Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, bubusia napisał:

A tutaj jeszcze raz szef, rodzaj szefa wszystkich szefow, ktoremu uwierzyliscie.

The Independent

„Jest to pewien rodzaj choroby, jeśli  uważasz siebie za pewnego rodzaju bóstwo, stwórcę  wszystkiego, ale ja czuję się komfortowo z tym, odkąd zacząłem tego doświadczać'

Soros.

A moze ty rozwiniesz. Udowodnij ze moglismy stac sie potega, czy jednym z glownych graczy. Ja na biegu moge ci podac wynik wyborow. Gdybysmy stawali sie potega, gdygby ludzie to widzieli, to raczej Pisu nikt by nie wybral. A tak to ch*j dupa i kamieni..........

Zauwaz tez, ze ja do twoich opinii sie odnioslem. Ty natomiast o takim Sorosu i jego boskosci ani slowem nie wspomniales.

Odniosłeś się niewiele  mówiącymi ogólnikami, z których raczej tyle samo, czyli niewiele wynika.

Soros? On ma 89 lat. Hasła o jego próbach dominacji nad światem mogą być wykorzystywane tylko przez propagandzistów, i to raczej nieudolnych. Że ludzie się na to łapią? Moja wina? Ty w to wszedłeś, może opowiesz nam dlaczego?

Realnym zagrożeniem jest Putin ze swoją wizją Eurazji, trolami internetowymi, pieniędzmi kierowanymi do skrajnej prawicy, która chce rozbić UE, nie dając nam w zamian niczego sensownego. Państwa nardowe w XXI w? Bez jaj. Dlatego tak jak napisałem, wolę pieniądze Sorosa, dzięki którym wolne media (z wszystkimi swoimi ułomnościami) będą nadal pisać o przekrętach władzy, o działaniach Rosji, o zamachach na wolność i demokrację, aniżeli być biernym rosyjskim trolom.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

8 minut temu, osimar napisał:

Odniosłeś się niewiele  mówiącymi ogólnikami, z których raczej tyle samo, czyli niewiele wynika.

Soros? On ma 89 lat. Hasła o jego próbach dominacji nad światem mogą być wykorzystywane tylko przez propagandzistów, i to raczej nieudolnych. Że ludzie się na to łapią? Moja wina? Ty w to wszedłeś, może opowiesz nam dlaczego?

Realnym zagrożeniem jest Putin ze swoją wizją Eurazji, trolami internetowymi, pieniędzmi kierowanymi do skrajnej prawicy, która chce rozbić UE, nie dając nam w zamian niczego sensownego. Państwa nardowe w XXI w? Bez jaj. Dlatego tak jak napisałem, wolę pieniądze Sorosa, dzięki którym wolne media (z wszystkimi soimi ułomnościami) będą nadal pisać o przekrętach władzy, o działaniach Rosji, o zamachach na wolność i demokrację, aniżeli być biernym rosyjskim trolom.

Beda pisac o przekretach wladzy, ktora nie idzie w zgodzie z ich ideami. O przekretach wladzy, ktora sie tym ideom podporzadkuje, nie napisza ani slowa. A wrecz beda jej bronic. Nie rozumiesz tego?

Wiek, hehe To rzeczywiscie jest argument. Przeciez spadkobiercow idei juz nie ma, chociazby spadkobiercow idei zalania nas uchodzcami lub lansowania teorii, ze wszystkiemu winne KK:)

Wolnosc i demokracja, nie zapominajmy o tolerancji. To dla ciebie. Cel rzeczywisty. Kontrola motlochu i podporzadkowanie wszystkich swoim ideom. Oczywiscie pozornie wolnosciowym. Inaczej sie nie da podporzadkowac.

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

6 minut temu, osimar napisał:

Soros? On ma 89 lat. Hasła o jego próbach dominacji nad światem mogą być wykorzystywane tylko przez propagandzistów, i to raczej nieudolnych

Jak ma tyle kasy, to pewnie ma już klona jak Imperator Palpatine!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

1 minutę temu, bubusia napisał:

Beda pisac o przekretach wladzy, ktora nie idzie w zgodzie z ich ideami. O przekretach wladzy, ktora sie tym ideom podporzadkuje, nie napisza ani slowa. A wrecz beda jej bronic. Nie rozumiesz tego?

Wiek, hehe To zeczywiscie jest argument. Przeciez spadkobiercow idei juz nie ma:)

Może trochę więcej rozsądku, mniej teorii spiskowych. Wyjdzie na zdrowie.

Ty poważnie to napisałeś? Spadkobierców idei? W jaki sposób to sobie wyobrażasz w tym danym przypadku. Bo jak na razie to widzę działanie rosyjskiej propagandy.

