Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Wyścig do zupy grzybowej trwa.

PiS2bis kontratakuje.

"- Od pierwszego dnia wierzę w to, że Rosjanie z premedytacją dążyli do bardzo wysokiego uprawdopodobnienia, że do takiej katastrofy może dojść. Bezpośrednich dowodów na zamach nie ma, ale Rosjanie mieli oczywisty interes w tym, żeby zemścić się za wyswobodzenie Gruzji i zatrzymanie rosyjskich czołgów i wysłanie sygnału, że doktryna Breżniewa cały czas obowiązuje i kto podniesie rękę na interesy Rosji w dawnej sowieckiej strefie wpływów, zostanie ukarany. Ten interes został zrealizowany – mówił Jacek Kurski w rozmowie z Moniką Olejnik."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co Pani Prezydent Grybauskaite pokazała Panu Prezydentowi Komorowskiemu... czyli kolejna odsłona z cyklu miejsce Polski w Europie.

A polska polityka zagraniczna od 1989 roku święci same sukcesy!

Zastanowiłeś się co piszesz?

Przecież Litwini robią z siebie idiotów strojąc fochy w stylu Lecha Kaczyńskiego.

A Komorowski to co, miał ją siłą doprowadzić?

Widzę że rzeczywiście wskoczyłeś w PiSowskie tory.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Zastanowiłeś się co piszesz?

Przecież Litwini robią z siebie idiotów strojąc fochy w stylu Lecha Kaczyńskiego.

A Komorowski to co, miał ją siłą doprowadzić?

Widzę że rzeczywiście wskoczyłeś w PiSowskie tory.

Zastanowiłem się. Litwini robią z siebie idiotów od czasów Władysława II. Jak polska polityka zagraniczna może być skuteczna wobec wielkich, skoro nie potrafi poradzić sobie z maluczkimi.

Kim już nie byłem na tym forum - teraz mianowałeś mnie PiSowskim grajkiem! :-)

Kim już nie byłem na tym forum - teraz mianowałeś mnie PiSowskim grajkiem! :-)

Bo to niestety ten sposób myślenia - skoro Grzybowa stroi fochy to oznaka naszej słabości.

A to tylko oznaka jej głupoty i najwidoczniej słabej pozycji wewnętrznej. Jak Kaczyński stroił fochy wobec Niemiec i Francji to oznaczało, że te kraje są słabe a my silni? Bez żartów!

Litwini się wpieniają bo widzą że zachód przestał się nad nimi rozczulać a co gorsza nawet nie chce tracić czasu na rozmowy z takim liliputem. Prawda jest taka że "stara" Unia woli rozmawiać z nami jako niejako naturalnym reprezentantem reszty "nowych" niż dyskutować z każdym z osobna. Litwini to widzą i strasznie ich to wpienia stąd (oprócz oczywiście ich dzikiego nacjonalizmu) te fochy.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wolę zadymy! ;-) A tak naprawdę najbardziej wątpliwe wydaje mi się Twoje stwierdzenie, że "stara" Unia traktuję Polskę jako reprezentanta "nowych". Polska pod obecnymi rządami może by i chciała być takim reprezentantem, ale z pewnością tak nie jest.

Polska pod obecnymi rządami może by i chciała być takim reprezentantem, ale z pewnością tak nie jest.

Jednak podziwiam Twoje zacietrzewienie, upór i nieobiektywizm. Czy Ty mieszkasz na wysypisku śmieci?

Jak Kaczyński stroił fochy wobec Niemiec i Francji to oznaczało, że te kraje są słabe a my silni? Bez żartów!

strojeniem fochów w UE się blokuje bardzo często i dużo się ugrywa

koncepcja naszej pozycji międyznarodowej którą przedstawiłeś to sfera marzeń , i tylko marzeń.

Realia są takie, że tracimy na znaczeniu i coraz bardziej orbitujemy w sfere wpływów Rosji. Stara UE Tuskowi wiele afrontów zafundowała .

