Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Jesteś chamem i rasistą na tym forum, że już tego na kaczych łapach nie wspomnę! A strugasz ch*j wie kogo! Słoma z butów, a woda sodowa z głowy ci wyłażą!

sam świadczysz o sobie ...drogi dziadzie . Ciekawe czy w realu potrafisz wyrażać się mniej idiotycznie . Chamstwo pominę , tak wychowany .

Nie znam się na łódzkich kibicach. A po ch... w ogóle to tu napisał?

nie po ch... tylko do 0,747 w konwencji zjawiska , które bardzo mnie bawi .

Pewien ktoś podobne absurdalne hasła maluje na ścianach w Łodzi . Zabawa konwencją kibola

Coraz większy tu śmietnik.

A wracając do polityki: dobry był komentarz Wiplera który kleknięcie Piechocińskiego porównał do gestu piłkarza który kopnął przed siebie i ku zdumieniu wszystkich z nim włącznie strzelił piękną bramkę. Waldek obrażony jak dziecko, Kierzkowska zachowała się tragicznie.

Oj ciężko będzie miał Piechociński z Waldkiem, mistrzem zakulisowego rycia dołków.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Największym problemem rządu Tuska może być PSL. Już w trakcie zjazdu widać było, że będzie to PSL kilku nurtów - na pewno Pawlaka i Piechocińskiego (? - jak twierdzą niektórzy Sawickiego). Możliwe, że o rozbudowanie swoich wpływów pokusi się i Kalinowski. Zachowanie niektórych czołowych działaczy PSL - w tym szczególnie Pawlaka - jest wyraźnie nastawione na osłabianie przywództwa Piechocińskiego. Zresztą, jeśli jest on faktycznie politycznym idealistą i przeciwnikiem nepotyzmu, a nie pragmatykiem - to będzie mu ciężko... Są przecież PSL-owskie doły z wojewodami, ciepłymi posadkami rządowej i samorządowej nomenklatury - ich reakcja może mieć duże znaczenie.

śmietnik zawsze był , nawet miesiącami nie sprzątany .

Od rozgrywki w PSL ciekawszy jest wpływ wyboru na koalicję. Przed rządem poważne problemy

"Unia Europejska ma "mały" problem. Strefa euro właśnie wpadła w gospodarczy dół – recesję. Ostatni raz stało się to w 2009 roku. Co gorsze, Polsce również to grozi – już w 2013 roku. I chociaż politycy twierdzą, że Europa ma tylko chwilowe problemy, to ekonomiści przewidują kilka miesięcy poważnej zapaści "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i ciekawe jak się PSL zachowa gdy opozycja może wykorzysta szansę zamiast kolejnej ekshumacji

Ukryta Zawartość

Janicki może wygadywać, co tylko mu do głowy przyjdzie i zalęgnie się tam jako teoria tłumacząca tragedię. Płk Jarosław Florczak miał Janickiego prosić, aby już nigdy nie wysyłał go w podróż z prezydentem, bo wówczas zawsze bałagan, nigdy nic nie wiadomo i z pewnością zbliża się katastrofa. Ale Janicki w ogóle się tym nie przejął, znowu posłał pułkownika. Tym razem do Smoleńska. Na pewną śmierć.

Jeśli ktoś mógł przypuszczać, że pod generalską czapką noszoną przez Janickiego drzemią, choć resztki żołnierskiego honoru, ba – zwykłej ludzkiej godności, to teraz widzi jak bardzo się mylił. W usta nieżyjącej osoby można włożyć każde kłamstwo. I kto to czyni? Osoba, która doszczętnie się skompromitowała nie robiąc nic, co mogłoby uczynić podróż do Smoleńska bezpieczniejszą. Przecież rosyjskie służby bez najmniejszego wysiłku przepędziły funkcjonariuszy BOR, którzy chcieli dostać się na lotnisko i skontrolować stopień jego przygotowania do polskiej wizyty na najwyższym szczeblu. Czy Janicki choć kiwnął palcem w bucie po tak oburzającym incydencie i próbował powiadomić o tym kogokolwiek? Czy na pokład samolotu przedostała się wiadomość, że borowcy zostali z lotniska przegnani i nikt nie wie, jak ono wygląda?

