Skocz do zawartości
IGNORED

Shingaraki i reszta. DIY w 701

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Zadyma zwiazana z prezentacją Włodzimierza Senicza spowodowała, że niedzielny pokaz pozostałych kolegów przemknął jakiś taki niezauważony.

A wielu uważa, że był bardzo interesujący i warty zauważenia może nawet jako wydarzenie AS.

Gainclone i shingaraki , ze swoją ceną, ja np. uważam za atrakcyjną alternatywę.

Proponuję trochę zdjęć i opinii, bo temat warty omówienia

https://www.audiostereo.pl/topic/37609-shingaraki-i-reszta-diy-w-701/

Dzięki Stefan:-)

Emocje powoli opadają, to był dla mnie naprawdę szalony dzień..tyle wrażeń związanych z poznaniem forumowiczów ( Matta, Magazyniera, Ryszarda, ArturaP Kubedesa, Senicza i długo by jeszcze wymieniać.. którzy okazali się baaardzo wyrozumiali dla nas.

Do tego jeszcze ten wypadek kiedy wracalismy do domu, udzielaliśmy z Jarkiem pomocy kobiecie potrąconej przez inną znacznie młodszą kobietę......

Nasz występ na AS organizowany był "na wariata" CD dopieszczany w ostatniej chwili etc, starałem się tak oświetlic aby ukryc pewne mankamenty urody naszego sprzętu....

Czy grało to nie mnie się wypowiadać....:-) ....trochę za mało innych konfiguracji.....dzięki dla Twonka za pre Pana Maćka które okazało się jednak lepsze od potka :-)

I te miny pytających o ceny.......bezcenne;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mi sie podobał ten pokaz. Super atmosfera i bardzo uprzejmy prowadzący, który wyczerpujaco odpowiadał na pytania.

Co do dźwieku, to bardzo podobała mi sie średnica - realistyczna i namacalna. Fajna przestrzeń. Wiadomo, że najniższego basu nie było, a wysokie jakos nie przykuły specjalnie mojej uwagi (może to akutat dobrze:)) Bardzo mnie zdziwiło, ze to był STX za 20 zł - Brawo!

In minus - Silne zniekształcenia i ostrości przy skokach dynamiki. Tu trzeba popracować. Jednak w kontekście ceny uważam tą prezentację za jedną z najciekwaszych.

Pozdrawiam DIY-owców.

Zapomniałem najwazniejsze....kolumny ArturaP to absolutnie takie małe WLM`y dzięki którym zagrało..

widać to po zamówieniach na kwarce...:-)

Panowie mamy kolumny do Gainclona!... i nie tylko...świetnie zagrało z Zen`em (Callas)...ale to słyszało tylko parę osób niestety na koniec bardzo załuję.....w kazdym razie dzięki Włodkowi Seniczowi słuchalismy jeszcze po 18 tej.... cóż nie chciało się wychodzić....;-)

ano nie chciało się wychodzić, wcześniej troche kurde głośno to wszystko zasuwało ale i tak robiło wrażenie, za mało czasu było by to dopieścić, ukulturalnić ;D, tzn trochę tej krzykliwości zdjąć jakimiś manewrami ale i tak przyciagało uwagę,mnie się podobały bardzo gitary i ten Dżejms Bond ;) drive niezły ;), GC nieźle potrafił walnąć aż można się było się wystraszyć..

...faktycznie po koniec Zen9 Nelsona Passa nieźle zagrał klasykę, znikła na nim ta trochę ostrość góry i wyklarowała się jeszcze bardziej średnica, ale kosztem basu choć nawet jego deficyt nie przeszkadzał w słuchaniu.

Gratulacje za determinację i myślę że w następnym roku możemy przygotować coś naprawdę dobrego ;) ja jestem za, będzie to jakaś motywacja ;>

Fajnie to wszystko razem zagrało... Miejscami za krzykliwie, czasem bas zadudnił - ale i tak chciało mi się tego słuchać... Za te pieniądze (a niechby nawet i ze trzy razy większe) - nie mam żadnych pytań ani zastrzeżeń... Gratulacje!

Rozstawiłem sprzęt po wystawie ...podłączyłem do Scanów szpetnie zabluzniłem i załamałem ręce ....to nie gra!

Gdybym nie mieszkał na parterze wyleciałyby z któregoś piętra....

Kuziwa trzeba będzie kupić te Eminence +STX `a pokombinować to z pre na lampce. Scany są dobre ale do GC..... MUSI!!!! być wysokoskuteczny głosnik. Niby o tym wiemy ale dopóki się nie przekonamy to męczymy się z tym co mamy.....człowiek czasem nie czuje jak mu się rymuje:-)

Do scanów tylko elektrownia, nie przeskoczy sie tego, wiele razy sie o tym przekonywalismy razem z Sharkiem.

Mam wrażnie że niskoskuteczne głosniki zabierają masę mikroinformacji, ma to duże znaczenie w odbiorze muzyki.

antoś, 13 Lis 2007, 14:32

Wierzyłem że będzie dobrze!Jeżeli mogę coś od siebie to tylko GRATUCACJE!

Mam tylko pytanie co do kolumn ,STX to już wiadomo,a co niżej?Jeśli nie tajemnica,to proszę o info!Dzięki z góry!

Ted:-)

Dzięki za wsparcie...baardzo się przydało...to chyba twój dobry duch i kciuki które za nas trzymałes pomogły!

To nie jest tajemnica Eminence Alpha 8 za ok 212zł szt. + STX za ok 20. Co ciekawe ludzie pytali mnie też o tasmy z cewek które podejrzałem u Petera:-) poniewaz grało to. W każdym razie Kimber TC w tym zestawieniu się raczej nie sprawdził. Koszt cewki to niecały metr TC

Największym bohaterem niedzieli był niewątpliwie ArturP którego kolumny bardzo się spodobały. ArturP zrobił dwa warianty zwrotnicy...podpinając wiszący kabelek do rezystorka mielismy wersję do lampy lub bez niego do tranzystora czy odwrotnie nie pamiętam ...bardzo dobre i skuteczne rozwiązanie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.