Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mieszajcie Koledzy kościoła do polityki. Od tego jest episkopat i stosowny wątek na Forum:)

A pro po, niedawno czytałem(pobieżnie) artykuł na onecie o problemach alkoholowych wśród duchowieństwa. Ma ktoś może linka bo nie zapisałem?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie mieszajcie Koledzy kościoła do polityki. Od tego jest episkopat i stosowny wątek na Forum:)

Niestety Kościół sam miesza sie do polityki. To, co wyprawia Ryczan to jest właśnie polityka a nie problemy religii.

Jestem Europejczykiem.

No niestety. Dlatego traci coraz więcej.

Na własne życzenie. I dlatego jak słyszę wypowiedzi o jakichś atakach na Kościół to pukam sie w czoło bo obecnie największym wrogiem Kościoła Katolickiego jest on sam.

Jestem Europejczykiem.

Czyli hierarchia bo owieczki chcą tylko wsparcia i raz czasem czegoś do żarcia:)

Instytucje religijne we współczesnym świecie zdają się nie nadążać za potrzebami religijnymi wiernych i tu bym upatrywał problemu biernego uczestnictwa w związkach wyznaniowych.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

- Oskarżenie grupy rockowej o bluźnierstwo jest niezgodne z europejskimi wartościami - uznała Komisja Europejska, odnosząc się do sprawy Adama "Nergala" Darskiego. Komisja powołuje się na Europejską Konwencję Praw Człowieka, która stoi na straży wolności słowa, a Polska jest jej sygnatariuszem. "Prawo to chroni również tych, którzy obrażają lub szokują", podkreśla KE.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie chcę tu rozwodzić się nad europejskim prawem, które w wielu przypadkach jest dla mnie pomyłką. Uważam, że trudno było by skazać Nergala, gdyby ograniczył się do "bluźnierczych" tekstów, a nie niszczył w czasie koncertu Biblię. Jestem zdania, że Nergal w ten sposób dopuścił się przestępstwa. Takie zachowanie mnie razi, nie rażą mnie natomiast utwory "Jezus Christ Pose" zespołu "Soundgarden" czy "Chrystian Woman" zespołu "Type O Negative".

Nie dziwie się dziadkuwłodku bo Nergal to neptyk i zwykła c*pa, a przypisywanie czegoś więcej niż PR ćwokowi jest nadużyciem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Każdemu tak wolno sądzić. Mnie naprzykład wolno sadzić,że odmawiający prawa do wolności wypowiedzi artystom to neptyki i zwykłe c*py.

Moge też sądzić, że po prostu nie dorośli do wolności i mentalnie pozostali w komunie.

Ale co naprawdę sądze tego nie napiszę.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dzisiejsi wolnomyśliciele, wszystko co nie mieści się w granicach ich wolności, dezawuują przy pomocy określeń pisowski lub komunistyczny we wszystkich możliwych odmianach.

Tu warto przypomnieć, że to na nowoczesnym, cywilizowanym, wolnym, demokratycznym i kapitalistycznym Zachodzie wstrzymywano emisje teledysków "Soundgarden" i zrywano kontrakty reklamowe z Modonną z powodu obrazy uczyć religijnych.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Dzisiejsi wolnomyśliciele, wszystko co nie mieści się w granicach ich wolności, dezawuują przy pomocy określeń pisowski lub komunistyczny we wszystkich możliwych odmianach.

Tu warto przypomnieć, że to na nowoczesnym, cywilizowanym, wolnym, demokratycznym i kapitalistycznym Zachodzie wstrzymywano emisje teledysków "Soundgarden" i zrywano kontrakty reklamowe z Modonną z powodu obrazy uczyć religijnych.

Potwierdzasz to czego od dawna sie domyslam ze wyborcy sld od dawna popieraja kaczynskiego i rydzyka a mord na blidzie im juz nie przeszkadza. Szczegolny przypadek prostytucji wobec wlasnych pogladow. Wspolczuje popierania polskiej Nsdap czyli pis. Swoja droga na zachodzie nie brakuje hipokryzji i lud tez ciemny

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Potwierdzasz to czego od dawna sie domyslam ze wyborcy sld od dawna popieraja kaczynskiego i rydzyka a mord na blidzie im juz nie przeszkadza. Szczegolny przypadek prostytucji wobec wlasnych pogladow. Wspolczuje popierania polskiej Nsdap czyli pis. Swoja droga na zachodzie nie brakuje hipokryzji i lud tez ciemny

Jeżeli nie zauważyłeś to nie pisał nic o wyborach czy wyborcach, lecz o podejściu do wolności i obrazy uczuć religijnych tu i ówdzie. Natomiast twoje urojenia mnie nie interesują.

Przecież to zupelnie coś innego i takie porównanie jest kompletnie bez sensu. W przypadku Nergala chodzi o dość fundamentalne rozstrzygnięcie prawne i o to, czy Państwo ma z urzędu ścigać takie rzeczy. To, o czym piszesz to problem decyzji biznesowych a nie prawnych i temat na calkiem inną dyskusję.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Niezupełnie. MTV w 1992 roku wstrzymało emisje teledysku "Soundgarden" z utworem ""Jezus Christ Pose" też z obawy o ew. procesy o obrazę uczuć religijnych. Nergala nie oskarżyło Państwo Polskie, tylko Ryszard Nowak.

Przestępstwa z art. 196 kk moim zdaniem powinny być ścigane z oskarżenia prywatnego i interes państwa na tym by nie ucierpiał. Tym bardziej, że zdaje się prokurator w każdej chwili może poprzeć takie oskarżenie, jeśli uzna, że są ku temu ważne podstawy.

