Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli te detektory pokazują PCV jako środek wybuchowy, to ich praktyczna użyteczność jest żadna. Nie sądzę aby tak było.

Ale tak jest. Problem byłby, gdyby NIE pokazywał. A tak najwyżej zrewidują jeden bagaż albo pasażera wiecej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Based on an ion’s mass, charge, size and shape (the ion mobility), the migration time through the tube is characteristic of different ions, leading to the ability to distinguish different analyte species."

Jak widać nie ma tu nic o składzie chemicznym.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Ale tak jest. Problem byłby, gdyby NIE pokazywał. A tak najwyżej zrewidują jeden bagaż albo pasażera wiecej.

Ukryta Zawartość

"Based on an ion’s mass, charge, size and shape (the ion mobility), the migration time through the tube is characteristic of different ions, leading to the ability to distinguish different analyte species."

Jak widać nie ma tu nic o składzie chemicznym.

Wczoraj słyszałem durne gadanie o PCV, kremach, nawozach sztucznych (azotowe faktycznie są środkami wybuchowymi) i namiotach. Gdyby taki wykrywacz wykrywał krem, to pokazywałby każdą damską walizkę i torebkę, i każdą kobietę poza zakonnicami. Nie wierzę, że w dzisiejszych czasach nie da się zrobić detektorów bardziej inteligentnych, zdolnych odróżniać materiały wybuchowe od namiotów. Ten namiot, tak nawiasem, był zapewne wskazywany nie dla samego siebie, tylko tego co miał w środku.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wczoraj słyszałem durne gadanie o PCV, kremach, nawozach sztucznych (azotowe faktycznie są środkami wybuchowymi) i namiotach. Gdyby taki wykrywacz wykrywał krem, to pokazywałby każdą damską walizkę i torebkę, i każdą kobietę poza zakonnicami. Nie wierzę, że w dzisiejszych czasach nie da się zrobić detektorów bardziej inteligentnych, zdolnych odróżniać materiały wybuchowe od namiotów. Ten namiot, tak nawiasem, był zapewne wskazywany nie dla samego siebie, tylko tego co miał w środku.

To zakonnice nie używają kremów? Żadnych chyba się trochę zagalopowałeś?

To zakonnice nie używają kremów? Żadnych chyba się trochę zagalopowałeś?

Niektóre nie używają. Istnieje jeszcze coś takiego jak asceza, aczkolwiek w dzisiejszych czasach pojawia się niezwykle rzadko.

jak często latasz kolego i jak często poddawany jesteś kontrolom?

przez pewien czas pracowałem dla jednej z rafinerii i często latałem tam i z powrotem i oważ, w 0% przypadków sprawdzali mojego laptopa na kontakt z materiałami wybuchowymi.

skończyły sie częste pobyty na terenie rafinerii skończyły się kontrole. żeby było śmieszniej, polscy celnicy sprawdzali czy mi coś w laptopie nie stuka (mechanicznie) a celnicy w reszcie kontynentalnej europy po prostu brali papierek śmigali nim po klawiaturze i było wiadomo - bomba czy nie.

są technologie które umożliwiają takie czary-mary, talko polski na nie nie stać.

Niektóre nie używają. Istnieje jeszcze coś takiego jak asceza, aczkolwiek w dzisiejszych czasach pojawia się niezwykle rzadko.

to ascetycznie ogranicz swoje wypowiedzi. powiedzmy do minimum?

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

W odróżnieniu od pozostałych, którzy już doskonale wiedzą czy był zamach, czy go nie było, mam ten luksus, że nie czuję się skrępowany żadną opcją poza logicznym myśleniem i nie uleganiem emocjom.

W odróżnieniu od pozostałych, którzy już doskonale wiedzą czy był zamach, czy go nie było, mam ten luksus, że nie czuję się skrępowany żadną opcją poza logicznym myśleniem i nie uleganiem emocjom.

barzo madrze: wiem ze nic nie wiem..

to ascetycznie ogranicz swoje wypowiedzi. powiedzmy do minimum?

Sądzę, że twoja asceza w mierze inteligencji i dobrego wychowania jest jak na jedno forum w zupełności wystarczająca.

kolejny raz dziękuje za komplement. w ustach takiego tuzy jak ty to "mjut" dla moich uszu, ciesze się z uznania jakim mnie raczysz.

a na marginesie: nie wypowiadaj się na tematy na jakie nie masz nic do powiedzenia lub się nie znasz - sam to innym polecasz..

a te logike to ty sam oceniasz na zasadzie calkowitego nieskrepowania!!!!!

Ho, ho, ho. A to się nam dzisiaj hieny pozlatywały. Jeszcze tylko StarejH nie widać, ale ona przeważnie przychodzi na teren przygotowany.

swoja droga szkoda ze kurdupel nie bedzie premierem.Juz widze te biegania po Polsce wszystkich sluzb w poszukiwaniu rozrzucanych po kraju materiaów podrzucanych przez zaprzyjaznioe i nie- sluzby zagraniczne...dla jaj.Mozna mniemac ze jednak w ostatecznym czasie pacjent zostanie JEDNAK dowieziony na leczenie.Wraz z cała reszta myslacych logicznie i niezaleznie.

Fachowcy tłumacząc pewne zasady działania siłą rzeczy muszą używać uproszczeń. Dziennikarze te uproszczenia jeszcze bardziej upraszczają więc na końcu rzeczywiście jest bełkot.

Oczywiście nieprawdą jest, że każdy krem czy dezodorant wyskakuje jako trotyl. Prawdą jest, że przyrząd IMS klasyfikuje cząstki wedlug określonego mechanizmu (wzory na stronie) i z pewna dokladnością.

