Skocz do zawartości
IGNORED

Polityka | archiwum

Ojciec Dyrektor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Markowski, oczywiście pomyłka. Ksiądz nazywa się "Małkowski".

Na marginesie: Kaczyński kanibalizując sojusznicze partie miał pewien stały modus operandi. Po okresie zaprzyjaźnienia się, w pewnym momencie PiS stawał się bardziej chłopsko-komunistyczny niż Samoobrona i bardziej endecki od Ligi Polskich Rodzin, przyciągał do siebie ich wyborców i w miarę możności niektórych polityków, po czym mówił oniemiałym "sojusznikom", gołym jak święci tureccy: sayonara! Od dłuższego czasu obserwujemy spoufalanie się PiS z kościołem i przyciąganie niektórych hierarchów (właśnie dzisiaj partyjny biskup Głódź wygłaszał wyborcze hasłą PiS). Heca pod krzyżem, z grupą fanatyków o niejasnej afiliacji wspieranych przez PiS, pozwala pokazać całej Polsce, że PiS jest bardziej katolicki od kościoła i jest początkiem akcji przeciągania zafascynowanych wyborców na swoją stronę. Ostatecznie kościół katolicki będzie musiał albo wesprzeć PiS jeszcze wyraźniej niż dotąd, albo pogodzić się z koniecznością podzielenia się z tą partią swoimi wiernymi (oraz częścią księży). Taki stan ma miejsce faktycznie już, tylko nie doszło do oficjalnego przekazania. Dlatego kościół jak ognia unika stanowczych wypowiedzi w kwestii krzyża: boi się, że nastąpi rozłam i połowa byłych wiernych przejdzie od kościoła do partii Jarosława Kaczyńskiego, podważając autorytet polskich hierarchów i sam byt k.k. w Polsce.

ale nie czarujmy sie .Jesli TYLU facetów w kieckach z rurami na glowie było w stanie powiedzieć tak olsniewajacy komunikat...to jus czas na przejecie tego zboru przez pic.ten sam poziom.

• Redaktorzy

Ja nawet nie twierdzą, ze to jest jakaś diaboliczna strategie, w sumie po diabła Jarkowi tysiące staruszek z parasolami i ksiądz Małkowski jako wisienka na torcie. To jest odruch, jak u Zeliga. Kaczyński przejmuje poglądy ofiary i upodobnia się do niej tak, że jest odbierany jako LEPSZY - Lepper, Giertych, a teraz jako lepszy biskup. I włącza się ssanie. Oczywiście do tego niezbędny jest pewien specyficzny czynnik w samym elektoracie, ale jak widać na to zawsze można liczyć.

Kaczyński zawszw przejmował rolę ofiary, więcej, w rzeczywistości jest ofiarą.

Normalni ludzie nie wybiorą ofiary na swojego zarządcę. Tak jak, żadna kobieta nie wybierze sobie ofiary za męża - bo dla niej zadaniem jest zapewnienie bytu potomstwu.

Oczywiście kobieta w wieku odpowiednim do tego :)

Jaro_747, 26 Sie 2010, 12:28

>No to do roboty HGW!!!

>Tyle, że sytuacja mocno się nakręciła, a politycy PO skalkulowali ryzyko i wolą czekać aż >kloszardzi religijni pod krzyżem sami się wykruszą lub sam Kościół lub Jarek ich odwołają.

No patrz. Tej też się nie chce bawić zgniłym jajem.

"Sprawa krzyża: Prezydent Warszawy umywa ręce

Krzyż nie powinien być instrumentem rozgrywek politycznych - powiedziała podczas sesji Rady m.st. Warszawy prezydent stolicy Hanna Gronkiewicz-Waltz. Miasto nie jest stroną w sprawie przeniesienia krzyża - dodała.

- Sam fakt, że coś się dzieje w Warszawie, np. wylatują samoloty z lotniska, nie oznacza, że ja rządzę na Okęciu - dodała prezydent."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeszcze wyjdzie na to, że czarni i politycy pogonią harcerzy i obwinią ich za cały ten pierdzielnik z patykiem w tle.

Ukryta Zawartość

jozwa maryn, 26 Sie 2010, 15:25 : "Ostatecznie kościół katolicki będzie musiał albo wesprzeć PiS jeszcze wyraźniej niż dotąd, albo pogodzić się z koniecznością podzielenia się z tą partią swoimi wiernymi (oraz częścią księży). Taki stan ma miejsce faktycznie już, tylko nie doszło do oficjalnego przekazania. Dlatego kościół jak ognia unika stanowczych wypowiedzi w kwestii krzyża: boi się, że nastąpi rozłam i połowa byłych wiernych przejdzie od kościoła do partii Jarosława Kaczyńskiego, podważając autorytet polskich hierarchów i sam byt k.k. w Polsce."

Ty czytasz to co piszesz?

