Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

CBA/PiS maszeruje do wyborów.

"Apolityczni funkcjonariusze" na listach PiS:

Mariusz Kamiński

Maciej Wąsik

Ernest Bejda

Tomasz Kaczmarek ("agent Tomek")

A dla podniesienia ciężaru gatunkowego (w nagrodę za Blidę) PiS dorzuci jeszcze "apolitycznego" szefa ABW Święczkowskiego.

I po co było pisowskie p...lenie o apolityczności tych urzędników?

Nie mam czasu na pier.oły.

Zobacz jaki PZPR owski beton jest na listach PO i pisz, że Ci się to nie podoba, tak dla równowagi tylko, Filut.

Po tym jak wcześniej PiS i Samoobrona zagospodarowali beton PZPR to chyba same okruchy i ...pierdoły.

Niezłe mi okruchy, to chyba odłamy skalne.

Wstydzisz się ich?

To coś nowego, posiadasz wstyd, niesamowite, Filut ma jeszcze uczucia, szok.

Czego ja mam się wstydzić?

Znowu dołujesz w bezradności?

Wymyśl ciekawsze zestawienie, na temat tego co się ze mną dzieje.

PO już tylko sąd pozostał, w nadziei że sędzina jeszcze rozgrzana i pomoże, biedactwa poszły naskarżyć na PiS, a same łamią prawo wyborcze, do tego tłumaczą się pokrętnie.

Bronisz się jak potrafisz, nic nowego, rutyna.

Nie mam nic do napisania, był mecz, jak grała Wisła każdy widział.

Przez kilka minut był D.Tusk w Lidze Mistrzów.

Nie potrafił utrzymać korzystnego wyniku, normalka, oni tak mają, to jest nieudacznictwo typowe, tzw wyuczona bezradność.

Widać, że nie masz nic do napisania.

Marsz PiSowskiego ABW i CBA do wyborów z list PiSu ci tę zdolność odebrał?

Czy wcześniejsze próby oszukiwania ludzi, jakich to apolitycznych funkcjonariuszy ma rząd prezesa?

Filut

Przestań bredzić o apolityczności służb, funkcjonariuszy w tym kraju. Nie ma czegoś takiego w tym kraju od 93 lat.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie nawracaj, to zgrany temat.

Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego dziś w Faktach TVN ani przez ułamek sekundy nikt nie wspomniał o SLD?

Jakby ta partia nie istniała.

W wiadomościach TVP1 było z kolei bardzo dużo materiału o SLD - dziwne.

I Ty piszesz o jakiejś demokracji w Polsce, że niby co?

Że jest?

Gdzie?

Każdy orze jak może, wolna amerykanka, nie demokracja.

Demokracja w Polsce to dopiero może być za jakiś czas i to nie jestem pewny czy możliwe jest łagodne do niej przejście.

Filut

Przestań bredzić o apolityczności służb, funkcjonariuszy w tym kraju. Nie ma czegoś takiego w tym kraju od 93 lat.

Premierem rządu PiS, który zapewniał o apolityczności tych funkcjonariuszy był Jarosław Kaczyński, nie Filut.

Zatem kto tu bredzi? Ty dzisiaj, czy kaczor wtedy?

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i nie skupiaj się tylko na Kaczyńskim bo nie o tym pisałem.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i nie skupiaj się tylko na Kaczyńskim bo nie o tym pisałem.

Równie dobrze mogę Ciebie poprosić o to samo, przeczytaj jeszcze raz to co napisałem.

Czy ja gdzieś pisałem, że uważam "służby" za formacje apolityczne?

Napisałem, że prezes takie kity wciskał.

A dziś ich wysyła do boju kampanijnego.

Filut

Masz kiepską pamięć.

Przypomni sobie kraj zryty aferą Rywin-Michnik, powszechne społeczne oczekiwanie na oczyszczenie z ubecji, działania wokół IPN, próby ujawnień przeszłości osób z życia publicznego, próby lustracji Kościoła, środowiska nauczycielskiego, dziennikarzy, profesorów uczelni.

To był specyficzny czas, widać było paniczny lęk tych środowisk.

Kto miał to robić, kto miał odsłaniać przed społeczeństwem tą przeszłość tych ludzi?

