Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam się z prawicą ale akceptuję fakt,że są ludzie o poglądach prawicowych.Z faktami się nie polemizuje.Nie akceptuję jedynie polskiej prawicy za głupotę,anachronizm,za metodę uprawiania polityki.

leming walcem przejechany

Aż tak źle Ci nie życzę ;) spór jest polityczno, ustrojowo światopoglądowy i na tym się kończy....

Walce na autostrady w budowie, a nie do rozklepywania lemingów.!!!

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"Rozumiem!pięć piw!"- i mrugnięcie okiem?

No tak się tłumaczył Pan Prezes Telewizji Polskiej Piotr Farfał (na zdjęciu po lewej), że to nie żadne Sieg Heil, tylko właśnie zamawiał PIĘĆ PIW!

Może nie tak dobre jak pomroczność jasna ale zdecydowanie daje radę! :)

633838911984039724.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie akceptuję jedynie polskiej prawicy za głupotę,anachronizm,za metodę uprawiania polityki.

O! Jeżu!

Wojciechu za to możesz nie akceptować cała klasę polityczną w tym kraju.....

Toż to miałem na myśli!

to do doktora

xniwax

Moim zdaniem dotyczy to szczególnie prawicy.

Nie ma u nas głupszych polityków jak panowie Zawisza,Czarnecki,panie Wróbel,Pawłowicz i całe Biuro Polit. PiSu.

Może odprawiać rózne zaklęcia ale nie zmienisz faktu,że chodziło o prawicę.

Nie zmienia to faktu, że lewica woli na różowo, nie na nogach tylko na platformach.

Moim zdaniem dotyczy to szczególnie prawicy.

Moim zdanie każdej opcji bez wyjątku i w tym problem ma nasz kraj.

Prawica?

Przynajmniej wiesz kto jest kto, a nie jak fałszyweliberały ni pies ni wydra.

Przykre jest tylko to, że Prawica często pcha ludzi w bagno lewofałszywekliberalnych przez własną głupotę i zacietrzewienie.

w Grecji tak znajomych na stadionie wskazują

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-14383-0-56799600-1364033889_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

xniwax

W tych sprawach też warto eksperymentować.Nawet seksuolodzy to zalecają( mam na myśli techniki i pozycje).No ale cóż prawiczki mogą o tym wiedzieć?

No ale cóż prawiczki mogą o tym wiedzieć?

Jak dla mnie kobieta mi wystarcza, nie potrzebuję lewackiej fascynacji zmiennopłciowej.

w Grecji tak znajomych na stadionie wskazują

Cóz, lewackie zagryfki UE rodzą reakcję nie zawsze pożądane.

Nie ma u nas głupszych polityków jak panowie Zawisza,Czarnecki,panie Wróbel,Pawłowicz i całe Biuro Polit. PiSu.

No, zagalopowałeś się... szczególnie jeśli chodzi o Czarneckiego. Mało jest na prawicy równie utalentowanych osób w poszukiwaniu synekur i ciepłych posadek.

To jest gość kuty na 4 łapy i nie nazywaj go głupkiem. Utrzymać się przy żłobie przez tyle lat będąc KOMPLETNIE NIKIM - to jest, Panie, sztuka!

Pozostałych też bym nie nazwał głupimi, tylko po prostu żałośnie nieskutecznymi.

Patrząc z Twojego punktu widzenia (i wracając do Pieciu Piw) to Adolf Hitler był piekielnie mądrym politykiem, biorąc pod uwagę jego skuteczność.

Jak dla mnie kobieta mi wystarcza, /.../

Uważaj, używając słowa "kobieta".

Anna Grodzka już się na Ciebie namierza... :P

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

xniwax

Jak zwykle kluczysz i wykręcasz się.Dobrze wiesz,że wspomniane mniejszości jednakowo dotyczą lewicy jak i prawicy.Różnica polega na tym,że lewica uważa iż należy to tolerować a prawica w swej hipokryzji,że należy zwalczać.To tylko kwestia tolerancji i szacunku dla ludzkiej odmienności.

doktore

Hitler był skuteczny do czasu.Nie nazwałbym go głupkiem.Dlatego był niebezpieczny.Wracając do Czarneckiego.To,że jest sprytny nie wyklucza,że jest głupkiem.

Wracając do Czarneckiego.To,że jest sprytny nie wyklucza,że jest głupkiem.

IMO to nie jest głupek. To jest piekielnie skuteczny i utalentowany gracz. Szkoda tylko, że gra wyłącznie dla siebie.

