Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co pamietam rozmowę z Krauze to zwracał sie do PiS o kasę ale powiedzieli mu, że nie mają. Tak więc pomysł Kutza jest całkiem realny. Tyle, że jako pierwszy ze zbiórką może wyskoczyć Rydzyk i Prezes znowu będzie musiał przełknąć gorzką pigułkę.

Ewentualna zbiórka spełni rolę mobilizacyjną a przede wszystkim cały czas będzie pompowała zdradę , mordercy ,zamachy i niewinną brzozę wrobioną w ukrycie prawdy o zamachu na jedynego prezydenta którego Polska była godna. Bardziej praktyczna i tańsza od marszów .....

Jak marny bokser grozbami reklamując potyczkę z Kliczką swój show przed oknami premiera reklamuje. Ciekawe czy znowu kukłę osobistego wroga przy aplauzie pisdraków spali ..... oczywiście taka polska narodowo katolicka tradycja , wróg mojego wodza wrogiem Polski

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przemówił kolejny autorytet oraz wzorzec dziennikarstwa. Apolitycznego i bezstronnego: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/wolek-prawicowi-publicysci-to-wataha-wilkow-czasam,1,5321049,wiadomosc.html.

Teraz się odcina od niegodziwości innych i nie tylko. Zapomina też, jak sam był wilkiem gryzącym i rozszarpującym byłego Kwaśniewskiego i jaki miało to finał.

Wołek jest bardzo obiektywny i bezstronny, poza tym, że jest duszą i ciałem oddany Tuskowi...

katolicka rodzina przywiązała dziadka łańcuchem

To wina KK? Ale ty pitolisz.

Własnie dałeś przykład nie katolickiej rodziny.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Najnowszy film Pasikowskiego bardzo podoba się izraelskim mediom: http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,12972922,Izraelskie_media_o__Poklosiu___Pierwszy_film__ktory.html.

Czekam na pierwszy, prawdziwy film niemieckiego reżysera, który pokaże prawdę o niemieckich zbrodniach na Żydach w tym samym czasie - czyli jak wspaniale Niemcy opiekowali się Żydami w okupowanej Polsce i bronili ich przed zbrodniarzami Polakami.

Tylko w scenariuszu nie mogą znaleźć się takie nieprawdziwe opisy: "Gestapowiec schwycił młodą ładną żydówkę i powiesił ją na drzewie nagą, a następnie nożem pociął jej prawą pierś na plasterki, po czym rozciął jej brzuch i grzebał się we wnętrznościach." *) Bo czy wówczas izraelskie media przyjma taki film równie entuzjastycznie.

___

*)Ten i parę innych opisów można znaleźć w rozmowie Evy Urbach z ostatnim żyjącym Żydem z Zagórowa na stronach 44 - 47 w tygodnku "Przegląd" nr 49.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

Czy oprócz opluwania Kutza mógłbyś w merytoryczny sposób wypowiedzieć sie na temat tego o czym on mówił?A może też jesteś zwolennikiem kręcenia tego załganego gniotu o Smoleńsku?

Owszem jestem zwolennikiem filmu o Smoleńsku, ale pod warunkiem, że będzie to film przynajmniej na poziomie "Śmierci prezydenta" (1977) Jerzego Kawalerowicza. Film taki powinien pokazać do czego prowadzi POPiS-owa polityka.

Jest tylko jedno małe ale - trochę za wcześnie na taki film. Filmami się manipuluje do celów politycznych. Tak wykorzystała ten film TVP publiczna zarządzana przez pampersów emitując go w czasie inauguracji prezydentury b. Kwaśniewskiego. Przy odrobinie złej woli można było to odebrać jako inspiracje do podobnego zdarzenia. Kutz też mówi o politycznym zamiarze wykorzystania filmu o Smoleńsku.

