Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jak łatwo prezyzia jaroslawa I żałobnika podpuścić. no i jeszcze przez Macierewicza - po prostu strzał w stopę ;D

PiS o trotylu: Miało być bez emocji. Prezes nie wytrzymał ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

skynek co to ma wspólnego z polityką ? ... załóż blog

[...]

IMO pięknie wyartykułował subiektywnie uwspółcześnioną wersję vanitas.

Od czasu do czasu warto sobie pewne rzeczy uświadomić na nowo.

Z takiej perspektywy bieżąca polityka (a szczególnie tak paranoiczna, jak prezesa et consortes) ma prawo być postrzegana w dalszych planach. Zresztą to coraz mniej ma wspólnego z polityką, a coraz bardziej z osobliwym spektaklem absurdu, napędzanym żądzą władzy i zemsty.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

''Premier Donald Tusk ocenił, że nic nie wskazuje na to, aby śmierć Remigiusza Musia, technika pokładowego z Jaka-40, który lądował 10 kwietnia 2010 r. w Smoleńsku, miała cokolwiek wspólnego z polityką." (za: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Donald-Tusk-nic-nie-wskazuje-aby-smierc-Remigiusza-Musia-miala-zwiazek-z-polityka,wid,15053587,wiadomosc.html)

A bezmyślna decyzja o likwidacji 36 Spec Pułku, jako centrum zła?

Premier Donald Tusk ocenił,

????ocenił????

Po sprawie, Tusk ocenił.

"ale wydaje się, że okoliczności czy kontekst dotyczący sprawy tragicznie zmarłego Remigiusza Musia są dość oczywiste, ale nie czuję się upoważniony, "

To chu... się wypowiada

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

ja p-dole. chwytaj pismaka za slowka. to pismak napisal ze tusk ocenil, a nie tusk powiedzial ze "ocenia"...

odrobine poblazliwosci dla jakosci felieton(ik)ow w necie. czytaj ze zrozumieniem a niue doslownie

ty bys chcial zeby po samobojczej jak sie wydaje smierci czlonka twojej rodziny, osoba postronna jaka jest tu tusk opowiadala o przyczynach smierci, jesli byly one natury prywatnej/rodzinnej itp?

Ut conclave sine libris, ita corpus sine anima. Cicero

Iksik biedak nienawidzi Tuska bo to on jest premierem a nie Prezes. No i z tej nienawiści nie potrafi trzeźwo myśleć co widac już od dawna.

Jestem Europejczykiem.

Typowy pisior

Dokładnie. Poza tym oszołomy i pisiory rozpropagowały hasła typu "leming" i spiskowe teorie wszechczasów. Uważają, że jak ktoś nie jest za PIS to jest lemingiem, a kolejne (wtórne i mniej kreatywne) zastępy pisiorów propagują te hasła na forum. Co za syf.

Nie jestem za PO, ale jeszcze bardziej nie jestem za populistami i idiotami z PIS.

nienawidzi Tuska bo to on jest premierem a nie Prezes.

Uwielbiam Tuska za to, że jest a nie za to, że jest premierem.

Prezesa uwielbiam za to, że nie jest premierem.

Cytat, który zapodałem jest oceną w stylu "no tak, bo nie. dlatego nie, bo tak, a zresztą....skąd mogę wiedzieć, bo wiem, ze nie wiem ale się wypowiem...za to mnie lubią".

i idiotami z PIS.

Nikt CI każe ale to nie oznacza, że jesteś lepszym idiotą od tych gorszych.

Poza tym tutaj wszyscy należą i są usłużni PO więc jak możesz?

Tu nie ma nikogo kto jest za PiS.

Prawdziwego idiotę poznaje się w romku, ot taki wzorzec, jak metr z Sevres

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Czemu decyzja o rozwiązaniu 36 pułku była bezsensowna?

Ponieważ potrzebna jest specjalna jednostka lotnicza tego typu. Rząd nie przedstawił do tej pory innego, lepszego rozwiązania. Zapewne powód był jak zwykle ten sam - pozorny brak pieniędzy - bo nikt nie zagwarantuje, że co innego będzie nie tylko lepsze, ale i tańsze. Ulubioną metodą reorganizacji stosowaną przez ten rząd jest likwidacja. I to nie tylko w wojsku.

""Wstrząsające, że matka chciała w ten sposób zarobić i zarobiła" - mówił o zgwałconej nastolatce z Lublina, której cztery lata temu lekarze odmówili prawa do wykonania aborcji, biskup kielecki Kazimierz Ryczan.

W 2008 roku 14-letniej wówczas dziewczynie wykonania zabiegu odmówiły dwa szpitale - w Lublinie i Warszawie. Ciąża, w którą zaszła, była wynikiem gwałtu. Prawo do legalnej aborcji potwierdziła prokuratura.

Nastolatka poskarżyła się na polskie instytucje do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. We wtorek Trybunał orzekł jednogłośnie, że Polska naruszyła trzy przepisy europejskiej konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności dotyczące zakazu nieludzkiego i poniżającego traktowania, prawa do poszanowania życia prywatnego i rodzinnego, a także prawa do wolności i bezpieczeństwa osobistego.

