Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747 już po Tobie...Palikota nie przebijesz

"- Raz czy dwa zdarzyło mi się dostać w ucho od Grzegorza Schetyny. On ma taki żenujący obyczaj, że po dużej ilości alkoholu podchodzi i strzela z palca w ucho każdego, w związku z tym ludzie uciekają. Ja tego nie tolerowałem i też go strzelałem - opowiadał w TVN24 były poseł PO, a obecnie szef Ruchu Palikota Janusz Palikot. Z kolei szef MSZ Radosław Sikorski to jego zdaniem "dziki człowiek, który sprawia wrażenie uzależnionego od narkotyków".

Czytałem to wczoraj, co w tym dziwnego, dlaczego ma mnie dotyczyć ta wypowiedź?

Nie wiem jak się odnieść do żałoby, czy to dobrze czy źle, jak się ją ogłasza.

Orzeł Biały, za byle co, no nie wiem, nie podejrzewałbym że to nie było uzasadnione za każdym razem, nie jestem historykiem, nie wiem czy za każdym razem należało czy nie przyznać, ale mam zaufanie do braci, bo jeszcze nigdy w życiu nie byłem świadkiem sytuacji, aby nie potrafił któryś z nich rzeczowo wytłumaczyć się ze swoich działań.

Czytałem to wczoraj, co w tym dziwnego, dlaczego ma mnie dotyczyć ta wypowiedź?

Nie wiem jak się odnieść do żałoby, czy to dobrze czy źle, jak się ją ogłasza.

Orzeł Biały, za byle co, no nie wiem, nie podejrzewałbym że to nie było uzasadnione za każdym razem, nie jestem historykiem, nie wiem czy za każdym razem należało czy nie przyznać, ale mam zaufanie do braci, bo jeszcze nigdy w życiu nie byłem świadkiem sytuacji, aby nie potrafił któryś z nich rzeczowo wytłumaczyć się ze swoich działań.

Żałoba Narodowa jest szczególnym wyrazem pamięci ,zarezerwowanej dla wybitnych osób lub tragedii porównywalnej z smoleńską....wypadki autobusowe raczej dezawuują

dlaczego Ciebie ma dotyczyć....ciekawiej rozprawia się z PO i Tuskiem.

... bo jeszcze nigdy w życiu nie byłem świadkiem sytuacji, aby nie potrafił któryś z nich rzeczowo wytłumaczyć się ze swoich działań.

To przypomnij sobie historię z "osobistymi gratulacjami" premiera Wielkiej Brytanii dla prezesa "w trakcie ich wspólnej rozmowy".

To będzie "ten pierwszy raz".

Co tam 1800 Orlików, na których dzieciaki mogą pożytecznie spędzić czas.

Jest coś większego, lepszego i wogóle naj, naj...

To nie chodzi o to że Orliki są złe, chodzi o to, że PO trafiła ze swoim okresem władzy na czas konsumpcji dotacji europejskich i nie potrafią w przekonujący sposób pokazać po 4 latach efektywnego wykorzystania tych nowych możliwości.

Powiedzenie wyborcom, że Polska jest w budowie, jest bardzo wygodne, bo budowa, wiadomo trwa.

Ale budowa może też być bardzo kosztowna, może się przeciągać ponad normę, może być na niej bałagan, może być na niej łamane prawo, może być wokół również korupcja.

Nikt z PO jak dotąd nie wytłumaczył obywatelom, dlaczego w Polsce tak drogo buduje się drogi i stadiony.

A ludzie swoje wiedzą i pokażą w czasie wyborów, że nie warto lekceważyć ich i udawać że nie ma sprawy.

To nie są ceny o 10-15% większe, to znacznie większe koszty.

To jest skandal.

PiS gdyby był u władzy, też wybudowałby stadiony, autostrady, Orliki, wszystko znacznie taniej, oraz na czas, na Euro 2012.

Nie wierzysz?

Nie musisz, to nie znaczy, żeby tak by się nie stało.

Polska rozkopana powoduje ogromne problemy dla tubylców, np w Warszawie.

