Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

jacch, 27 Paź 2006, 19:26

Mamy rozumiec że nic nie ma dziwnego w tym że niejaki Karnowski np. się rozmnozył w liczbę dwa jak nieprzymierzajc Kaczyńscy i obsiadł dupą stołki w radiu i telewizji??? No to faktycznie nic dziwnego bo przed polityką klonów koterie sitwy i mafie rodzinne w Telewizjach, radiu i ogólnie pojętych mediach oraz działalności filmowej czy teatralnej były na porządku dziennym. Jest to oburzające ale swiadczy tylko o słabości tych branż.

jacch> nie pamietam- orga............?,czy to chodzi może o organizer? mam, ale nie używam. Widząc ekscytacje waszmośći osobą TUSKa zawiadamiam że mam zdjęcie z góry w/w (z lotu ptaka).Przesmieszne.Mogę udostępnić. Ja raczej nudziarzy małego wzrostu którzy mnie nie obchodzą ,nie słucham, a już napewno nie wysyłam innym. Ale rozumiem że TUSK może zafrapować.

Qubric, 27 Paź 2006, 20:14

Mamy rozumiec że nic nie ma dziwnego w tym że niejaki Karnowski np. się rozmnozył w liczbę dwa jak

>nieprzymierzajc Kaczyńscy i obsiadł dupą stołki w radiu i telewizji???

A co w tym widzisz podejrzanego ? Oszczerstwa bardzo łatwo rzucać.

Zresztą tu nie tylko o niego chodziło - doczytaj jak pięknie zmanipulowali wywiad Joanny Lichockiej z Tomaszem Markowskim z PiS-u . Prawdziwe buractwo - zabrakło im chyba specjalistów z wsi :)

I w gruncie rzeczy najlepsze jest to , że taki " kał " to oni zawsze pis-owi zarzucali , a tu prosze , dzięki temu raporcikowi przeszli na ciemną strone mocy.....drugą nogą , bo pierwsza juz tam dawno była :)

jacch> ja rozumiem ,że ty rozumiesz co sobie myślisz, ale jak myślisz że ja rozumiem co ty sobie myslisz to mysl sobie tak dalej.To co puścic cos z TUSKIEM w ciemnej nocy mocy?

jacch> niewatpliwie niedorastam ,ale teraz wszyscy na swieczniku nie dorastają-ale wykorzystując jednak twoją ponadprzecietną inteligencje,zadam ci pytanie.Załóżmy że skończyła się ta smieszna maskarada z małymi smiesznymi facecikami i jednym wielkim z nieskończoną ewolucją i wszystkich tych sakiewiczów , kruków dopiero co nastała koalicja SLD wypierd..... na zbity pysk.I wszedzie pojawiaja sie(wszędzie tak jak teraz) towarzysze pani waniek,miller.itditd. Jaki bedzie TWOJ komentarz do takiej zaistniałej sytuacji.Towarzysze wypier.......twoich pobratymców ( bo przecież w końcu to nastapi jak bum bum).Co ty napiszesz o zaistniałej sytuacji ?.Bo co napiszą ci ............................................. to wiem. Ale może ty coś wymyslisz mądrego jak to ty.Masz czas do rana,a jak nie to puszczę TUSKA z góry.

Muls

Zadzwoń do kogoś , wstukaj date urodzin w klawiature tel. np , a jak nie to do markotu, w ostateczności wgooglaj hasło " dołek psychiczny" - powinieneś coś znaleźć.

A Tuska to możesz nawet z boku puścić ( nie wiem dlaczego akurat z góry? ) - wisi mi tak jak i ty.

muls, 27 Paź 2006, 22:52

>Załóżmy że skończyła się ta smieszna

>maskarada z małymi smiesznymi facecikami i jednym wielkim z nieskończoną ewolucją i wszystkich tych

>sakiewiczów , kruków dopiero co nastała koalicja SLD wypierd..... na zbity pysk.I wszedzie

>pojawiaja sie(wszędzie tak jak teraz) towarzysze pani waniek,miller.itditd. Jaki bedzie TWOJ

>komentarz do takiej zaistniałej sytuacji.

