Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>still dancing!

pochwalilem cie za przepiekne i skuteczne punktowanie. przegoniles jumbusia i jako odwod musiano rzucic wladza, a ty przesz do zwarcia. nie rob tego, bo w klinczu one som lepsze.

odskocz na dystans i punktuj prawa, a popraw sierpowym z lewej, bo nie spodziewaja sie zagrozenia z lewej ;-)

Nowy 2.

Miłośnicy PO są prości do przewidzenia jak konstrukcja cepa...

Niektórzy chcą błysnąć "yntelygencją", ale i tak im nie wychodzi... Za to wychodzi im słoma z walonek...

Możesz chłopa wyciągnąć z czworaków , ubrać go w smoking - ale nie wyciągniesz czworaków z niego...

Zwyczajnie...

szumidokolalas, 24 Paź 2009, 19:43

>ty mocal : " Za to wychodzi im słoma z walonek"

>ty sie tu nie wyrazaj..nie z tym walonkiem

W sumie masz rację ... Walonki - jak nazwa wskazuje - wynależli belgowie z Walonii...

Ruskie i ich POplecznicy - nawet tego nie mogli sami zrobić...

Zwracam honor Walonom.

mocuś, taki jesteś mocny w polityce, ajawaj, jakie masz proste i nieprzejednane poglądy, wszyscy innaczej myślący niz ty to wykształciuchy, to skoro tak to----scharakteryzuj ustrój polityczny RFN z szczególnym uwzględnieniem roli systemu kanclerskiego w ciągu ostatnich 5 lat w oparciu o np.socjologiczne aspekty zachowan politycznych klasy politycznej w RFN.studenci I roku nauk politycznych nie mają z tym żadnych trudności, a TY? ZNAFCA?

szumidokolalas, 24 Paź 2009, 19:43

>ty mocal : " Za to wychodzi im słoma z walonek"

>ty sie tu nie wyrazaj..nie z tym walonkiem

Jak byłem mały to miałem akwarium w którym trzymałem walonki.

shane63, 24 Paź 2009, 20:48

>to----scharakteryzuj ustrój polityczny RFN z

>szczególnym uwzględnieniem roli systemu kanclerskiego w ciągu ostatnich 5 lat w oparciu o

>np.socjologiczne aspekty zachowan politycznych klasy politycznej w RFN.studenci I roku nauk

>politycznych nie mają z tym żadnych trudności,

Na szczęście ani studenci ani tym bardziej absolwenci politologii nie "robią" polityki.

Co najwyżej wynajmują się za parę złotych jako "komentatorzy", na dziesięć sekund w Wiadomościach,

cos ziemia sie trzesie, trzeba spadac, bo na nocna zmiane jumbus nadchodzi; niefajnie mu, bo wredny PiS robi dzisiaj w nocy strajk okupacyjny i biedak spedzi na posterunku o godzine dluzej

>Nowy2, 24 Paź 2009, 17:40

Naprawdę zaczyna mnie zastanawiać dlaczego większość miłośników PiS na tym forum prezentuje strasznie prostacki sposób myślenia. Pewnie na zasadzie "ciemny lud to kupi".

Jestem Europejczykiem.

>still dancing!, 24 Paź 2009, 11:02

>To bardzo charakterystyczny dla osobników niezwykle marnych moralnie (za to często mających się za

>wybitne intelektualnie). Im w głowie się nie mieści że ktokolwiek może być uczciwy i: nie brać, nie

>kombinować, nie korzystać z okazji, być niezlomnym.

Jeżeli to zrozumiałeś z moich wpisów to serdecznie współczuję.

Tak właśnie wygląda "dyskusja" z PiSSmanami: mówi się A, oni rozumieją z tego B i dyskutują nie z A tylko z B. No i tak można sobie gadać.

Zrozumiałeś chociaż tyle facet?

Jestem Europejczykiem.

>still dancing!, 24 Paź 2009, 22:41

>Jak byłem mały to miałem akwarium w którym trzymałem walonki.

I co, nie przemokły ci :-)))?

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 25 Paź 2009, 01:28

>Naprawdę zaczyna mnie zastanawiać dlaczego większość miłośników PiS na tym forum prezentuje

>strasznie prostacki sposób myślenia. Pewnie na zasadzie "ciemny lud to kupi".

"Mam wasz wszystkich w dupie" naprawdę brzmi bardziej poetycko, matematycznie precyzyjnie i nieprecyzyjnie zarazem (bo i parabola i hiperbola naraz) w sposób bardziej wyrafinowany i precyzyjny niż "wyindywidualizowałem się z rozentuzjazmowanego tłumu".

Jaro, założę się że dziewcyzny mają cię za pierdołę.

>still dancing!, 25 Paź 2009, 12:05

>Jaro, założę się że dziewcyzny mają cię za pierdołę.

