Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Miałeś szczęście że trzymałeś żywego. Ja kiedyś miałem taką przygodę że facet niestety nie ożył. Próbowałem ale już nic nie dało się zrobić. Uścisk świeżego nieboszczyka niezbyt przyjemny i zostaje w pamięci.

Nie przepraszaj, nie ma za co. Wystarczy jak mnie dziś zwymyślasz od liberałów ;-). Do dziś!

Jestem Europejczykiem.

Zabieraja mnie na dolek. Na 24. - Ale taki wpis mogę zrobić, bo jest demokracja.

I podać numery te

Ale jazda! Jak coś to podpalimy komisariat - jak za dawnych dobrych czasów. Na powitanie wrzuciłem kefirek do lodówki ;-).

Jestem Europejczykiem.

Bóg nie daje żadnemu człowiekowi przeżyć żadnego doświadczenia, z którym nie potrafiłby sobie poradzić.

Bóg zsyła te doświadczenia, na nas abyśmy poprzez konfrontacje z nimi przeszli na nowy wyższy poziom rozumienia.

Niech Bóg weźmie naszego kolegę pod swoją opiekę i obronę.

Niech Bóg pomoże urzędnikom państwowym wypełniać swą pracę rzetelnie i z wiarą, że wszystko co nie udowodnione przemawia na korzyść.

Módlmy się za naszego Kolegę Skynyrda, aby otrząsnął się z ciężkich przeżyć i doszedł do równowagi, a wzmocniony psychicznie, żeby odnalazł spokój wewnętrzny.

Bóg nie daje żadnemu człowiekowi przeżyć żadnego doświadczenia, z którym nie potrafiłby sobie poradzić.

Bóg zsyła te doświadczenia, na nas abyśmy poprzez konfrontacje z nimi przeszli na nowy wyższy poziom rozumienia.

Niech Bóg weźmie naszego kolegę pod swoją opiekę i obronę.

Niech Bóg pomoże urzędnikom państwowym wypełniać swą pracę rzetelnie i z wiarą, że wszystko co nie udowodnione przemawia na korzyść.

Módlmy się za naszego Kolegę Skynyrda, aby otrząsnął się z ciężkich przeżyć i doszedł do równowagi, a wzmocniony psychicznie, żeby odnalazł spokój wewnętrzny.

ja pierhmmmmm 747 pragnie u Boga skynka skompromitować.Pewien kolega złapany za drobne drogowe przekroczenie prawie się wywinął.Niestety pod koniec negocjacji napomknął o szwagrze policjancie.Sprawy zmieniły obrót i maksymalną karę dostał.Na odchodne życzliwie doradzili.Nigdy nie wspominaj o tym chu....

747 twoja protekcja tyle samo dobrego przyniesie

747

Piszesz,że Bóg nie daje żadnemu człowiekowi przeżyć żadnego doświadczenia z którym nie potrafiłby sobie poradzić.Przecież to bzdura!Nie słyszałeś nigdy o nieszczęściach spadających na ludzi,którzy sobie z nimi nie radzili?

Żadne nieszczęście nie spada na człowieka bez powodu.

Prawo karmy.

Nic na świecie nie dzieje się bez powodu.

Kraje Europy pozwoliły sobie na rządy marionetkowe w rękach bankierów, bankierzy pozwolili sobie na okradanie całych społeczeństw, musi za to nastąpić kara.

Pisałem niedawno, można na pewno jakoś sprawdzić, "uważaj z kim się zadajesz, bo możesz przeżywać negatywną karmę tego człowieka".

Dotyczy to również szerszych sytuacji, min Rostowski, mówił o konieczności załatwienia sobie zielonej karty, aby w razie wojny wyjechać do USA, aby nie przeżywać tej wojny w kraju nią objętym, to nic innego jak właśnie dbałość o to, aby nie zadawać się z narodem, który nie potrafi wybrać sobie przywódców, sojuszników, nie potrafi postępować na wypadek zagrożenia, organizować się, mieć świadomości konieczności posiadania silnej i sprawnej armii.