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Oczywiście gdyby premierem był Kaczyński i prezydentem też Kaczyński bylibyśmy unijnym mocarstwem i wszyscy jedli by nam z ręki. A Putin wyprowadzałby Alika na spacery.

Jestem Europejczykiem.

Oczywiście gdyby premierem był Kaczyński i prezydentem też Kaczyński bylibyśmy unijnym mocarstwem i wszyscy jedli by nam z ręki. A Putin wyprowadzałby Alika na spacery.

nie mówmy o Kaczynskim , pisałeś o obecnej sytuacji

paradoks polega na tym, że ś.p. Lech Kaczyński miał swoje fochy i był zdolny zablokowac wiele rzeczy więc trzeba było z nim rozmawiać.

Obecnie z Tuskiem nie rozmawiają bo po co, przecież i tak klepnie wszystko.

A prezydent Litwy się nie skompromitowała. Pokazała jedynie Bronkowi ,że na takich kelnerów jak on czasu nie ma. Jednak gdyby stara unia się z Polską liczyła to by przyjechała.

Prawda jest więc bolesna ale jesteśmy krajem bez realnych sojuszy , skonfliktowanym w dodatku z dwoma sąsiadami

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Za kaczorów to dopiero byliśmy skonfliktowani ze wszystkimi wokół i nikt nawet nas nie traktował poważnie.

Jak widzę myślenie masz przeorane PiSowską broną. Wszystkie te wielkomocarstwowe bzdury, piastowskie mity itp.

W polityce liczy się z jednej strony realna siła a z drugiej zdolność do zawierania sojuszy. Jakby krytycznie nie oceniać Tuska w ostatnich latach i jednego i drugiego nam przybyło.

Jestem Europejczykiem.

No właśnie. Polska po 1989 roku ma coraz mniej siły i zdolności do zawierania sojuszy.

A jakie sojusze mielismy przed 1989. Układ Warszawski? To już wolę NATO i UE.

Jaro747

Jesteś skończony

Resztę edytowałem, bo Twój przypadek palikociątko nie rokuje poprawy.

Coraz chłodniejsza woda w kranie i coraz krótsza kiełbaska na grillu.

Balcerowicz wczoraj informował w Rzeczpospolitej szmatławcu prawaczków, że realizowany jest w Polsce scenariusz Grecki.

Ale co tam, ważne że rządzi donald.

Coś mi się wydaje, że on już za bardzo tak nie chce rządzić, tylko musi, bo jest zakładnikiem, podobnie jak nie mógł kandydować na prezydenta, bo musiał być premierem.

Was nie ma, wiec nie sprzeczajcie się Koledzy o pierdoły, jak może coś czego nie ma coć napisać???

Fox

Masz to szczęście, że nie zgłupiałeś do reszczty, bo to już jest niemożliwe w Twoim przypadku.

Wasze choroby, są typowe, nic nie wiecie, niczego nie rozumiecie, nie macie żadnych uprawnień, żadnych podstaw, ALE PISAĆ NA FORUM TO POTRAFICIE.

Wasze talenty tu na forum, uważam że ogromnie się marnują, Wasze opinie, powinny leżeć na biurkach w centrach operacyjnych w strategicznie ważnych ośrodkach analitycznych.

Zubażacie je w ten sposób, czego efektem jest to, że donald jest tylko popychadłem, czy to w Brukseli czy w Moskwie.

Kto umył i odmalował wrak Tupolewa?

Dlaczego nie poskładał go, przecież był na gwarancji po naprawach?

Powinien uroczyście wylądować w Warszawie, odrestaurowany, gotowy do lotu z prezydentem komorowskim.

Maładcy.

Tak, Twoja riposta jest barwna, detergenty Ci wyraźnie szkodzą.

Doprowadź pod brezent jeszcze media i internet, niech i wrak zazna dobrego samopoczucia.

Nie masz żadnych praw, wszystkie je sobie odebrałeś, z każdym kolejnym wpisem łachudro.