HaHaHA!!!

Dziewczyny bardzo mnie lubią między innymi za poczucie humoru - im jakoś starcza do tego inteligencji :-))).

Jestem Europejczykiem.

Piskorski: SD to martwa partia z dużym majątkiem.

Przewodniczący Stronnictwa Demokratycznego Paweł Piskorski ocenił, że zamieszanie na sobotnim posiedzeniu Rady Naczelnej partii wynika z dążenia "starych działaczy" do utrzymania "za każdą cenę" władzy w SD. Piskorski wraz z grupą sprzyjających mu działaczy wyszedł z posiedzenia RN.

Tymczasem rzecznik RN Stronnictwa Adam Zyzman poinformował, że do Naczelnego Sądu Partyjnego wpłynął wniosek o zawieszenie Piskorskiego w czynnościach szefa SD do 21 listopada, na kiedy został zwołany nadzwyczajny kongres partii. - Główną przyczyną decyzji jest wodzowski sposób kierowania partią przez Pawła Piskorskiego, nieliczący się z demokratycznymi procedurami, czego przykładem były sposoby powoływania prezesów zarządów regionalnych i rozwiązywanie struktur terenowych - mówił gazecie Zyzman.

W lipcu tego roku Stronnictwo Demokratyczne zaczęło sprzedawać swój majątek. Piskorski mówił wówczas, że jego celem jest uporządkowanie wszystkich spraw formalno-majątkowych Stronnictwa do końca grudnia.

Stronnictwo posiada wiele nieruchomości, położonych w atrakcyjnych lokalizacjach m.in. w Warszawie, Krakowie, Wrocławie, Szczecinie, Elblągu, Bielsku-Białej oraz Jeleniej Górze.

źródło informacji: INTERIA.PL/PAP

mocal, 24 Paź 2009, 19:34

>Miłośnicy PO są prości do przewidzenia jak konstrukcja cepa...

>

>Niektórzy chcą błysnąć "yntelygencją", ale i tak im nie wychodzi... Za to wychodzi im słoma z

>walonek...

>

>Możesz chłopa wyciągnąć z czworaków , ubrać go w smoking - ale nie wyciągniesz czworaków z niego...

>

>

>Zwyczajnie...

To co napisałeś znakomicie pasuje do pisowców. Ja bym tak nie obrażał chłopów z czworaków - ci ludzie przeważnie ciężko pracowali na swoje utrzymanie. NB taki pogardliwy stosunek do chłopów jest częstą przypadłością osobników należących do "inteligencji" w pierwszym pokoleniu.

Już chyba wiem, po co CBA gromadziło takie ilości broni i czemu nie było normalnej jej ewidencji. kaczyński szykuje się do powrotu do władzy i tworzy "Oddziały Szturmowe PiS". Moim zdaniem jest on przekonany, że kaczyzm to " "najnowocześniejsza demokracja świata oparta na zaufaniu większości". Reżim kaczystowski głosi zasadę silnej ręki i podporządkowania się woli przywódców, a szczególnie wodza narodu i partii" . To ostatnie zerżnąłem z Wikipedii, bo nie mogłem lepiej opisać rządów kaczystowskich.

"Mariusz Kamiński wciąż jest szefem CBA. To tylko przerwa w wykonywaniu funkcji. Ja też mam teraz przerwę - mówił w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej" prezes PiS Jarosław Kaczyński.

"Z punktu widzenia prawa jest nadal szefem CBA. Premier przerwał jego kadencję bez powodu. Bajeczki o dobrych, "bezpartyjnych fachowcach" są jednymi z najgłupszych, jakie są w Polsce głoszone" - podkreślił szef Prawa i Sprawiedliwości.

(...)

"To kilkanaście tysięcy zakładanych w ciągu roku podsłuchów. Uspokoiłem się, gdy się dowiedziałem, że ta liczba nie jest istotnie większa ani mniejsza niż wcześniej. Teoria o państwie podsłuchów w czasach PiS była całkowicie pozbawiona sensu" - powiedział b. premier.

"Pomijam sferę podsłuchów prywatnych, której nie udało się okiełznać i która nie jest do końca rozpoznana. Na to trzeba by sprawować kilka lat władzę, i to silniejszą niż nasza. Taką, która jest w stanie naruszyć najmocniejsze interesy" - stwierdził szef PiS."

Myślę że jeszcze trochę a Kamiński zostanie przyrównany przez anonimowego wolontariusza Wikipedii do wykonawcy jakiejś polskiej afery watergate, jak rozmach to na całego, w wolontarystycznym neskrępowanym ochotczkikowskim duchu. Wot dobrowolec pedzioł pełną piersią:

>Reżim kaczystowski głosi zasadę silnej ręki i podporządkowania się woli przywódców, a szczególnie

>wodza narodu i partii" .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.