Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

poeto 747 skąd ten bełkot znam

"Jarosław Kaczyński zapowiedział, że niebawem powołany zostanie komitet organizacyjny planowanego na 13 grudnia marszu, który ma przejść ulicami Warszawy. - Polska demokracja jest w likwidacji, mamy nadzieję, że tę likwidację zatrzymamy - powiedział prezes PiS i podkreślił, że jego partia chce spokojnego marszu."

poeto 747 skąd ten bełkot znam

"Jarosław Kaczyński zapowiedział, że niebawem powołany zostanie komitet organizacyjny planowanego na 13 grudnia marszu, który ma przejść ulicami Warszawy. - Polska demokracja jest w likwidacji, mamy nadzieję, że tę likwidację zatrzymamy - powiedział prezes PiS i podkreślił, że jego partia chce spokojnego marszu."

Dobrze byłoby zorganizować przykościelne komitety obrony wolności.

Zamówić autokary, zebrać wiernych i udać się do Warszawy.

Ja jestem zwolennikiem Jarosława Kaczyńskiego, więc przysługuje mi przymiotnik inaczej określony, lub cała seria przymiotników.

Bardzo proszę, Kolegę Filuta, ażeby zachował swoją cenną energię na czas marszu.

W przeciwnym razie wyprztykując się teraz z niej, może Kolega zaniemóc w decydującym momencie.

/w momencie oddawania moczu na symbole pamięci np znicze/

Filut

Ty jesteś euromotorem?

A ty mi 747 wcale nie wyglądasz.

Ale to miło, że będziesz wspierać marsz paradny Jarosława K. w proteście przeciwko nie internowaniu go (w odróżnieniu od działaczy niepodległościowych) przez twórców stanu wojennego. To naprawdę przykre, że go tak olano i uznano za nieważnego.

Filut

Ta Twoja opozycja, która została internowana, jakoś tak przestała się opozycyjnie zachowywać po czasie, nawet niektórzy zaczęli bronić a następnie wspierać swoich oprawców - typu wzmacnianie lewej nogi.

Cały majątek narodowy ucierpiał z tej ich opozycyjności, najważniejsze firmy polikwidowano, rozsprzedano za łapówki i za bezcen co się dało.

Ta twoja unia europejska nawet specjalne fundusze na łapówki dla nich miała.

Filut

Tylko się męczysz, obetrzyj pot z czoła, nie wytrzymasz zbyt długo polemiki ze mną.

Twoja ekipa dzisiejsza, którą wspierasz, zadłużyła tzw Polskę po uszy, teraz błaga Niemców, żeby brzydką pannę bez posagu poślubili.

Żenada.

Takich jak on nie zabraknie. Tak jak wódki :)

Filut

Starasz się przykryć swoją prymitywną naturę, właściwie nie, nie starasz się.

747, twój poziom jest tak mizerny, że polemika z tobą to jak oglądanie popisów błazna w cyrku. Sam przyznasz, żaden wysiłek, częściej nuda.

Żadna opozycja ani dzisiejsza władza nie była i nie jest "moja" jak to prymitywnie sobie uroiłeś. Zgadzam się, że nieudolnie roztrwonili wielkie nadzieje ludzi po odzyskaniu niepodległości włącznie z majątkiem narodowym.

Jednak w odróżnieniu od Jarosława K. aktywnie przeciwstawiali się systemowi w czasach, kiedy za to się ponosiło srogie konsekwencje ,zupełnie odwrotnie niż Jarosław K. wówczas wtulony w mamusiną kołdrę, dziś "walczący" z wyimaginowanym wrogiem, w sytuacji kiedy nic mu oczywiście nie grozi. To taki jego sposób na trwanie przy politycznym korycie napełnianym przez podatników.

Dziś Jarosław K. robi to, co powinien był robić 30 lat temu. Ale wówczas zabrakło mu odwagi i pochodni.

Filut

Naiwny jesteś i ośmieszasz się.

Twój premier dzisiaj mówił o "grozie sytuacji" w TVP.