Ci którzy to robili działali apolitycznie dla dobra państwa, czystości kadr, przejrzystości, dla wysokich standardów moralnych.

Dlatego przestań truć i mącić licząc na głupotę i niewiedzę czytelnika.

Trzymasz stronę komunistów i ich popleczników, masz do tego prawo, ale po co zakłamujesz rzeczywistość?

Filut

Masz kiepską pamięć.

Przypomni sobie kraj zryty aferą Rywin-Michnik, powszechne społeczne oczekiwanie na oczyszczenie z ubecji, działania wokół IPN, próby ujawnień przeszłości osób z życia publicznego, próby lustracji Kościoła, środowiska nauczycielskiego, dziennikarzy, profesorów uczelni.

To był specyficzny czas, widać było paniczny lęk tych środowisk.

Kto miał to robić, kto miał odsłaniać przed społeczeństwem tą przeszłość tych ludzi?

Ci którzy to robili działali apolitycznie dla dobra państwa, czystości kadr, przejrzystości, dla wysokich standardów moralnych.

Dlatego przestań truć i mącić licząc na głupotę i niewiedzę czytelnika.

Trzymasz stronę komunistów i ich popleczników, masz do tego prawo, ale po co zakłamujesz rzeczywistość?

747, nie wiem co napisałeś. Naprawdę.

Poproś żonę, niech to napisze jeszcze raz ale ludzkim językiem.

Ci którzy działali dla dobra państwa, przyjmując określone role, urzędy, funkcje, mają pełne prawo do reprezentowania w Sejmie tej części społeczeństwa, która im zaufa i zapewni poparcie wyborcze.

Dlatego daj sobie na uwolnienie z problemem składu osobowego na listach PiS.

Ci którzy działali dla dobra państwa, przyjmując określone role, urzędy, funkcje, mają pełne prawo do reprezentowania w Sejmie tej części społeczeństwa, która im zaufa i zapewni poparcie wyborcze.

Dlatego daj sobie na uwolnienie z problemem składu osobowego na listach PiS.

Dziękuję Pani.

Zachowam sobie jednak prawo do komentowania kłamstw pana prezesa PiS.

Póki co to Platforma wciska ostatnio czarne na białe i na odwrót.

Protasiewicz dziś "prosił" sąd o "uczciwego (jedynie słusznego)wydanie orzeczenia" (jakby sądy w tym kraju na skraju platformy nie były uczciwe i niezawisłe).

Naciski, naciski przez białe rękawiczki.

Filut

Koledze znowu coś się kompletnie pomieszało (żeby nie powiedzieć popierdzieliło) i widzę, że musze wytłumaczyć jak jakiemuś PiSowcowi.

1. Apolityczność służb to pewien przyjęty w demokracji standard który powinien być obowiązującą normą. I nie jest to żadna brednia.

2. Faktem jest, że norma ta nie jest przestrzegana, ale nie powinniśmy tego akceptować ani tym bardziej cieszyć się z takiego stanu rzeczy.

3. PiS porzucił wszelkie zahamowania w tym zakresie. O ile inne rządy wstydziły się upolitycznienia służb Prezes otwarcie powiedział, że tak ma być bo chodzi o to, żeby realizowały one politykę rządu. W ten sposób PiS odrzucił demokratyczne standardy i wrócił do pomysłów z wydawałoby się minionej epoki.

Więc nie chrzań kolego bzdur i nie rób z nas idiotów.

Jestem Europejczykiem.

1. Apolityczność służb to pewien przyjęty w demokracji standard który powinien być obowiązującą normą. I nie jest to żadna brednia.

Punkt pierwszy czyli jak powinno być.

Ja pisałem, że tak nie jest od 93 lat w tym kraju.

Punkt drugi, zgadzam się z tym i nie cieszy mnie to (nie wiem skąd taki wniosek)

Punkt trzeci, PO kontynuuje to z lepszym skutkiem i po cichu. Wyciągnęła wnioski, wzięła szkołę. Dobrze się przygotowali.

To trzeba przyznać.

Wychodzi na to, że Twój zamysł był zacny, a wyszło Ci pitolenie i manipulacja czyli dobra szkoła indoktrynowania obywatela przez PO.