Do ludzi

Europejski Trybunał Praw Człowieka w mieście, opowiedział sie po stronie silniejszego./na razie nieoficjalnie/

Status Polski, jest obecnie równy jakimś afrykańskim państwom czwartego świata.

Nikt i nic nie liczy się z piłkarzykami, którzy chleją wódę, przed zawodami Euro 2012, by doszlifować formę.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Do ludzi

Europejski Trybunał Praw Człowieka w mieście, opowiedział sie po stronie silniejszego./na razie nieoficjalnie/

Status Polski, jest obecnie równy jakimś afrykańskim państwom czwartego świata.

Nikt i nic nie liczy się z piłkarzykami, którzy chleją wódę, przed zawodami Euro 2012, by doszlifować formę.

Polityka to k**wa, historia trochę mniejsza! W sprawie Katynia nie oczekiwałem nic innego. Zbrodnia Katyńska od zarania jest wykorzystywana politycznie - najpierw zrobiła to III Rzesza. Federacja Rosyjska zrobiła wszystko, co mogło zrobić mocarstwo - przyznała,że zbrodnia miała miejsce w ZSRR i wystawiła piękny pomnik. Skutek tego orzeczenia będzie taki, że niektórzy nie dostana po 50,000 ojro na otarcie leż. Europa ma dość polskiej martyrologii.

Nie męcz się, niczego nie jesteś w stanie już wymęczyć.

Zwierzęta przemawiają raz w roku, 10 kwietnia był ten dzień, po nim już wszystko jest wiadome, po wsze czasy.

czyżby to wszystko , tak Polski nie odbijesz.W siłowni nad umięśnieniem ramienia popracuj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ludzie

Tu chodzi o status Polski, a nie jakies smieszne odszkodowania.

Rosja nie dostarczyła do Trybunału części dokumentacji.

Oscentacyjnie pokazuje, że nie dotyczy jej, jakaś tam sprawiedliwość.

Dziadekwłodek, nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi.

Rolą Trybunału według Rosji, jest siedzieć cicho i zastosować się do poprawności politycznej, czyli układu sił na świecie.

Wraz z dojrzewaniem kolejnych pokoleń, chcących żyć inaczej, niż w wojnie, sytuacja zacznie się zmieniać.

Polityka to k**wa, historia trochę mniejsza! W sprawie Katynia nie oczekiwałem nic innego. Zbrodnia Katyńska od zarania jest wykorzystywana politycznie - najpierw zrobiła to III Rzesza. Federacja Rosyjska zrobiła wszystko, co mogło zrobić mocarstwo - przyznała,że zbrodnia miała miejsce w ZSRR i wystawiła piękny pomnik. Skutek tego orzeczenia będzie taki, że niektórzy nie dostana po 50,000 ojro na otarcie leż. Europa ma dość polskiej martyrologii.

Tatulek repetował nagana?

Gdyby miliony pracowały w siłowni, to mieliby co innego pod kopułą i dokonywaliby innych życiowych wyborów.

W przeciwnym przypadku, los ojczyzny jest w rękach takich "osobowości", jak widać ich zwierciadlane odbicie we wpisach na forum.

Prymitywizm wynoszą oni do wartości boskiej, duchowej, nadrzednej.

To roslinność, bo zwierzęta z większą zadziornością walczą o przetrwanie i byt, drogi chwaście.

Do ludzi, a już do mężczyzn, wiedzie z tego miejsca droga poprzez wieki ewolucji, a tu nijak nawet kończyny nie odrastają.

Rozłożyliście swoimi wyborami, średniej wielkości kraj w centrum Europy, na łopatki.

Nie widzę szansy na pozbieranie tego do kupy.

Ludzie, którzy wyjechali, bardziej cenią zmywak, od tzw polskiego dyplomu wyższej uczelni, nie wracają, bo na ugorze słabo się cokolwiek przyjmuje.

Zesraj sie wladz, wszak, to cenny nawóz, wzbogacisz nim ugór, może coś na nim wyrośnie, jakaś modyfikowana odmiana chwasta, może inteligentniejsza od obecnie piszącej tu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.