Jaro_747

Widzisz twoja i Popaprańców krótkowzroczność doprowadzi do tego,że zatrudnienie w administracjach urasta do granic absurdu(oczywiście tobie to nie przeszkadza)urośnie tym sposobem do tego,że więcej zatrudnionych będzie w biurokratycznych machinach,niż w firmach tworzących produkt krajowy z którego właśnie czerpią pełnymi garściami.Oczywiście efektywność tych urzędasów jest do bani a ty tylko przez grzeczność tego nie zauważasz.Lepiej pieprzyć o krzyżyku.To zasłona poważnych problemów,których pewnie też przez grzeczność nie widzisz.Nowe etaty,żeby bliżej być mieszkańców...

zapytaj tych mieszkańców czy są bliżej.Kuźwa..śmiech na sali i żenada.

modrzewku zaczniemy zwolnienia od twojej zony.chodza słuchy ze ...leniwa.Generalnie ja bym wywalił wszystkich przyjetych w 2005-2007.Z tym ze najpierw wszystkich z kancelarii najbardziej nieudanego prezydenta ktora urosła 8 razy.

mulsie,twoja elokwencja mnie poraża...czy za PiCu to dobrze?Też źle a nawet gorzej,tylko nikt z tego wyrzutów sobie nie robi.Frajerzy mają pracować...takie hasło obowiązuje wśród..

muls

Co tu wymyślać,POczytaj ich program wyborczy.Przystanek autobusowy chcesz bym wymyślał?

Byłeś kiedyś w urzędzie załatwić jakąkolwiek sprawe?Widziałeś ile ich tam jest?Po co?Miała być komputeryzacja i redukcja w administracji.Tworzenie bzdurnych przepisów a potem ich pilnowanie,to właśnie załatwianie kolesiom posadek, nic nie poradze,że nie rozumiesz...zapytaj wladzia jak wróci z grzybów on ma wysokie IQ,to wytłumaczy.

Zaczęło się wygłaszanie lojalek wobec prezesa.

Ziobro jako pierwszy melduje:

"Jestem lojalnym wiceprezesem PIS, wspieram Jarosława Kaczyńskiego - powiedział Zbigniew Ziobro komentując wypowiedź innego polityka Prawa i Sprawiedliwości Zbigniewa Girzyńskiego, że wyobraża on sobie Ziobrę jako prezesa PiS."

Ziobro podkreślił, że prezesem PiS jest Jarosław Kaczyński, który "ma mocną legitymację, aby kierować partią". - Wspieram Jarosława Kaczyńskiego i jestem wobec niego lojalny. Moja rola w partii jest jasna.

Ziobro dodał, że w pełni podziela diagnozę Kaczyńskiego, że nie można dopuścić do tego, aby tragedia smoleńska "przeszła bez refleksji i bez wniosków".

Jak dodał, nie ma sensu bycie w polityce, jeśli "godzi się na nieodpowiedzialność, tylko dlatego, że jest takie zapotrzebowanie ze strony politycznie poprawnych mediów oraz ze strony polityków, którzy być może odpowiadają za spowodowanie tej katastrofy, a dzisiaj rządzą Polską".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>modrzew47, 26 Sie 2010, 16:35

>Jaro_747

>Ty bierzesz od POpapranych jakieś wynagrodzenie?Tłumaczenie jasnych i oczywistych artykułów na

>bełkot...kosztuje.Prawda?

Nadzwyczaj niechętnie dyskutuję na tak niskim poziomie bo przyjemność żadna a pożytek wątpliwy. Ale niech tam, przedostatni raz!

Wbrew twoim podejrzeniom artykuł(y) zrozumiałem i to za pierwszym razem. Ponieważ podają fakty (mam nadzieję) to trudno z nimi polemizować. Ty jak rozumiem stwierdzasz, że to wina Tuska bo PO zatrudnia swoje rodziny (aż tylu ich jest?) i na tym poprzestajesz. Natomiast ja zaczynam się zastanawiać nad przyczynami (bo jak już napisałem ale przypomnę - skutki znamy). Jak widzę moje myślenie strasznie cię zdenerwowało, bo po co i o czym myśleć skoro winny jest Tusk i basta!

To ja jeszcze raz pytam: który rząd zmniejszył administrację - przecież należy mu się pochwała.

Jestem Europejczykiem.

"wladz

Nie wiem czy ci mówiłem,ale jak bym miał twój bajerek,to udawał bym niemowę...raczej.

Mój pies jak już obsikuje,to wladziu jest jus jego."

modrzew wina Tuska a do mnie masz pretensje

modrzew47, 26 Sie 2010, 17:04

>Sądzisz,że oni się zmienią i będą chcieli Donka?

Nie sądzę. Raczej wykluczam.

Mogą podejmować próby, sprawdzają. Jak młode ale dorastające już szczeniaki, na ile mogą pociągnąć przewodnika za ogon i jak daleko do zmiany osobnika dominującego w stadzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.