Popełniasz duży błąd porównując Sakiewiczów i Kruków z tymi od Millera. Ci od Millera to łajdaki.

Muls, płakałeś po nazistach, kiedy po wojnie czyszczono z nich wszystkie instytucje państwa?

A powinno się płakać, no nie? Bo jak to tak - budujemy nowe, czyste państwo a tu taka krzywda

ludzka? Takie brutalne metody? Nic dobrego (z tego RFN-u) nie będzie!

Albo wręcz nie powinno się dopuścić do takiej sytuacji, tylko rozpisać konkurs (ach te konkursy!)

gdzie np. szefem telewizji zostałby Goebbels ("Człowiek z wysokiego zamku"). Musiałby zostać bo

nie było lepszego "profesjonalisty"!

duduvani jachy> ja mam w dupie czyste państwo.Hitlerowi też sie wydawało że buduje czyste państwo.Ja ma również gdzieś dyskusje z wami o czystym państwie-co to jest? -koteczku- co to jest?.Jak rÓwniez porównywanie Krukówny z waniek(chociaz ta ostatnia wydaje sie madrzejsza). Zadałem proste pytanie jach-jaki będzie twój komentarz jak WSZYSTKO do salowej w szpitalu przejmie SLD a twoi pobratymcy zostaną w nocniku. Takie proste pytanie, gdzie mój stan psychiczny nie ma żadnego znaczenia.Albo jesteś młot albo nie rozumiesz pytania.Ale uzgodnilismy już że masz ponad przecietna ,więc możemy załozyć że rozumiesz pytanie.A możę przeraża cię odpowiedż.A może podam ci trzy komentarze a ty wybierzesz właściwy.A jeśli już to nie da rady ,to skorzystamy z podstawowych uczuć zaczynając od.... jak mu tam organizera itd...../....Przypominasz niemowle u cycka matki któremu się wydaje że cały swiat to jeden cycek matki.A cycków jest hohoho i to jakich. Ale może tobie tak zostało -kto to wie.Ale czekam na komentarz i nie zasłaniaj sie chorobą matki ,moim stanem psychicznym.To ma być TWÓJ Komentarz dotyczący takiej dziwnej sytuacji której ty sobie jeszcze nie wyobrażasz-ale co z ta ponadprzecietną przy takim braku przewidywania.No ale zobaczym-kończe bo rzeczywiście jakiś dołek psychiczny mnie ogarnia.Ilez idiotów trzeba jeszcze opedzić?

Saczek_xtrm, 27 Paź 2006, 23:23

>>>Qubricaż boję się głośno to powiedzieć .... Balcerowicz dostał nagrodę... Nadal myślisz że za free?<

Jaką nagrodę i od kogo? Balcerowicz dostawał wiele nagród.

Od Tuska w nagrodę za wywołanie kryzysu przez rząd Buzka "dostał" w nagrodę posadę Prezesa NBP z pensja 42tys.zł. miesięcznie plus dodatki (razy 48 miesięcy) i zlecenia od NBP dla fundacji swojej żony.

Od zachodniego kapitału (i jego polskich przydupasów) dostał wiele nagród za zrobienie eldorado dla zachodnich spekulantów kapitałowych i walutowych, którzy dorabiali się na astronomicznych oprocentowaniach i różnicach kursowych. Oraz za umożliwienie przejmowania majątku produkcyjnego za 1/10 wartości rynkowej jego aktywów.

Nagrody Nobla jednak nie dostał i nie dostanie, bo to co robi robili też trzydzieści lat wcześniej kacykowie republik w Afryce i Ameryce środkowej doprowadzając swoje kraje do utrwalenia nędzy a siebie obsypując bogactwem.

Balcerek jest takim anty-Stiglitzem czyli zero myślenia, zero wyciągania wniosków, tylko propagandowe slogany i nieudolność z korzyścią dla siebie

Pewnie nie wiesz, bo nie chcesz. Ale niejaki Grzegorz Kołodko też ma od cholery tytułów, studiów zagranicznych, stypendiów naukowych, doktoratów honoris causa. Tak samo jak Balcerowicz miał nominacje Euromoney na najlepszego ministra finansów Europy Srodkowo-Wschodniej itp. itd.

