Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix Donalda Tuska

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

arek, najlepszy numer z PSL bedzie jak zwykle na finał matrixa....miesiąc przed wyborami tupiac nóżką w rytmie oberka Waldzio wraz ze swita ulotni sie z koalicji...nawet nie wiem czy to zabawne ze ktoś na takich matołów głosuje...ale w sumie rolnicy nie maja alternatywy, a dla wsi trzeba przyznać PSL wynegocjował niezłe warunki w Unii...

>zazdrościsz nam dobrej zabawy kolekcjoner?

>chory jesteś?

>bo to jest chore kiedy komuś zazdrościsz dobrej zabawy

Nie zazdroszczę.

Zdrowszy od Ciebie.

Po pierwsze, nie jest to żadna zabawa, tylko - zniewolenie.

Po drugie, to ono właśnie jest - chore.

W sieci MATRIXA brzęczą uwięzione muchy.

Co jakiś czas srają pod siebie.

Wy jesteście co najwyżej bakteriami w tym gównie.

Smacznego !

arek67

"Ostatnie dwa lata to "real polityk" tzn. kawa na ławę i jasne artykułowanie celów a co za tym konfliktów politycznych. To demokracja "pełną gębą", wolność prasy i przekonań"

no stary nie rozśmieszaj mnie, bo mam zajady ;-)

demokracja pełną gębą, wolność prasy i przekonań - może Białoruś Ci odpowiada ;-)

a tak na poważnie: stary, i ty naprawdę w to wierzysz?

lancaster

"bo na razie rzad kompletnie nic za zobowiazan wodzunia nawet nie próbuje wcielić w życie...przynajmniej jak do tej pory nic nie słyszałem na ten temat..."

a co takiego zrobił jaruś po miesiącu, roku, dwóch?

zildjian, 20 Lis 2007, 15:10

>Broy ,a zapomniałeś ataki Bratkowskiego, Krzemińskiego (toż to dopiero dyplomowany cham=znaczytsa

>wykształciuch),Tyma, Skalskiego,niejeakiego Smecza - Jastruna ? Dziwę się,że nie wypier .... ich

>wcześniej.

>

>Zmień prasę. Ja wybiórczej nie kupuję od ponad 5 lat.

Bardzo słuszna sugestia ja już bez "jedynej słusznej GW" 3 lata się obywam i jak mi dobrze z tym:))))

Pozdrawiam

Broy

Przestań czytać gazety. Wyjdź na ulicę, pojedź do centrum, wejdź do Sheratona. Posiedź, popatrz, posłuchaj i zobaczysz jak wyglada real polityk:) Mało wiesz. Gadasz gazetowymi sloganami.

>arek67, 20 Lis 2007, 23:49

jeszcze parę innych hoteli się znajdzie. Szczególnie polecam odsłuchy na śniadankach. Bardzo pouczające.

Dla zamiejscowych trudne do zrealizowania....

Ale nie dla jar1... jeżeli wie jak się zachować przy śniadaniu :-)

Re: kolekcjoner, 20 Lis 2007, 16:25

>W sieci MATRIXA brzęczą uwięzione muchy.

>Co jakiś czas srają pod siebie.

>Wy jesteście co najwyżej bakteriami w tym gównie.

deprecjonowanie anonimowo innych ludzi to Twój sposób na polepszenie samooceny?

kompleks niższości?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A moze tutaj da sie wybudowac jakis hotelik - no moze nie Sheraton, bo juz jednen jest :-)

(btw, jak to sie onegdaj nazywalo - uwlaszczenie nomenklatury?)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

arek67

Ostatnie dwa lata to "real polityk" tzn. kawa na ławę i jasne artykułowanie celów a co za tym konfliktów politycznych. To demokracja "pełną gębą", wolność prasy i przekonań chociaż nie wszystkim to mogło się podobać. Po 15 latach "cukierkowej" demokracji to orzeźwiający wiatr. A teraz znowu będzie miło, gładko i przyjemnie, bez konfliktów i rewolucji chociaż to państwo wymaga potężnych zmian bo inaczej z pieniędzy unijnych będzie klapa. Cel nowej władzy jest jeden; gładko przejść do wyborów prezydenckich.

