Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

Filut, 29 Kwi 2010, 22:43

>No i...?

>Jak to się ma do "dokumentu" Pospieszalskiego?

Nie rozumiem po co mieszasz, jak to u nas mówią, "rzadkie z gęstym".

Nasza kultura zaleca aby o zmarłych mówić wyłącznie dobrze. Ale tylko o zmarłych! O żywych można, a nawet trzeba mówić tak, jak na to zasługują.

I te zasady zostały zachowane w filmie E. Stankiewicz (nie Pospieszalskiego).

I to jest dokument, bez żadnego cudzysłowu. Jak ktoś kręci film np. o teatrze Kantora, to nie może filmować wyłącznie sceny i wypowiedzi poza sceną rzeczonego Kantora, tylko musi, no koniecznie musi (bo niby co?) wstawić lektora czytającego nieprzychylne recenzje z jakiejś Gazeciny dla równowagi?

Ten idiota Pospieszalski chce międzynarodowej komisji do zbadania katastrofy smoleńskiej!

To przejaw wyjatkowego cynizmu i obłudy lub głupoty.

Mój gniew także nie zna granic! Towarzysze, dajmy tu świadectwo pełnego zaufania to towarzyszy radzieckich, z wsławionym zbadaniem katastrofy "Kurska" pułkownikiem Putinem na czele!

Wpisujcie miasta!

Premieru Tusku chwali się tymczasem, że telefony szyfrujące prezydenta i najwyższych dowódców Rosjanie zwrocili po dwóch tygodniach - pocztą dyplomatyczną.

A nieoceniony minister Klich dodaje: "Mogę powiedzieć z pełną odpowiedzialnością, że na pokładzie nie było żadnych dokumentów o charakterze niejawnym. Nie było też żadnych urządzeń, które by działały w trybie niejawnym, czyli takich, które by zapewniały łączność kryptograficzną albo które by służyły do przetwarzania materiałów o charakterze niejawnym."

Zastanawia ta pewność Klicha, który "z pełną odpowiedzialnością" zapewnia, że w samolocie nie było nic niejawnego, nic ciekawego dla służb specjalnych obcego państwa.

Ciekawe skąd on może to wiedzieć, skoro tym lotem nikt się nie interesował, a jego służby nawet nie wiedziały którzy dowódcy armii byli na pokładzie (por. wczorajszy wywiad Olejnik z szefem BOR-u w Radiu Zet).

Minister, który się nie interesował, ani nie kontrolował tego kto był w samolocie, wie z całą pewnością co było w samolocie! A skąd on to wie? Aha, już wiem, od służb rosyjskich. Po tym jak nam odesłały po 2 tygodniach pocztą dyplomatyczną fanty z rozbitego samolotu, Klich przejrzał wszystko i odetchnął z ulgą "Uff, nic niejawnego tu nie było".

Bo oczywiście gdyby było, to by nam służby rosyjskie to oddały. Skoro nie oddały, znaczy nie było, logiczne chyba?

I git.

Budujmy zaufanie i pojednanie.

Towarzyszu oskulati.Wbijcie sobie raz na zawsze w głowę,że Kaczyński był idealnym prezydentem dla władców Rosji.Dlaczego idealnym?Bo usprawiedliwiał niechetną politykę Rosji w stos. do Polski w opinii zachodu.Taki Putin mógł mówić zachodowi no patrzcie,przecież z tymi Polakami nie można się dogadać!Wrogi wobec Rosji Prezydent Polski był usprawiedliwieniem polityki rosyjskiej.

Teraz z jakiś powodów Rosja zmienia trochę politykę w stosunku do Polski myślę,że jest to dobry znak.Choć nie obiecuję sobie za dużo.Nie musimy się kochać ale powinniśmy współpracować.

Reasumując nie widzę żadnego powodu aby Rosja chciała dybać na życie Kaczyńskiego.Nie miała w tym interesu!