Proszę zwrócić uwagę, jak wygląda dziś sytuacja karmiczna Polski.

Polacy wybrali sobie na przywódców ludzi ze służb, ludzi dających się sterować służbom, ludzi ze służbami powiązanymi.

Nikogo nie obchodzi to, że gen Czempiński mówi że uczestniczył w zakładania dziś rządzącej ekipy.

W Wielkiej Brytanii taka informacja wywołałaby szok, niedowierzanie, powstałyby komisje, prawdopodobnie partię by zdelegalizowano.

W Polsce nie, zero reakcji.

To samo dotyczy mediów, w 80 proc niemieckich.

W Anglii to nie dopuszczalna sytuacja, aby kraj pozwolił sobie na kolonizację sektora informacyjnego.

To samo z bankowością, zbyt duży procent w rękach obcego kapitału.

Armia polska rozpędzona, przerost ilości dowódców i struktur kierowniczych nad realnym wojskiem.

Sektor ekonomiczny całkowicie sparaliżowany biurokratami.

Tak można jeszcze długo.

Każdy normalny szanujący się człowiek w tej sytuacji, wie, że za takie i inne zaniedbania czy zaniechania przyjdzie nieuchronnie zapłacić.

Normalny człowiek więc szukałby sytuacji uniknięcia losu większości, a więc utraty suwerenności oraz losu bycia ofiarą w przyszłej wojnie.

To zupełnie oczywiste i normalne, mówił o tym właśnie Rostowski, aby załatwiać sobie zieloną kartę i wyjeżdżać do USA.

USA posiada sprawną armię.

USA posiadają banki, własne.

USA posiadają swoje media.

USA słuchają się opinii społecznej.

USA tępią urzędnicze korowody, drobną korupcję urzędniczą.

USA dbają o wykształcenie młodzieży.

USA nie pozwalają obcym, aby robili u nich cokolwiek w interesie innym niż rodzimym.

Podobnie Wielka Brytania.

Dlatego, na głupotę i żenującą mierność kadr w każdej dziedzinie, nie ma innego lekarstwa, jak oddanie się pod opiekę mądrzejszego i silniejszego, w tym wypadku poddano nas Niemcom, aby zaprowadzili tu swój porządek.

Nie ma pomysłu na Polskę, to może się tylko skończyć fatalnie.

Zbudowanie kraju na kadrach SB, to nie mógł być pomysł, który miałby jakieś najmniejsze nawet szansę na powodzenie, nawet względne.

Z takim państwem nikt się poważnie nie będzie nigdy liczył, to niemożliwe.

Takiego państwa nikt nie chce jako przyjaciela czy sojusznika, w żadnym gronie.

Takie państwo traktuje się tylko tak jak ono sobie na to zasługuje.

Obywatele, którzy tolerują ten stan zasługują na taki los, jaki im wyznaczą czy wewnętrzni opresorzy, czy zewnętrzni.

Głupota ludzka nie ma granic, nie ma leku innego jak cierpienie.

Przykro mi.

Żadne nieszczęście nie spada na człowieka bez powodu.

Prawo karmy.

Nic na świecie nie dzieje się bez powodu.

Kraje Europy pozwoliły sobie na rządy marionetkowe w rękach bankierów, bankierzy pozwolili sobie na okradanie całych społeczeństw, musi za to nastąpić kara.

Tak, to w zupełnie innym świetle stawia sprawę katastrofy smoleńskiej.

Filut

To nie zmienia Twojego położenia, na razie Bóg Ci odebrał możliwość bycia szczęśliwym, podczas przebywania na Ziemi.

wladz

Ignorancja Twoja również niczego nie zmienia.

Jest kryzys Euro czy nie, bo ja czytam o nim codziennie w prasie anglosaskiej.

Spadł on z nieba czy ma przyczyny, bo o jego przyczynach również codziennie się dowiaduję.