czy to nie jest żywcem wyjęty slogan gazetowy?

rzepa się kłania nisko panie prezesie!

a ja uprzejmie dziękuję za taką "demokrację pełną gebą, wolność prasy i przekonań" - to ostatnie w szczególności było i jest nadal jawnie dyskriminowane w kaczylandii. Co do zmian - zgoda - tylko pamiętaj, że mamy rok prawie 2008, a nie 1989. Także rozliczania, wsi, lustracje - to jest temat już zaprzepaszczony. Ludzie tego nie chcą nawet słyszeć. A co zaproponowaliście w zamian? Negowanie wszystkiego, co nie wiąże się z Kaczyńskimi, podziały społeczne, wyniesienie Leppera i Giertycha na piedestał, seksafery, tutaj stało zomo i będzie 13. grudnia. I nie ważne, czy działo się to w Sheratonie czy w hotelu robotniczym.

Nie, dziękuję za real polityk kaczorów.

Re: kolekcjoner, 21 Lis 2007, 12:50

>Bakteria - gówniarz.

aha "60-letni gówniarz uważający się za bakterię"

czyli Twój przypadek jest cięższy niż "kompleks niższości" - współczuję

i dziękuję za wyjaśnienie

słyszałem, ze rada polityki pienięznej już zazyna centralne steowanie gospodarką - na wzór komunistyczny. Wzrosną oprocentowania kredytów złotówkowych na początek(po zapowiadanym spadku złotówki pewnie niebawe wzrosną tez oprocentowania kredytów walutowych)

Żeby żyło się lepiej. Wszystkim.

...podobno za dużo zaczynamy zarabiać, za dużży jest export i rentowność wogóle i inne takie....nalezy wszystko przywrócić na starą dobrą komunistyczną drogę...i to radykalnie :)

Będziemy dumni z Polski !

• Redaktorzy

Niesłychane. Ta sama rada, w której zasiada niejaki mgr Skrzypek? Jak to możliwe? Ale to może być tylko plotka, bo ja z kolei słyszałem, że Rada ukonstytuowała się jako Komitet Centralny PZPR, i to samorzutnie, na samą wieść o zwycięstwie PO w wyborach. Słyszałem też plotkę, że mamy wysoki wzrost cen żywności pociągający za sobą wzrost inflacji, zaś w przyszłym roku ujawni się inflacyjny efekt postępującego właśnie wzrostu płac, w związku z tym zapewne RPP podniesie stopy procentowe. Może autor zacytowanej przez ciebie plotki, mówiąc o "centralnym sterowaniu gospodarką", miał właśnie to na myśli? Co o tym sądzisz?

jacch, a ja do PO złosci nie czuje żadnej...jeszcze tylko nie zdecydowałem czy mam sie śmiać czy pocieszać elektorat PO w miarę więdniecia im min :)

...spokojnie chłoPOki...lancaster pocieszy i przytuli :)

Donald Tusk

DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy

2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty

3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic

4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

5. Uprościmy podatki - wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych

6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012

7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku

8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce

9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet

10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Donald Tusk

Na razie tak tylko gadam, ale w sumie Dońkowi kibicuję :D

Pozdrawiam

jozwo, wiesz co myślę(ale moze źle myślę:)), że skoro złotówka coraz mocniejsza a ludzie zarabiają coraz wiecej to moze w tym tempie dogonimy Europe za np. 10 lat zamiast jak to ładnie schładzajac czynią liberałowie - wogóle ?

Pozdrawiam

>józwo, myślisz że rada działa niezgodnie z zaleceniami rządu ? No to teraz rzad jej pokaże...tylko

>czekać :))))

To Balcerowicz nie był szefem tej samej rady? Jemu jakoś żaden rząd nie "pokazał", mimo że niektóre rządy psy na nim wieszały.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

wkamilu, zacytuj jeśliś łaskaw i nie plec andronów jak ostatnio, bo ja co prawda machnąłem się co do wartosci kursu dolara(za co przeprosiłem), ale Ty brnąłeś z tego co pamieam do końca że złotówka mocna...a jednak w 95r. jak sie okazuje była mocniejsza względem dolara niż obecnie....pomimo ze dolar leci ostatnio dość konkretnie.