Nie można również zapominać, że konstrukcja prawna art. 196 kk nie wzięła się z próżni. PO od kilku lat rządzi i ma większość parlamentarną. Nic nie stało na przeszkodzie, aby ten przepis prawny został zmieniony, a skoro jet - to trzeba go przestrzegać i stosować.

Tu warto przypomnieć, że to na nowoczesnym, cywilizowanym, wolnym, demokratycznym i kapitalistycznym Zachodzie wstrzymywano emisje teledysków "Soundgarden" i zrywano kontrakty reklamowe z Modonną z powodu obrazy uczyć religijnych.>>.raczej tylko z powody obaw o grande religina jaka moga wywolac nowaki i dziadki religijne i zwiazane z tym straty finansowe.Tak sie zrobilo ze nie mozna obrazac jakiegos wyimaginowanego dziadka w niebie a MOZNa zywego czlowieka.Gdyby panstwo a nie partie było konsekwentne tzn nie balo sie sily wyborczej religjnych idiotów skonczylyby sie rozprawy i debaty,.Generalnie go...wno mnie i panstwo obchodzi czy pryszcz na dupie nowaka rosnie aktualnie.... czy maleje.I czy to ma zwiazek z nergalem czy wiatrem zachodnim.Wierzacych zagonic do rezerwatów i tam zapewnic im opieke policyjna.

W przypadku Nergala chodzi o dość fundamentalne rozstrzygnięcie prawne i o to, czy Państwo ma z urzędu ścigać takie

Oczywiście, że ma ścigać.

Wątpliwości mogą wystąpić w przypadku działania wobec tych zapisów z pobudek światopoglądowych, a te u Nergala nie występują

Poza tym wszelkie rozstrzygnięcia powinny paść na sali sądowej.

W Polsce Nergal nie musi się obawiać "łagru" ale za swoje zachowanie z niskich pobudek powinien odpowiedzieć prawnie.

oczywiscie ze mozna sie zastanowic czy wierzacy powinni miec prawo wyborcze z uwagi na dosc powazne podejrzenia co do ich rownowagi emocjonalnej i pozostałej.Patrzac np na wpisy roberta gdanskiego, doktorka irlandzkiego,numerka bezpanstwowca mozna miec zdecydowana pewnosc ze nie potrafia dodac dwa plus dwa.Trudno obciazac ich ciezarem wyborczym.

Wobec tego nalezy postawic na partie...szatana.I zadac wlasciwych praw.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tu warto przypomnieć, że to na nowoczesnym, cywilizowanym, wolnym, demokratycznym i kapitalistycznym Zachodzie wstrzymywano emisje teledysków "Soundgarden" i zrywano kontrakty reklamowe z Modonną z powodu obrazy uczyć religijnych.>>.raczej tylko z powody obaw o grande religina jaka moga wywolac nowaki i dziadki religijne i zwiazane z tym straty finansowe.Tak sie zrobilo ze nie mozna obrazac jakiegos wyimaginowanego dziadka w niebie a MOZNa zywego czlowieka.Gdyby panstwo a nie partie było konsekwentne tzn nie balo sie sily wyborczej religjnych idiotów skonczylyby sie rozprawy i debaty,.Generalnie go...wno mnie i panstwo obchodzi czy pryszcz na dupie nowaka rosnie aktualnie.... czy maleje.I czy to ma zwiazek z nergalem czy wiatrem zachodnim.Wierzacych zagonic do rezerwatów i tam zapewnic im opieke policyjna.

Generalnie to Ciebie też ktoś może zamknąć w rezerwacie i tam zapewnić Ci opiekę policyjną, albo co gorsza jakiejś agencji ochrony. W gruncie rzeczy wolta w Twoim zakończeniu jest ciekawa - obrona wolności faszystowskimi metodami.

Prawo wyborcze należy wykastrować dla i do poziomu mulsa.

Rozszerzyć hasła wyborcze o zabieranie dowodów osobistych wszystkim, którzy mylnie lub z premedytacją źle rozszyfrują skrót PO.

Generalnie to Ciebie też ktoś może zamknąć w rezerwacie i tam zapewnić Ci opiekę policyjną, albo co gorsza jakiejś agencji ochrony. W gruncie rzeczy wolta w Twoim zakończeniu jest ciekawa - obrona wolności faszystowskimi metodami.

mysle ze katolicy chetnie to zrobia swiadkom jehowy o ile im na to pozwolicie.tak wiec prewencyjnie proponuje ..wszystkich.
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Litośći!

Nergal jest ścigany bo takie mamy w Polsce prawo.

Kiedyś dyskutując o rockmenach, zwracano uwagę na toi co śpiewają i jak śpiewają. Nie musieli się też wspomagać fałszywym wizerunkiem jedynych obrońców wolności.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

mysle ze katolicy chetnie to zrobia swiadkom jehowy o ile im na to pozwolicie.

Oglądam się za siebie i nie widzę nikogo.

Zawsze zastanawia mnie masochizm wielbicieli Prezesa. Jak nikt im niczego nie robi to czują się głęboko nieszczęśliwi.

Wielbię ino rudą wódkę i rude kobiety.

Oglądam się za siebie i nie widzę nikogo.

Wielbię ino rudą wódkę i rude kobiety.

Jestem totalnie zaskoczony bo mówiąc o wielbicielach Prezesa mnie miałem Ciebie na myśli. Czyżbyś się poczuwał???

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.