Janicki próbuje retuszować swój obrzydliwy wygląd rewelacjami, których nieżyjący pułkownik nigdy potwierdzić nie będzie mógł. Tak właśnie rodzą się oszustwa, którymi karmią się potem osobnicy ukształtowani intelektualnie i moralnie na podobieństwo Lisa Tomasza. I Maziarskiego Wojciecha. I Żakowskiego Jacka. I podobnych synów dzisiejszych potrzeb

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Wielu polityków i ekonomistów twierdzi, że jednym z powodów obecnych kryzysów jest zatajanie dochodów, wyprowadzanie pieniędzy za granicę i nie płacenie podatków w kraju. Tak wg tygodnika "Przegląd" wyglądała sytuacja w Polsce i okolicy w 2011 roku: http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/bogaci-nie-placza.

Ten sam tygodnik w bieżącym numerze ("Bogaci nie płaca podatków") opisuje kryzys grecki. Budżet Grecji na rok 2013 przewiduje cięcia na kwotę 9,4 mld euro i kolejną pożyczkę ratunkową w wysokości 31 mld euro. Prof. Schneider z uniwersytetu w Linzu twierdzi, ze bogaci Grecy wyprowadzili do zagranicznych banków, głownie szwajcarskich i brytyjskich ok. 120 mln euro. Wg ocen School of Business przy University of Chicago w 2009 roku Grecy oszukali państwo na 29 mld euro. W w ciągu 9 miesięcy 2012 roku za machinacje podatkowe zatrzymano w Grecji podejrzanych, ale udało się zabezpieczyć jedynie 19 mln euro - przy kwocie 13 mld euro nie zebranych podatków. Liczby same mówią za siebie.

Razi mnie bezczelnosc oficera, do tego generala . Panie Janicki jesli choc czesc tego co pisza jest prawda to 1 Dlaczego zlekce sobie wazyl Pan ten problem . 2 Dlaczego wiedzac o problemie nie znajdowal sie Pan w miejscu przynaleznym .3 Dlaczego problem nie zostal przez Pana rozwiazany . 4 Gdzie Pan przebywal od momentu startu do momentu rozbicia sie samolotu . Nie ma tu zadnej tajemnicy sluzbowej . Jesli choc przez chwile nie bylo Pana w punkcie operacyjnym to powinien Pan w leb sobie strzelic .

Nie ma to jak refleks i intelekt działające z opóźnionym zapłonem.P.Janicki doznał po prawie 3 latach olśnienia i rzekomo przypomniał sobie rozmowę. Gdyby w tym był chociaż cień prawdy,wyciągnęliby to zaraz.Oni chyba myślą, że ulegliśmy całkowitej amnezji lub sklerozie i nie pamiętamy,że dla nich każda okazja byłą dobra,aby dyskredytować Pana Prezydenta Kaczyńskiego.

Dlaczego polskie śledztwo prowadzone jest w sposób zakrawający na jedną wielką świadomą obstrukcję? Czy nie dlatego, że inaczej dowiedzielibyśmy się z niego prawdy?

Myślę, że najwyższy czas aby Prokurator wystąpił na konferencji prasowej i publicznie ogłośił, że żadnej katastrofy w Smoleńsku nie stwierdzono, co nie oznacza, że nie było tylko, że nie stwierdzono...

polska_flaga.jpg

spokojnie 0,747 twój bohater pośladki zwarł

" "Zarzuty dr. Szewczyka są po prostu debilne, co mu grzecznie tłumaczyłem. Zaś moje słowa 'mnie pan tutaj zagiął' to ironia", "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) został totalnie zmanipulowany przez wyborcza.pl (gazeta.pl - red.). Proponuję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) " - napisał dziś na swoim profilu na Twitterze Gmyz."