Mówiac jezykiem matematyki odwzorowuje nieskończony zbiór możliwych molekuł na skończony (i w sumie niewielki) zbiór wyników. I z samej zasady takiego odwzorowania muszą zdarzyć się sytuacje gdy kilka różnych substancji chemicznych daje taki sam wynik testu. Oczywiście im lepszy przyrzad tym lepsza rozdzielczość ale jak sama nazwa wskazuje to nie miernik lecz detektor.

Jestem Europejczykiem.

Co ty chłopie pierdzielisz? Przeciez próbki pobrali nasi prokuratorzy.

Jesteś niedoinformowany.

po co niektórym studia skoro dowody ,ekspertyzy specjalistów nie mają znaczenia. Wystarczy polityczny pismak do wyciągania wniosków o tragedii.

Dokładnie tak, większość pismaków 40 minut po katastrofie wiedziało wszystko z szczegółami..........

Jesteś niedoinformowany.

Dokładnie tak, większość pismaków 40 minut po katastrofie wiedziało wszystko z szczegółami..........

Powiedz mi 747 dlaczego tak strasznie bredzisz? I jeszcze kłamiesz jak jakiś PiSSmański propagandzista. Proszki za to dostajesz czy co?

Jestem Europejczykiem.

PiS 35%

PO 27%

Jaro

Otwórz telewizor i posłuchaj wiadomości

Powiedz mi 747 dlaczego tak strasznie bredzisz? I jeszcze kłamiesz jak jakiś PiSSmański propagandzista. Proszki za to dostajesz czy co?

Nie bądź naiwny, nie warto.

Z Smoleńska nie wydostanie się najmniejsza choćby informacja, której treść nie będzie odpowiadała polityce rosyjskiej, a ta jaka jest każdy widzi.

Dziś widać lepiej niż wczoraj, całą manipulację.

Ani prokuratura wojskowa się z niczego nie wycofała, ani redaktor Cezary Gmyz, ani Jarosław Kaczyński, ani wyborcy.

Szkoda mi tylko że prezydent Komorowski jest pełen bulu, naprawdę szkoda.

Proszę zwrócić szczególną uwagę co wczoraj mówił akredytowany Edmund Klich, na temat badań wraku po katastrofie, a mówił to przed konferencją prokuratury, która potrzebowała pół dnia nieomal aby sprostować Rzeczpospolitą, widząc co się dzieje, jakie są nastroje i temperatura polityczna.

Słowo NACISKI zapewne wczoraj uzyskało nowe znaczenie, widać to po historii sprostowań w redakcji Rzeczpospolitej, szmatławca Pana Hajdarowicza, widać po co rządowi potrzebne było przejęcie Rz, jak na dłoni.

Ciekawe czy odejdzie po tym skandalu red nacz.?

Jarosław Kaczyński jako jedyny polityk utrzymuje ciągłość przekazu i wiarygodność, potwierdził to również i dziś.

Ciekawe, że niezrównoważony psychicznie, rozhisteryzowany człowiek nadal śni o polityce. Może wianuszek dupowłazów pasożytujących wokół niego jest tak szczelny, że uniemożliwiają mu kontakt z rzeczywistością na tyle, że nawet zakupy w sklepie w wykonaniu tego biedaka, to medialne show.

Ciekawe co mu podpowiedzą w następnych dniach, bo to co wysmrodził o zamordowaniu 96 osób i o swojej śmierci czy banicji trudno będzie przebić.

Filut

Mleko się rozlało, wszystko wskazuje na wybuchy a więc raczej na zamach.

Kto uwierzy dziś rządowi w jego wersję wydarzeń, po tylu wpadkach i to z takimi nazwiskami jak b prezydent Kaczorowski czy A Walentynowicz.

Rząd jest skończony, ale ten rząd nie jest jednolity, pamiętaj, że w tym wszystkim chodzi tylko i wyłącznie o kasę!!!

Wczoraj główny gracz, chciał dołożyć zarówno PiS jak i Donaldowi Tuskowi, pisałem o tym, dziś Pani Staniszkis mówi to samo.

Ciekawe, że niezrównoważony psychicznie, rozhisteryzowany człowiek nadal śni o polityce. Może wianuszek dupowłazów pasożytujących wokół niego jest tak szczelny, że uniemożliwiają mu kontakt z rzeczywistością na tyle, że nawet zakupy w sklepie w wykonaniu tego biedaka, to medialne show.

Ciekawe co mu podpowiedzą w następnych dniach, bo to co wysmrodził o zamordowaniu 96 osób i o swojej śmierci czy banicji trudno będzie przebić.

Rozgrywa nas Rosja wraz z zachodnim kapitałem, co tu do rzeczy mają cechy charakteru jednego człowieka, kimkolwiek by nie był?

Czyje będą miliardy ? To jest pytanie, które nurtuje walczące strony, a nie pierdoły, które całe lata podsyłasz tu na forum.

Rozgrywa nas Rosja wraz z zachodnim kapitałem, co tu do rzeczy mają cechy charakteru jednego człowieka, kimkolwiek by nie był?

To Ty wiesz a prezes strateg, geniusz nie wie?

I to ma być wytłumaczenie dla choćby wczorajszego, irracjonalnego zachowania tego biedaka?

Wiesz co 747?

Farmazony ktore wypisujesz czytam z coraz wiekszym podziwem. Choćbym myślał sto lat takich głupot bym nie wymyslił. Tak trzymać!

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.