Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Tak.Co to się robi z ludzi gdy nie czuwa nad nimi Leszek Miller!

Tylko tyle? Taki wytarty sloganik, że: zawsze i wszędzie najgorszy SLD i Leszek Miller będzie! Spodziewałem się wypowiedzi z głębią. No cóż... chciało by się napisać, że Tusk i jego drużyna to debeściaki, ale...

Jaruś

Nie chce mi się nie chcieć chcieć zrywać opaski tobie z oczu.

O to musisz zadbać sam próbująć w słuchiwac sie nie tylko w wypowiedzi prezesa lecz raczej wiecej w wypowiedzi drugiej strony tej ostatnio bardzo agresywnej i niezbyt skłonnej do uczciwej rozmowy. Manipulującej od tygodzni wymiarem sprawiedliwości, dwojącej i trojacej się w psuciu demokracji za kulisami sejmowych debat.

Wypowiedzi Arłukowicza, Nowaka, czy Grupińskiego choćby przyswój sobie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jaruś

Nie chce mi się nie chcieć chcieć zrywać opaski tobie z oczu.

O to musisz zadbać sam próbująć w słuchiwac sie nie tylko w wypowiedzi prezesa lecz raczej wiecej w wypowiedzi drugiej strony tej ostatnio bardzo agresywnej i niezbyt skłonnej do uczciwej rozmowy. Manipulującej od tygodzni wymiarem sprawiedliwości, dwojącej i trojacej się w psuciu demokracji za kulisami sejmowych debat.

Wypowiedzi Arłukowicza, Nowaka, czy Grupińskiego choćby przyswój sobie.

No ale kolego konkretnie!!!!!

Śmiało zrywaj mi z oczu czy z czego tam chcesz.

Ale jeżeli za deptanie demokracji przez rząd uważasz wypowiedzi ministrów to wywołasz u mnie śmiech co najwyżej. Chyba, że wypowiedzi niejakiego Gowina chwilowo pozostającego ministrem.

Jestem Europejczykiem.

deptanie demokracji przez rząd uważasz

Manipulowane przy ustawach, słowne pobudzanie służb (vide ABW) poprzez negatywne opinie.

Efekty bardzo szybkie spektakularne.

Manipulowane przy ustawach, słowne pobudzanie służb (vide ABW) poprzez negatywne opinie.

Efekty bardzo szybkie spektakularne.

Słowne pobudzanie służb :-))). Kapitalne, muszę zapamietać!

Zatrzymano może ostatnio jakichś polityków PiS? Nawet nie upieram się żeby o poranku i z udziałem ABW. Zakież to straszliwe katusze cierpi opozycja?

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Zatrzymano może ostatnio jakichś polityków PiS? Nawet nie upieram się żeby o poranku i z udziałem ABW. Zakież to straszliwe katusze cierpi opozycja?

Trzeba przyznać, ze nie - nawet tych, którzy na to zasłużyli! PO nie potrafi nic - nawet wykorzystywać skutecznie ABW - w dobrej , czy w złej wierze. Dlatego ABW czeka wkrótce kasacja zwana eufemistycznie reorganizacją. PR działanie PO nie pozwala na ściganie opozycji nawet zgodne z prawem. Lepsze efekty daje blokowanie jej pomysłów i działań w parlamencie - na skalę większą niż dotychczas. Przez co opozycja cierpi i traci - zamiast cierpieć i zyskiwać.

PR działanie PO nie pozwala na ściganie opozycji nawet zgodne z prawem. Lepsze efekty daje blokowanie jej pomysłów i działań w parlamencie - na skalę większą niż dotychczas. Przez co opozycja cierpi i traci - zamiast cierpieć i zyskiwać.

No właśnie. Dlatego pusty śmiech ogarnia mnie jak słyszę cierpiętnicze jęki PiS.

Zamiast punktować rząd merytorycznie o co zdaje się nietrudno to wolą majaczyć o jakichś wydumanych prześladowaniach.

A wyborcy tak całkiem to idiotami nie są i widząc zadowolone (zeby nie powiedzieć spasione) twarze takiego Semki, Wildsztajna czy innych Hofmanów i jednocześnie słysząc o prześladowaniach doznają dysonansu poznawczego. Jak to prześladowani skoro widzą ich w kółko we wszelkich możliwych telewizjach opowiedających co im ślina na język przyniesie?

