Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Nie rozumiem, co piszesz i na jakiej podstawie. Ale to pewnie dlatego, że ty wcześniej nie zrozumiałeś, co napisałem. Inaczej byś odpowiedział na pytania, które wydały mi się kluczowe, a nie kręcił i chichrał się, przed czym to ja się niby będę powstrzymywał. Wyjaśniam więc, jak przedszkolakowi: zasugerowałeś czytanie jakiegoś tekstu Michalkiewicza. Ja zaś napisałem, ze w takich (przywołanych wyżej) okolicznościach raczej się powstrzymam (od czytania jego tekstów). Komprende, czy też konieczne są jakieś jeszcze bliższe wyjaśnienia?

Nota bene, określenia "Jerozolimczycy" użyto w 1969 roku w sprawozdaniu sądowym w jednym z procesów marcowych. Chodziło żeby nazwać Żyda Żydem, bez nazywania go Żydem. "Judejczycy", "Jerozolimczycy"... Galeria moczarowskich "eleganckich" pseudonimów. Piszcie może chłopaki: "Galilejczycy", będzie śmieszniej i bliżej korzeni naszej kultury chrześcijańskiej kochanej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Minister koordynator ds. służb specjalnych Zbigniew Wassermann podał, że na początku lat 90. Andrzej K. był szkolony na oficera UOP, potem nie miał jednak żadnych związków ze służbami specjalnymi.

Jak wiadomo po to się szkoli żeby później nie korzystać.

Bill Clinton palił trawkę ale się nie zaciągał.

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Szedł chłopak, widzi: szkolą. No to sobie pomyślał: wyszkolę się, przyda sie w chałupie i Zosze zaimponuję...

Panie Wasserman, jak mijać się z prawdą, to chociaż składnie...

Jozwo marynie zapewne nastąpiło u ciebie tzw. wyparcie (nie wnikam gdzie i kiedy) i dlatego zapewne uważasz, że Żyd nie może być zły, a jeśli jego działanie jest źle oceniane prze innych, to zapewne z tego powodu, że otoczenie nie jest w stanie pojąć racjonalnych przesłanek jego działania.

Powiem ci, że wielu Polaków bywa świniami i kanaliami i jeśli o jakiś osobnikach tak mówią, to nie przenoszę tego na całą nację, bo zgodnie ze statystyką w każdej populacji jest jakieśtam prawdopodobieństwo znaleziania takich "typów".

Widzę, że masz z tym jakiś problem, ale ponieważ nigdy nie ukrywałeś kim jesteś, więc mogę się zobowiązać, że nie będę poruszał w tym wątku takich tematów, by nie przysparzać ci niepotrzebnego stresu. No chyba, że mnie coś mocno rozeźli. ;-)

Kolejny krok w stronę Taniego Państwa.

Auta Biura Ochrony Rządu przez wiele lat były wymieniane tylko przy okazji kolejnych papieskich pielgrzymek. Mimo że ostatnią pielgrzymkę mieliśmy niewiele ponad rok temu, BOR znowu kupuje samochody. W lipcu zostanie rozstrzygnięty przetarg na zakup 10 samochodów, w tym dwóch naprawdę luksusowych limuzyn. W sumie na ten rok BOR ma do wydania na nowe auta 15 mln zł. Kupi ich ok. 30. - O takich pieniądzach i zakupach to mogłem tylko pomarzyć - mówi długoletni szef BOR gen. Mirosław Gawor. - Przez 10 lat kierowania BOR-em ani razu nie miałem w budżecie pieniędzy wprost przeznaczonych na zakup samochodów.

Nie wiadomo jeszcze, jakiej marki samochody kupi BOR. Sprawa ta rozstrzygnie się w czasie przetargu.

Koperty z ofertami mają być otwarte 24 lipca. Ale z warunków przetargu wiadomo, że nie będzie to byle co.

Dwa z kupowanych samochodów mają mieć silniki o mocy minimum 273 koni mechanicznych.

Minimalne wymiary samochodów to: długość 5,1 metra, szerokość 1,85 m i wysokość 1,55 m.

W specyfikacji przetargu opisany jest też wyposażenie. Wszystkie siedzenia mają być kryte skórą, podgrzewane,

wentylowane i sterowane elektrycznie. Do tego podłokietniki z przodu i z tyłu.

