Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

747

Czyli jednak bełkot,spodziewałem się tego.Zaskoczyło mnie tylko to,że nagle Palikot stał sie dla Ciebie wiarygodnym politykiem.To jakaś nowość!

Tak to jest bełkot.

Realpolityk to jest biznes.

Wróg naszego wroga jest naszym przyjacielem.

Do czasu.

J.Palikot powiedział dzisiaj to, co PiS postuluje od zawsze, zebrał na forach internetowych fenomenalne recenzje.

To proste, on nie narusza układu.

747

Chyba nie chcesz powiedzieć,że to co prezentujesz to jest realpolitik?To są bujdy na resorach( tak się kiedyś mówiło)

747

Czemu te recenzje nie przełożyły się na wynik wyborczy?

747

Nie wiedziałem,że Palikot ściągnął program wyborczy od PiSu.

Realpolityk, to już historia.

Ta ekipa pogrzebała szansę Polski na cokolwiek.

Nie chcę być niegrzeczny, ale jeszcze parę pańskich zdań w dotychczasowej tonacji i nie pozostawi mi pan wyboru, aby zaprzestać konwersacji.

Jakoś to przeżyję choć doprawdy nie widzę w mych wpisach nic obraźliwego.

Nie o to chodzi, chodzi o to że mam włączony wyjątkowo telewizor i słucham komentarzy do expose, wynika z nich zupełnie inny obraz sytuacji, niż pan próbuje przedstawić.

A za to znajduję co chwilę potwierdzenie moich diagnoz.

Natomiast, to że teraz jest Ruch Poparcia i stawia się w opozycji, powtarzając krytyczną ocenę jaką cały czas prowadzi Jarosław Kaczyński, to nic innego, jak zwykły zabieg układu, aby mieć własną opozycję.

skynyrd

Buzek zrobił na łapu capu cztery wielkie,kluczowe,bolesne reformy i jak skończył jego rząd?Tusk początkowo miał przeciwko sobie prezydenta,potem zaczął się kryzys a u nas Smoleńsk i histeria z tym związana.To nie był dobry czas do przeprowadzania trudnych reform.Tak uznał Tusk i może miał rację.Inaczej przegrałby wybory.Obecnie ma sytuację bardziej komfortową i chyba jednak więcej determinacji.Nie ma nic do stracenia.Musi iść do przodu!Zwłaszcza gdy marzy o przyszłej prezydenturze.

Wystarczy trzytygodniowa nagonka medialna na Donalda Tuska, wyciągnięcie i rozdmuchanie jakiś zaniedbań, z tej czy poprzedniej kadencji i Donalda Tuska nie ma, a mediach powstają artykuły o nieodpowiedzialności wyborców, dających się zbyt łatwo nabrać na obietnice.

Donald Tusk nie istnieje, to polityczne Zombi.

Żegnam.

Oto przykład pisowskiej dialektyki.Przed chwilą posłanka PiS( nazwiska nie pamiętam) stwierdziła,że jeśli ktoś się bogaci to zawsze kosztem kogoś innego!To pokazuje mentalność pisowską.

Mentalność partii,która mieni się być prawicową i prokapitalistyczną!Przecież to marksizm w stanie czystym.I demagogia.

Jaro

Twój guru przemawia, przepraszam, bulgocze.

A niby kto taki? Pojęcia polityka i guru wzajemnie się wykluczają.

Słuchałem kawałek Dorna - bardzo ładne wystąpienie. Taki Błaszczak czy Hofman mogliby mu buty czyścić i co najwyżej psa wyprowadzać (ale tego pewien już nie jestem).

Jestem Europejczykiem.

Mentalność partii,która mieni się być prawicową i prokapitalistyczną!Przecież to marksizm w stanie czystym.I demagogia.

Niestety, trudno w najbliższym czasie liczyć na rozumne i konstruktywne ruchy PiSu. Pozostaje jedynie tępe walenie pięścią w stół wzorem Chruszczowa, bo jako takie można określić dzisiejsze bełkotanie zdruzgotanego prezesa Kaczyńskiego.

Jest to wynik traumy wywołanej porażką wyborczą i nieudaną próbą rozwlekania histerii smoleńskiej. Do tego dochodzą dosyć bolesne dla prezesa wydarzenia jak wejście Ruchu Poparcia Palikota do Sejmu, ponowne premierostwo Tuska w sytuacji gdy prezes wielokrotnie ogłaszał jego koniec, udowodnienie prezesowi kłamstw w kampanii wyborczej, skutkujące wyrokami sądowymi itd. itd.

