Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

>freepio, 15 Lut 2010, 11:00

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"Zbigniew Romaszewski wystąpił z klubu PiS po tym, jak w ubiegły piątek władze klubu zawiesiły go w prawach członka klubu na trzy miesiące za to, że głosował przeciwko uchyleniu immunitetu senatorowi Krzysztofowi Piesiewiczowi wbrew dyscyplinie klubowej.

Rozmawiał Pan z Jarosławem Kaczyńskim na temat swojej decyzji?

8 lutego napisałem prywatny list do prezesa PiS i traktuję, że działania podjęte w dniu 12 lutego (zawieszenie w prawach członka klubu - zsz) są jakąś odpowiedzią na ten list. Nikt nie miał ochoty poznać mojego stanowiska w sprawie immunitetu Piesiewicza. Zdaje się, że z całego klubu PiS tylko ja przeczytałem wniosek prokuratorski, który w moim przekonaniu był absolutnie niedostateczny do uchylenia immunitetu senatorowi. Co więcej, nie była nawet wymagana moja obecność na posiedzeniu prezydium klubu, kiedy wymierzono mi karę zawieszenia w prawach członka klubu."

Ukryta Zawartość

Bo Prezesa trzeba kochać i słuchać. A jak nie to won!

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Zaczęło się zwieranie szeregów:

"Audycją "Polska pośród afer, komisji śledczych i sporów: kto na prezydenta?" zaczęła się walka o głosy słuchaczy Radia Maryja.

Antoni Macierewicz, który w eterze zachęcał do głosowania na obecnego prezydenta, ostrzegał: "jeśli nie wesprzemy pana Lecha Kaczyńskiego, to możemy wszystko stracić"."

A to się Marek Jurek zdziwi :-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Drzewiecki i Chlebowski jednak pomogli Sobiesiakowi

Politycy PO znali Ryszarda Sobiesiaka dużo lepiej, niż twierdzili przed komisją śledczą. "Rzeczpospolita" dotarła do analizy materiałów CBA sporządzonej dla prokuratury we Wrocławiu, która prowadzi śledztwo w sprawie budowy słynnego już wyciągu w Zieleńcu.

Z dokumentów wynika, że Mirosław Drzewiecki pomógł królowi hazardu w szybkim zdobyciu wszelkich dokumentów niezbędnych do budowy. W trakcie przygotowania terenu pod inwestycję, Sobiesiak bez pozwolenia wyciął pół hektara lasu. Wtedy z pomocą przyszedł Zbigniew Chlebowski. To ówczesny szef klubu PO miał namówić leśników do zastosowania taryfy ulgowej wobec niepokornego biznesmena.

Według CBA w sprawie inwestycji w Zieleńcu Sobiesiak usiłował skontaktować się także z Grzegorzem Schetyną, ale najwyraźniej wicepremier go spławił. "Rzeczpospolita" zastanawia się jednak dlaczego Schetyna nie pochwalił się tym przed komisją śledczą.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7564702,Drzewiecki_i_Chlebowski_jednak_pomogli_Sobiesiakowi.html

affeerrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!

"Nie mam nic wspólnego z aferą hazardową. To są wasze porachunki i spory, moja obecność jest dla was epizodem, a mnie kosztuje wiele nerwów i zdrowia - oświadczyła śledczym od hazardu Magdalena Sobiesiak, córka Ryszarda Sobiesiaka. I zapewniła, że nie jest źródłem przecieku z akcji CBA ws. afery hazardowej. - Domagam się respektowania mojego dobrego imienia - dodała."

jacchcik kup sobie wiaderko i szpadelek

"Jestem zaskoczony, że Jarosław Kaczyński mnie zawiesił. To jest działanie na szkodę PiS. On ją założył, to jest jego partia, może robić z nią co chce, ale to jest błąd polityczny - ocenił senator.

- W PiS się zapomina, że takiej kary nie ma (trzymiesięczne zawieszenie za brak dyscypliny partyjnej - red.). Na miłość Boską, stawianie posłów i senatorów do kąta za inne poglądy? Ludzie przestali istnieć, istnieje tylko partia. Jednostka już się nie liczy. Są jednak ludzie, są jednak polityce. Działanie partii nie może ciążyć na działalności państwa - powiedział Romaszewski."

Ukryta Zawartość

Co poniektórzy pewnie dalej nie wierzą, że Jareczek ma mentalność starego bolszewika.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

"– Trzeba zacząć od kwestii zasadniczej, że oceniamy tę sytuację z pozycji marketingowej i piarowskiej. „Bracia Kaczyńscy” to obecnie produkt niewątpliwie już tylko niszowy. W ich długiej historii były jednak momenty, kiedy ubiegali się - i to skutecznie - o cały elektorat. Z tego wywodzi się przecież prezydentura Lecha Kaczyńskiego. Od pewnego czasu „Kaczyńscy” i „PiS” to marki schodzące. Już wiele się z nich nie wyciśnie.

"

Ukryta Zawartość

Chłopaki PiSdraki została wiara w cud....o którym wspominał Tusk

Ukryta Zawartość

muls

"gdyby to plugastwo nie zostało wczesniej.... w zarodku...gdzie my bysmy juz nie byli???"

Z całą pewnością mówisz o sobie i tobie podobnych jak wladz.