1 minutę temu, Tadeiro napisał:

Jak ma tyle kasy, to pewnie ma już klona jak Imperator Palpatine!

no chyba do tego zmierza nasz kolega, ale niech się wypowie

5 minut temu, osimar napisał:

Może trochę więcej rozsądku, mniej teorii spiskowych. Wyjdzie na zdrowie.

Ty poważnie to napisałeś? Spadkobierców idei? W jaki sposób to sobie wyobrażasz w tym danym przypadku. Bo jak na razie to widzę działanie rosyjskiej propagandy.

no chyba do tego zmierza nasz kolega, ale niech się wypowie

Uchodzcy, tolerancja, poprawnosc polityczna, lgbt itd itp. Nie wiesz o co biega, czy tylko udajesz. Kto wymyslil uchodzcow? O centralizacji i oslabianiu roli panstw narodowych nie wspominajac.

Najlatwiej wszystko zbyc teoria spiskowa. No bo poprawnoasc polityczna, jeden z najwazniejszych elementow idei Sorosa, musi byc zachowana, hehe

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

no i w końcu. Cały zestaw propagandy putinowskiej. Brawo, gratuluję samodzielnego myślenia.

Polecam przeczytać parę książek, na początek "Droga do niewolności". 

4 minuty temu, bubusia napisał:

Uchodzcy, tolerancja, poprawnosc polityczna, lgbt itd itp. Nie wiesz o co biega, czy tylko udajesz. Kto wymyslil uchodzcow? O centralizacji i oslabianiu roli panstw narodowych nie wspominajac

1 minutę temu, osimar napisał:

no i w końcu. Cały zestaw propagandy putinowskiej. Brawo, gratuluję samodzielnego myślenia.

A co tu ma Putin? On tez lubi poprawnosc rozumiana po swojemu.

Polecam przeczytać „Wojny kultur” Kolakowskiej .

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Ja wiem, ze tobie bedzie podobala sie kazda ksiazka wpisujaca sie w twoj swiatopoglad. Szczegolnie lansowanie demona Putina, i demona Trumpa, hehe

Przeczytales jeden z punktow widzenia. Znalazlez demonicznosc Putina, i juz inne punkty widzenia cie nie interesuja.

Juz wiesz wszystko, hehe

3 minuty temu, notoryczny napisał:

Polecam przeczytać „Wojny kultur” Kolakowskiej .

próbowałem czytać jej eseje. W zasadzie tylko dlatego, że jest córką Kołakowskiego. I chyba na tym kończą się jej zalety. Artykuły z GP to już w ogóle nie moja bajka, ale dziękuję.

2 minuty temu, bubusia napisał:

Ja wiem, ze tobie bedzie podobala sie kazda ksiazka wpisujaca sie w twoj swiatopoglad. Szczegolnie lansowanie demona Putina, i demona Trumpa, hehe

Przeczytales jeden z punktow widzenia. Znalazlez demonicznosc Putina, i juz inne punkty widzenia cie nie interesuja.

Juz wiesz wszystko, hehe

może nie piszmy o bubusi i osimarze, bo tak do niczego nie dojdziemy. To nie Twoje słowa?

Widzę, że wracasz do swoich przemyśleń, a może przemyśleń innych? Pozdrawiam serdecznie

2 minuty temu, osimar napisał:

próbowałem czytać jej eseje. W zasadzie tylko dlatego, że jest córką Kołakowskiego. I chyba na tym kończą się jej zalety. Artykuły z GP to już w ogóle nie moja bajka, ale dziękuję.

No właśnie, nie Twoja bajka, a mogłaby ta bajka szerzej otworzyć oczy.

Czytac trzeba rozne rzeczy. Nie mozna jednak bezkrytycznie wszystkiemu wierzyc. Trzeba tez brac pod uwage swoja podatnosc na taka czy inna wizje. Nie sadzisz?

Zreszta komentarz o bajce mowi wszystko. Nie moja bajka, i juz. A tamto moja bajka, i tez juz.

Tak to dziala.

2 minuty temu, notoryczny napisał:

No właśnie, nie Twoja bajka, a mogłaby ta bajka szerzej otworzyć oczy.

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera? mogę napisać to samo. Ja Kołakowską chociaż próbowałem.

Czytac trzeba rozne rzeczy. Nie mozna jednak bezkrytycznie wszystkiemu wierzyc. Trzeba tez brac pod uwage swoja podatnosc na taka czy inna wizje. Nie sadzisz?

czy ja napisałem, że nie czytam? Po co to pytanie skierowane do mnie?

7 minut temu, osimar napisał:

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera?

