Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Moja propozycja skierowana do związku partnerskiego wojciech iwaszczukiewicz - toptwenty jest następująca. Napiszcie po angielsku, niemiecku, a nawet ukraińsku:

"Tusk jest wielkim mężem stanu UE, a premier Kopacz czeka na wycieraczce przed drzwiami do grona wielkich tego świata."

Czy to zdanie w tych językach brzmi również idiotycznie?

Wybrażacie sobie przyłączanie Zachodniej Ukrainy do Polski:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale niejeden u nas by się na to skusił, powtarzając za Wieszczem: "Szlachta na koń siędzie - ja z synowcem na czele - i jakoś to będzie".

Ukryta Zawartość

Tu w oryginale cały tekst z wypowiedzią Radka Sikorskiego, wywiad to raczej nie jest:

Ukryta Zawartość

Może słowa Sikorkiego nagrane zostały znowu w jakiejś knajpie, bo dotychczas wszyscy sie od tego odcinają - z panią premier Kopacz włącznie. Zresztą Sikorski rózne rzeczy mówił w swoim życiu - o dożynaniu PiS-owskiej watachy, czy o „nic niewartym robieniem loda Amerykanom, którzy traktują nas jak murzynów”

Ukryta Zawartość

Krótko mówiąc jest to z pewnością wiarygodna wypowiedź na miarę męża ... .

Jeżeli Sikorski nie kłamie, to czemu nie została poinformowana o takiej rozmowie przynajmniej Sejmowa Komisja Spraw Zagranicznych i Prezydent RP. Wyciagniecie tej rozmowy teraz bije w prestiż polskiego rzadu i Tuska. Na co zwraca sie uwage w pierwszych komentarzach. Może jego inforamcja ma tę sama wartość, jak opowiadany przez niego dowcip o Obamie, że ma polskie korzenie...

bo zjadł kiedyś polskiego misjonarza.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

toptwenty - nie do mnie żale - to raczej Radka Sikorskiego trzeba pytać, kto i dlaczego kazał mu rozdmuchać ten niewygodny dla Tuska, ale i Polski temat. Poza tym straci na tym też PO.

Sam wyciagnąłeś ten temat na światło dzienne w "Polityce", bo wg twoich intencji bił tylko w Putina, teraz, gdy okazuje sie,ze nie tylko - w dyskusji stosujesz chwyty ponizej pasa. Sikorski i ty powinniście więcej myśleć zanim coś chlapniecie.

To nie p. Sikorski rozdmuchał, tylko Ty. #78601. Coś Ci się pomydliło.

Zacytowałm artykuł, bo zafrapowała mnie próba wciągania Polski do rozbioru Ukrainy. Może byś skomentował to.

U Ciebie nie wiadomo, co ten p. Sikorski powiedział, interesuje Cię tylko - jak i gdzie.

Znowu nie ten adres. Radek Sikorski zawsze lubił strzelać do Ruskich.

sikorski_afganistan_mudzahedin_discovery_512.jpeg

"...– Na kolanach miałem kałasznikowa. Broń dała mi spokój. Była wojna i miałem broń – wspominał w „Kurierze Litewskim”. – Podczas nocnego ataku na koszary strzeliłem trzy serie, ale jak rozumiem, na próżno, bo wszystkie kule trafiły w skały, odrywając odłamki – dodał..." - źródło: "Fakt pl" (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Teraz też strzelił, że aż posypały sie odłamki, tylko jeszcze nie wiadomo kogo i gdzie trafią.

Ukryta Zawartość

Pomagał biednym Afgańczykom pozbywać się sowieckich agresorów w najlepszy sposób - strzelając do nich. (...)

Repoter wojenny sytrzelający z kałacha - toć to naruszenie prawa. Chyba, że grał jeszcze w orkiestrze.

(...) A Ty jak pomagałeś Afgańczykom?

Odpowiem ci szczerze - gówno mnie ich los wtedy obchodził. Podobnie jak wielu Polaków.

* * *

A najważniejsze pytania są takie: czemu dopiero po 6 latach Radek Sikorski wystrzelił z taką wiadomością, tylko głupota, czy jakiś cel, samowolka czy działanie uzgodnione i z kim?

