Skocz do zawartości
IGNORED

Zbiórka na pokaz senicza w Las Vegas

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

=>Elberoth, 14 Lis 2007, 12:48

>Moi drodzy - to miał być poważny wątek sponsoringowy, a wy tu sobie żarty stroicie. A sio trolle !

no właśnie jeszcze żadne pieniążki niwe wpłyneły ?

Sponsorzy dobrego dżwięku łaczcie się !

przypominam dane do wpłaty

W zwiazku z tym ze oprócz Włodka (Senicza) chcecie również do Las Vegas wysłać mnie Rafaela podaję nr konta na który należy wpłacać dla nas wpłaty zadeklarowane na forum

Bank BPH SA Kraków rachunek nr 66 1060 0076 0000 3260 0136 6140

W przelewie należy wpisać Odbiorca Rafael, nr konta ,w przekazie należy napisać "na pokaz w Las Vegas" należy napisać przynajmniej; nick nadawcy ! dobrze jakby były pełne dane.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Elb. - przepraszamy:(

Rafaell

>odrzuciło mnie

- nie widać

>to jednak ciężkie obciążenie dla układu nerwowego

i

>przypominam dane do wpłaty

- to za to bardzo dobrze widać

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

W dzisiejszych czasach przelewy elektroniczne naprawdę trafiają szybko do adresata

Elb też nie wpłacił :(

"Jak czlowiek przeszedl przez kilka pokoi to sie przyzwyczajal do brzmieienia wystawy

Ciagle gadanie - w inych pokojach tak sie nie zachowywali - a takze brzeczenie muzyki od sasiadow irytowaly mnie w najwyzszym stopniu. Zaduch dodatkowo robił swoje."

Mysli Pan Panie Włodku, że możliwa jest zmiana przyzwyczajeń odbiorców systemów audio? Trudne i ambitne zadanie.

"Co ciekawe tylko ja jeden na wystawie interesowalem sie wokalami. reszta zwiedzajacych sluchala ...... no jakosci oczywiscie i muzyki.

I radze kolega abyscie od wokali rozpoczynali test systemow. Bo bez takiej analizy prawdziwa jakosc systemu nie jest w duzej czesci znana. A co mnie obchodzi brzmienie gitar czy skrzypiec gdy wokale sa szorstkie lub chrypliwe lub meskie dudniace!!!

taki system mam w d. jesli zaczniecie oceniac system od wokali to bardzo szybko stanie sie dla was nie ciekawy i mozecie se dac spokoj z nim."

Szkoda Panie Włodku, że nie zaprezentował Pan tego systemu na AS.

A może należało przed puszczaniem materiału muzycznego zwrócić uwagę słuchaczom czego i jak powinni słuchać? Taka krótka prelekcja jak powinni słuchać, by słyszeć dobrze?

Mogłoby to ułatwić odbiorcom prawidłową interpretację tego co usłyszeli. No i w jakiś sposób wiązałoby się z założeniami Szkoły Dwięku, o której kiedyś Pan wspominał.

Pozdrawiam

Na razie zbieramy deklaracje. Zakładam, że ci którzy się zdeklarują, są ludźmi honowowymi i jak przyjdzie co do czego pieniądze wpłacą.

Pieniądze zbieramy tylko i wyłącznie na WYJAZD SENICZA DO VEGAS. Nie na klub Senicza, nie na Rafaella itd.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

stefanB -> uwagi dotyczące, prezentacji senicza na AS proszę dopisywać do odpowiedniego wątku temu poświęconemu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Re: Elberoth, 14 Lis 2007, 13:06

>Na razie zbieramy deklaracje. Zakładam, że ci którzy się zdeklarują, są ludźmi honowowymi i jak

>przyjdzie co do czego pieniądze wpłacą.

>

>Pieniądze zbieramy tylko i wyłącznie na WYJAZD SENICZA DO VEGAS. Nie na klub Senicza, nie na

>Rafaella itd.

no to jasna sprawa, podtrzymuję deklarację 100 zł

Elberoth, to oczywiste. Masz już wstępny kosztorys ?

...czasami moze się okazać ze zabraknie głupie pare tysięcy USD i senicz nie bedzie mogł pojechać.

Pozdrawiam

stefanB -> uwagi dotyczące, prezentacji senicza na AS proszę dopisywać do odpowiedniego wątku temu poświęconemu.

przepraszam, elberoth

Sądziłem, że ciekawy i pouczający wpis Pana Włodka z tego wątku, może zostać w tym wątku skomentowany.

Aby było to możliwe do zrealizowania przy, co tu kryć, niskim pułapie cenowym - może ktoś ma niedowagę w kontenerze, wie coś o niewykorzystanych lukach ładunkowych? W końcu nie o czas tu chodzi czy wygodę wysyłanego, tylko o powodzenie przedsięwziecia

Trochę sensu poproszę.

