Skocz do zawartości
IGNORED

Mirage OMNI S8

insomnia

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję zakup tego subwoofera (cena ok 1000 PLN) i mam pytanie czy ktoś go odsłuchiwał, bo wydaje mi się najbardziej odpowiedni dla mnie?

Miałby grać z amplitunerem Yamaha RX-V459 (i monitorkami, centralnym Eltax Liberty razem z tylnymi) w pokoju ok 16m2 (kiedyś będzie większy). Słucham: kino/muzyka=50/50.

Ważne by w kinie się spisał i w muzyce nie męczył pudełkowatym dudnieniem.

Ewentualnie przeczytam jakiś inne sugestie Suba do 1000 zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/37974-mirage-omni-s8/

Świetny sub do takiego pokoju.

Ale za tą kwotę aktualnie można kupić jamo E7 i zmienia nieco równowagę sił na rynku ;) W mirage nie buczy trafo, więc jest to zaletą w stosunku do E7 jeśli sub stoi w sypialni (E7 nieco słychać w nocy). Pewnie warto byś porównał oba sam, ale mirage to bezpieczny zakup. W muzyce E7 może wypaść nieco lepiej (10 cali w zamkniętej + spora moc), ale nie koniecznie, bo mirage mają swobodę i kontrolę wyjątkową jak na bas-refleks...

https://www.audiostereo.pl/topic/37974-mirage-omni-s8/#findComment-935446
  • 2 tygodnie później...

Mam go od dwóch tygodni i jestem zadowolony. Oczywiście nie jestem zaskoczony ale za tą cenę to udany zakup. W kinie domowym robi wrażenie, podkreśla dynamikę i potrafi zaskoczyć. W muzyce poprawnie brzmi i najważniejsze nie brzmi pudełkowato i również nie buczy jak słoń czyli nie męczy czego się obawiałem w swoim małym pokoju. Potrafi nisko zejść...

Zobaczę za parę miesięcy, kiedy minie wstępna fascynacja, wtedy znajdą się pewnie wady jak i kolejne zalety, teraz brak mi czasu albo za mało go, bo z nim dźwięk nabiera pełniejszego wymiaru.

https://www.audiostereo.pl/topic/37974-mirage-omni-s8/#findComment-949665

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.