I na drugi dzień to samo, jakoś ich nikt nie zatrzymał. Dopóki opozycja a głównie PiS nie zrozumie własnej głupoty tak długo tkwić będzie w opozycji. Amen.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

No właśnie. Dlatego pusty śmiech ogarnia mnie jak słyszę cierpiętnicze jęki PiS.

Zamiast punktować rząd merytorycznie o co zdaje się nietrudno to wolą majaczyć o jakichś wydumanych prześladowaniach.

A wyborcy tak całkiem to idiotami nie są i widząc zadowolone (zeby nie powiedzieć spasione) twarze takiego Semki, Wildsztajna czy innych Hofmanów i jednocześnie słysząc o prześladowaniach doznają dysonansu poznawczego. Jak to prześladowani skoro widzą ich w kółko we wszelkich możliwych telewizjach opowiedających co im ślina na język przyniesie?

I na drugi dzień to samo, jakoś ich nikt nie zatrzymał. Dopóki opozycja a głównie PiS nie zrozumie własnej głupoty tak długo tkwić będzie w opozycji. Amen.

PO jest na takim samym poziomie merytoryczności, co PiS i inni. Ma jednak większość w parlamencie. Dzięki niej nie pozwala na żadne rzeczowe dyskusje i działanie - kłótnie i awantury parlamentarne są wpisane w sposób sprawowania władzy. Do tego agresywny i ogłupiający PR - wspierający wszystkie poczynania PO. I wampiryzm polityczny.

A wyborcy! Wyborcy wydają się coraz bardziej zniechęceni i zawiedzeni - rządami i demokracją.

PO jest na takim samym poziomie merytoryczności, co PiS i inni. Ma jednak większość w parlamencie. Dzięki niej nie pozwala na żadne rzeczowe dyskusje i działanie - kłótnie i awantury parlamentarne są wpisane w sposób sprawowania władzy. Do tego agresywny i ogłupiający PR - wspierający wszystkie poczynania PO. I wampiryzm polityczny.

Co myśle o PO i o Tusku w szczególności już pisałem i nie ma w tym niczego zabawnego w przeciwieństwie do dzałań opozycji. PiS popadł w płaczliwą, podszytą masochizmem histerię (czyżby odbicie przeżyć Prezesa na wrogim mu podwórku?), SLD jest zajęte głównie sobą, RP czeka na pomysły Wodza ktory chyba już się tym wszystkim znudził, o reszcie nawet nie warto pisać. Myślę że sam Tusk jest zdziwiony że z takiego gówna udału mu się ukręcić taki bat.

Jestem Europejczykiem.

Jaruś

Wymienianie kilku dziennikarzy wobec całego stada pasących się na pełowskim zakłamanym poletku szczekaczy jest dość desperackim i słabym argumentem.

A wyborcy! Wyborcy wydają się coraz bardziej zniechęceni i zawiedzeni - rządami i demokracją.

Owszem i to jest niebezpieczn, a mozemy to zawdzięczać polityce PO swoistego zamieniania gówna w sukces.

Wymienianie kilku dziennikarzy wobec całego stada pasących się na pełowskim zakłamanym poletku szczekaczy jest dość desperackim i słabym argumentem.

Widzę, że kompletnie nie kumasz o czym piszę a wydaje mi się, że wyrażam się całkiem jasno.

Spróbuj przeczytać jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem. Ja w miedzyczasie skoczę po flaszkę bo na trzeżwo ciężko mi idzie taka łopatologia jaka tu pewnie będzie potrzebna.

Jestem Europejczykiem.

A wyborcy tak całkiem to idiotami nie są

Sam na to wpadłeś czy wychodzi ci tak z matematycznego wyliczenia?

Jeśli by tak było(jak piszesz)to wypadków byłoby mniej po pijaku,nie mordowano by własnych dzieci i chowano w beczkach po kapuście a przede wszystkim to POpaprywni i PiSmani nie mieli by takiego poparcia a to wskazuje zupełnie odwrotnie, niż twój prosty wniosek.

