Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

muls, 8 Sty 2007, 17:02

>foxbat ..ze mnie są już ludzie- bo przeszedłem ewolucje juz- a ty jesteś w trakcie.

muls, to po trzech dniach albo zaczniesz smierdzieć albo zmartwychwstaniesz... Ale to drugie raczej Ci nie grozi, bo z Qubrikiem gadałeś :-)

jar1, 8 Sty 2007, 17:02

Aśśś.... Się Vlad zabezpiecza. Nie Mahomet 2 tylko Jezus 2. Cwaniak. Boi się granatów w pokoju i TNT w ubikacji.

Patrz Pan jaki strachliwy. "Rusałka" nasza.

>Gustaw

>Eee. To już wiedzieliśmy wcześniej.

Wiedziec a UWIERZYC, to jak wiesz, dwie rozne rzeczy !

U Ciebie, jak widze, objawow wiary czy entuzjazmu - brak !

Czy nie podobnie bylo z moim poprzednikiem Jezusem 1 ?

Niedowiarki, podobne Tobie, tez kwestionowaly Jego boskie pochodzenie !

Czym sie od nich roznisz ?

>jar1

Prawda wymaga - ofiar !

W razie czego pojdziesz sw. Jarze - za mnie !

(ja mam - Misje, poza tym zle znosze tortury,

w przeciwienstwie do mego poprzednika,

o wyraznie masochistycznych sklonnosciach !)

muls, 8 Sty 2007, 17:02

>foxbat ..ze mnie są już ludzie- bo przeszedłem ewolucje juz- a ty jesteś w trakcie.

Osiagniesz poziom homo superior czy idziesz dalej? :>

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

dudivan>." do redakcji przyjęto wiernych ludzi pzpr ,moczarowców.leszka moczulskiego,krzysztofa numienke.WALDEMARA ŁYSIAKA,.Przekształcili tygodnik Stolica w tubę komitetu warszawskiego pzpr,okropne rzeczy wypisywali......"-cytat z ksiązki WŁ.Bartoszewskiego Wywiad Rzeka po wyrzuceniu go z tygodnika Stolica.Za opozycje .STrona 194.Czy cechą kanali jest to, żę zawsze sa kanaliami niezaleznie po której stronie stoja a właściwie strona jest niewazna?.Czy właśnie tych skrajnych nie nałeżąłoby sprawdzić wstecz-benderów ,kapelusików trujących,dzierzyńskich.

Jar1.. ale z tym śmierdzeniem- to chyba moje.-ale dobre niech ci będzie.

Qubric.... z tymi durniami to był skrócik myslowy-ale jak wywołać wilka z lasu?

saczek_XTRM, 8 Sty 2007, 13:26

Kościół pomylił swoje role (już chyba od dawna

>bo religia nie powinna mieszać się w sprawy polityczne, tak jak to robi Radio Maryja, ale oczywiście

>księża siedzą cicho i przytakują).

... 998, 999, 1000!

Saczek już wytresowany Będzie sam ślicznie powtarzać. Chociaż może nie jest jeszcze tak źle...

Saczek, odstaw telewizór i Gazecinę i spróbuj zwyczajnie - pomyśleć: czy polityka, jako przejaw działalności ludzkiej nie podlega ocenie moralnej?

A teraz udzieliwszy sam sobie jedynie słusznej odpowiedzi pacnij się ręką w czoło, idź i nie pieprz więcej!

heheh, normalnie WY już jesteście przewrażliwieni odnośnie mediów. Co raz któryś wyjeżdża mi tu z tekstem, żebym nie oglądał TV itp. LUDZIE! PO RAZ 100 mówię - nie mam TV, gazet nie czytam, więc odwalcie się z tymi mediami. Sorry Winetou ale ja mam swój rozum, umiem wyciągać własne wnioski i nie potrzebuję żadnych pośredników by je zinterpretować. Ktoś kto umie trzeźwo myśleć wniski wyciągnie sam, inny da się ponieść tej cholernej fali i staje się manekinem w rękach innych...

To niby skąd się biorą te leninowskie zbitki ideologiczne typu "kościół nie powinien się mieszać do polityki"?

Sam je - wykoncypowałeś?

A może Lenin wiecznie żywy - jak Elvis (dzisiaj Elvis ma urodziny)?

dudivan, 8 Sty 2007, 20:59

>To niby skąd się biorą te leninowskie zbitki ideologiczne typu "kościół nie powinien się mieszać do

>polityki"?

Ni i znowu daliścuie d...... I komu to ma słuzyc? Mamonie? Mefisto z ryjem długo jeszcze będzie ludzi kusił?

Vlad, 8 Sty 2007, 17:25

>(ja mam - Misje, poza tym zle znosze tortury,

>w przeciwienstwie do mego poprzednika,

>o wyraznie masochistycznych sklonnosciach !)

Jak dla Ciebie to Tybetańska Rozkosz czyli lewatywa z owsików ! :-)

>>dudivan

>To niby skąd się biorą te leninowskie zbitki ideologiczne typu "kościół nie powinien się mieszać do

>polityki"?

>Sam je - wykoncypowałeś?

a gdzie Ty widzisz tutaj związek z Leninem? No i nie wiem w czym Ci tak trudno zrozumieć, że można sobie "wykoncypować" takie cuś. Co to ja jedyny jestem?