Ale w przeciwieństwie do Balcerowicza, w biografii Grzegorza Kołodki przeczytasz takie zdanie:

"Jako wicepremier i minister finansów w latach 1994-97, dzięki głębokim reformom systemowym i nieortodoksyjnej polityce rozwoju, doprowadził Polskę do rekordowego pośród krajów posocjalistycznej transformacji tempa wzrostu oraz do członkostwa w OECD. Pełniąc to stanowisko powtórnie w latach 2002-03 ponownie wprowadził gospodarkę na ścieżkę szybkiego wzrostu",

"Jako wicepremier i minister finansów (1994-97) doprowadził Polskę do OECD.",

"W czasie gdy koordynował politykę gospodarczą Polski, PKB na mieszkańca wzrósł o ponad jedną trzecią.".

Znajdź podobne zdania w biografii Balcerowicza. Jego nagrodami się nie najesz. W dupie mam ile kto dostał nagród i za co od jakiego bufona przekrętasa. Nagrody ważne są dla niego. Dla ludzi ważne są takie zdania jak te z biografii Kołodki.

>>Qubric, 28 Paź 2006, 09:32

co Ty telewizji nie oglądasz? ;-)

>Ale w przeciwieństwie do Balcerowicza, w biografii Grzegorza Kołodki przeczytasz takie zdanie:

Gdzie? w wikipedii? ;-) przecież tam ludzie wpisują co chcą... jak chcesz mogę to samo zdanie wkleić w biografii Balcerowicza. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

Qubric. z toba to jest problem nie do załatwienia-rozumiem że mozna nie lubic Balcerowicza,rozumiem że tym bardziej mozna nie lubić jak sie straciło te 10000$-ale porównywanie do niego kołodki -to mnie już pozostaje tylko dołek psychiczny.Największy pajac ekonomiczny bez rezultatów , robiący sobie sam autoreklamę ( myslę że to jego wpisy).Jak naprawde chcesz sobie jeszcze poprawić humor to odwiedż jego stronę albo poczytaj tą sławetną ksiązkę którą nikt nie chce czytać .Popytaj w ksiegarniach.Ty to mi przypominasz instruktora na prawo jazdy samochodem w wojsku któremu ciągle myliła sie prawa strona z lewą.No ale takie to były czasy i ludzie.

Qubric> jedni rozumieja swiat przez czytanie inni przez myslenie. Ty jesteś czytnikiem. Róznica w opiniach jegomości to róznica w ich klasie. Balcerowicz nigdy nie chwalił się sam, jak sadze ,nie pozwoli też swoim ludziom. Pajac kołodko chwalił się niezwykłymi osiągnięciami już po pół roku rządzenia a potem już cały czas i tak mu już zostało.I gdyby iść takim torem rozumowania to największymi osiagnięciami powinien poszczycic się obecny minister ( który? nie wiadomo).Zawsze mówiłem że gospodarkę tworzą ludzie którzy w dupie maja kołodków ,belki a nawet państwo i robią ją nawet wbrew przeszkodom i kołodkom i belkom rzucanym pod nogi. To jest wtedy szara strefa. A osiągnięcia ministrów to tylko tyle ile potrafią przesunąc szarej w białą i odwrotnie. Tak jak z bezrobociem, które może być duże albo może go wcale nie być- zaleznie jak liczyć.Ze schładzaniem nie będę już z toba walczył.Madrzejsi odemnie do dzisiaj nie sa co do tego pewni- a tylko durnie sie nie myla-jak mawiał stary rybak.

Jach> czyzbyś miał pelne usta i nie mógł odpowiedzieć.Możesz wspólnie z dudiwanem bo to ten sam tok myslenia.czy mam powtórzyć jeszcze raz pytanie? czy może jest za trudne.? jednak

muls, 28 Paź 2006, 11:36

>Madrzejsi odemnie do dzisiaj nie sa co do tego pewni- a tylko durnie sie

>nie myla-jak mawiał stary rybak.