Niedawno były wybory, przedtem rozpoczęcie prezydencji, słyszałeś coś wtedy z tych nut?

Bronisz notorycznych kłamców, którzy wpadli w dół, który sami wykopali.

Nie można już się bardziej kompromitować niż przekazać innym choćby pół słowa pozytywnego o tej ekipie.

Nie można już się bardziej kompromitować niż przekazać innym choćby pół słowa krytycznego o stronie narodowościowej.

Jesteś skończony Filut.

P.S.

Inteligentni ludzie się nie nudzą, inteligentny Kolego Filut piszący z nudów.

747, prymitywny jesteś.

Przecież pisałem, że nie mam "swojej" ekipy, premiera itd.

Gonisz za swoim ogonem. Wmawiasz tępo innym wymyślone przez siebie bzdury a potem się do nich odnosisz, rozwijasz i analizujesz. To chore i nienormalne.

Czasem mi ciebie poprostu żal ale czasem jesteś niezłą rozrywką. Niestety coraz częściej twój poziom spada na pozycję "mniej niż zero" i wtedy czytanie wytworów twojego umysłu jest nużące. Popracuj nad sobą, zmobilizuj mózg do wysiłku. Może nie jest za późno.

Skynyrd, jaką śmierdziuchę dziś walisz?

Znasz umiar?

Już się nie wysilaj i nie tłumacz, co czynią raczej winni.

Przypisując mnie określone własności, pokazujesz z jakiej gliny jesteś ulepiony.

Nie masz klasy Filut, nawet jak chcesz kogoś obsmarować.

Obsmarowujesz tym co masz pod ręką.

Jest dziejowy moment, zupełnie przełomowy, określający wszystko, być albo nie być, Donald Tusk występuje w TVP z wywiadem-orędziem, a tu znajduje się taki człowiek, który tym, którzy uprzedzali o skutkach nierządu, o skutkach polityki prowadzonej dla indywidualnego zysku elit, próbuje wmówić prymitywizm.

Filut

Za czasów prezydenta Lecha Kaczyńskiego z Polską się liczono, może nie tak bardzo jak byśmy chcieli ale jednak.

Polska miała pozycję w świecie.

Dostaliśmy mistrzostwa w piłce nożnej.

Miała być tarcza antyrakietowa.

Był budowany blok państw tzw jagielloński.

Był bardzo duży wzrost inwestycji zagranicznych, co oznacza zaufanie rynków.

Były stocznie.

Nie było nordstream

Nie było katastrofy smoleńskiej, kłamstwa smoleńskiego.

Nie było zadłużenia ponad próg ostrożnościowy, nie było inżynierii finansowej.

Ekipa, którą wspierasz tak czy inaczej, rozwaliła państwo polskie w cztery lata, teraz chce oddać suwerenność, to zwykła zdrada stanu, za co należy się sąd.

Można być ślepy, można rżnąć głupa jak robisz to, ale fakty Kolego są faktami.

Oczywiście można starać się te fakty przekręcać, przestawiać wektory, zmieniać interpretację, używać hipokryzji, można ale one się od tego nie zmienią.

Każdy to wie.

Oczywiście rakiety Iskander wycelowane są w cele w Polsce.

Rząd Polski doprowadził kraj do stanu śmieszności.

Sikorski poleciał do Berlina i krzyczy - ratujcie!

Polacken

Ciekawe dlaczego zwolennicy PiS są w zdecydowanej większości niezbyt sprawni umysłowo?

O koledze 747 nie wspomnę bo jest pod ochroną ale taki skynek? Jak na prawaka potrafił czasem cos sensownego napisać ale ostatnio kompletnie mu odbiło. Przez grzeczność nie wspomnę chamskich wycieczek osobistych w dodatku niczym nie sprowokowanych. Dla przykładu - przez dwie czy trzy strony w ogóle się nie odzywałem a ten mi wyjeżdża z jakimiś prostackimi tekstami. Albo 116 porażka Prezesa ci zaszkodziła albo nie masz głowy do picia. Żegnam (© by 747 ;-)).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.