Teraz uważaj, wymyśliłem coś nowego: "Kościół nie powinien się mieszać do polityki i vice versa - polityka w sprawy Kościoła"...

BTW już tak nawiasem mówiąc ktoś to dawno, dawno temu wymyślił ( i to sporo przed Leninem zapewne) a ja się tylko z tą "doktryną" zgodziłem. Nie jestem filozofem, nie odkryję w tym temacie nic nowego.

Z przecieków wynika, że już od dłuższego czasu hierarchowie polskiego kościoła znali dokumenty obciążające arcbskpa. Pomimo to wydawało się, że jego przeszłość nie przeszkadzała purpuratom i ingres miał nastąpić. Suponuję, że część kleru, uważała, że wybrany nie jest godny zasiąć na stolcu na którym kiedyś siedział prymas Wyszyński. Obawiali się tzw. zgorszenia. Droga bezpośredniego działania była zamknięta ze względu mocne zhierarchizowanie struktur kościelnych. Pozostało więc poszukanie sojusznika, który pomógłby owego zgorszenia uniknąć i zdecydowano się na publikację prasową. Można powiedzieć, że to czcze wymysły, ale... Sakiewicz późno w nocy mówił w TVP, że nie może zdradzić źródła informacji, aby uniknąć jego zdemaskowania. Pośrednim dowodem na to, że w kościele dochodzi do głosu frakcja zwolenników lustracji jest dosłowny wysyp księży w mediach, którzy w dość ostrych słowach mówią o potrzebie lustracji, ba oceniają dość negatywnie wystąpienia poszczególnych głów kościoła w Polsce. Do tej pory takie działania wymagały zezwolenia przełożonych, ba były raczej zarezerwowane dla Pieronka, Życińskiego, Głodzia itp.

Poczytałem na forum, wiem:

Stary układ jest niewygodny ale mocny, jest dużo młodych chętnych na stołki-ciśnienie oddolne, więc znaleziono na niego haka, teraz się go rozwali i stworzy nowy układ-do nastepnego razu.

I po co tu się tak mocno angażować i spierać,lepiej łapać wiatr w żagle i łapać stołki i się ich mocno trzymać i nigdy niczego na przyszłość nie podpisywać

pozdrawiam

zgodnie z własna radą się nie podpiszę

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

saczek_XTRM, 8 Sty 2007, 21:15

>a gdzie Ty widzisz tutaj związek z Leninem?

Bo to z Lenina jest. Dygresja ogolnej natury: zawsze pisząc tu mam irracjonalne przekonanie że pod drugiej stronie zasiadają moi rówieśnicy, z racji wieku nie wypaczeni przez totalitaryzm, niestety zapominam że (na co wskazują zdjęcia umieszczone tu i ówdzie) sporo na tym forum starych, nie bójmy się tego słowa - pierdzieli, którzy mają zwyczajnie prxeprane mózgi!

No więc to Lenin, Saczek, powiedział żeby nie mieszać.

>No i nie wiem w czym Ci tak trudno zrozumieć, że można

>sobie "wykoncypować" takie cuś. Co to ja jedyny jestem?

No nie... podobno Was jest 99% populacji...

>Teraz uważaj, wymyśliłem coś nowego: "Kościół nie powinien się mieszać do polityki i vice versa -

>polityka w sprawy Kościoła"...

... i przeredagować dekalog, szczególnie:

5. Nie zabijaj, chyba że jesteś politykiem.

7. Nie kradnij, chyba że jesteś politykiem.

8. Nie mów fałszywego świadectwa (...) chyba że jesteś politykiem.

Saczek, sprawdź czy cię nie ma przed telewizorem - może lecą Teletubisie!

Dudi, chyba ciut sie zapedziles z tymi trzema z Dekalogu wyjetymi przykazaniami. Gdybym byl zlosliwy moglbym to przeredagowac np. w ten sposob :

5) Nie zabijaj, chyba , ze jestes z Inkwizycji.

6) Nie kradnij, chyba, ze jestes Z Archidiecezji Gdanskiej.

7) Nie mow falszywego swiadectwa (...), chyba, ze Wielgus sie nazywasz.

Na szczescie nie jestem zlosliwy.

=>dudivan, 9 Sty 2007, 00:04

CUD CUD CUD u dudivana jest już wtorek 9 a u mnie jeszcze poniedziałek 8 stycznia godzina 23 29

pozdr

Rafaell

=>wszystkowiedzący_pajac, 9 Sty 2007, 00:33

>Rafaell, 9 Sty 2007, 00:30

>

>Co w tym dziwnego ? U nas na Białorusi to normalka ;-)

a która jest teraz godzina i jaki dzień u Vlada na Syriuszu

Vlad u nas jest 29.47 8styczeń 2007

Odbiór ?

... straszne zakłócenia ...ssss...szszszsz ....nic nie słyszę ... Vlad jesteś ? Halo ? Halo!!

halo, baza ... baza odbiór ... KRYPTONIM : KAPPA 12 -rozpracowali mnie !

Proszę się ze mną nie kontaktować ! Wszystkie punkty kontaktowe spalone !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.