Dodatkowym kamieniem u szyi prezesa jest utrata zdolności znaczącego wpływania na politykę. Efektem tego jest wyrzucenie z partii ludzi podejmujących próbę współdziałania z rzeczywistością. To właśnie bolszewicy przyjęli i rozwijali regułę "Jeśli fakty przeczą temu co mówimy - tym gorzej dla faktów". Doskonaleniem wdrażania tej reguły skutecznie zajmował się również Joseph Goebbels. Po wojnie w krajach "Demokracji Ludowej" i samym ZSRR reguła była wszechobecnym wykładnikiem sprawowania władzy.

Prezes przesiąknięty tamtą sprzyjającą jemu i jego rodzinie socjalistyczną ideologią powszechnego zakłamania postrzega ją jako najbardziej skuteczną z tych, które zna.

(Egzaminy doktorskie zdał z teorii państwa i prawa oraz filozofii marksistowskiej (oba na „bardzo dobrze"), a 8 grudnia 1976 r. obronił pracę doktorską „Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą". Więcej pod adresem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Zatem postanowił ją przeszczepić na grunt swojej własnej narodowo klerykalnej partii. Ton jego dzisiejszego wystąpienia, sztuczność jego marionetkowych gestów wykonywanych dla podkreślenia wypowiadanych przez siebie słów nie świadczy o dobrej formie psychicznej.

Należy się spodziewać, że prezes nie odzyska w najbliższym czasie trzeźwego oglądu rzeczywistości w sytuacji gdy umacnia ściany wieży, w której się zamurował wyrzucając poza jej zarys pożytecznych sobie i partii co rozumniejszych pachołków.

Oto narodził nam się Popiel.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

skynyrd

Buzek zrobił na łapu capu cztery wielkie,kluczowe,bolesne reformy i jak skończył jego rząd?Tusk początkowo miał przeciwko sobie prezydenta,potem zaczął się kryzys a u nas Smoleńsk i histeria z tym związana.To nie był dobry czas do przeprowadzania trudnych reform.Tak uznał Tusk i może miał rację.Inaczej przegrałby wybory.Obecnie ma sytuację bardziej komfortową i chyba jednak więcej determinacji.Nie ma nic do stracenia.Musi iść do przodu!Zwłaszcza gdy marzy o przyszłej prezydenturze.

Rzeczywiście ma komfort do przeprowadzenia reform ale jego reformy polegają na zwiększaniu podatków.Nic innego z tym Rostawieckim nie zrobią.Nie potrafią i nie chcą.

Czy ktoś może słyszał w expose,że ograniczy biurokracje?Może nie zauważyłem a to kluczowa reforma i razem z uproszczeniem prawa dałaby znaczne dochody.Po co?Lepiej kazać dłużej pracować

i rzucić kilka propozycji pod publiczke.Normalka do przewidzenia to było.

W gruncie rzeczy, to jest mi go poprostu szkoda, jako człowieka. Tyle sie na niego zwalilo w ciagu krótkiego czasu... powinien przyznac racje Ziobrze, oddać władzę, zachować resztę szacunku.

Jako polityk jest skonczony i niewiarygodny.

Mnie również go szkoda, bo pamiętam jego energię, błysk w oku, skuteczność i konsekwencję. Dziś to zagubił. A rząd, który nie ma konstruktywnej, prężnej opozycji jest leniwy, gnuśny i zarozumiały poprostu. Kiedyś silny prezes miał coś budującego do zaproponowania. Dziś ma jedynie coś do rozp...lania.

A cóż za przestępstwa popełnili? Bo np. za Tuska wzrosła ilość podsłuchów, a facet oskarżony o to samo, o co miała byc oskarżona Blida, siedzi juz w pudle, skazany prawomocnym wyrokiem.

Nie fetyszyzuj Kaczyńskiego.

skynek .urwa nie kłam....prezes założył przez dwa lata (z tendencją mocno wzrastającą pod koniec zabawy w rządzenie) tyle samo lub odrobinę więcej niż Tusk przez cztery lata.Miałeś narodowy hmm gościa w osobie zastępcy CBA ,który godzinami w swoim gabinecie podsłuchiwał.

Narodowy hmm tu nie ma znaczenia moi twoi tylko hmm naruszane są twoje podstawowe prawa obywatelskie i TY jeszcze bronisz psychopaty który robi z patriotyzmu śmierdzący mielony.

Mnie go nie szkoda.To największy szkodnik na naszej scenie politycznej.

Być może tą pozytywną,konstruktywną opozycją będzie Ruch Palikota.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.