Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz byca ale napęd CD mi uruchomi a Stefanowi B za pieniadze się nie chciało

Rafaell, Nie prowadzę serwisu, nie zajmuję się naprawami, nie jestem fachowcem od mechanik cd. Robię to co rozumiem.

...ale dziękuję za wiarę w moje możliwości. To było miłe

byca, dymu...zamiast zadac kłam własnemu skąpstwu i zadeklarować ze powpłacacie po 1K USD zaczynacie sie migać ?!

Oj czekajcie, niech no Elberoth to przeczyta...co za wstyd....trole jedne...po 50zł zrzutka na LasVegas....całe forum wstydzi sie za Was...sit, sit.

senicz

>Mysle ze jak nic temu cd nie pomoze to slomy napchamy?

Nie wykręcaj się sianem, tylko mów co zrobiłeś z Intuos'em. Przecież nie przepadł jak kamień w wodę?

stefanB, 14 Lis 2007, 18:31

>...ale dziękuję za wiarę w moje możliwości. To było miłe

Dla mnie nie było miłe jesli sie mówi o tuningu wzamacniacza i cd (300zł) do przyzwoitego poziomu a póżniej się mówi ze sa problemy z przywróceniem CD tylko do standardowego stanu (mówiłem że nowe tulejki sobie dorobię i je wymienię sam)

Mimo wszystko dziekuje za poświęcony czas

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

O! Lancaster się zjawił... Kilka dni mu zajęło zebranie odwagi by zdjąć tę papierową torbę z głowy ;)

A ten Rafaell - jak w reklamie, taki... "Rafaello jest dla ciebie" - tylko na co on komu??? :)))

Jest tanie rozwiązanie...

Wysłać Senicza pocztą.

Cały papierowy guru z jego dziełami zmieści się w jednej kopercie. Będzie bardziej płaska niż opis jego choroby, który przyjdzie pocztą zwrotną.

Dla mnie nie było miłe jesli sie mówi o tuningu wzamacniacza i cd (300zł) do przyzwoitego poziomu a póżniej się mówi ze sa problemy z przywróceniem CD tylko do standardowego stanu (mówiłem że nowe tulejki sobie dorobię i je wymienię sam)

Mimo wszystko dziekuje za poświęcony czas

rafaelu, wiesz, że jestem Ci bardzo życzliwy, więc bądz precyzyjny. No chyba, że sie nie zrozumieliśmy. Powiedziałem szczerze, że mi się nie chce naprawiać twojego Technicsa. I zaproponowałem jakiś warstat. Nie możesz wymagać ode mnie, zresztą dość arbitralnie z zaskoczenia, bym Ci coś naprawiał, bo się czymś takim nie zajmuję.

Natomiast swoja propozycję z wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak najbardziej podtrzymuję. Dla przypomnienia mój wpis.

"Rafaell, nie przesadzaj z demonizacją relacji cena -jakość u senicza,

Kupujemy za kilkadziesiąt złotych cdeka na allegro, wkładamy w niego kilkadziesiąt złotych.. Ze złomu, ale w porzadnej obudowie robimy wzmacniacz za 250zł i mamy zestaw, którego wstydzić się nie trzeba.

Jeżeli chcesz zrobię coś takiego specjalnie dla Ciebie i prześlę Ci do odsłuchu wraz z kosztorysem

i

Ja w każdym razie jestem do dyspozycji.

Za jakieś 400 zł zrobimy low highend, którego nie będzie trzeba się wstydzić (cd +wzmak). Nie będę oczywiście tak głupi by rzucać się z porównaniami w stronę burmestera, czy mbl-a. Ale dowód jestem gotów przeprowadzić"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

stefanB, 14 Lis 2007, 21:05

Nie po to złożyłem sprzęt (cena nowego w tamtych latach)przeliczając inflację za 25'0000 a płacąc góra 3500 zł żeby się teraz cofać do używki za 250 zł po co mi taki strup

Rafaell: Także Seniczowi się też oberwało, mimo że go broniłem bo potrafił zrobić coś przyzwoitego ze słabego sprzętu.

'Za cenę zestawu Pana Waszczyszyna można by kupić 450 zestawów kol Włodka (Senicza) a wszyszy chcieli by się przynajmniej posikać przy odsłuchach ze szczęścia,Każdy twórca musi być trochę megalomanem inaczej inni nie docenią że jest to coś lepszego niż przeciętność."