• Redaktorzy

"józwo, myślisz że rada działa niezgodnie z zaleceniami rządu ?"

Rada nie jest od słuchania zaleceń rządu, jest organem niezależnym. Problem ze zrozumieniem tego miał już Jarosław Kaczyński, nic dziwnego że osoby podzielające jego pogląd na funkcjonowanie państwa podzielają również jego niewiedzę w tym zakresie. Podobnie było z sądami, prokuraturą, Trybunałem Konstytucyjnym. W ogóle J.Kaczyński narwał się na Polskę jak statek na rafę - czego sie nie dotknął, to się obtłukł. Najwyraźniej struktura współczesnego państwa prawa była dla niego czymś obcym.

acha...jak już bedziesz cytował, to zacytuj równiez te artykuły które mówią o godnym życiu, bezpłatnej edukacji, służbie zdrowia itp...a potem pomyśl co jest ważniejsze...1& inflacji wiecej czy dobrobyt obywateli...śmiech na sali...

Ja osobiście odczuwam tym większy dobrobyt, im inflacja jest mniejsza. Myślałem, że odczucia większości są podobne.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

jozwo, RPP jest organem niezależnym i jak sie domyślam w przypadku obaw o zwiekszenie inflacji ma obowiazek temu przeciwdziałać...co za pech ze właśnie teraz...:)

...kredytobiorcy pewnie beda wyrozumiali, bo nie wierzę ze którykolwiek głosował na kaczora...zeby żyło sie lepiej.

>wkamilu, zacytuj jeśliś łaskaw i nie plec andronów jak ostatnio, bo ja co prawda machnąłem się co

>do wartosci kursu dolara(za co przeprosiłem), ale Ty brnąłeś z tego co pamieam do końca że złotówka

>mocna...a jednak w 95r. jak sie okazuje była mocniejsza względem dolara niż obecnie....pomimo ze

>dolar leci ostatnio dość konkretnie.

W co ja brnalem????????????? Nie zalamuj mnie.... nigdzie nie wypowiadalem sie na temat tego czy zloty mocny czy slaby (rzecz bardzo subiektywna i nie wnikam w to), tylko na temat rzeczywistego kursu i denominacji. Koniec kropka.

A jak chcesz cytatow, to bardzo prosze: art. 227 Konstytucji RP

1. Centralnym bankiem państwa jest Narodowy Bank Polski. Przysługuje mu wyłączne prawo emisji pieniądza oraz ustalania i realizowania polityki pieniężnej. Narodowy Bank Polski odpowiada za wartość polskiego pieniądza.

2. Organami Narodowego Banku Polskiego są: Prezes Narodowego Banku Polskiego, Rada Polityki Pieniężnej oraz Zarząd Narodowego Banku Polskiego.

3. Prezes Narodowego Banku Polskiego jest powoływany przez Sejm na wniosek Prezydenta Rzeczypospolitej na 6 lat.

4. Prezes Narodowego Banku Polskiego nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z godnością jego urzędu.

5. W skład Rady Polityki Pieniężnej wchodzą Prezes Narodowego Banku Polskiego jako przewodniczący oraz osoby wyróżniające się wiedzą z zakresu finansów, powoływane na 6 lat, w równej liczbie przez Prezydenta Rzeczypospolitej, Sejm i Senat.

6. Rada Polityki Pieniężnej ustala corocznie założenia polityki pieniężnej i przedkłada je do wiadomości Sejmowi równocześnie z przedłożeniem przez Radę Ministrów projektu ustawy budżetowej. Rada Polityki Pieniężnej, w ciągu 5 miesięcy od zakończenia roku budżetowego, składa Sejmowi sprawozdanie z wykonania założeń polityki pieniężnej.

7. Organizację i zasady działania Narodowego Banku Polskiego oraz szczegółowe zasady powoływania i odwoływania jego organów określa ustawa.

Szczegolnie istotny dla tematu jest ust. 1 i ust. 2 cytowanego przepisu.

pozdrawiam

kamil

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.