Mądrzejsi nie są pewni, durnie się nie mylą. Muls czy to że durnie są durniami

jest pewne? Pomyśl nad tym. LOL.

muls, 28 Paź 2006, 11:36

Ty chyba jednak nie rozumiesz przez czytanie. Napisałem wyraźnie po czym oceniam kto odniósł sukces. W dupie mam właściwości psychiczne obu panów i osądzanie, który z nich się lubi chwalić bardziej.

Przeczytaj co napisałem. Za czasów Kołodki 7% wzrost PKB. Zaraz potem fotel ministra zajął Balcerowicz ze swoim planem schładzania i zrobił w ciągu roku dodatkowy milion bezrobotnych, wzrost PKB spadł do zera i pojawiła się deflacja zabijająca produkcję, ale za to dynamicznie wzrosła liczba upadłości. Jak szybko przyszedł do rządu Buzka tak szybko go wypieprzyli. I gdyby nie poparcie Tuska ten kiepski ideolog nie pojawiłby się więcej w gospodarce. Dzisiejsza PO wepchnęła go na stołek Prezesa NBP, na którym dalej uprawiał politykę duszenia polskiej gospodarki.

To, że się Balcerowicz sam nie chwalił, to tylko Twoje wewnętrzne przekonanie. Chyba nie znasz jego propagandowych pomysłów w NBP. Np. utworzenie Departamentu Komunikacji Społecznej i zatrudnienie ok. 60 ludzi, których zadaniem jest reklamowanie Balcerowicza i propaganda sukcesu liberalnego (pamiętam jeszcze te jego wykłady okolicznościowe o wielkich sukcesach które odnosił, wygłaszane w okresie największego kryzysu gospodarczego między 1998 a 2001 rokiem, można się było porzygać od słuchania tego samochwalstwa).

Ponieważ jest na wylocie to nagle przypomniał sobie teraz, że NBP potrzebuje wielu kadr (już nie ma zwolnień). Wcześniej, przez trzy lata likwidował oddziały okręgowe NBP i zwalniał pracowników. Teraz kiedy ma przyjść nowa miotła i wyczyścić jego kolegów pierdzistołków z centrali przypomniał sobie, że kadry są bardzo potrzebne chce się im przypodobać i umocować ich na czas kiedy przyjdą ludzie Kaczyńskich (szuka dla kolegów z centrali miejsc na kierowniczych stanowiskach w oddziałach wojewódzkich). W tym celu musi sprawić by Koalicja Rządząca łaskawszym okiem patrzyła na NBP.

Sposoby są rózne, najbardziej zabawny pomysł lizidupny to wydanie banknotu okolicznościowego (BANKNOTU! czyli knotu - w liczbie 200tys. sztuk, o wartości 50zł. sprzedawanego po 90zł.). Kpina, wartość kruszcowa - ZERO złotych, ale za to jak to miło dla obecnej prawicowo-katolickiej władzy bo banknot jest oczywiście z Papieżem. Gdyby rządziło teraz KPN i chciało wyrzucić Balcerka z przydupasami, to banknot byłby oczywiście z Piłsudskim, by nowa władza przychylniej patrzyła na postawę ideologiczną jego drużyny.

Balcerek to szczęściarz. Człowiek z magią- kto go skrytykuje zaraz podpada pod etykietę Lepperomana, czy kogoś takiego. W zasadzie od dawna obowiązywało hasło "Balcerowicz musi zostać".

Taka ci jest potęga entelygenckich nastrojów społecznych (społecznych? może ślacheckich bardziej..).