Słabi ludzie są prawdziwą przyczyną kryzysu.

Słabi i biedni.

czyżby Ciebie wyznaczył do informowania komu co przeznaczył,czy raczej objaw zaburzenia zwanego nieszczęściem bożym

wladz

Ignorancja Twoja również niczego nie zmienia.

Jest kryzys Euro czy nie, bo ja czytam o nim codziennie w prasie anglosaskiej.

niemożliwe,prawdziwy patriota tylko Gazetę Polską i wszelkie media z przypiętym "niezależne".Na angielski nikt tych bzdur nie tłumaczy

747, dziś szczerze ci współczuję.

Jeszcze bardziej twojemu otoczeniu.

Typowa hipokryzyjnie nie wprost odpowiedź Filuta ad personam. Charakterystycznie zawsze w tych długich okresach kiedy brak mu argumentów i potencji do napisania czegoś sensownego.

Typowa hipokryzyjnie nie wprost odpowiedź Filuta ad personam. Charakterystycznie zawsze w tych długich okresach kiedy brak mu argumentów i potencji do napisania czegoś sensownego.

Jak to tam Glemp mawiał?

Pasujesz jak ulał.

Nie czytam zmanipulowanej makulatury, a prasa niezależna jest zależna od utrzymywania się przy życiu jej wydawców.

A.Lepper nie zdołał zbyt długo utrzymać się w formie życia.

Jego odejście zostało spowodowane całokształtem sytuacji w Polsce, na pewno nie całokształtem sytuacji politycznej jaka jest w Anglii czy USA.

Przecież chciał dobrze, wyszło jak wyszło.

747, dziś szczerze ci współczuję.

Jeszcze bardziej twojemu otoczeniu.

Obserwuj proces polityczny, jaki następuje w Rosji i ucz się z niego, łatwo odnaleźć coraz więcej cech wspólnych z Polską.

Proletariaty wszystkich krajów łączcie się!

747

Piszesz "żadne nieszczęście nie spada na człowieka bez powodu".Czy zdajesz sobie sprawę z głupoty którą napisałeś?A czym zawiniła matka której dziecko zginęło w wypadku?Twoja wiara to nawet nie jest średniowiecze to czasy Hammurabiego!

Wiele rzeczy jest ukrytych, pod powierzchnią, nie widać ich, ale są, istnieją i objawiają się w życiu.

Pan jest człowiekiem małej wiary.

Życie bez wiary, jest bezsensowne.

Czyżby cały Wszechświat istniał bez żadnego celu i sensu?

Proszę się nie kompromitować ponad to co już do tej pory, swymi wpisami pan poczynił.

BARDZO PROSZĘ.

Jak to tam Glemp mawiał?

Pasujesz jak ulał.

Filut

Takich ludzi jak Ty jest w Polsce więcej.

Stąd są trudności.

Pomyśl co by się stało, jakby materiał ludzki jaką sobą reprezentujesz był rozpowszechniony w Wielkiej Brytanii czy USA?

Zwróć uwagę na to z jaka zaciekłością starasz się niszczyć przeciwników.

Ta zaciekłość jest interesująca, świadczy ona o bardzo silnej indoktrynacji Twojego umysłu treściami, do których chcesz przekonać innych.

Zwróć uwagę, że za bardzo nikogo do siebie nie przekonujesz, ponieważ każdy inteligentny dyskutant wyczuwa w Tobie fałsz i doktrynerstwo.

Jesteś skończony Filut, szkoda mi Ciebie.

Ktoś unieszczęsliwił Cię kiedy byłeś dzieckiem, teraz mścisz się, to typowy mechanizm, inne się nie zdarzają w przyrodzie.

Każda szczęśliwa jednostka dąży do dzielenia się swoją szczęśliwością z innymi, nikogo nie potrafi unieszczęśliwić, to jest niemożliwe.

Ty nie robisz niczego innego, jak starasz się nieudolnie wbić w konkurencję polityczną poczucie winy za wybór jakiego dokonuje.