PiS gdyby był u władzy, też wybudowałby stadiony, autostrady, Orliki, wszystko znacznie taniej, oraz na czas, na Euro 2012.

No właśnie, cała ta pisowska propaganda opiera się na gdybaniu.

No i jeszcze na kłamstwach, co wykazały dwa wyroki sądowe.

To przypomnij sobie historię z "osobistymi gratulacjami" premiera Wielkiej Brytanii dla prezesa "w trakcie ich wspólnej rozmowy".

To będzie "ten pierwszy raz".

Nie nabieraj mnie na takie tanie numery.

Prosiłem Cię, lub kogoś innego, ale to bez znaczenia, w języku polskim o przedstawienie, podanie linka do oficjalnego oświadczenia służb prasowych brytyjskiego premiera, w którym to odczytalibyśmy tekst na temat mijania się z prawdą lub nadinterpretacji dokonanej przez J.Kaczyńskiego wobec słów premiera Wielkiej Brytanii.

Czegoś takiego nie ma.

To zwykła dęta manipulacja, polegająca na tym, że ktoś coś sądzi, na takiej a nie innej podstawie.

Tylko że sądzić może każdy, tak jak uważa za stosowne.

Jeżeli jednak ma się za sobą potężny aparat medialny, to można za pomocą takiego aparatu narzucić potrzebną narrację, aby zdyskredytować przeciwnika.

Jarosław Kaczyński przekazał dla Newsweeka własną interpretację słów premiera brytyjskiego, miał do tego prawo, nikt nie wejdzie w jego odczuwanie bólu, nikt nie wniknie w jego odczuwanie słów do niego kierowanych, opowiedział co czuł i jak rozumiał te słowa.

Zachowanie się godne w Smoleńsku, dla J.Kaczyńskiego było zrozumiane właśnie tak, jako nie przyjęcie kondolencji od W.Putina, to zupełnie oczywiste, a że nie dla wszystkich, cóż, za to już J.Kaczyński nie może.

Czas pokazał, że J.Kaczyński miał jak zwykle nosa do spraw.

Sposób w jaki jest wyjaśniana katastrofa smoleńska potwierdza słuszność postawy, poglądów, przewidywań i ocen jakie szef PiS, wtedy przedstawiał i przedstawia do dziś niezmiennie.

Do dziś nie wrócił wrak, do dziś nie oddano wielu polskich własności, to jak w takim razie wyglądałaby sytuacja przyjęcia kondolencji.

Byłoby to jawne i perfidne granie na nosie, plucie w twarz i wymaganie od J.Kaczyńskiego mówienia że deszcz pada.

To nie jest ten człowiek Filut.

To nie jest ten rodzaj osobowości.

Z uścisku z premierem Putinem niczego dobrego by nie było, premier Cameron to rozumie, w Polsce Polacy też, postkomuniści nie, zaczadzeni postkomunizmem i zaślepieni sztucznym nowobogactwem również niczego nie rozumieją, ale na zrozumienie przyjdzie czas.

To materia, która da się zrozumieć, zaręczam.

747 prezes na Warszawę nie narzeka....co innego obecna prezydent W-wy i opcja z nią związana

Nie jestem z Warszawy, nie znam więc dokładnie lokalnych problemów stolicy, wiedzę czerpię tylko z przekazów.

No właśnie, cała ta pisowska propaganda opiera się na gdybaniu.

No i jeszcze na kłamstwach, co wykazały dwa wyroki sądowe.

Ani słowa dlaczego tak drogo, wiem macie program dla młodzieży, ale jaki?

Precyzyjny i dobry - ale jakieś konkrety?

Odpowiedni na te czasy.

Będzie przedstawiony na konwencji PO.

Żałoba Narodowa jest szczególnym wyrazem pamięci ,zarezerwowanej dla wybitnych osób lub tragedii porównywalnej z smoleńską....wypadki autobusowe raczej dezawuują

dlaczego Ciebie ma dotyczyć....ciekawiej rozprawia się z PO i Tuskiem.