"I to jest dokument" o manipulacji i potędze głupoty

tropicielu ubeków żydów i ogólnie myszki miki jest to piękny dowód o istnieniu i wpływach starej bolszewickiej propagandy

wojciech iwaszczukiewicz, 30 Kwi 2010, 08:49

>Wbijcie sobie raz na zawsze w głowę,że Kaczyński był idealnym prezydentem dla

>władców Rosji.Dlaczego idealnym?Bo usprawiedliwiał niechetną politykę Rosji w stos. do Polski w

>opinii zachodu.

Z tego wniosek ze najlepsza opinię na Zachodzie mieliśmy za PRL-u.

>Teraz z jakiś powodów Rosja zmienia trochę politykę w stosunku do Polski myślę,że jest to dobry

>znak.

Co takiego? Może jakieś konkrety?

Masz na myśli tych parę papiórków, powszechnie już wszystkim znanych, których skany lata temu udostępnili w internecie a teraz z pompą udostępniają skany oryginałów czy może coś innego, np. postanowili poprowadzić Rurę przez Polskę?

A ja myślę że padł rozkaz że mamy się jednać i niektórzy, tacy jak ty go - wykonują.

Nie myśląc wiele - jak to w wojsku.

P.S. Pan mnie przypomni kiedy w dziejach historii polityka Rosji wobec nas była "chętna".

czy może coś innego, np.

>postanowili poprowadzić Rurę przez Polskę?

Niedoczekanie! Niechby tylko spróbowali!!!

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>jacch, 29 Kwi 2010, 14:37

>...Dni Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji wydają się być policzone. Już wkrótce Sejm, Senat i

>marszałek Bronisław Komorowski (pełniący obowiązki prezydenta) mogą odrzucić sprawozdanie z jej

>działalności - pisze portal Wirtualne Media...

Narzekaliście, że Komorowski nie ma jaj, a jak się okazało że ma to płacz i zgrzytanie zębami.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 30 Kwi 2010, 09:31

>Narzekaliście, że Komorowski nie ma jaj, a jak się okazało że ma to płacz i zgrzytanie zębami.

Jaja to on ma - ale powiązane drutem kolczastym.

Wykonuje tylko rozkazy.

Po pierwsze - uchwycić za wszelką cenę teczki i media.

wladz, 30 Kwi 2010, 09:35

>tu i teraz czy masz wątpliwości co do godziny dnia i roku 30 kwiecień 2010

Już zdążyłem się zorientować że pisanie więcej niż jednolinijkowych wpisów sprawia ci niewyobrażalną trudność ale może weź się w garść i spróbuj udowodnić że strategiczne interesy państw nie zmieniają się poprzez dziesięciolecia a nawet stulecia, tylko cztery razy w roku - jak moda na sukienki.

>oskulati, 30 Kwi 2010, 09:37

Typowe PiSSowskie pierdzielenie. Nasz znaczy się niezależny, nie nasz znaczy się zależny :-))).

Teczki to sobie w d... wsadźcie i podpalcie, będzie piękne widowisko.

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747, 30 Kwi 2010, 09:44

>Teczki to sobie w d... wsadźcie i podpalcie, będzie piękne widowisko.

Oczywiście, "kupka-dupka, dupka-kupka, kupka...."

A Bronisław Komorowski myśli inaczej. Tak bardzo bardzo chciał kupić tajny aneks do raportu z rozwiązania WSI...

Gdyby zamiast Cwiakalskiego siedzial Rosjanin, to lepiej by nie strzegl interesow swojej strony.

Polko mowil jak zolnierz, czyli krótko i dobitnie i z sensem. Szczegolnie ciekawe informacje padly o zbieraniu informacyj i sposobach ich wykorzystania do spacyfikowania stron pilnowanych przez nasze wojsko na Balkanach.

Tu zaden nie wspomni i nie skrytykuje.

czy kandydat na prezydenta jest cytaty?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem kontrowersyjnego filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i Jana Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień.

Sąd Rejonowy w Elblągu uznał w czwartek Bonkowskiego winnym nakłaniania pracowników do fałszowania dokumentacji, w czasie gdy radny był prezesem spółki "Bielnik" koło Elbląga. Spółka ta należy do państwowego koncernu Energa, a Bonkowski został jej prezesem za rządów Prawa i Sprawiedliwości."

Tak oto Tusk i jego siepacze prześladują Prawdziwych Patriotów :-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.