Qubric> przekonałes mnie-do dupy z tym facetem-jedynym etapem rozwoju były rządy SLD.I na tym trzeba pozostać a reszta czytać i wyciagac wnioski.Gdybym to ja wiedział wcześniej.Ale nie wiem czemu ten kołodko to jakas dupa jednak była -ale skoro ty uważasz go za geniusza to niech tak pozostanie.Moge poczekac w końcu te 50 lat na ostateczny werdyk. Mnie raczej martwi milczenie Jacha-może się zadławił.

jacch> zgodnie z przewidywaniami-typowa opisywana przez LEMA ciasnota umysłowa prawicy- zodnie z zasadą -a u was murzynów bija. No to cieszę się że moje marzenia, u ciebie będa koszmarami nocnymi.SLD nadchodzi ,chociaż myslę że lepsze będzie na was PSL. No cóz z tą ponadprzecietnością to jednak przesadziłem.Nomalny kurdupel jakich tysiące.

>>Qubric, 28 Paź 2006, 10:34

>PS. A jak tam to niezgodne z projektem okno? Już zmieniłeś na przewidziane czy obejdziesz ten fakt

>wpisując np. w Wikipedii, że ono jednak jest zgodne z projektem? :)))

Widzę, że nie umiesz dyskutować tak jak przystało. Jak już brakuje Ci argumentów to czepiasz się byle czego byle Twoje było na wierzchu. Ku gwoli ścisłości odpowiem Ci na to pytanie, może zaspokoi to Twoją nadmierną ciekawość - NIE niezgodne z projektem bo projektu nie było i niczego nie obejdę (żadnych przepisów) bo nie muszę. Był gość z nadzoru budowlanego (taki inspektor wiesz nie sprzątacz) i napisał w swoim sprawozdaniu że łamania prawa nie dostrzega. Wiesz dlaczego? Bo to nie jest stara kamienica, a ja nie mieszkam w centrum miasta. Finito. BTW nie wiem jak to ma się do teamtu pt.; "POLITYKA"

Jak widzisz zbyt ładny tekst o Balcerowiczu to Cię nosi, dziwne że nie masz takich samych spostrzeżeń o Kołodce.. Nie pomyślałeś/uwzględniłeś że skoro Balcerowicz miał takie chody by tak porządnie go opsali na głównej stronie NBP to Kołodko mógł pójść tą samą drogą? A może rozmawiałeś z Kołodką i po prostu tu przed nami coś zatajasz? ;-) Podziel się swoją wiedzą z nami, chętnie posłuchamy...

Balcerek niechaj się faka! Niech on będzie i geniuszem albo aniołem zesłanym przez Boga, niewazne, ma odejść z tego samego powodu co Kaczory - z powodu nieznośnej gęby i noszenia nie tych co trzeba garniturów. Jak ktoś zwyczajnie wk***ia ludzi samą morda, to niewazne są kompetencje. Do diabła, mamy demokrację, należy się nam komfort estetyczny na codzień! Powtarzam - niechaj się faka! On i jego baba!

>ma odejść z tego samego powodu co Kaczory - z powodu nieznośnej gęby i noszenia nie tych co trzeba

>garniturów.

Tak jest !!! Spieprzać dziady !!! Łopata i miotła ! Dość nieudaczników i mącicieli. Niech wszyscy idą w PiSdu ! na Madagaskar.

Saczek_xtrm, 28 Paź 2006, 18:11

hahaha - chyba jednak coś nie teges z tym oknem bo się tak rzucasz :) Pewnie inspektor sporo wziął za "inspekcję" :)))

Niczego mi nie brakuje. Balcerowicz to największe nieszczęście gospodarcze Polski. Chodzący kryzys. Na razie nikt tego oszołoma nie chce. Powinniśmy miec nadzieję, że dostanie jakieś stanowisko w EBORze (jak Gronkiewicz-Waltz od administrowania samochodami służbowymi) i przestanie mącić w finansach.

Kołodko jest i będzie wykładowcą uniwersyteckim, bo opowiada ciekawie więc tam go chcą. Balcerowicz natomiast na wykładach pierdzieli jakby mu się płyta zacięła, w koło to samo, więc ma pewien problem (zresztą pensja profesora 4200zł. brutto to stanowczo za mało po zarobkach 42tys.zł., choć może sobie już odpowiednią emeryturę w fundacji swojej żony odłożył).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.