Poniżasz przywódców politycznych strony przeciwnej, robisz to z poczuciem niekłamanej satysfakcji, to już typowy mechanizm kompensacyjny braku poczucia własnej wartości.

Wypierasz jednocześnie takie fakty jak np fakt kumplostwa generała Czempińskiego z Sobiesiakiem, Schetyną, Drzewieckim, to Ciebie nie interesuje.

Nie odnosisz sie do takich faktów, ten rodzaj ich pomijasz, gdyż nie są one, ich istnienie zbyt wygodne dla popierania głoszonych przez Ciebie tez, o poprawności działania obecnej władzy.

W ogóle obecna władza jest dla Ciebie bez skazy, o jej skazach, nie możemy dowiedzieć się od Ciebie.

Używasz czasami wentylu bezpieczeństwa pisząc że nie jest ona z Twojej bajki.

Bardzo to interesujące.

Skoro nie jest z Twojej bajki, to może należałoby coś na ten temat napisać, aby nie narażać się na śmieszność.

W Polsce nie ma żadnej władzy.

Są ludzie, którzy nie potrafią się zorganizować w władzę i obywateli.

Jesteś podręcznikowym przykładem takiej osoby, jednostki społecznie dysfunkcyjnej, niezdolnej do społecznej organizacji.

Wielość takich postaw wewnętrznych powoduje w Polsce obecny stan państwa na wszystkich płaszczyznach.

Niestety.

Z tego nie ma wyjścia.

Zmiana tego stanu rzeczy, to pokolenia czasu.

Do tego czasu, rzeczywistość tak mocno się zmieni, że nie będzie to miało już znaczenia.

Zwróć uwagę, polscy piłkarze jakoś sobie radzą w zachodnich drużynach.

Kubica, póki był zdrowy, bardzo dobrze sobie radził w F1.

Ale zawodnicy sztuk walk już się wyraźnie przeceniają.

To symptomatyczne dla typowo polskiej mentalności, jaką reprezentujecie Filut.

Pech.

747

generalnie wierzę w człowieka ale jak czytam twoje wpisy to ....rzeczywiście tracę wiarę!

Jest taki program "Gwiazdy na łyżwach", proszę zapalić telewizor, ustawić kanał TVN, obejrzeć - dobrze to panu zrobi.

Wie pan, że wybory w Rosji były sfałszowane?

Wiem wiem, tak musi być, wiem.

Panu już dziękuję.

PROSZĘ O WYJAŚNIENIE WSZYSTKICH KOLEGÓW dlaczego o zamiarach polskiego premiera wie najpierw Aniela od Merkelów, a nie tzw PREZYDENT POLSKI, niestety ,łowczy Bronisław Komorowski?

747

A co do tego mają wybory w Rosji?

A co Rosja ma do Polski, a co Polska ma do każdego z nas?

A co katastrofa smoleńska ma do geopolityki naszego obszaru europejskiego ?

747

To coś nowego,że w Rosji nie ma demokracji?Nie wiedziałeś o tym?W Chinach jest jeszcze gorzej i wszyscy na tym Forum się nimi zachwycają.

747

A co do tego mają wybory w Rosji?

Wszyscy Koledzy mający specyficzny sposób rozumienia rzeczywistości, specyficzny sposób reagowania na poczynania J.Kaczyńskiego, jakoś jesteście wszyscy zupełnie impregnowani, na wszystko inne.

Nie obchodzi Was nic poza dobijaniem tych, którzy całe życie walczą o wolność i suwerenność.

Co Wam przeszkadza w tym, aby Polska była silną podmiotowością w Europie i na świecie?

Co Was cieszy w tym, kiedy Polska traci, dzięki takim jak Wy swoją suwerenność?

Jakim trzeba być nieudacznikiem, żeby mieć takie poglądy?

Filut

Takich ludzi jak Ty jest w Polsce więcej.

Stąd są trudności.