Nie wiem, gdzie dostrzegłeś opluwanie przeze mnie Kuca. Widziałem parę filmów i przedstawień wyreżyserowanych przez niego - kilka cenię - m.in. "Krzyż walecznych", "Sól ziemi czarnej", "Perłę w koronie" czy "Paciorki jednego różańca". W tym mniej więcej czasie nakręcił on także "Linię" o wiadomym wydźwięku. W latach 70 XX wieku utrzymywał całkiem przyjazne stosunki z władzą, zajmował eksponowane stanowiska i był nagradzany za zasługi. Po 1989 roku jako reżyser nie popełnił już (raczej - bo nie pamiętam "Sławy i chwały") żadnego ważnego dzieła. Kiepski "Straszny sen..." i równie kiepski, choć śmieszniejszy i lepszy w odbiorze "Pułkownik Kwiatkowski", mało przekonywujący "Zwarócony" czy wcześniejszy martyrologiczny fabularyzowany bardziej dokument, niż film fabularny - gniot "Śmierć jak kromka chleba". W dodatku tandetnie nakręcony - w ostatniej scenie martwi górnicy dają wyraźne oznaki życia - co zamiast wzbudzać godne uczucia po prostu śmieszy.

Nie ma się jednak co dziwić, gdyż Kutz bardziej poświecił się polityce niż sztuce filmowej. Lawirował i lawiruje miedzy różnymi opcjami politycznymi - UW, Cimoszewicz, PO, zdaje się - że i Palikot. A to wspieranie RAŚ, a to działanie na rzecz równouprawnienia homoseksualistów. Człowiek nietuzinkowy - ulubieniec salonów politycznych, medialnych - szczególnie za ostre gadanie. PiS jest chyba jego największym wrogiem politycznym. Cenię go za wypowiedzi o śmierci B. Blidy. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że i on ma w dorobku filmy polityczne.

Poza tym była to moja odpowiedź na takowe zagajenie: "raz ,dwa , trzy forumowe pisdraki na Kutza plujemy".

Dziadek, a widziałeś ,jaki pomnik w Berlinie wystawili Niemcy Żydom? Wiesz,ilu Żydów mieszka w Niemczech? Finansowanych przez Niemcy? Pokaż mi to w Polsce, u nas ,jak się nakręci film o stosunkach polsko-żydowskich to już święto.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadek, a widziałeś ,jaki pomnik w Berlinie wystawili Niemcy Żydom? Wiesz,ilu Żydów mieszka w Niemczech? Finansowanych przez Niemcy? Pokaż mi to w Polsce, u nas ,jak się nakręci film o stosunkach polsko-żydowskich to już święto.

A w Warszawie, żadnego pomnika i innych miejsc poświęconych Żydom nie widziałeś?

Jeżeli natomiast mówisz o Pomniku Pomordowanych Żydów Europy - to już sama nazwa jest dla mnie rozmywaniem odpowiedzialności za niemieckie zbrodnie przeciwko Żydom, gdyż zdaje się sugerować wspólną europejską odpowiedzialności.

Filmów o tej tematyce kilka nakręcono, w wielu watek żydowski jest obecny. Książek tez parę wydano.

Nacjonalistyczny wzorzec dla prezesa i narodowców wygwizdany

"Odrzucamy nienawiść, rasizm i antysemityzm. Potępienie ekscesów antyżydowskich to sprawa życia i śmierci dla każdego narodu oraz moralny imperatyw wszystkich ludzi” – oświadczył jeden z organizatorów wiecu, pisarz Tamas Ungvari."

Takiej solidarności na Węgrzech, na co dzień podzielonych konfliktami społeczno-politycznymi, nie notowano od lat. Na wiec przybyli pisarze, artyści, dziennikarze, adwokaci. Wielu z nich miało przypięte do piersi gwiazdy Dawida, inni przynieśli flagi narodowe. Przybyli także ambasadorzy Izraela i USA w Budapeszcie.

Powodem zwołania manifestacji stał się największy skandal rasistowski w historii Węgier z udziałem deputowanych skrajnie prawicowego Jobbiku. Podczas poniedziałkowej debaty parlamentarnej na temat sytuacji w Strefie Gazy deputowany tego ugrupowania Marton Gyongyosi zażądał ujawnienia, „ilu Żydów znajduje się w najwyższych władzach kraju", ponieważ "podejmowane przez nich decyzje zagrażają bezpieczeństwu Węgier”.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.