Re: kopaczmopa, 14 Lis 2007, 10:26

>>> niech zrobi parę egzemplarzy i niech one pójdą do ludzi - wtedy będzie można napisać "senicz

>robi diabelnie dobry wzmacniacz"

>>> na razie "coś tam się udało nie wiadomo jak" = nie ma o czym pisać

>

>Nie Graaf, juz mozna mowic- zrobil diabelnie dobry wzmacniacz

na razie to tylko "wyszedł mu"

jak będzie mieć jakąś powtarzalność to będzie można mówić że zrobił

np. Piotrek608 czy StefanB albo Holdegron robią/robili wzmacniacze słuchawkowe, zdaniem różnych ludzi świetne lub choćby dobre

seniczowi to na razie tylko "cuś wyszło"

>Wazne jak brzmi choc jasne ze dobrze by bylo zeby ten wzmacniacz byl czyms co mozna zbudowac

>wielokrotnie a nie jednorazowym wybrykiem

no właśnie - na razie to mamy tylko "jednorazowy wybryk"

ślepej kurze też się może trafić ziarno

>z drugiej strony Senicz nie jest fabryka.

Piotrek608 i inni też nie

pzdr.

graaf

gagacek, 14 Lis 2007, 13:13

>Aby było to możliwe do zrealizowania przy, co tu kryć, niskim pułapie cenowym - może ktoś ma

>niedowagę w kontenerze, wie coś o niewykorzystanych lukach ładunkowych? W końcu nie o czas tu chodzi

>czy wygodę wysyłanego, tylko o powodzenie przedsięwziecia

To jest nasze wyjście awaryjne. Na razie trzymamy sie planu A.

Stefan

Włodek ma rację z tymi wokalami bo człowiek ma tak u siebie w słyszeniu że wokale najlepiej słyszy i wypracowała to natura.Jest to niejako genetycznie zakodowane że n.p. kobitka jak zaśpiewa to mężczyżnie coś tam w środku zaskakuje (z kobietami jest odwrotnie-wskazany Czyżykiewicz ;) i one go nie słuchają co spiewa tylko co w nim drga-głupieja kompletnie-ach te geny )

Jeśli coś jest fałszywego w głosie to od danej osoby nas odrzuca-czyli wokal mamy zakodowany w sobie i dzieli się na dobry i zły.Mogą być odchyłki w populacji wynikajace z "krzyżówek' (np. w Polsce po Tatarach,Szwedach,Niemcach i.t.d) i z tąd "różne gusta" lub jak kto wzorce tego jednego Sanca ala czy super kobiety.

Tamtamy i inne przeszkadzajki powstały trochę póżniej i dla tego mniej dokładnie jesteśmy w stanie je rozpoznawać i dla tego n.p. bas na 30Hz moze mieć spore harmoniczne i nas to nie drażni-taką mamy fizjologię

Pozdrawiam

Rafaell

Panowie, skąd to skąpstwo ? Znamy koszty przelotu/wystawy i zakwaterowania ?

Prosta sprawa pdzielic je przez liczbę sponsorów, a Wy tu kombinujecie jak kóń.

Jeżeli nie macie pary zeby to zorganizowac jak nalezy to moze niech senicz od razu pójdzie do LV pieszo...do wiosny powinien byc na miejscu.

Pozdrawiam

rafaell przez ciebie elberoth da mi bana.

Przecież ja całkowicie rozumiem znaczenie wokali. Problemy z prawidłowym odbiorem prezentacji, które wskazał Pan Włodek są istotne i warte omówienia, może w innym wątku..

Uważam, ze słuchaczom trzeba wskazać jak mają słuchać, by słyszeć dobrze. "Ludzie lubią to co znają" i w tym jest problem. To trzeba próbować zmienić

>graaf, 14 Lis 2007, 13:13

>np. Piotrek608 czy StefanB albo Holdegron robią/robili wzmacniacze słuchawkowe, zdaniem różnych

>ludzi świetne lub choćby dobre

Oby dane Ci było usłyszeć produkt Senicza :) określenia na te forumowe wzmaki Ci się trochę przewartościują :)

>no właśnie - na razie to mamy tylko "jednorazowy wybryk"

Zgadzam się, ale każdy ma tego świadomość, Senicz wystawił to, co zbudował - produkcji nie otworzył, oby w przypadku Sławka tak się stało na skalę taką jak np. u Piotrka608... bo Holdegron to chyba już całą linię produkcyjną otworzył ;)

Pozdrawiam,

=>Elberoth, 14 Lis 2007, 13:06

>Na razie zbieramy deklaracje. Zakładam, że ci którzy się zdeklarują, są ludźmi honowowymi i jak

>przyjdzie co do czego pieniądze wpłacą.