Ukryta Zawartość

wytłumaczono, że odwrotu już nie ma . Będąc poczytalnym profesjonalisty dr.inż. znającego się na trotylu i skutkach jego działania debilem nie nazwałby. Niemniej debile w każde jego słowo uwierzą

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

– W momencie, w którym polscy prokuratorzy i biegli badali ślady na wraku i próbki z gleby oraz z dwóch brzóz, jedna to jest tzw. brzoza pancerna, druga to brzoza pomnikowa, w którą wbiły się części od samolotu w sposób niewyjaśniony, na lotnisku w Smoleńsku pojawiła się również rosyjska pirotechniczka, stosunkowo młoda dziewczyna, funkcjonariuszka FSB.
Gdy zobaczyła, co pokazują spektrometry Polaków, rzeczywiście najnowocześniejsze maszyny, jakie są używane w tej chwili, to wpadła w jakiś rodzaj paniki.
Także Rosjanie mają pełną świadomość, co na tym lotnisku smoleńskim spektrometry pokazywały.

– Dopytywałem się oczywiście, czy nie ma problemu z tym, że te spektrometry używane w Smoleńsku są mało precyzyjne. Wtedy dostałem zwrotną informację, że każde urządzenie może się pomylić, natomiast, że
są to urządzenia podobne do tych, których używają izraelskie służby na lotnisku Ben-Guriona i że te maszyny raczej się nie mylą. I że te maszyny nie służą do wykrywania pestycydów, kosmetyków czy namiotów.
Chociaż muszę przyznać, że ja się poczułem zaniepokojony tą informacją prokuratury i gdy wchodzę do łazienki to z podejrzliwością patrzę na swoją kosmetyczkę...

Tego było tyle, że urządzenia zwariowały. Jedno urządzenie przestało pracować, bo mu się skala skończyła.
Ja nie mam żadnego spektrometru w szufladzie. Jako dziennikarz śledczy muszę w tej materii ufać swoim informatorom. Jeżeli w Smoleńsku mieliśmy do czynienia z zamachem, to wcale nie musiał być spisek byłych oficerów, byłych służb tworzących coś w rodzaju „Odessy”. Ja biorę pod uwagę różne możliwości. To, że znaleziono stosunkowo prymitywny materiał wybuchowy na wraku tupolewa to wcale o niczym nie przesądza, czy to są byli czy obecni oficerowie służb specjalnych, bo być może ktoś używając takiego środka wybuchowego chciał dać jasny przekaz. Przypomnę, że w Riazaniu wysadzając bloki ze swoimi obywatelami, FSB również użyło trotylu żeby mieć powód do drugiej wojny czeczeńskiej. Więc być może jest to charakter pisma, podpis.

– Data mojej dymisji jest dla mnie symboliczna – to urodziny pułkownika Szeląga. Myślę, że ciężko byłoby wyobrazić sobie lepszy prezent dla wojskowego prokuratora okręgowego w Warszawie niż ta moja dzisiejsza dymisja. Myślę, że w części przynajmniej pokojów prokuratury wojskowej na Nowowiejskiej strzelały korki od szampanów. Oczywiście są w prokuraturze wojskowej osoby, które darzę wysokim szacunkiem. Mimo tego, że to śledztwo idzie jak po grudzie, pomoc prawna z Rosji właściwie nie dociera i wszystkie dowody po dwóch i pół roku od katastrofy nadal tam spoczywają, to jest spora liczba prokuratorów, którzy mają empatię. Pracuje tam mnóstwo wspaniałych ludzi, z którymi wielokrotnie rozmawiałem i których również oburza to, co się dzieje w dziedzinie śledztwa smoleńskiego. Ludzie ci, mimo trudności usiłują zdobywać dowody w tej sprawie, narażając się nawet na pewne konsekwencje.

Gmyz skomentował też fakt publikacji oświadczeń przez właściciela Rzeczpospolitej:

– W tym tygodniu mieliśmy serię wspaniałych debiutów dziennikarskich, bo również
właściciel Rzeczpospolitej zadebiutował i to od razu na samej czołówce, wydając swoje oświadczenie jako dziennikarz jednocześnie, po niemiecku powiedzielibyśmy Oberredaktor naczelny.
To była też rzecz, która ciężko się mieści w głowie i jakoś nie widziałem chóru obrońców wolności mediów, którzy by protestowali przeciwko temu, że właściciel i prezes wydawnictwa zarazem redaguje czołówkę jednego z największych dzienników w Polsce.