Pomyśl co by się stało, jakby materiał ludzki jaką sobą reprezentujesz był rozpowszechniony w Wielkiej Brytanii czy USA?

Siedzenie na dupie, dwie lewe ręce do roboty i darcie gęby - Tusk dawaj 300 miliardów!

747

Ja nawet nie chcę myśleć co by się stało, jakby materiał ludzki jaki sobą reprezentujesz był rozpowszechniony w Wielkiej Brytanii czy USA.

W Rosji są demokratyczne instytucje, takie jak MAK, który zajmował się badaniem tzw katastrofy smoleńskiej.

Proszę nie podważać wiarygodności tej instytucji i w ten sposób wyniku jej działań.

Samolot podchodził do lądowania, obniżył zbytnio wysokość, nie wiedział że istnieje jar, nie odczytał poprawnie wysokości, zahaczył o brzozę i rozbił się rozpadając się na niezliczoną ilość części.

Winni tego są polscy piloci, naciskani przez pijanego szefa polskiego lotnictwa generała Błasika, który z kolei naciskany był przez presję uczestniczenia w locie najważniejszego pasażera.

Wszyscy na siebie naciskali, wywierali presję, a na końcu piloci nie nacisnęli właściwych przycisków, tylko niewłaściwe.

Żenada.

747

Też uważam,że lepiej być młodym,zdolnym,zdrowym i bogatym niż....

I tu się z panem zgadzam.

A na to trzeba sobie zapracować, choćby tak jak robi to Sylwester Stallone.

Siedzenie na dupie, dwie lewe ręce do roboty i darcie gęby - Tusk dawaj 300 miliardów!

747

Ja nawet nie chcę myśleć co by się stało, jakby materiał ludzki jaki sobą reprezentujesz był rozpowszechniony w Wielkiej Brytanii czy USA.

Filut

Już pisałem, że Twoje i inne dzieci, będą mieli pecha uczyć się w szkołach, tego, co moja skromna głowa zechciała dzięki Bogu odebrać z kosmosu i przenieść do świata materii rzeczywistej.

Stany Zjednoczone są otwarte na takich ludzi, wiedzą jak są cenni, bo wiedzą że Bóg wyznacza osoby do misji oświecających nie znane dotychczas rzeczy.

Filut

Odpowiedz czy przeszkadza Ci silna Polska, w pełni suwerenna, posiadająca własny silny przemysł, oparty o własną myśl innowacyjną?

W czym przeszkadzają Ci ludzie, którzy do takiego stanu naszej ojczyzny dążą?

W czym przeszkadza Ci to, że ci ludzie nie są z Służby Bezpieczeństwa?

W czym przeszkadza Ci to, że nie pozwalają oni ustawiać się wpływom lobby zewnętrznego?

Filut, albo jesteś kaleką, wtedy szczerze Ci współczuję, albo również jesteś kaleką, ale innego rodzaju, wtedy również Ci współczuję, jeśli odpowiedź Twoja na tak postawione pytania jest twierdząca.

Polska może być światowym mocarstwem.

Byliśmy kiedyś, możemy i teraz.

Potrzeba tylko dyscypliny lepszej niż niemiecka, myśli innowacyjnej lepszej niż japońska, organizacji lepszej niż amerykańska.

Chcieć znaczy móc.

W Polsce oprócz Jarosława Kaczyńskiego i jego ludzi, nikt tego nie chce.

I to jest problem.

Ludzie wolą podlegać silniejszym, niż budować od podstaw prawdziwą siłę państwa.

Polska miała na świecie swoje pięć minut, niestety nie wykorzystała go.

Teraz władza z lęku o siebie samą poddaje nas dyktatowi niemieckiego, za fliko, nie rozwiązując żadnego z zasadniczych problemów.

To jest Filut myślenie Twojego gatunku.

Abonament zły, jak rządził PiS.

Abonament dobry, jak namawia do płacenia go Włodzimierz Lubański.

Kali cały i zdrów, w doskonałym samopoczuciu.

Żenada.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.