Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kolece mogą bardzo poprawić jakość

manioslawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gwoli uzupełnienia informacji w temacie "zydelek", zacytuję jedną z prywatnych wiadomości, jakimi indywiduum to raczy mnie ostatnio zasypywać:

Zydelek 2007-11-26 00:18:00

By bardziej "bolało" zakładam pajęczyne:) bys wiedział. Sfinguje jakąs transakcje by poznać namiary a wtydy sam ciebie odwiedzę:) Czekaj więc bom bardzo ciekaw jaki jesteś odwazny naprawdę:) OBIECUJĘ I SŁOWA DOTRZYMAM. Od tej chwili mozesz czuc mój oddech.

Daruję sobie odpowiadanie na wpisy dotyczące mojego systemu audio, widocznego na wklejonym przez zydelka zdjęciu. Ot, pełne błędów brednie na temat czegoś, czego bredzący nie zna, nie widział, i nie słyszał - tu nie ma z czym polemizować. Na zacytowaną powyżej wiadomość pozwolę sobie natomiast odpowiedzieć publicznie. Użyję przy tym języka odpowiedniego dla adresata - może dzięki temu przekaz przebije się przez opary alkoholu, pod wpływek którego znajduje się białostocki szewczyna:

Zydelek: w dupie mam ciebie i groźby twoje. Chędoż się, bucu.

Mam nadzieję, że dotrze.

o, Zed!

to ten pan cię tak od tylca analnie zdeflorował, że tak homofobią teraz ziejesz i bąki tylko "z kleksem" puszczasz? no, nie dziwota, do końca życia w pampersie musisz łazić... "A wszystko to przez jedną noc... - jak spiewał Shakin' Dudi... ale - z drugiej strony - musiało Ci być fajnie, skoro zdjęcie wafla sobie zachowałeś i na forum kochasiem się chwalisz...

g'nite!

x.".

a tu do poczytania ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

młodszym forumowiczom ku nauce, starszym - ku przypomnieniu, bo powtarzanie matką nauki ;-) cała uczciwość i klasa Zeda w jednym wątku zamkniona; to o niej mówił wyżej fąfel Zeda, czyli Frank, znany jako cichy podpowiadacz. pa!

x.

Ukryta Zawartość

Robociku-> żadnych gróżb nie ma dla ścisłości. Marzę jednak o chwili spotkania. Wiesz jednak że predzej czy poźniej to nastąpi:). Systemu twojego by ocenić nie musze słuchać. Znam kazdy jego klocek z osobna i widząc w 1--% mogę wydac opinie na jego temat. Skoro ci sie podoba i jeszcze go bronisz to swiadczy WYŁĄCZNIE o twojej ułomności. To tyle:)

Czy kolece mogą bardzo poprawić jakość

Odp. TAK!!!!

Polecam im strone:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy bardzo? To zależy od systemu. Teraz mam podkładki (kolce) Spike2 pod kablami sieciowymi, listwą (jest stojąca Ansae Power Tower, więc można podłożyć pod nią kolce), pod wzmacniaczem oraz oczywiście pod stendami kolumn, i jeszcze pod kablami głośnikowymi. Miałem jeszcze kolce pod odtwarzaczem CD. Jednak teraz mam na próbę podstawkę antywibracyjną Troksa i kolce już pod Linna Genki nie wrócą. Genki niby jest uznawany za niewrażliwego na "bajery" czyli sieciówki, podstawki itp. Jednak platforma okazała się zaskakująca.

Kolce poprawiają klarowność, lokalizację instrumentów, przestrzeń. Jak miałem inne kolumny to wpłynęły też na barwę, czyli dodały średnicy. Mogą dodać - lub odjąć - basu. Generalnie - trzeba próbować. Dać sobie czasu, cierpliwości, kombinować, popróbować gorsze i lepsze kolce. Moim zdaniem dobre słowo w kwestii kolców to modelowanie systemu/dźwięku.

denon.dcd.2560,

... obawiam się, że Twoje wezwania nic nie dadzą. dlaczego? bo Lukar, podobnie jak wielu forumowiczów - ja np. jego wielki fąfel Frank - nie wyobraża sobie audiostereo.pl bez tego jedynego w swoim rodzaju, szewskiego klimatu, spontanicznie wnoszonego przez Zeda... po prostu to byłoby nie to samo audiostereo.pl. rozumiesz, "prawie... robi wielką różnicę". Szacuję, że na konkurencyjne forum, na które przeniósłby się skazany na banicję Zed, odeszłoby natychmiast jakieś 80 proc. użytkowników audiostreo.pl ;-D

x.

-> xanax

Jak to było?

- Who's Zed?

- Zed's dead, baby. Zed's dead.

Wrrrrroammm...!!!

:)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

xanax

Problem w tym ,że żadne konkurencyjne forum nie istnieje, ponieważ te wegetujące nie są żadną konkurencją dla audiostereo.pl .

Nigdy nie kryłem ,że jestem bliskim " fąflem " Zydelka , nie znudziło ci się to w kółko powtarzać.

Nudny jesteś.

To uważaj, Frank. "Z kim przystajesz, takim się stajesz".

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

wiecie co?robicie z tego forum burdel!,od bardzo długiego czasu tylko czytałem i się przyglądałem,i chyba sobie odpuszczę ten portal.cofnijcie się panowie,zobaczcie o czym tu się pisze,co tu się dzieje....to ma być forum audio?proszę bardzo,możnamnie też obrazić,z tym że to mnie tyle obchodzi co.....

czy nie można,zalogować się,podzielić swoją wiedzą,czasem zapytać i mieć poprostu szacunek dla siebie?traktujmy to jak miejsce publiczne a wszyscy będziemy bardziej zadowoleni.pozdrawiam.

Frank, 27 Lis 2007, 18:27

>xanax

>Problem w tym ,że żadne konkurencyjne forum nie istnieje, ponieważ te wegetujące nie są żadną

>konkurencją dla audiostereo.pl .

>Nigdy nie kryłem ,że jestem bliskim " fąflem " Zydelka , nie znudziło ci się to w kółko powtarzać.

>Nudny jesteś.

internetowy świat audio jest nieco szerszy, niż np. audiostereo.pl, HFiM oraz trioda.pl ;-) popatrz sobie po innych zagranicznych forach; ja nigdzie też nie mówię, że kryłeś swe bliskie STOSUNKI z Zedem ;-) no i na koniec - Ty też nie jesteś ciekawym typem człowieka, więc przyganiał kocioł garnkowi ;-) pa!

x.

Wkręcacie się jak dzieci, brak Wam szacunku do innych, ale przede wszystkim do samych siebie. Idźcie przed lustro, popatrzcie, zastanówcie się. Odrobina dystansu do samego siebie jeszcze nikomu nie zaszkodziła. I nie zapominajcie o poprawności języka naszego ojczystego. Trzymam kciuki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.