Skocz do zawartości
IGNORED

referencyjne nagrania

hessus

Rekomendowane odpowiedzi

mily Tak to ten.

Z emule to fake, znam.

Albo po prostu bardzo żle zgrane. Kumpel to ściągnął już ok miecha temu. Słuchałem, a znam przecież tą płytę.

To było zgrane po pprostu standartowe wyadnie na zwykłeym CD!!

Mily, poprawka ja nie znam z tego źródła.

Ja osobiście ściągałem z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Widać ktoś chyba ściągnął i po prostu wrzucił na btjunkie, bo wczoraj tego jeszcze nie było.

Ale pliki chyba się zgadzają.

Ukryta Zawartość

oki jak mi zejdzie dam znac czy dobra wersja

dzieki za podpowiedz czego szukac - jest wiele fajnych plyt - tylko czasu brak na odsluchy...

ps. Zerkos jakbys chcial bilet na BT Petdro`s Music Tracker to daj znac na priv.... (na pedrosie same losslesy - terabajty...)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Polecam

The Tube Only Violin (180 Gr. LP)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cały Tacet można polecić:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) u nas dostępne przez sklep ccd

Ukryta Zawartość

Czy do ch*ja wacława możecie sobie darować teksty i dyskusje o torrentach oraz sklepach? Wystarczy tytuł, wykonawca oraz wytwórnia, ewentualnie link. Resztę przecież można zapytać na PW.

pozwól, że "potraktuję tę twoją opinię z rezerwą" ;-)

tak się pisze na tym forum, to tutaj normalne

nie podoba Ci się - to poszukaj innego forum a nie po paru dniach tutaj już "ch*jami" rzucasz

chyba zgłoszę to do moderacji bo mnie szlag trafia, że takie chamskie betony ledwo na forum wejdą i już się rzucają :-/

Moze tutaj się uda

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Paco Pena and his Group

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: Krystian Majer, 27 Lis 2007, 23:03

>Moze tutaj się uda

>

Ukryta Zawartość

cały Tacet jest dostępny przez

Ukryta Zawartość

dobry, wypróbowany sklep

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godne polecenia:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr_1

Nie wiem jak twój sprzęt, ale ja słyszę tą delikatną atmosferę nagrania i neutralność brzmienia.

Własnie ta subtelność i takie delikatne, naturalne podgłosy nadają czaru pomieszczeniu przy odsłuchu.

No przynajmnjej ja to słyszę i stąd zapamiętałem to brzmienie czarujące brzmienie.

Ale twierdzisz, że nic ciekawego ?

W porównaniu z innymi dobrymi płytami brak mi tutaj wybrzmiewania w każdym dźwięku, każdego praktycznie instrumentu, jest jakby tylko kontur, który jest świetnie oczywiście lokalizowany, lecz brak głębi. I taki elektryczny fortepian trzeba lubić ;) może jednak polubię tą płytkę

Jeżleli idzie o zjadliwą i znaną klasykę w dobrych wykonaniach, również dla początkujących upalaczy kolumn, to bardzo lubię to:

The Top 100 Masterpieces of Classical Music - 10 CD

Barwa instrumentów jest tutaj zawsze dobrze nagrana, może nawet referencyjnie, także dobra przestrzeń i brak podbarwień od pomieszczeń, choć podobno DDD recording nie jest zbyt audiofilski ;)

Jest to 100 znanych utworów nagranych w kolejności chronologicznej.

Szukacze znajdą to również w formacie małpiszona ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tak troszkę obok tematu ... niewygodnie jest nosić ze sobą kilkanaście płyt ze sobą na różne odsłuchy itp - macie jakiś patent jak zrobić swoje samplerowe the best of ...?

Prówałem kilka razy na różnych płytach - kawałki zgrywałem "wavach" "flackach" i innych lossless i cały czas słychac różnicę po zgraniu a może to ja mam jakieś zmiany?

a tak apropo CD's ja bardzo lubię dire straits "on every street" - od lat słucham jej na różnych sprzętach i mam w głowie zapisane brzmienie/barwę fragmentów dla mnie referencyjnych (prawie każdy z moich znajomych ją ma) ... Dobrze jest mieć obsłuchane kilka popularnych płyt (niekoniecznie ulubionych) to ułatwia życie - jedziesz gdzieś - wchodzisz z ulicy i nie czujesz się bezbronny patrząc na sprzęt bez swojego samplera w ręku ... wtedy patrzysz na półkę właściciela i jesteś w domu :)

Jak panownie oceniacie to nieremasetowane wydanie audiofilskie z Mobile Fidelity ?

Chodzi oczywiscie o Marc Cohn - Marc Cohn.

Lokalizacja inbstrumentów, czystosc dzwieku i separacja jest swietna moim zdaniem.

A waszym? Nikt nie sciagał ?

A może porownywał ktos z was ta wersje ze zwykłym wydaniem ?

Tak, czystość, lokalizacja, separacja tak, ale jest to przecież syntetycznie złożone nagranie i nie ma mowy o naturalnym śledzeniu instrumetów czy akustyki! Fortepian syntetyczny jest po prostu wklejony w jednym miejscu przestrzeni jako źródło monofoniczne i nawet nie jest naturalnie rozpostarty jak normalnie postawiony instrument!

Ale to jest nagranie bezpośrednio z teśmy matki.

Widać takie było zamierzenie realizatora dźwięku, velowe. Sa przecież różne koncepcje.

Tymbardzjej, jak widnjeje na okładce była nagrywana i miksowana w technologi analogowej.

Ale to jest nagranie bezpośrednio z taśmy matki.

Widać takie było zamierzenie realizatora dźwięku, celowe. Sa przecież różne koncepcje.

Tymbardzjej, jak widnjeje na okładce była nagrywana i miksowana w technologi analogowej.

Z MFSL polecam John Coltrane "Soultrane" i Coleman Hawkins "The Hawk Flies High", niesamowite nagrania monofoniczne !

Ze stereo polecam świetne Arne Domnerus "Jazz at the Pawnshop", wielu uważa to nagranie za najlepsze ever!

żółwik, 2 Gru 2007, 18:35

>Ale to jest nagranie bezpośrednio z taśmy matki.

>Widać takie było zamierzenie realizatora dźwięku, celowe. Sa przecież różne koncepcje.

>Tymbardzjej, jak widnjeje na okładce była nagrywana i miksowana w technologi analogowej.

Posłucham jeszcze raz, może coś usłyszę po dokładniejszym obejrzeniu okładki ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.