Skocz do zawartości
IGNORED

Kambodza + Tonsil Siesta Sat...

sweetminio

Rekomendowane odpowiedzi

W nawiązaniu do wątku o beznadziejnej Kambodży, chciałbym napisać , iż mam przyjemność, tak - PRZYJEMNOŚĆ - odsłuchiwać teraz system:

1. CA Azur 540 A v.2

2. CA Azur 640 C v.2

3. Pro Tonsil Siesta Sat

4. IC DNM Reson

5. Głośnikowce DNM Reson

I co ?... Monotorki grają pięknym dżwiękiem, wypełnionym , z basem, którego nie ma w wielu innych droższych konstrukcjach ( cały czas mowa o budżetówce). Wysokie nie są może klasy Vify, ale dość rozdzielcze, bez metaliczności.

Po podłączeniu gramofonu Reloop z wkładką MM Sumiko, poprzez Cambridge Audio 540P, głośniki pokazały się z przyzwoitej strony, po raz kolejny prezentując solidny dżwięk nie ustępujący w niczym konstrukcjom uznanych producentów z przedziału do 2000 zł.

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z nowymi kolumnami Protonsila, proszę o wpisy.

https://www.audiostereo.pl/topic/37886-kambodza-tonsil-siesta-sat/

Protonsil Siesta podłogowe

Zestaw taki jak w "o mnie"

W cenie do 3000 zł trudno o równie dobre kolumny. Właśnie to, co cenie w tych kolumnach to rozdzielczość, mnóstwo szczegółów, nawet przy niskich poziomach głośności (a to duża zaleta przy nocnych odsłuchach). Wokale kobiece są przepiękne.

Kolumny tworzą znakomitą przestrzeń pod warunkiem, że roztawi się je max. 2-3 m i będą miały "swobodę" wokół sibie. Póki co - jakoś minusów nie widzę, ani nie słyszę.

Siesta Mini (sat)

Skrzynki bardzo solidne, wzornictwo bez ekstrawagancji, ale eleganckie.

Byłyby moje gdyby nie wysokotonowiec...

Ma się nijak do jakości woofera, który mnie zadziwił...

Szkoda...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.