Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

już mu się czkawką/sondażem odbija to ułaskawienie.

Niech robi swoje i komuchów wyrzuca jak chce.Czas najwyższy.Zamach wykonany w czerwcu przez Pełowców nie zwrócił twojej uwagi?

Niech robi swoje i komuchów wyrzuca jak chce.Czas najwyższy.Zamach wykonany w czerwcu przez Pełowców nie zwrócił twojej uwagi?

Coś Ci się popierdzielowało.

Co ma ułaskawienie Kamińskiego do tego co napisałeś?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i co w zwiazku z ta konstatacją???

Z Dudą pogadaj, bo to on twierdził jeszcze niedawno całkiem coś innego niż Ty.

Przypomnę:

"Ułaskawia się osoby uznane przez sądy za winne. Ułaskawienie nie jest uniewinnieniem. Akt łaski nie zmienia wyroku sądu i nie podważa winy skazanego".

A so chodzi z tym Kamińskim?Miał gnić w kiciu?Co zrobił takiego?Pedofil czy złodziiej?

"Oprócz Kamińskiego na trzy lata więzienia za nadużycie prawa przy prowadzeniu przez CBA "afery gruntowej" został skazany b. wiceszef CBA Maciej Wąsik. Kary po 2,5 roku więzienia orzekł warszawski sąd dla b. dyrektorów Zarządu Operacyjno-Śledczego CBA Grzegorza Postka i Krzysztofa Brendla za nadużycie prawa przez CBA przy "aferze gruntowej". Żaden nie może też przez 10 lat zajmować stanowisk publicznych."

"W 2010 r. Prokuratura Okręgowa w Rzeszowie oskarżyła całą czwórkę o przekroczenie uprawnień, nielegalne działania operacyjne CBA oraz podrabianie dokumentów i wyłudzenie poświadczenia nieprawdy. Grozi za to do 8 lat więzienia. Według prokuratury Biuro stworzyło fikcyjną sprawę odrolnienia ziemi za łapówkę, choć nie miało wcześniej wiarygodnej informacji o przestępstwie, a tylko to pozwala służbom zacząć akcję "kontrolowanego wręczenia korzyści majątkowej" wobec podejrzewanych. Na potrzeby operacji CBA sfabrykowało - zdaniem prokuratury bezprawnie - dokumenty, które potem przedłożono do "przepchnięcia" przez resort rolnictwa. Miało też dojść do nielegalnego podsłuchiwania osób m.in. z Samoobrony."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarzutów złodziejstwa i pedofilii prokurator nie postawił. :)

Ukryta Zawartość

Zarzutów złodziejstwa i pedofilii prokurator nie postawił. :)

A to za co mają siedzieć?Więzienia są dla bandziorów,pedofilów i im podobnych a z tego co wiem to różne były wyroki w tej sprawie.

Nasze sądy to raczej jedna wielka chryja.

Z Dudą pogadaj, bo to on twierdził jeszcze niedawno całkiem coś innego niż Ty.

Przypomnę:

"Ułaskawia się osoby uznane przez sądy za winne. Ułaskawienie nie jest uniewinnieniem. Akt łaski nie zmienia wyroku sądu i nie podważa winy skazanego".

A dzisiaj twierdzi tak jak trzech konstytucjonalistów, którzy sie o tym w TV wypowiadali. No i co z tego?

W którym miejscu wypowiada sie na temat winy Kamińskiego?

A to za co mają siedzieć?Więzienia są dla bandziorów,pedofilów i im podobnych a z tego co wiem to różne były wyroki w tej sprawie.

Za co, to miałeś napisane w poście, do którego się odniosłeś.

z tego co wiem to różne były wyroki w tej sprawie.

Pierwsza instancja ich uniewinniła.druga zwróciła apelacje prokuratury, z tej apelacji ich skazali i teraz byłaby kolejna apelacja oskarżonych. Prezydent ułaskawił ich od skutków tego wyroku więc dalsze postepowanie będzie umorzone przez Sąd.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W którym miejscu wypowiada sie na temat winy Kamińskiego?

