercu, dla których ojczyzna jest wartością ponad każdą inną, którzy dla jej pomyślności gotowi są znosić wyrzeczenia, pracować w trudzie oraz nie szczędzić wysiłków aby osiągnąć cel, czyli powszechną szczęśliwość i dobrobyt, w wolnej, niepodległej, zasobnej i nowoczesnej Polsce.

W końcu nadejdzie upragniony dzień wyzwolenia, w którym będziemy mogli bez skrępowania dokonać wyboru drogi jaką chcemy podążać.

Będzie to droga dobrobytu, każdy będzie mógł nią kroczyć, każdy kto tylko zgodzi się na porzucenie egoizmu, prywaty, zaściankowości i pychy.

Nie ma takiej siły, która zatrzyma nas w tym marszu, nasza siła jest większa.

Zwyciężymy.

Żegnam.

W końcu nadejdzie upragniony dzień wyzwolenia

Zwyciężymy.

Żegnam.

Spokojnie 747 ,to tylko badania psychiatryczne 6 lipca.

Powiedz dlaczego tak alergicznie prezes reaguje na rutynowe działania sądu.Nawet Błaszczak uważa prezesa za poniżonego.....kogo chcesz nam wcisnąć?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.