Ten tylni ma mieć lodówkę na napoje. Dalej wymieniono m.in.: kierownica skórzana wielofunkcyjna,

czterostrefowa automatyczna klimatyzacja, system multimedialny z tyłu pojazdu,

podpórki dla nóg dla pasażerów jadących z tyłu, radioodtwarzacz ze zmieniarką na minimum sześć płyt i minimum

osiem głośników, elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka z automatycznym ściemnianiem.

Jestem Europejczykiem.

Mnie natomiast zastanawia dlaczego mimo takiej burzy politycznej jaka przeszła w tym tygodniu, wyprodukowaliście tylko dwie strony w tym wątku :-)

Co jest? Faksy nie wyrabiają czy co? Kujcie żelazo póki gorące! :-)

No Koledzy, do roboty!!

Cały naród szuka samochodu dla naszych wodzów!

Na moje oko sprytnym "selekcjonerem" będzie wysokość!!!

Maybachy 62 i 57 na oko pasują (1572mm wysokości).

Honda Accura RL za niska (1452mm), TL też (1441mm).

BMW serii 700 odpada (też wysokość).

Oddalam się celem przeszukania modeli Mercedesa i Lexusa.

Fajna zabawa!!!

Jestem Europejczykiem.

W taki oto sposób wypowiada się w wątku POLITYKA nasza forumowa konstruktywna opozycja

jar1

E, tam. Prawda jest jak zwykle banalna. Okazało się, że testy DNA wykazały, że Andrzej L. przeleciał kotkę premiera...

jozwa maryn

Eh, te nasze chłopy. Jurne toto, że aż strach. Tylko po ciemaku czasem się pomyli.

jozwa maryn

E, w końcu nie jego obraził, tylko taką brzydką kobitkę, która mu brata zabrała.

jozwa maryn

E, dajmy sobie spokój, teraz kopać rzad w zadek to bolesna łatwizna.

jar1

I oto naczelna kaczka przemówiła:

jar1

A jak Szczypiorska 'kariere' zrobiła? Hę? Jest zdaje sie jeszcze jeden przykład w obecnej ekipie rządowej - od pielęgniarki do betoniarki., :-)

xanax

Wielki Koń, syn członka Rady Konsultacyjnej przy gen. Jaruzelskim nie jest ani lepszy ani gorszy od swoich kolegów - chorych na urojenia braci Kaczyńskich, troglodyty Gosiewskiego, czy małorolnego cwaniaka-wyłudzacza kredytów Leppera...

Jaro_747

Minister Zero do spółki z Duce zarządzą wkrótce referendum:

xanax

Wielki Koń, Który Mówi nie zgadza się (sic!) z literaturą Frantza Kafki i neguje twórczość Witolda Gombrowicza, gdyż - jako tłuk intelektualny kompletnie jej nie rozumie, więc wycofuje ją z programów szkolnych.

Jaro_747

O czym bredzi ten mamroczący i mlaszczący zakompleksiony kurdupel?

Strona Mercedesa jest robiona przez kretynów. Nawigacja koszmar.

W S-Klasse rozmiary podane tylko dla najsłabszego modelu (nie spełnia),

ale wyższych nie ma. Może ktoś pomoże? Przecież nie pójdę do salonu

i nie powiem, że szukam autka dla bliźniaków :-).

Jestem Europejczykiem.

Ty nowy2 nie piernicz o głupotach i nie pielęgnuj swoich kompleksów

tylko szukaj autka dla tych mlaszczących zakompleksionych kurdupli.

Nie zaciekawiło cię to, że podali dziwną wysokość 1,55m która dziwnym

trafem eliminuje kupę niezłych autek? No i te podnóżki!!! Może to klęczniki?

Na razie pasuje mi tylko Maybach! Czarnemu Magowi z Torunia oko zbieleje,

jak zobaczy kaczory w lepszych od swojego Maybachach.

Jestem Europejczykiem.

Volvo S80 się nie łapie. Dlaczego?

Za niski :-). to już kompletne jaja!!!