Jego odpowiednik po drugiej stronie to był Piskorski. Był... Też zero absolutne a jak daleko zaszedł.

xniwax

Kiedyś lewica popierała np. prawa kobiet,później mniejszości narodowych a obecnie seksualnych a prawica była przeciw.

Lewicowość to obrona praw słabszych i wszelkich mniejszości( o czym SLD zapomina).Tak już jest na tym świecie.

Lewica chce zabrać mi, aby potem decydować komu dać moje pieniądze. To ich jedyna racja bytu.

Przecież pomysł Unii z opodatkowaniem kont cypryjskich to jest czysty komunizm.

Zabierają mi moje pieniądze z mojego konta, nie pytając mnie o nic, żeby potem przekazać je banksterom.

Anna Grodzka już się na Ciebie namierza...

To nie jest kobieta, a tym kim jest to jej sprawa .

prawa kobiet,później mniejszości narodowych a obecnie seksualnych a prawica była przeciw.

Lewicowy pragmatyzm polityczny, umiejętność wykorzystywania wszystkiego i wszystkich..

Prawica dlatego, że umie (umiała) przewidywać skutki ;) pragmatyzm inaczej.

Dzisiaj akurat to zatarło się totalnie i lewicy pozostały związki partnerskie i homoseksualne.

doktore

Nie udawaj,że nie wiesz jakiego kraju to dotyczy i jaka sytuacja panowała w systemie finansowym tego kraju.W tym przypadku rację ma Kołodko twierdząc,że część winy ponosi Bruksela,która tolerowała tyle lat raj podatkowy w UE.

Ogólnie rzecz biorąc różnica między lewicą i prawicą polega na tym,że ta pierwsza uważa,że słabym i mniejszościom nalezy pomagać i w tym celu środki maja dać ci silniejsi.Wynika to z przeświadczenia,że część społeczeństwa( z róznych powodów) sobie nie radzi.Natomiast prawica jest temu przeciwna uważając,że każdy człowiek jest kowalem swego losu i powinien radzić sobie sam.W sferze obyczajowości lewica jest za wolnością prawica za obostrzeniami.Oczywiście jak to w życiu bywa w praktyce poglądy często mieszaja się i w części upodabniają.Np. część prawicy przejmuje niektóre hasła lewicy( egalitaryzm) a lewica niektóre prawicy( gospodarka rynkowa).A u nas w Polsce to generalnie jest misz masz.Prawica broni gospodarki państwowej a lewica rynkowej.Właściwie różnice dotyczą raczej stosunku do religii i historii.Zwłaszcza PRLu.

doktore

Nie udawaj,że nie wiesz jakiego kraju to dotyczy i jaka sytuacja panowała w systemie finansowym tego kraju.W tym przypadku rację ma Kołodko twierdząc,że część winy ponosi Bruksela,która tolerowała tyle lat raj podatkowy w UE.

Ogólnie rzecz biorąc różnica między lewicą i prawicą polega na tym,że ta pierwsza uważa,że słabym i mniejszością nalezy pomagać i w tym celu środki maja dać ci silniejsi.Wynika to z przeświadczenia,że część społeczeństwa( z róznych powodów) sobie nie radzi.Natomiast prawica jest temu przeciwna uważając,że każdy człowiek jest kowalem swego losu i powinien radzić sobie sam.W sferze obyczajowości lewica jest za wolnością prawica za obostrzeniami.Oczywiście jak to w życiu bywa w praktyce poglądy często mieszaja się i w części upodabniają.Np. część prawicy przejmuje niektóre hasła lewicy( egalitaryzm) a lewica niektóre prawicy( gospodarka rynkowa).A u nas w Polsce to generalnie jest misz masz.Prawica broni gospodarki państwowej a lewica rynkowej.Właściwie różnice dotyczą raczej stosunku do religii i historii.Zwłaszcza PRLu.

Oj,sorry!

xniwax

A prawicy co zostało?Kruchta?

To nie jest kobieta, a tym kim jest to jej sprawa .

Chodzi mi o to, że pojęcie "kobieta" stało się dziś niezwykle pojemne.. :)

A prawicy co zostało?

Nie lękaj się i nie martw o prawicę. Należy się martwić bardziej o ludzi niż polityków.

Ale tak na poważnie to kobiety coraz bardziej upodabniają się do mężczyzn a mężczyźni niewieścieją.Chodzi mi oczywiście o mentalność.

A u nas w Polsce to generalnie jest misz masz.Prawica broni gospodarki państwowej a lewica rynkowej.Właściwie różnice dotyczą raczej stosunku do religii i historii.Zwłaszcza PRLu.