Tu padła moja propozycja zrobienia budgetstrucla

Ten strup rafaellu, jak przeciez doskonale wiesz, nie miał byc alternatywą dla twojego zestawu, ale przykładem tego, że za malutkie pieniądze zrobienie czegoś na poziomie low highendu jest możliwe i nie jest czymś wyjątkowym. Ani tym bardziej czyms niespotykanym na forum w dziale diy. Jedynie wykonawcy nie czują potrzeby natychmiastowego poinformowania całego świata o swoim dokonaniu.

W co gramy?

stefanB, 14 Lis 2007, 22:25

Trochę się teraz bawię w odsłuchy słuchawek wzmacniaczy Cd i takie tam i naprawdę nawet na dobrych współczesnych klockach z pokracznymi kablami, widzę że naprawdę cos ciężko dobrego zrobić jest to bardzo bardzo trudne i czasem się zastanawiam czy nie lepiej było jak człowiek nieosłuchany przesiadł się z przenośnego radiomagnetofonu Jola2 na Amatora stereo, jak to wtedy fajnie grało ! .A teraz człowiek nauczył się słuchać i wszystko go wkurza jak nie sprzęt,to akustyka jak nie akustyka to zle nagrania i w sumie nawet wkurza go zapach taniej kawy parzonej mocno w Sobieskim bo jest to nieprzyjemne.Używając regionalizmu z Krakowa jacyś tacy delikutaśmy się zrobiliśmy miało być lepiej a jest gorzej i o co tutaj w tym wszystkim chodzi czy należy kopnąć króliczka w dupę żeby się wywrócił i bez sensu nie uciekał czy udawać że to świetna zabawa

Pozdrawiam

Rafaell

Ktoś tam na górze chyba mnie lubi cytując Kurta Voneguta tak właśnie poczułem przed chwilą usłyszłem na głośnikach piosenkę My Funy Valentine z koncertowego nagrania M.Buble słuchałem zaledwie na 9:30 ale dobry prąd wysokoefektywne głośniki i wzmak delikatnie jeszcze pracujacy w klasie A zrobiły swoje kontrabas grał jakkontrabas fortepian jak fortepian trąbka była trąbką jak cholera no i ten wokal czyściutki jak łza publika była razem ze mną w domu kurcze jak to zagrało normalnie zwątpiłem.Ponieważ rodzinka poszła spać przełaczyłem na słuchawki i jeszcze raz ten utwór ,inna atmosfera (słuchawkowa)przybyło jeszcze mikrodetali na moich Sony napędzanych Lake People G99/2 znów coś innego a jakże pieknego mimo że to ta sama piosenka

Kurde ktoś tu sie z nami bawi w bat i marchewkę

Dobranoc

Rafaell

Stefan B a tak z czystej ciekawosci ( kwestia tego ze sam jestem zwolennikiem tanich sprzetow bo kieszen postudencka) - czy mowisz o modernizacji cd i wzmacniacza ktore ktos juz posiada czy np pokierowaniu -kup to i to -razem to ladnie zagra i odpowiednio zmodyfikujesz>?

W budżecie 400 PLN raczej wszystko będzie wymagało prznajmniej przeglądu, bo będą to rzeczy już wiekowe, ale jest możliwe złożenie przyzwoicie grającego zestawu w takiej właśnie kwocie i podobnie jak StefanB jestem skłonny to udowodnić. Stare, przyzwoite wzmacniacze można kupic czasem już za 100 PLN, to samo z odtwarzaczami Philipsa z połowy lat 90tych, czasem na TDA 1541 nawet, zostaje 150-200 PLn na doprowadzenie tego sprzętu do porządku. Oczywiscie nie ma co sie łudzic że takie coś to będzie podchodzić pod jakąkolwiek definicję hi-endu, ale jako przyzwoite hi-fi, nie gwałcące uszu i grajace poprawnie pod każdym względem to da się zmajstrować w ten sposób.

Qubric, nie wiem o co Ci chodzi z tą papierową torbą, ale jak masz kłopoty z chorobą lokomocyjna to torbę po dolegliwościach wyrzucaj a nie zakładaj na głowę :)

Pozdrawiam

Ja się nie dorzucę , ale bardzo wam kibicuje. Wyślijcie senicza gdzieś ....:-)

Nawet mam pomysł , na początek dla podniesie morale i dodania otuchy może senicz zrobi małe turne z muzyką relaksacyjną po bazach wojskowych w Afaganistanie i Iraku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.