>

>Pieniądze zbieramy tylko i wyłącznie na WYJAZD SENICZA DO VEGAS. Nie na klub Senicza, nie na

>Rafaella itd.

KTO CO ZBIERA ? NA RAZIE SOBIE ADAMIE JAJA I PODŚMIEWUJKI ROBISZ

0 RUCHU ŻADNEGO KOSZTORYSU I RACHUNKU

NISKO ZSZEDŁEŚ

ŚWIATOWIEC A GŁUPOTY WYMYŚLA JAKBY WŁODEK SAM JEDEN MIAŁ WSZYSTKO TARGAĆ USTAWIAĆ I PILNOWAĆ,KOMUŚ TUTAJ NIEŻLE BIJE W PUKIEL

WSTYDŻ SIĘ

MNIE TAM DYNDA CZY POJADĘ -WŁODEK PODAJ NUMER SWOJEGO KONTA ŻEBY NIEPALANTY MOGŁY WPŁACIĆ NA TEN WYJAZD PIENIADZE

tak w ogóle to nienawidzę gdziekolwiek się dalej ruszać klienci do mnie przysyłaja z całego kraju towary i jest mi z tym dobrze

cześć

lancaster, nie zniżaj lotów, proszę... Jezus szedł długo i nauczał, zdarzało mu się też chodzić po wodzie.

Ja jednak fundować s. pontonu nie będę!

Trochę sensu poproszę.

>Anioł

>to jednak ciężkie obciążenie dla układu nerwowego

Ciężka sprawa...

Trochę sensu poproszę.

Zatem biore sie za odpowiedzi bo wszyscy na nie czekacie :PP

Graaf - no byc moze 'na razie mu sie tylko udalo" tylko pytanie czy tylko czy az. Bo ze udalo to nie mam watpliwosci. Sluchalem Holdegrona i sam mam Forumika 608 ( wersja budzetowa) i mimo ze to dobre wzmacniacza a za swoja cene rewelacyjne to jednak Slawek je polozyl. Takie moje zdanie.

Senicz - z wokalami masz owszem troche racji ale co jesli sa osoby sluchajace muzyki wylacznie instrumentalnej.

Kilka uwag mimo calego szacunku:

- mimo wszystko powinien wczesniej odbyc sie jakis krotki odsluch, proby ustawienia -tak aby sprzet zagral najlepiej jak moze w tych warunkach.

- gadanie odbywalo sie tez w innych pokojach , z tego co pamietam w 701 nie bylo jakims wyjatkiem, a muzyka docierajaca z zewnatrz rowniez miala miejsce w przypadku innych wystaw

- bylo otwarte okno, wiatraczek - akurat w Twoim pokoju zaduch nie byl wcale najwiekszy

- z tym ze nie bylo dudnienia w niektorych pokojach i dzwiek wydawal sie zrownowazony nie wynikalo tylko z uzycia szmat jak w MBL (swoja droga nawet jesli ta szmate wetkneli to chyba dobrze ze dbaja o wizeunek i szybko reaguja na warunki) czy podbicia wysokich - kazdy musial sobie radzil z trudnymi warunkami - wg mnie niektorzy mieli naprawde mniej ciekawe klitki, nie brakowalo basu i nie dudnil, srednica byla, a wysokie nie promieniowaly. Choc racja ze mniejsze glosniki mialy wieksza szanse zablysnac - stuprocentowa racja.

- pamietam ktos sie Ciebie na poczatku zapytal zebys wyglosil jakas przedmowe - powiedziales "A po co" a to wlasnie byla chwila dla Ciebie, wyjasnienia co i jak, zareagowania jesli cos gra nie tak, uzycia szmaty, zmniejszenia glosnosci, polozenia kolumn, zwrocenia uwage ze zestaw buduje ladne wokale i na to zwracac uwage.

Jednak co do wokali faktycznie z tego co pamietam byly calkiem niezle.

Na koniec mala sugestia- jest kilka wyjsc z tej patowej poniekad sytuacji wg mnie - albo wystawiac na takich wystawach tylko sprzet sprawdzony w takich warunkach, albo umiec sie szybko dostosowywac do sytuacji albo nie robic wystaw w takich warunkach albo robic i dostrajac sprzet specjalnie aby zagral w takim a nie innym pomieszczeniu.

Rafaell - nie wiem czemu ale do mnie bardziej przemawiaja meskie wokale do rocka a lekkie jazzowki wole kobitki:)

Ależ wy macie problem zbierać na sam bilet, do walizy kolumny a reszta jest tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

=>WILU_, 14 Lis 2007, 13:42

To Ty sie tak w bieszczady przenieś na 4 dni bez wody,pradu ect weś francuza majzel młot i inne narzędzia i sie przygotuj do mieszkania na miejscu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.