W efekcie tego Polska będzie musiała wypłacić 30 tys. euro zadośćuczynienia dziewczynie i 15 tys. euro jej matce, która także była skarżącą w tej sprawie. Nasze władze mają też zapłacić 16 tys. euro na pokrycie poniesionych kosztów i wydatków. W obronie lublinianki, jeszcze przed ogłoszeniem wyroku, stanęły m.in. Helsińska Fundacja Praw Człowieka oraz Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny. 1 listopada, podczas mszy św. na Cmentarzu Nowym w Kielcach, do tego wyroku odniósł się biskup kielecki Kazimierz Ryczan. "Wstrząsające, że matka chciała w ten sposób zarobić i zarobiła" - stwierdził."

Gratulacje za to, że biskup wszystko widzi w kategoriach pieniędzy. No ale widać tak jest, taka robota - przede wszystkim dbać o kasę.

Więcej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

1 listopada, podczas mszy św. na Cmentarzu Nowym w Kielcach, do tego wyroku odniósł się biskup kielecki Kazimierz Ryczan.

To jest wstrząsające.

Nie jest dla ciebie wstrząsające co powiedział? Również to kiedy i w jakim miejscu.

Rozumiem, że popierasz słowa biskupa.

Zadziwiasz mnie.

Widzę, że muszę łopatą do głowy...

Nie odmawiam Ryczanowi prawa do wypowiedzenia się, natomiast to co powiedział jest - nie chce przesadzić - poniżej pewnego standardu. Jak biskup, czyli teoretycznie jakis autorytet moralny posługuje się takimi insynuacjami? Wszelkie chwyty dozwolone?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Szkoda,ze w tym czasie i miejscu ów biskup nie odniósł się do tego: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prokuratura-z-ustalen-wynika-ze-kobieta-z-Hipolitowa-urodzila-osmioro-dzieci-dwoje-z-nich-zyje,wid,15060113,wiadomosc.html?ticaid=1f74c&_ticrsn=3!

W Polsce łatwiej jest dostać rozgrzeszenie za zabicie lub maltretowanie człowieka niż embrionu. Te ostatnie są otaczane szczególną czcią i ochroną przez polityków, kler i lekarzy.

Jaro

Co chcesz mi wykładać.

Przecież zgadzam się z tobą.

PS

Wychodzi Twoje uprzedzenie czy jesteś zaskoczony? ;)

Wydaje mi sie, że to co powiedzial biskup wykracza poza pewne normy (inni Koledzy pewnie nie będa aż tak łagodni) i w związku z tym jego oświadczenie powinno zostać wlaściwie ocenione. Im więcej osob tak uważa tym lepiej.

Jestem Europejczykiem.

""Wstrząsające, że matka chciała w ten sposób zarobić i zarobiła" - mówił o zgwałconej nastolatce z Lublina, której cztery lata temu lekarze odmówili prawa do wykonania aborcji, biskup kielecki Kazimierz Ryczan.

Katabas wie, że to nie tyle zgwałcona dziewczynka zarobiła co polscy podatnicy stracili w wyniku załganego kołtuństwa i hipokryzji czarnych pasożytów. Doskonale wie jakich upokorzeń doznała w związku z szykanami kołtunów szczutych na nią przez czarnych.

cała robota to terlikowski, jego siepacze i fronda.Moze ich obciazyc..kosztami.

razem z pewnym ksiendzem..po równo.A pewne szpitale i lekarzy za wspoludzial...na bruk.

Lub przynajmniej opublikowac w prasie ze zdjeciami jako bohaterów obrony nieistniejacego.

jesli mamy szpitali i lekarzy za duzo, to jest powod zeby ograniczyc liczbe niezainteresowanych pracą.

A pewne szpitale i lekarzy za wspoludzial...na bruk.

Może przede wszystkim..za brak wiary...w siebie tez, szczególnie w szpitalu.

Poza szpitalem pewnie wiary więcej i chęci.

czytalem tu jak zaszczuto ksiendza pedofila i musial sie spalic.Nie widze zeby ten sam obronca wiary odniósl sie do zaszczutej...dziewczynki.

widocznie nie jest w zakresie wykladanej filozofii stosowanej.A moze..stosownej.

Obecność Kościoła w zyciu publicznym jest dziwnie selektywna. A może warto zapytać

czy biskup Ryczan był w Hipolitowie?

"Kolejna głośna sprawa zabójstwa dzieci przez matkę. Oczywiście nie słyszymy wypowiedzi biskupa, ani księży na ten temat. Nie słyszymy z ust kościoła diagnozy kondycji polskiej tradycyjnej rodziny oraz polskiego katolicycmu, a niestety jest z nią i z katolicyzmem kiepsko. Za dużo bowiem tych zabójstw nowonarodzonych dzieci ostatnio. Nie wiem, ale wydaje mi się, że częstotliwość tych zbrodni w Polsce jest zatrważająca i chyba nie spotykana w innym tzw. cywilizowanym kraju."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.