Ja nie czytalem, moze nawet przeczytam. Ale juz wiem co tam mogl napisac, ze tobie sie spodobalo. Putin odbierze nam wolnosc. Powinnismy w koncu zdac sobie z tego sprawe. Zapewne obsadzil na urzedzie Trumpa, bo to taki sam sk***ysyn. A EU w potrzasku. Kazdy kto ja atakuje wspiera Putina. Niedlugo wszyscy bedziemy niewolnikami Putina i Trumpa. Zgadza sie?

Napisalem to tylko dla jaj, zeby ci pokazac jak latwo przewidziec co moze ci sie spodobac, bo wpisuje sie w twoj swiatopoglad. Tzn nie twoj. Ten, ktoremu ufasz, czyli Sorosa.

25 minut temu, osimar napisał:

Dlatego tak jak napisałem, wolę pieniądze Sorosa, dzięki którym wolne media (z wszystkimi swoimi ułomnościami) będą nadal pisać

28 minut temu, osimar napisał:

On ma 89 lat.

Nie wiedziałem że tu taki kabaret....częściej bym tu zaglądał.   :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Ja nie czytalem, moze nawet przeczytam. Ale juz wiem co tam mogl napisac, ze tobie sie spodobalo. Putin odbierze nam wolnosc. Powinnismy w koncu zdac sobie z tego sprawe. Zapewne obsadzil na urzedzie Trumpa, bo to taki sam skurwysy. A EU w potrzasku. Kazdy kto ja atakuje wspiera Putina. Niedlugo wszyscy bedziemy niewolnikami Putina i Trumpa. Zgadza sie?

oczywiście ?

1 minutę temu, Maju napisał:

Nie wiedziałem że tu taki kabaret....częściej bym tu zaglądał.   :)))

ostatnio w TVPiS sama cienizna, można tutaj.

2 godziny temu, bubusia napisał:

Masz tutaj kolego osimar przyklad klasycznego ekstremisty kregow

Eeeee tam, to zwykły wioskowy głupek, popularny i lubiany jak każdy z kogo się można pośmiać. Taki Kononowicz forum audiostereo.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, osimar napisał:

mogłaby też i przymknąć. Czytałeś Snydera? mogę napisać to samo. Ja Kołakowską chociaż próbowałem.

Z tego co tu wypisujesz ( stronniczość i uwielbienie dla jednej opcji) to rzeczywiście, nie czytaj, bo nic nie jest w stanie zmienić Twojego postrzegania rzeczywistości .??‍♂️

Teraz, notoryczny napisał:

Z tego co tu wypisujesz ( stronniczość i uwielbienie dla jednej opcji) to rzeczywiście, nie czytaj, bo nic nie jest w stanie zmienić Twojego postrzegania rzeczywistości .??‍♂️

która to opcja?

45 minut temu, Bobcat napisał:
56 minut temu, bubusia napisał:

Glupi jestes bob,

Potwierdzam. Jestem. Skoro mam z takimi jak Ty do czynienia...

Głupota nie jest zaraźliwa, więc to nie może być powód, takim się urodziłeś .

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

która to opcja?

Osimar, to moze Kolakowski, i Mini wyklady o maxi sprawach.

9 minut temu, osimar napisał:

ostatnio w TVPiS sama cienizna, można tutaj

Nie sil się na dowcip....jak piszesz od serca jest zdecydowani śmieszniej.  ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

3 minuty temu, osimar napisał:

która to opcja?

Jak to ktora. Sorosowa:)

6 minut temu, osimar napisał:

o! takie wnioski wyciągnąłeś? gratuluję!

No przeciez sam pisales co wolisz. To nie moje wnioski. Akurat jesli chodzi o ciebie, to mozna jeszcze pogadac.

Niestety stajesz sie powoli reliktem. Sam widzisz co sie dzieje jak sie np taki bobik wetnie:)

Napisalem, ze jestem przeciwny majowym wyborom, i ukladanka calkowicie mu pierdolnela na leb, hehe

Zaraz wymysli, ze klamie, ze udaje itd itp,

Albo sp***doli i zapomni:)

1 minutę temu, bubusia napisał:

No przeciez sam pisales co wolisz. To nie moje wnioski.

od Putina?, zdecydowanie. Jeżeli z takiego zdania wyciągasz takie wnioski, to mogę napisać, że jesteś zwolennikiem Putina? Tak patrząc na Twoje wypowiedzi, to raczej go bronią, a nie atakują.

2 minuty temu, osimar napisał:

która to opcja?

Właściwie to zaczynam wątpić, która , bo już nie wiem czy jesteś za Orwellowską „ poprawnością polityczną” czy za poglądami wspomnianego Snydera, bo jego zdaniem przechodzimy od indywidualizmu do totalitaryzmu. Czyli te wszystkie unijne zalecenia, dyrektywy, jakby nie współgrają z tym o czym tu piszesz ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.