No cóż, bolszewicy jeszcze żyją i podnoszą głowę. Pamiętasz jak dudivan dawał ci popalić ? Nigdy nie odpowiedziałeś jaki miałeś stopień w SB i ilu ludzi sprzedałeś, podobnie jak wladz, który był w 1970 pod stocznią, na pielgrzymkach JP II, etc. Takie wtedy zadania stawiała przed wami partia, a wy słudzy zbrodniczego systemu wykonywaliście tylko rozkazy. Po prostu żal mi was i tyle

>escal, 16 Lut 2010, 12:12

>No cóż, bolszewicy jeszcze żyją i podnoszą głowę.

Coś wszyscy się dzisiaj biednego Jarosława Prezesa Kaczyńskiego czepiają.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

wladz, 16 Lut 2010, 11:26

>affeerrraaaa!!!

"Nie mam nic wspólnego z aferą hazardową. To są wasze porachunki i spory, moja obecność jest dla was

>epizodem, a mnie kosztuje wiele nerwów i zdrowia - oświadczyła śledczym od hazardu Magdalena

>Sobiesiak, córka Ryszarda Sobiesiaka.

No popatrz, a oni głupcy jej wcześniej nie zapytali?

Nie wiedzieli, że ona wie, że afery nie ma?

Gamonie.

Gość

(Konto usunięte)

Ale polscy rozmówcy "Russkiego Newsweeka" w geście szefa rządu Rosji, który zaprosił do Katynia tylko premiera Donalda Tuska, a nie prezydenta Lecha Kaczyńskiego, widzą też przewrotną intrygę...

Ze swych rozmów z Polakami "Russkij Newsweek" wyciąga wniosek, że Moskwa faworyzując Tuska, a ignorując prezydenta, na którego ma "alergię", popiera rywala Lecha Kaczyńskiego w jesiennych wyborach. Według tego tygodnika konkurentem dzisiejszego prezydenta będzie wtedy najpewniej wysunięty przez PO szef MSZ Radosław Sikorski.

----------------------------------------

Так что Яро (jaro) товарищей и власти (wladz)? Вы уже знаете, за кого голосовать.

Путину дали знак!

Goodbye дорогой. Ваш ведущий сотрудник Миша.

Dla mnie afera hazardowa to konkret: gdzie nie spluniesz tam automaty. Kiedyś tego nie było w takim wymiarze. I co z tego że szczurki dziennikarskie nabrały wody w pyszczki. To automatowe zatrzęsienie po prostu widać na każdym kroku.

Ale ważne jest domniemanie haków na bohaterskiego Radka obrotowego.

• Redaktorzy

A nie ważne jest dla kogoś uwalenie Radka, czemu dał wyraz prezes już całkiem jednoznacznie? Jeśli nie jest ważne, to czemu o tym opowiada? Afera hazardowa przestała go interesować?

W temacie hazardu obowiązuje plątanie się w możliwie najnudniejsze, niepoważne szczególiki.

Bo to tylko taka gra.

"Ryszard Sobiesiak niezbyt fortunny piłkarz Śląska Wrocław z ujemną statystyką strzelonych bramek choć z jego udziałem wrocławski klub zdobył mistrzostwo Polski. Za zasługi otrzymał prawo wyjazdu do Austrii gdzie zaczął interesować się biznesem. Wraca po kilku latach i zakłada kasyna, hotele i pensjonaty. Jako szefa ochrony zatrudnia byłego boksera który traci po pewnym czasie wolność w wyniku oskarżenia o kierowanie grupą przestępczą. Sobiesiak w "wolnej Polsce" staje się udziałowcem klubu Śląsk Wrocław. Kondycja klubu jednak nie wzrasta. Śląsk spada do III ligi. W międzyczasie w gronie udziałowców pojawia się dość niezdecydowany Grzegorz Schetyna właściciel klubu koszykarskiego. W okresie 2003-2005 praktycznie to Schetyna rządzi klubem mimo że prezesem jest nadal Sobiesiak i J.Cymanek. Schetyna wycofuje się. Sobiesiak finansuje klub dość oryginalnie i problemy wypłat załatwia niekiedy workami pieniędzy (bilonem) z jednorękich bandytów."

Ukryta Zawartość

Taki Tuski piłkarski poker.

Ukryta Zawartość

No ale Schetyna, Sobiesiak, M.Walter (Legia)- to elyty rycerstwa.

Nie to co Lato np.

16 Mar 2006 ... Waldemar Siemiński, prezes Ascopolu i wiceprezes Wrocławskiej Izby Gospodarczej, kupił od Grzegorza Schetyny koszykarski Śląsk

Stary dobry esbecki klub.

towarzyszu redaktor !!!

Przestań usuwać moje posty. Kim ty w ogóle jesteś ? Stoisz ponad prawem ? Jesteś lepszym człowiekiem ? Mam nieodparte wrażenie, że byłeś urzędnikiem na Mysiej w W-wie !

wypraszam sobie,aby taka menda jak dredknot określała Śląsk Wrocław klubem esbeckim! obraża w ten sposób 17-krotnego mistrza Polski w koszykówce, takich ludzi jak Zelig, Koniecki,Chudeusz,Zieliński- ikony polskiej koszykówki!To był klub wojskowy prostaku,do początku lat 90-tych! ASPRO Wrocław był klubem milicyjnym!jak nie znasz faktów to przestań chlapać ozorem mule pancerny!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.