Co racja to racja.

pojęcie "kobieta" stało się dziś niezwykle pojemne.

Wiem o co Ci chodziło.

Dla mnie jest to pojęcie jednoznaczne z jednym zastrzeżeniem, że w to pojęcie ujęto także teściową ;)

kobiety coraz bardziej upodabniają się do mężczyzn a mężczyźni niewieścieją.Chodzi mi oczywiście o mentalność.

lewica dba o to aby stało się to także fizycznie ;).

Ale mi nie chodzi o polityków( którzy najczęściej oszukują)

Którzy tego nie robią?

E tam!Banialuki!Nikt kto czuje się kobietą nie zostanie mężczyzną i odwrotnie.Po prostu organizm ludzki to bardzo skomplikowany mechanizm o którym dopiero od niedawna wiemy coś więcej.I jak w każdym mechanizmie zdarzaja się usterki.Natura też się myli.Sprawa płci,jej poczucia i zgodności sfery psyche i soma to wynik funkcjonowania naszego mózgu i hormonów.Zdarzają się zakłócenia,które w fatalny sposób wpływają na osobowość człowieka.I tak jak w przypadku chorób o podłożu hormonalnym czy genetycznym możemy to korygować.Tylko,że za postepem w medycynie nie nadąza obyczajowość i prawodawstwo.Tylko czemu problemy medyczne tak jak w przypadku np. in vitro staja się problemami debat politycznych?

Jako tematy zastepcze?Czemu politycy wtrącają się w sprawy obyczajowe i medyczne?Pytanie oczywiście retoryczne!

Wojciechu ale żeby angażować RP i inne lewackie struktury by wykazać błędy ewolucji?

Po co? Wystarczy zaufać naturze, a ta zapewniam ciebie ma jeszcze wiele niedoróbek.

Na pewno prawa mniejszości seksualnych nie sa owymi niedoróbkami, wystarczy godność a nie epatowanie na około swoim szczęściem..

Gdyby prawicowe państwo i środowiska prawicowe od razu uznały prawa mniejszości to nie byłoby sprawy. RP nie miałby amunicji.To prawica zrobiła ze sfery medycznej kwestię polityczna,zupełnie niepotrzebnie.Obowiązkiem państwa jest dbanie i respektowanie praw obywateli,również tych będących w mniejszości( oczywiście nie kolidujących z prawami większości).

A te póki co nie kolidują.

Gdybyśmy we wszystkim mieli zaufać naturze to np. nie powinniśmy leczyć wielu chorób.

RP nie wykazuje błędów w ewolucji ( to akurat nie ta sfera) ale reprezentuje interesy mniejszości,które inne partie olały.To w demokracji normalna sprawa.

Pisząc o "usterkach" miałem na myśli nie przypadek Biedronia ale Grodzkiej.

Ależ respektowanie praw jak najbardziej ale nie żądań absurdalnych vide choćby Piróg.

Wałęsa absurdalnie i po swojemu wyolbrzymił problem, jak zwykle nie został zrozumiany ;)

Teraz każdego polityka w tej sprawie pyta się o to samo i żaden nie jest w stanie powiedzieć o pierwszych ławach dla mniejszości, żaden nawet Palikot.

Problem jak zwykle tkwi w szczegółach.Bo co to są żądania absurdalne?Dla jednego coś jest absurdalne a dla drugiego nie.

Ja uważam,że im więcej wolności typ lepiej.Ograniczeniem wolności dla człowieka powinna być jedynie wolność innego człowieka.Żyjemy w państwie czyli w jakimś kompromisie,umowie społecznej używając nomenklatury oświeceniowej.

Absurdem jest myśl nawet o równaniu praw "rodzicielskich" parom homoseksualnym w przypadku adopcji dzieci.

Absurdem jest nawet żądanie tego, kiedy nie ma równouprawnienia między kobietą a mężczyzna w sądach rodzinnych, gdzie obligatoryjnie nawet najgorsza matka jest traktowana wyżej niż ojciec dziecka. Ileż to spraw ważniejszych istnieje nie załatwionych.

Przeskakiwanie nad innymi problemami tylko po to by dogonić "światowe trendy" nie jest żadnym postępem, raczej jest tworzeniem kolejnych problemów.

wychowanie przez dwie kobiety dziewczynek nie szokuje , ciekawe dlaczego

" Przeskakiwanie nad innymi problemami tylko po to by dogonić "światowe trendy" nie jest żadnym postępem, raczej jest tworzeniem kolejnych problemów."

gdzie ty mieszkasz mając podobne kompleksy , dlaczego ktoś wychowany jak Kargul ma decydować o moim życiu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.