– W historii mediów, chyba nie tylko III RP, ale też i PRL-u, to jest pierwsze wydarzenie, żeby za jeden tekst, w dodatku tekst, który wcale nie okazuje się nieprawdziwy tylko w dwóch miejscach niedoredagowany, którego wcale nikt tak naprawdę nie dementuje, dokonuje się czystki obejmującej cały łańcuch dowodzenia redakcji od autora tekstu, przez szefa jego działu, przez zastępcę redaktora naczelnego odpowiedzialnego za ten dział, po redaktora naczelnego gazety. Nawet w głębokim PRL-u, kiedy przyłapało się dziennikarza na czymś nieprawomyślnym albo na czymś co irytowało partyjnych kacyków, to albo się go zwalniało albo znacznie częściej przesuwało na jakieś mniej znaczące stanowisko, wysyłało na prowincję do lokalnej gazety itd. To co zostało zrobione w Presspublice to jest rzecz absolutnie niewyobrażalna.

P.S

Jeszcze raz muszę zabrać trochę swojego czasu na wyjaśnieniu pewnemu abderycie, że Polska jest państwem powstałym z krwi naszych przodków oraz pracy wielu pokoleń. Polska jest Państwem wolnym i władze naszej Ojczyzny mają psi obowiązek pilnować tak ważnych spraw jak Smoleńsk z największą starannością. To co widzimy i słyszymy to wygląda na całkowity chaos i brak profesjonalizmu, dlatego każda fałszywka każda niedokładność w działaniach osób ,,prowadzących" tę sprawę kładzie się olbrzymim cieniem na Rząd Polski oraz koalicję i nie ma co odwracać kota ogonem. Kończę i nie będę już więcej polemizować w tej sprawie.

b49b3b621f91504c8fd7ac1d8ebf82bd.jpg

<iframe width="560" height="315" src="

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

188441_493677643987563_1838828948_n.jpg

Dziękuję za współpracę Kolegów.

Żegnam Państwa.

159jbt.jpg

Panowie oficerowie

Ukryta Zawartość

Piszcie, piszcie, zostawiam Was.

Nie dostrzegacie jakie jaja się dzieją w Polsce.

Nie pamiętacie jak pisałem co mi dyktowała żona, że układ władzy i tak nie odda?

Nie pamiętacie jak przed chwilą PiS miał 12 procent przewagi nad PO i w jaki sposób, w jakim stylu, jakimi metodami uzyskano na dziś wynik odwrotny, przewaga ponad 10 procent PO nad PiS.

Czy pozostajecie szanowni Koledzy przy inteligencji?

Przechodzicie nad takimi sytuacjami do porządku dziennego, wtrącając tylko swoje szablony i kalki, albo powtarzając nieudolne i nawet niezwykle prymitywne, jest za dużo napisać, manipulacje?

Przecież w piaskownicach się dzieci poważniej zachowują, używają, bardziej wyrafinowanych metod, aby uzyskać swoje.

Do czego już się doprowadziliście z swoim chorym myśleniem, to nawet już nie jest nawet całkowity jego brak, to zwykłe zbaranienie.

Jesteście skończeni.

Zobaczcie co się dzieje na prawdę.

Zobaczcie jak niby odpowiedzialny człowiek wygrał rywalizację o funkcję prezesa PSL, a teraz rozmienia się na drobne przy uciesze swych przeciwników politycznych zarówno wewnętrznych jak i zewnętrznych, jak miło popatrzeć, na tym przykładzie, jak ważne jest dobro POLSKI W TYM CAŁYM CYRKU!

Jesteście skompromitowani do cna Panowie dyskutanci, wszyscy z wyjątkiem skynyrda.

Trafność Waszych ocen, diagnoz, przewidywań, co do rozwoju sytuacji nie nadaje się aby poważnie ją traktować czy się odnosić inaczej niż częstując Was pączkami.