Gdyby ktoś chciał startować, to tu mamy materiały przetargowe:

Ukryta Zawartość

Good Luck!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

jozwa maryn, 13 Lip 2007, 11:17

>(...) chętnie się dowiem, co to znaczy że pieniądze nie trafiły do żyjących ofiar

>Holocaustu (...)

Proszę bardzo, oto przykład: ze wspomnianego przez Nowego2 miliarda dolarów, które Niemcy, wskutek nieustępliwego molestowania przez Żydowską Konferencję Roszczeniową wypłaciły Światowemu Kongresowi Żydów do rąk ofiar holokaustu, wykorzystywanych do pracy niewolniczej trafiły zaledwie ułamki procenta.

85% zostało przeznaczone na rózne cele nie związane z odszkodowaniami dla ofiar. Pozostałe prawie 15% trafiło za to w ręce znanych przywódców z okresu wojny oraz w ręce prominentnych członków Konferencji.

Warto zauważyć że przy wysuwaniu swych roszczeń Żydowska Konferencja Roszczeniowa posługiwała się oszustwem zawyżając liczbę owych ofiar, które wg, niej w roku 2000 żyć miało jeszcze 135.000. Tymczasem wg miarodajnych źródeł tuż po zakończeniu wojny wspomnianych wyżej Żydów mogło być od 50.000 do maksimum 100.000. Skąd po 55 latach ze 100.000 zrobiło się 135.000? Ofiary się rozmnożyły?

jozwa maryn, 13 Lip 2007, 14:21

>Nota bene, określenia "Jerozolimczycy" użyto w 1969 roku w sprawozdaniu sądowym w jednym z procesów

>marcowych. Chodziło żeby nazwać Żyda Żydem, bez nazywania go Żydem. "Judejczycy",

>"Jerozolimczycy"... Galeria moczarowskich "eleganckich" pseudonimów. Piszcie może chłopaki:

>"Galilejczycy", będzie śmieszniej i bliżej korzeni naszej kultury chrześcijańskiej kochanej.

Ja znam jeszcze "szlachtę jerozolimską" (to z Paska) i "judejczyków" (z Tuwima). Przyznam że z określeniem "Jerozolimczycy" spotkałem się po raz pierwszy - u ciebie.

Cóż, każdy cytuje to, co mu bliższe. W końcu ty też, Józwa, "z lasu".

My tu sobie gadu gadu a tymczasem "entelektualiści" znowu List Otwarty piszą!

Ponad 30 "katolickich" intelektualistów i publicystów podpisało się pod listem skierowanym do władz kościelnych, w którym wyrażają protest wobec wypowiedzi o. Rydzyka.

Wśród sygnatariuszy, a jakże - Tadeusz Mazowiecki. To bardzo dobrze że Mazowiecki podpisał się pod tym listem, bo ma on w tej materii wielkie doświadczenie! Oto bowiem dawno temu, 22 września 1953 zdarzyło się tak iż 22 września 1953 r. Wojskowy Sąd Rejonowy w Warszawie wydał wyrok skazujący na 12 lat więzienia biskupa diecezji kieleckiej, ks. Czesław Kaczmarka. Biskup został oskarzony o utworzenie ośrodka dywersyjno-szpiegowskiego, wrogą propagandę na rzecz waszyngtońsko-watykańskich mocodawców i przy okazji tradycyjną o kolaborację z Niemcami o raz usiłowanie obalenia przemocą ustroju PRL.

W rzeczywistości winą biskupa było to iż rozgłaszał że osławiony "pogrom kielecki" nie był żadnym pogromem dokonanym rekami tradycyjnie nienawidzących Żydów Polaków a prowokacją służb sowieckich oraz podległych im służb polskich (po latach faktycznie okazało się np. że żaden ze skazanych Polaków nie był na miejscu zbrodni w Kielcach) i że przekazał on ambasadorowi amerykańskiemu w Warszawie raport kurii kieleckiej na ten temat.

I tu pojawia się nasz doświadczony sygnatariusz. Jeszcze przed zakończeniem procesu władze złożyły w środowisku "postępowych katolików" (dziś każą się oni zwać "katolickich intelektualistami") zamówienie na artykuł potępiający biskupa Kaczmarka.