Wychodzi na to, że przyznajesz mi racje po czym stosując standardowa procedurę twierdzisz ze pitolę. Nie rusza mnie to kompletnie, żal mi tylko wszystkich idiotów i idiotki którzy zagłosowali bądź zagłosują na funkcjonariuszy policji politycznej.

Z początku rozbawiła mnie wypowiedź Prezesa "Pytany także o powody przyjęcia na listy wyborcze Tomasza Kaczmarka, znanego jako agent Tomek, Kaczyński odpowiedział: "To jest tak, że uzyskał mocne poparcie pań".".

Czyżby z powodu aparycji latynoskiego fryzjera?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W Polsce jest już za późno na apolityczne służby. Zamiast przyjąć od ich pracowników deklarację lojalności i obserwować ich lojalność wobec Najjaśnieszej w nowych warunkach politycznych, zaczęto od nieustannej i nieprzemyślanej weryfikacji, a po kilkudziesięciu latach walnięto jeszcze po kieszeniach w ramach odpowiedzialności zbiorowej i zemsty za krzywdy (co zostało przyklepane kolejnym kontrowersyjnym orzeczeniem Trybunału Konstytucyjnego). To spowodowało, że zrodziła się niezdrowa symbioza służb i polityków. Pierwsi się łaszą, drudzy wykorzystują dla swoich celów - bo jedni i drudzy widzą w tym swoje korzyści - a gdzie tu miejsce na interes najważniejszy, czyli państwa. Dlaczego nie sięgnięto do wzorca II RP w tej dziedzinie, tak często wychwalanego i przywoływanego jako całość przez niemal wszystkich - z politykami na czele?

czekiści

4 na 99 inwestycji, którymi chwali się w broszurze p l a t f o r m a, ma prawdopodobnie rzeczywiście rodowód w tym ugrupowaniu.

Ale co z 95 innymi osiągnięciami, które fałszywie są przedstawiane?

Społeczeństwo wyda nad nimi sąd w odpowiednim momencie, czy już podczas tych wyborów, nie sądzę, ale na pewno to nastąpi.

na listy wyborcze Tomasza Kaczmarka,

Przecież to rencista, co masz do rencistów? ;)

Wychodzi na to, że przyznajesz mi racje po czym stosując standardowa procedurę twierdzisz ze pitolę.

Bo sam nie wierzysz w to co piszesz.

Póki co to Platforma wciska ostatnio czarne na białe i na odwrót.

Protasiewicz dziś "prosił" sąd o "uczciwego (jedynie słusznego)wydanie orzeczenia" (jakby sądy w tym kraju na skraju platformy nie były uczciwe i niezawisłe).

Naciski, naciski przez białe rękawiczki.

Nie wiem o co powinno się prosić sąd, nie byłem i nie mam doświadczenia.

Z Twojego wpisu wnioskuję jednak, że w Twojej opinii powinno się prosić sąd o nieuczciwe wydanie orzeczenia lub też o wydanie nieuczciwego orzeczenia. Uważasz, że taka powinna być formuła?

Menażeria.

Kilku byłych ministrów, aktorów, bohater tzw. afery hazardowej, adwokat rodziny Olewników i były polski akredytowany przy MAK - to niektórzy z kandydatów do Senatu. O miejsce w Izbie Wyższej ubiegać się też będzie kilku bliskich ofiar katastrofy smoleńskiej.

Do Senatu - z Torunia - chciałby też dostać się kandydat, który w nazwie swojego komitetu zawarł postulat likwidacji Izby Wyższej: Komitet Wyborczy Wyborców Jarosława Milczarka "Zlikwidować Senat".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Filut

Nie wiem skąd wysnułeś taki wniosek? Raczej ze złej woli.

W ogóle poprzez media nie powinno się wpływać na niezawisły sąd.

Uważam taką wypowiedź Protasiuka za wpływanie na sąd.

Powinni czekać na orzeczenie z zamknięta japą.

Rozumiem, że Ty jesteś za wpływaniem na sąd poprzez media? Masz poglądy aspołeczne i antydemokratyczne, czyż tak?

W senacie PO ma ponad 70% senatorów, a przecież jednym z punktów kampanii wyborczej niegdyś był postulat o likwidacji senatu i byc może urzedu prezydenckiego.

Jak to się zmieniło z punktu obecnego zasiedzenia?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.