A może ty wydoiłeś jus tom flaszkie?I piszesz te fanaberie?

faktycznie beczka i dzieci a polityka to akurat modrzewek jak ulał..On chiba tez mniejszosc irlandzka polska.

bo generalnie to wszystko przez serwery rosyjskie.Idotów nalezy oznaczac i numerowAc.

Doskonale mlus cię rozumiem i POtwierdzam....idiotów należy numeroWać!

Co do beczki to widać,że tylko czytasz to co rozumiesz,dlatego tylko dwa...........przykłady.

I tak dobrze,bo zrozumiałeś 50%...to jus cóś!

Sam na to wpadłeś czy wychodzi ci tak z matematycznego wyliczenia?

Jeśli by tak było(jak piszesz)to wypadków byłoby mniej po pijaku,nie mordowano by własnych dzieci i chowano w beczkach po kapuście a przede wszystkim to POpaprywni i PiSmani nie mieli by takiego poparcia a to wskazuje zupełnie odwrotnie, niż twój prosty wniosek.

A może ty wydoiłeś jus tom flaszkie?I piszesz te fanaberie?

W sumie nawet jej nie kupiłem :-(.

Rozumiem rozczarowanie tzw. "przeciętnym obywatelem" ale społeczeństwa z dnia na dzień ani nie wymienimy ani nie zmienimy. Co do poparcia dla PiS czy PO to czy czasem nie jest tak, że tak za bardzo nie ma alternatywy?

Już jakis czas temu byla na ten temat dyskusja i wtedy twierdziłem, że największym cwaniactwem Kaczyńskiego było zawłaszczenie sztandarów prawicy i zaprowadzenie jej do ksenofobicznego, kato-nacjonalistycznego grajdoła. Przy czym żeby było smieszniej (a wlaściwie straszniej) Kaczyński nie jest ani przekonanym katolikiem ani nacjonalistą. To czysta, wyrachowana i jak widać mistrzowska manipulacja.

A co do mordowania wlasnych dzieci to dziwię się, że nikt nie zapyta gdzie w tym wszystkim Kościół.

Jestem Europejczykiem.

Oj tam oj tam Jaruś.

Z jednej strony grajdoł Narodowo-Katolicko-Socjalny (w sumie nie taki zły gdyby nie paru idiotów), a z drugiej Bezideowa Platforma Kolesi czyli papka hodowana na Gierkolandzie z czujnym pilnowaniem się przed błędami politycznego idola (tez niestety nie jest wolna od idiotów) .

Tak zostanie z jedną istotną poprawką na przyszłość - z jednych i drugich wyselekcjonować to co dobre, a do tego potrzeba zmiany systemu doboru elit.

...albo samo to wszystko szlak trafi

Rewolucje w prawie wyborczym czyli Polska utopia.

Reszta szczekaczy i ulubieńców mediów spod znaku Paliciota czy Kalisza to folklor na własne życzenie.

zgodnie z planem wypisanym na mordzie prezesa . W genach zadyma , magnes w dupie i tłumy przyciągnie ..... jak widać tyle wystarczy do zostania liderem dumnych kato narodowych rodaków.

" W rocznicę stanu wojennego ulicami Warszawy przejdzie II Marsz Niepodległości i Solidarności organizowany przez PiS. Do poparcia manifestacji m.in. "przeciw ograniczaniu swobód obywatelskich" partia Jarosława Kaczyńskiego ściąga inne środowiska prawicowe. Marsz zakończy się... przed Kancelarią Prezesa Rady Ministrów."

czuć , widać doradców Fidesz

P.S.

To jest jakiś początek XX wieku , qrwa mać gdzie ja jestem ? .... planeta małp ?

Bardzo piękny i doniosły objaw demokracji XXI w., oportuniści z KRM-u może się wzruszą.

Na początku XX wieku też demokracja była i dorożki na skrzyżowaniach w Warszawie . Dorożki już tylko dla turystów a marsze , wiece wsparcia dla psychicznego lidera tylko na początku XX wieku.Wtedy zaczynali historyczni zadymiarze , Lenin i Hitler . Obecnie obowiązują inne standardy politycznej walki. Cywilizacyjnie i kulturowo cały czas do przodu , tylko skanseny pozostają i powoli takim staje się spora część rodaków. Widocznie muszą osobiście jak Niemcy od Hitlera po mordzie dostać zanim zauważą do jakiego piekła podążają omamieni przez prezesa..