Nie rozprawiam się z nikim, tym bardziej z szefem polskiego rządu, lub z partią polityczną będącą aktualnie przy władzy.

Czasami włączam się do dyskusji na forum, lub prezentuję swoje stanowisko wobec faktów czy sytuacji, nic więcej.

Nie mam również żadnego interesu w tych działaniach.

Jeśli bym miał, to bardziej bym się starał, J.Palikot ma, więc nic dziwnego że robi to skuteczniej, czy bardziej spektakularnie.

Napisał przecież książkę.

Jarosław Kaczyński przekazał dla Newsweeka własną interpretację słów premiera brytyjskiego, miał do tego prawo, nikt nie wejdzie w jego odczuwanie bólu, nikt nie wniknie w jego odczuwanie słów do niego kierowanych, opowiedział co czuł i jak rozumiał te słowa.

Cytat z odpowiedzi rzecznika Downing Street (tekst angielski): "We are puzzled by this report. The Prime Minister met Mr Kaczynski in June, and the Prime Minister expressed his condolences, but no further discussion of the crash or events afterwards took place at the meeting".

Brytyjski premier David Cameron wcale nie gratulował Jarosławowi Kaczyńskiemu tego, że w Smoleńsku odmówił przyjęcia kondolencji od premiera Rosji Władimira Putina - dowiaduje się Radio ZET. Podaną przez szefa PiS wersję ich rozmowy zdementował rzecznik Downing Street.

W wywiadzie dla amerykańskiego wydania tygodnika ”Newsweek”, Jarosław Kaczyński powiedział, że w odróżnieniu od premiera Donalda Tuska, który w Smoleńsku przyjął kondolencje od Władimira Putina i publicznie się z nim uścisnął, on sam tego odmówił.

Prezes Prawa i Sprawiedliwości stwierdził: “Brytyjski premier, David Cameron później pogratulował mi tej decyzji”.

Radio ZET zwróciło się do rzecznika brytyjskiego premiera z prośbą o potwierdzenie tego ze strony Londynu. Rzecznik Downing Street powiedział Radiu ZET: ”Jesteśmy zdziwieni tą relacją. Premier spotkał się z panem Kaczyńskim w czerwcu i złożył mu kondolencje. Na spotkaniu tym nie rozmawiano jednak więcej o tej katastrofie ani o późniejszych wydarzeniach” .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

MATKA REDAKTOR MALUJE NA DOWNING STREET.

Niech każdy przeczyta sobie blogera Rolexa, tam jest wyjaśnienie.

Nie bądź naiwny Kolego Filut.

płyniesz

Filut płynie.

wladz

Socjalizm tak, wypaczenia nie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ten co nosił w klapie ..wiecie taki znaczek dostał własnie upomnienie z góry...ciekawe czy zrozumie.......możecie to interpretować według uznania ...los...Bóg

Może i zrozumiał: http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634510907184723390.jpg.

Królowa Matka coś słaba. Za każdym razem przed wyborami słabnie. Za chwilę Jarek stwierdzi że nie będzie debatował bo musi siedzieć w szpitalu.

Jestem Europejczykiem.

"Nieformalny szef kibiców Legii Warszawa Piotr S., ps. Staruch, pozostanie w areszcie. Przebywa w nim od sierpnia w związku z zarzutem rozboju. Zażalenie obrony na zastosowany areszt zostało oddalone - poinformował PAP stołeczny sąd okręgowy."

Sąd olał Kępę i Smarkiewicza.

Jestem Europejczykiem.

Zupełnie nie rozumiecie przemian jakie zachodzą w Polsce na naszych oczach od dnia 10 kwietnia 2010 roku.

Wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej jest esencją tych zmian, wszyscy widzą jak wynika to wyjaśnianie.

Przedstawione wyliczenia amerykańskie są kroplą w morzu, potrzeb jakie istnieją aby dojść do prawdy.

Nadejdzie dzień, gdy kropa ta i inne wydrążą skałę.

Żegnam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.