Cztery lata temu wypowiedział się w sprawie wszystkich bez wyjątków ułaskawień:

A dzisiaj twierdzi tak jak trzech konstytucjonalistów, którzy sie o tym w TV wypowiadali. No i co z tego?

Zdecydowanie więcej niż 3 miało zdanie dokładnie odwrotne. Tych 3 z telewizora to wyrocznia?

Pomysł pana ministra Waszczykowskiego jest proszeniem się o jeszcze większe kłopoty z uchodźcami, tym razem dobrze uzbrojonymi, oczywiście jeśli pomysł ich uzbrojenia padnie na podatny "grunt myślowy".

Broń dostaną w Syrii.

---------------------------------------------------

Kolejny debil, przeczytałem tylko nagłówek, tytuł mówi wszystko:

Ukryta Zawartość

"...Islam to także wielka kultura i nauka. Pamiętajmy o tym..."

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Modrzew, ja przytoczyłem wyrok. Ty przytocz te różne

Arku już przytoczył.

Zdecydowanie więcej niż 3 miało zdanie dokładnie odwrotne. Tych 3 z telewizora to wyrocznia?

Zbierz czterech prawników i zapytaj o interpretację a będziesz miał cztery....różne.Tak u nas tworzą prawo.Łatwiej im w nim się POruszać.

Wystarczy ich zmarginalizować, za pieniądze z podatków dokapitalizowujac krajową bankowość uniwersalną.... A wykupic owszem mozna by wykupic od kapitału zagranicznego... za 1/10 wyceny rynkowej taqk jak oni kupowali od Państwa.

Życzę powodzenia, choć absolutnie nie wróżę sukcesu. A i tak na marginesie: kto to konkretnie jest ta krajowa bankowość uniwersalna?

Widzisz Yodzi, jakby to delikatnie powiedzieć, byś ze zdumienia kopytami nie strzelił...

Otóż - to prawda. Islam to też kultura i nauka.

Do szkoły, a nie tu przesiadywać na forum!:)

Arku już przytoczył.

Czy to coś zmieniło w sondażu, który przytoczyłem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja wiem szujnia,że twój rozumek tego nie rozróżnia co to znaczy dobrze napisane prawo.

drzewko, przestan fantazjować, tak jest na całym cywilizowanym świecie.

Nie tylko u nas, w anglosaskim systemie prawnym opartym na precedensach w identycznych sprawach zapadają diametralnie inne wyroki. Wyroki, nie interpretacje jakiś przepisów. Cały ich system prawny to też wina PO?

Od interpretacji przepisów jest u nas TK i w pewnym stopniu wyroki SN. Koniec, kropka. Opinie jakichkolwiek prawników, konstytucjonalistów, czy "netowych fachowców" nie mają żadnej wartości i mocy sprawczej.

Trzeba być zupełnie ślepym by nie widzieć związku zmiany ustawy o TK i próby wsadzenia tam "swoich" z choćby owymi ułaskawianiami Dudy.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nawet nie o to mi chodziło, tylko o pokazanie jaką chorągiewką jest prezydent.

Nawet bez rozstrzygania czy rację miał parę lat temu czy teraz, widać wyraźnie, że potrafi teraz twierdzić zupełnie coś innego niż publicznie twierdził jeszcze niedawno.

Co się zmieniło?

Teraz to juz nikt. Miał byc BGK bo platfusy pusciły PKO BP na giełdę. Bank Pocztowy (detal) obsadili rodzinkami platfusowymi z wykształceniem etnologicznych i geograficznym.

Ale tego nawet nie potrzeba, wystarczy opodatkować operacje kapitałowe.

Nie zmieni bo Duda zupełnie zresztą słusznie uważa, że 2 kadencji nie wygra. Do tej pory każdy Prezydent juz w chwili wyboru brał pod uwagę kampanię za 5 lat. Tu nie ma takiego "filtra przyzwoitości"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.