Szukasz zastępstwa w myśleniu?

jak widać jeden rozumie , może inteligentniejszy i potrafi przetłumaczyć ?

nie wstydz się ,wytłumacz co Xniwax pisze ...a może bardziej ograniczony i klepie każdemu byle kato narodowemu

Obecnie obowiązują inne standardy politycznej walki. Cywilizacyjnie i kulturowo cały czas do przodu ,

Nie no wladziu, cywilizacyjnie i kulturowo zgadzam się. Oportunizm jest lepszy od manifestowania niezadowolenia, klakierstwo pewnie też.

Dobrze - od dziś klaskam i mlaskam na każde słowo każdego kto klaska i mlaska na każde słowo oportunistów z PO i okolic.

Warszawa zapewne ładniej wyglądała z dorożkami niż z kręcącym się po centrum stadem zahipnotyzowanych lemingów.ale to zapewne inna historia.

Może po prostu lepiej by było, gdyby nie było powodów do manifestowania niezadowolenia ale o to miej pretensję do czarnego PR Tuskowej Platformy.

człowieczku twoja wyobraznie odnosnie przyczyn i skutków na poziomie przedszkolaka , szkoda słów. Po prostu kraj musi jeszcze zaliczyć eksplozję niedowartościowanych ,wystraszonych polaczków . Szkoda ,mogło normalnie być jak w demokratycznych krajach z dłuższą tradycją demokracji.....koleś już historia opisała przypadki podobnych tobie .

tam sobie pisz pisdraku o braku różnicy między PO i PiS .

" W Polsce mamy - spośród kilkunastu przebadanych krajów - drugą po Czechach największą liczbę więźniów przypadającą na sto tysięcy mieszkańców! I to nie tylko w liczbach bezwzględnych, ale także w zestawieniu procentowym. To zestawienie może zaskakiwać. Mniejsza liczba przestępstw niż w innych krajach europejskich, większa liczba osadzonych w zakładach karnych."

To jest efekt polityki każdego rządu .Ciekawie przedstawiałby się statystki poszczególnych rządów dotyczące

Tak, napisz jeszcze, że Polska to kraj na dorobku.

Już babcia moja to słyszała przed wojną, Matka zaraz po wojnie, ja za GIERKA do dzisiaj.

Słowo wytrych - "na dorobku"

Gdy mówisz kobiety ziewają ?

jeżeli, skorzystaj z szkolenia . Z agenta Tomka PiS amanta zrobił . Poproś o skierowanie i wyposażenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co do mordowania wlasnych dzieci to dziwię się, że nikt nie zapyta gdzie w tym wszystkim Kościół.

Po co masz się zastanawiać?Zapytaj sam a możesz nawet(osobiście) zasugerować,że to wina kościoła jezd.Pewnie to oni maczali w tym swoje paluchy.Bendziesz pirwszy,zawsze to cóś....jezd.

" W Polsce mamy - spośród kilkunastu przebadanych krajów - drugą po Czechach największą liczbę więźniów przypadającą na sto tysięcy mieszkańców! I to nie tylko w liczbach bezwzględnych, ale także w zestawieniu procentowym. To zestawienie może zaskakiwać. Mniejsza liczba przestępstw niż w innych krajach europejskich, większa liczba osadzonych w zakładach karnych."

Ziebro chętnie by te statystyki.........zmienił.Wiadomo w jakim kierunku.Druga sprawa to czy ta zmiana,to dobrze czy źle w kontekście miejsca i w nim bandziorów.

Gdy mówisz

Nie rób z siebie ciula... chyba że lubisz.

Poza tym powinieneś wiedzieć wladzu, że ziewanie jest oznaką dopływu świeżego powietrza do mózgu, czego ci życzę..

A Koledzy to ziewają tak z rozsądku czy zgodnie z wytycznymi "jak zostać prawdziwym Polakiem", jak nie wyglądać na leminga" ?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.