* * *

Ciąg dalszy nastąpił:

"- Rozmowa z "Politico" nie była autoryzowana i niektóre moje słowa zostały nadinterpretowane - oświadczył marszałek Sejmu Radosław Sikorski. Były szef MSZ skomentował na Twitterze swój wywiad dla amerykańskiego magazynu. Znany w USA serwis "Politico" omówił rozmowę z byłym szefem polskiej dyplomacji. Sikorski miał między innymi powiedzieć, że Władimir Putin próbował namówić Polskę do udziału w podziale Ukrainy."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;

Ukryta Zawartość

Kłamczuszek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Repoter wojenny sytrzelający z kałacha - toć to naruszenie prawa. Chyba, że grał jeszcze w orkiestrze.

Reportażysta zaangażowany.

gówno mnie ich los wtedy obchodził. Podobnie jak wielu Polaków.

To wiem i bez Ciebie. Wielu Polaków robi różne rzeczy.

"Jestem zdziwiony reakcją Polski na słowa Sikorskiego. Szokujące nie było to, co powiedzieli on i Tusk, ale to, co powiedział Putin" – napisał na Twitterze Ben Judah, autor głośnego artykułu w "Politico".

Skandaliczne i kompromitujace zachowanie Marszałka Sejnu Sikorskiego w Sejmie wonbec dziennikarzy, ale i społeczeństwa.

Wyjasniło się tylko jedno - Sikorski nie brał udział w tej rozmowie. Tusk milczy, ale to juz takja świecka tradycja.

Moim zdaniem powinna nastapić dymisja Sikorskiego z funkcji Marszałka Sejmu.

"To już jest koniec, nie ma już nic(...)"

Marszałek Sikirski przeprosił dziennikarzy za swoje zachowanie, a swoje rewelacje próbował wytłumaczyć zawodną pamiecią.

Głupota, nieodpowiedzialność, kompromitacja i szkodzenie polskiej racji stanu - tak oceniają ten teatr jednego aktora eksperci:

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że przestanie udawać męża stanu, a zacznie być mężem swojej żony - ma też wielką szansę zostać soltysem.

Ukryta Zawartość

Dr. No(thing - to say) nie ma nic na obronę tak wbitnego polityka, że znowu atakuje personalnie. Musi byc wielka smuta, a jeszcze wczoraj było tak wesoło i na Kowno sie maszerowało.

To wszystko skynek co wymieniłeś,to święta prawda tylko co dalej?Kompromitacja na całego?Czy może masz inny pomysł?Korwin,SLD a może moherki dadzom rade?

Włodzimierz

Smuta ( jeśli wiesz co to oznacza) to będzie w SLD.

(...)

Użyłem tego słowa z premedytacją, ponieważ uważałem, że pasuje tu jak ulał. Kontekst polsko-szwedzko-rosyjski, zamęt w PO i wśród jej zwolenników - a takze w głowach tych tu w "Polityce", co najpierw z tego powodu zrobili sobie ubaw, a potem nie wiedzieli, co pisać mają. Wybrali więc to, co potrafią najlepiej - atak personalny - że niby głąb nic nie rozumie.

* * *

Jestem pełen obaw o zdrowie Marszałka Radka Sikorskiego. Bowiem jego zaburzenia pamięci mogą być wynikiem choroby Alzheimera (pogorszenie myślenia) lub padaczki typu absence (nieobecność, ezoteryka).

Daje to również pretekst do honorowego wyjścia z sytuacji - dymisja ze względu na stan zdrowia.

Rosja się nas boi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a

dziwia mnie te naloty na Sikorskiego.Ja znajac strategie i chamstwo putinka wszem i wobec opowiadał bym co putiek nagadał a co nie musi sie trzymac prawdy.Tak dlugo bym opowiadał takie kwiatki, az putinek całkiem byłby w gó..nie.Tak trzymac, tylko tyle ze na wieksza skale.

i na caly swiat.Mniej wiecej w stylu putinka.Łodzie podwodne to my kupujemy w sklepie...putinek.

a dowody..?Sam wiesz putinek co warte sa..dowody.Brawo Sikorski.

Szczyt w Mediolanie okrzyknięto sukcesem premier Kopacz. Dla mnie Kopacz była jak J. ze S.:

szalawski2.jpg

Teraz jednoka i pozbawiona jednej dłoni, jedzie na kolejną Bitwę pod Grunwaldem i jest bewna zwycięstwa: "Nie będzie polskiego weta ws. pakietu klimatycznego? "Jest wielka wiedza, determinacja - jesteśmy w dobrej sytuacji" -

Ukryta Zawartość

Wkkrótce zwycięska i nie do przejścia Pani Premier ruszy do kolejnej szarży:

12_40c.jpg

Mimo powagi sytuacji, z takich oswiadczeń, śmieje się z tego najsłynniejsza klacz w Polsce.

73846d.jpg

Zza grobu odczywiście.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.