Do wykonania woli Władzy zgłosił się/został wyznaczony młody wówczas i na progu kariery T. Mazowiecki. W specjalnie utworzonym na tę okoliczność "Wrocławskim Tygodniku Katolickim" potępił biskupa Kaczmarka jako dywersanta i agenta amerykańskiego imperializmu i atakujący stanowisko stolicy apostolskiej wobec Polski Ludowej oraz poglądy polityczne członków Kurii Rzymskiej.

Tak m.in. pisał wtedy nasz "katolicki intelektualista":

"Wychowanie nacechowane podejrzliwością i wrogością wobec postępu społecznego, atmosferą środowiska społecznego rozniecającą lub choćby tylko podtrzymującą bezwzględną wrogość wobec osiągnięć społecznych Polski Ludowej, wpływy polityczne przychodzące z zewnątrz i wyrosła na tym wszystkim błędna postawa polityczna ks. bp. Kaczmarka, która doprowadziła go do kolizji z prawem - oto sumarycznie ujęte przyczyny działalności przestępczej oskarżonych. Doprowadziły one do czynów skierowanych przeciwko interesom własnego narodu nie tylko bolejemy, ale i odcinamy się od błędnych poglądów ks. bp. Kaczmarka".

Prawda jakie to ZNAJOME KLIMATY?

Tak sobie radośnie poczynał intelektualista Mazowiecki A gdy tym czasie biskupa Kaczmarka topiono w więziennym szambie i wybijano mu zęby...

Proponuję zainteresować się nieskazitelnym sekretarzem PO - Schetyną. We Wrocławiu to wręcz dają go za przykład dziatkom!

On nie jest zbrodzniarzem (zbrodnia wysypania zboża), w żadnym razie!

Nie zapominaj dudi, że on nie jest wicepremierem.

A póki co, to Lepper ma wyroki nie tylko za wysypywanie zboża - chyba o tym również wiesz, jak i o wszystkim. ;-)

I gdzie ta odnowa moralna? I walka z układem? Znowu są "nasze" układy i te "wrogie: układy.

Jak by to powiedział o. Rydzyk - nie róbmy świątyni z burdelu :-)

Jar, zajmijmy się lepiej sprawami globalnymi, wiekszej wagi, zamiast wikłać się w duperelki!

Na przykład taka teoria spiskowa, rozciągnięta w czasie (kiedyś w podobnej koncepcji historyjki, wszelako dotyczące wynalazków zamieszczał w "Scientific American" James Burke, warto poczytać): w roku 1953 w pewnym kraju słuzby specjalne, będące w większości w rekach Gomelezów (Różański, Brystygierowa, Fejgin itd.) montują inscenizację pogromu na własnych pobratymcach, innych Gomelezach, by później przedstawić światu Tubylców jako Antygomelezów. Pewien przedstawiciel Tubylców, kapłan odkrywa mistyfikację, wskutek czego Gomelezowie wtrącają go do więzienia. Specjalnie wyznaczony Gomelez pisze nawet artykuł do prasy aby zdyskredytować kapłana. Niejako przy okazji zostaje mu przyklejona gęba Antygomeleza. Po ponad 50 latach inny kapłan, którego Gomelezowie także upatrzyli sobie na Antygomeleza staje się obiektem ataku tego samego Gomeleza, który napisał artykuł dyskredytujący pierwszego Antygomeleza sprzed lat.

Jak by nie patrzeć sprawdza się moja teoria - wszędzie Gomelezowie!

;)

A to może byc ciekawe:

"Samoobrona i Liga Polskich Rodzin zamierzają połączyć siły; na razie rozważamy, czy powstanie wspólny komitet wyborczy obu ugrupowań, czy też nowa partia - powiedział w Szczecinie szef Samoobrony Andrzej Lepper."

I jeśli uda im sie namówić o. Rydzyka, to powstanie dopiero Nowy Układ :-) I kaczory pójda w PiSdu :-))

Lepper i Giertych to lepsi współpracownicy dla Rydzyka - to wcale nie jest bez szans.

jar1, 14 Lip 2007, 12:04

>Jeszcze bardziej globalnie, to sam Bóg jest Największym Spiskowcem. Bo Wszystko z Niego i przez

>Niego...

>

>Więc może lepiej zająć sie konkretami ;-)

Konkretnie to jesteś heretyk, bo twierdzisz że człowiek nie posiada wolnej woli.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.