Jak ktoś rozumie, dlaczego akurat pączkami do dobrze rozumie i nie powinien się dziwić, jaka formacja korzysta z pączków podczas prac

Młodzież Was przebudzi z snu zimowego, jak padnie Hiszpania i stanie się wzorem zachowań.

Macie tu już przedpola Białorusi, a tempo w jakim tam zmierzacie jest imponujące, więc jeszcze możecie się pod butem Moskwy przebudzić.

Merytoryczna dyskusja, z ludźmi wykazującymi oznaki problemów z psychiką, nie jest możliwa.

Wasz stary sprawdzony wielokrotnie schemat, z ściąganiem do swojego poziomu, czyli na dno, a następnie tam na tym poziomie operowanie przez siebie tylko zrozumiałą logiką, nie jest interesujący dla nikogo i nikt go z Wami nie podejmie.

Wydaje Wam się że coś wiecie, że macie jakieś wyczucie, mądrość, doświadczenie życiowe, a zwykłe łachudry postawione jako pajace, KIWAJĄ WAMI jak chcą.

Żal mi Was Panowie.

Nikt Wam nie może pomóc.

Pamiętajcie zwykłą prawdę, jak jest silny odpór, to znaczy, że był celny strzał!

Bez odbioru.

Puknij się baranie w pusty łeb! Nie rozumiesz, że wiekszości twoich tekstów nikt w całości nawet nie przeczyta bo z góry wiadomo co tam jest i szkoda się męczyć?

Jestem Europejczykiem.

Próbujesz być bardziej śmieszny,a już nie można.

W Polsce Policja, która utrzymuje się z podatków płaconych przez obywateli, które są bardzo wysokie, przesłuchuje katolickich duchownych, którzy z ambony ośmielili się mówić o tych sprawach, w których powinno się wypowiadać państwo, a tego nie czyni!

Katastrofa smoleńska pozostaje w dalszym ciągu nie wyjaśniona, mówi wyraźnie o tym Prokurator Generalny, któremu szef rządu nie podpisuje skwitowania, bo jest niezależny od szefa rządu.

Rozumiesz dotąd?

Na marszu, 11 listopada w Warszawie, tam gdzie nie było oddziałów Policji panował święty spokój.

Tam gdzie były skupione siły policyjne powstawały awantury, Policja wprowadziła w tłum prowokatorów, aby siły propagandy miały materiał do prezentacji i ogłupiania takich debili, jak występują tutaj w temacie POLITYKA /z wyjątkiem skynyrda/

W Polsce obecnie trwa ukryta pod dywanem wojna o rozdział przyszłych środków unijnych i nikt z mocarzy nie pozwoli, aby te frukta dostały się w nie powołane ręce.

Utworzenie instytucji finansowych do inwestowania w Polsce, które to zapowiadał premier Tusk w najświeższym expose, też tylko temu miało służyć, aby powstały stanowiska do obsady oraz przestrzeń do działania, w której będzie można jak mętnej wodzie kręcić swoje lody vide oszukani autostradowicze etc.

Rozkraść przed tąpnięciem ile się da, a później POTOP, ale nas tu już nie ma.......................jesteśmy tu, halo, zobaczcie co mamy................IMMUNITET!

I co nam teraz zrobicie???

Nie mamy pańskiego płaszcza......................................................................................

Nawet przykład obecnych negocjacji jest na tak żenującym poziomie przedstawiany, przez tzw partię rządzącą, czyli reżim, że ubawić się można po pachy, mając na uwadze, do jakiego typu ludzi, jako adresatów, jest kierowany w taki sposób skonstruowany przekaz.

Ale kiedy się czyta tu wpisy, niby dojrzałych inteligentnych ludzi, to wypada zaprzestać zdziwienie formą tego przekazu.

Brakuje Wam jakiś 100 mld pln, ale nie wiem ile to jest, dużo, czy mało, nie mam pojęcia, wiem jednak, że 12 mld złotych, to BARDZO DUŻO I PiS powinien ODDAĆ, bo w 2007 roku podpisał niekorzystny kontrakt z Rosją na dostawy gazu.

Miał nie podpisać.

Miało nie być wtedy gazu.

Miał wynegocjować niższą cenę.

Ciekawe jaką cenę wynegocjował Waldemar Pawlak, że trzeba było interwencji sąsiadów z za Odry, aby Rosja się zupełnie nie rozzuchwaliła.

I te de i te pe.

Nie macie tu suwerenności, o której tak Was zapewniają Wasze władze.

Dlatego możecie sobie pisać i pisać, pisać i pisać, obśmiewać, do woli, ale póki ktoś, kto posiada realną siłę, czegoś tu nie zmieni,

TO WSZYSTKO PSU NA BUDĘ SIĘ PRZYDA.

A Wy moi drodzy tego nie zmienicie, tacy jak Wy nie uczynią nic, tylko będziecie pisać i pisać, ten taki, tamten owaki, ten powiedział to, a ten tamto, a najmądrzej to wiem wszystko JA!!!

Piszę sam do siebie.

Żegnam

P.S.

Nawet w wątku o pięknościach, mimo zwalczania tam moich niesłusznych poglądów, jednak tym razem bezwiednie, ale znów wyszło na moje.

Nie wiedziałem, że aktualną miss świata, jest Chinka.

A ja promowałem Koreankę, i napisałem, że jest jedną z najpiękniejszych kobiet wszech czasów, znowu nie myliłem się.

Zdjęcia dobrze oddają jakiego potwora, w porównaniu do mojej Hyuny, wybrano na królową globu 2012.

Co za pech .......

Żegnam Państwa.

Były dziennikarz "Wyborczej" i partner radiowy Wojewódzkiego - Bartosz Węglarczyk - zastępcą naczelnego "Rzeczpospolitej"

No i co tu komentować.......Moskwa, przez Białoruś.

Jawna, otwarta akcja całkowitego domknięcia układu informacyjnego.......leczenie - emigracja.

Już nikt nie próbuje zachować najmniejszych nawet pozorów.

Obawiam się, że ktoś tu na forum, albo parę osób może za jakiś czas być bardzo zdziwiony obrotem spraw w Polsce.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Szykowano zamach: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,12888210,Aresztowano_podejrzanego_o_planowanie_zamachu_terrorystycznego.html!

Wiadomo, że: "Podejrzany został aresztowany pod zarzutem przygotowań do zamachu terrorystycznego z użyciem materiałów wybuchowych na konstytucyjne organy Rzeczypospolitej Polskiej."

Toć to prawdziwy terrorysta jak ci z PRL-u - specjalista od owadów i ci od jednej auli! Piszę to bez prześmiewania. Może papiery sobie załatwia. Na przyszłość. Zresztą zaraz dowiemy się więcej.

trudno he he jak powyżej w opinii człowieka służb zauważyć.

" Padło zdanie, że ten człowiek ma wyższe wykształcenie techniczne. Jeżeli ktoś z takim wykształceniem przygotowuje się do montażu ładunku wybuchowego, to obawiam się, że wygląda to groźnie. To nie jest jakiś paranoik, frustrat - mówi Niemczyk."

prezes wmówi , że zamach był na niego .Dowodem wykształcenie , osoby wykształcone na PO głosują

niestety , retoryką prezesa się posługuje

" Oskarżony twierdził, że osoby sprawujące władzę w Polsce to "obcy" - mówią śledczy."

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

He, he, he - 10 punktów więcej dla PO w sondażach, bo nie dopuszczono pod Sejm TIR-a z czterema tonami trotylu. Na razie wygląda to na bajanie.

Czyżby wybuchową teorię zwalczania ognia wprowadzono praktycznie do polityki? Zamach smoleński rząd będzie zwalczał zamachem sejmowym? I prezydent odważnie szedł w listopadowym pochodzie?

zanim he he o punktach sondażowych

"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wygląda na typowego uczestnika narodowego marszu z 11 XI . Również typowy narodowy z forum

Ciekaw też jestem, kto go inspirował - Breivik, czy może Rokita z Inicjatywy 3/4?

He, he, he - może wladz z PO?

zamiast he he , sprawdz czy w twojej hmmmm bomby nie umieścił

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.